Фан Клуб: Интер

Не е ова никакво заобиколување, продажба на играчи е, најнормална ствар, и ја форсираме веќе неколку години со вакви дилови, и лани исто покрија само што немавме толку добра генерација на млади играчи па беа пуштени и јоветич, банега.

Да, ја има години наназад кога викавте не можат да се дозволат солидни трансфери, не кочи ффп.
За ова зборувавме јас и уште неколку тука, али имаше и такви кои велеа дека си праиме болни филмови и играме Менаџер.

Конечно се најде некој да искалкулира една паметна ствар и да прикаже како сме обезбедивме 50м. :)

........
Поради обврски пропуштив 100 страни. (no one gives a shit :icon_mrgr:)

Назад прочитав сме биле послаби од лани. Уфф како само не се слагам со тоа...
Одпочеток бев за тоа двајца-тројца солидни за еден ТОП!
Раџа е камен трансфер.

Единствено нешто што ме загрижува е потенцијална формацијата со тројца позади, што знам...

Не е ова никакво заобиколување, продажба на играчи е, најнормална ствар, и ја форсираме веќе неколку години со вакви дилови, и лани исто покрија само што немавме толку добра генерација на млади играчи па беа пуштени и јоветич, банега.
До некаде е, а сепак не е ништо сомнително или нелегално.

Проценката на играчите, начинот на плаќање и уште ако успее операцијата со Сампдприја, значи целосно го усовршивме тоа.

Сигурно Сантон не вреди 9м, или за најголем дел од тие младинците сумите се барем малку "напумпани".
Со младинец го земаме Политано, значи без вложено евро, а исто и со операцијата за Наинголан, успеавме да извадиме плус за оваа финансиска година.

Сепак, нашиот начин не може да се спореди со ПСЖ или Сити каде што самите газди се спонзори или играчите се купуваат самите себеси...

Да, ја има години наназад кога викавте не можат да се дозволат солидни трансфери, не кочи ффп.
За ова зборувавме јас и уште неколку тука, али имаше и такви кои велеа дека си праиме болни филмови и играме Менаџер.

Конечно се најде некој да искалкулира една паметна ствар и да прикаже како сме обезбедивме 50м. :)
.
А кога сме продале толку многу играчи ко оваа година ? Оваа генерација на млади играчи беше предмет на голем интерес, што не било случај во минатото.
За друго сте збореле, да внесуваат капитал педерски ко што прават само 2 тима у светот, да се најде таков начин, што не е возможно, еве и Милан ти цртаат колку е тоа изводливо, такви перфидни игри играат само 2 тима во светот, псж и сити, нема да ме чуди 1 тон корупција да тераат само за да си го истераат своето, што веќе е и докажано кога е у прашање ФИФА и светското во Катар, каде се поткопувале доста членови за глас и пак никад ништо асално на површина не излезе, кучињата си лаат, караванот си врви.
Ја прилично сум убеден дека арапите поткупуваат доста влијателни луѓе во светскиот фудбал, за да можат да си дозволуваат таков луксуз, не може Милан ваква драконска казна да јаде а овие секогаш само парично да бидат казнувани, каква иронија, со оглед дека тие пари за казни што ги даваат ги заработуваат за пола ден.

Ова Интер со години го прави дури и едно време беа предмет на истрага ради вакви дилови со Џенова, ама ништо незаконски не најдоа тука, све е легално, со тоа што годинава скоро цела млада генерација е дадена на страна, и се инкасираше толку. Наредно лето може максимум тројца да дадат, ко лани на пример, кога немаше интерес за младите фудбалери, па се ослободија од неколку подобри играчи ( банега, јоветич ), а летово таков проблем немавме.
Со други зборови, од една страна треба да имаме квалитет кај младите, од друга да постои интерес за нив од другите тимови, не можеш ти со сила да дадеш некого на страна, и тоа да го рачунаш ко капитал гејн.

Еве Рома на пример мислиш не би сакале истово да го прават, нарочито лани ? Ама нивниот примавера тим не беше интересен за другите тимови, па се ослободија од Салах, Рудигер, двајца супер играчи, малце фалеше и манолас да им иде. Ако више не гледаме аир од примаверава кога е у прашање нашиот прв тим, барем вака глеаме ќар, а реално летово и те како ни се најдоа.

Што се однесува за трансферите, сеуште малце пари се дадени, 50м евра, не дека е ова некоја wow Инвестиција во денешно време, еве сеуште бркаме играчи со позајмица и право на откуп, нарочито па ако се земе во предвид фактот дека дојдоа 5 играчи. Инаку после ова лето, oдносно од сезоната 2019 - 2020 веќе нема да имаме ограничувања со ФФП.

Последно уредено:
А кога сме продале толку многу играчи ко оваа година ? Оваа генерација на млади играчи беше предмет на голем интерес, што не било случај во минатото.
За друго сте збореле, да внесуваат капитал педерски ко што прават само 2 тима у светот, да се најде таков начин, што не е возможно, еве и Милан ти цртаат колку е тоа изводливо, такви перфидни игри играат само 2 тима во светот, псж и сити, нема да ме чуди 1 тон корупција да тераат само за да си го истераат своето, што веќе е и докажано кога е у прашање ФИФА и светското во Катар, каде се поткопувале доста членови за глас и пак никад ништо асално на површина не излезе, кучињата си лаат, караванот си врви.
Ја прилично сум убеден дека арапите поткупуваат доста влијателни луѓе во светскиот фудбал, за да можат да си дозволуваат таков луксуз, не може Милан ваква драконска казна да јаде а овие секогаш само парично да бидат казнувани, каква иронија, со оглед дека тие пари за казни што ги даваат ги заработуваат за пола ден.

Ова Интер со години го прави дури и едно време беа предмет на истрага ради вакви дилови со Џенова, ама ништо незаконски не најдоа тука, све е легално, со тоа што годинава скоро цела млада генерација е дадена на страна, и се инкасираше толку. Наредно лето може максимум тројца да дадат, ко лани на пример, кога немаше интерес за младите фудбалери, па се ослободија од неколку подобри играчи ( банега, јоветич ), а летово таков проблем немавме.
Со други зборови, од една страна треба да имаме квалитет кај младите, од друга да постои интерес за нив од другите тимови, не можеш ти со сила да дадеш некого на страна, и тоа да го рачунаш ко капитал гејн.

Еве Рома на пример мислиш не би сакале истово да го прават, нарочито лани ? Ама нивниот примавера тим не беше интересен за другите тимови, па се ослободија од Салах, Рудигер, двајца супер играчи, малце фалеше и манолас да им иде. Ако више не гледаме аир од примаверава кога е у прашање нашиот прв тим, барем вака глеаме ќар, а реално летово и те како ни се најдоа.

Што се однесува за трансферите, сеуште малце пари се дадени, 50м евра, не дека е ова некоја wow Инвестиција во денешно време, еве сеуште бркаме играчи со позајмица и право на откуп, нарочито па ако се земе во предвид фактот дека дојдоа 5 играчи. Инаку после ова лето, oдносно од сезоната 2019 - 2020 веќе нема да имаме ограничувања со ФФП.

Во ред, доста фудбалери заминаа ова лето, баш и тоа зборувам, се потрудија да обезбедат доста средства на овој начин што неколку години наназад стагниравме. Држевме просеци кои ем не играа ем цицаа плата.

Тоа го зборував, а не да изнајдиме финансиска инекција од надвор.
Крај краева ако не 50 до 20 стигавме некако сезониве наназад сеа не ме држи за бројкава онака ја зедов за пример.
Значи тоа и ми беше поентата, дека преку продажби и позајмици можевме да си дозволиме нешто посолидно и претходно.

Во ред, доста фудбалери заминаа ова лето, баш и тоа зборувам, се потрудија да обезбедат доста средства на овој начин што неколку години наназад стагниравме. Држевме просеци кои ем не играа ем цицаа плата.

Тоа го зборував, а не да изнајдиме финансиска инекција од надвор.
Крај краева ако не 50 до 20 стигавме некако сезониве наназад сеа не ме држи за бројкава онака ја зедов за пример.
Значи тоа и ми беше поентата, дека преку продажби и позајмици можевме да си дозволиме нешто посолидно и претходно.
Работата е што сезонава имаше интерес, некогаш нема да има, или немало, тоа ти реков, не можеме на сила некого да дадеме, или па еве банега го продадовме, ама извадивме малку, зашто интерес за него само кај севиља имаше.
Лани немавме толкав интерес за младите, сезонава ова не извади, можеби не икарди ама пример брозович или перишич ке летаа уште сеа во јуни, вака све испадна перфектно, ама не дека беше едноставно, реално аусилио овој месец заврши феноменална работа, истовремено се даваа млади играчи а се земаа квалитетни, еден од нив наинголан.

За флоренци, последните информации се дека сака да остане во рома, не треба многу да се надевате на него, овој да го земеш ќе биде бетер трансфер од она лани со бонучи и милан, со оглед дека е дете на рома и прелојален фудбалер, од старт во тој поглед сите му препишаа кариера ко онаа на де роси или тоти, овој да го земеш е исто ко пример де роси да си го купел пред 3-4 сезони, скоро и невозможно.
Опции за десно остануваат врсаљко, за кого постојат информации дека ни прифатиле атлетико опција со позајмица, и видал.

У врска со интересот на другите клубови во нашиве играчи, нарочито младинците ми е многу сомнително. Се дадоа еден куп играчи што никогаш не добиле медиумски хајп дека нешо wow направиле за примавера. Исто сомнежов ми е поткрепен со интересот на Рома за мртвиот Сантон... Којзнае што прави Асулио на тоа состаноците.

Ова со младинциве се гледа дека е планирана работа, нема врска муабетов дека сме имале толку добри играчи од примавера, навиваме за Интер, а никад не сме чуеле за некои имиња кои ги продадовме за 5-8М, без да изиграат ни една минута во првиот тим.

Аусулио и не само он, туку цела управа се гледа дека работеле долго време за овој момент, сега само ги финализират трансферите. Според мене играчите се договорени пред 3-4 месеци.

пс. Овој нашиот бифш тренер Страма, читав премногу го пофалил Политано, работел со него изгледа некое време, имал само пофалби за него, да видиме дали ќе успее да се наметне во прв тим. Ми се допаѓа што полека но сигурно ќе имаме и солидни резерви ако ништо друго.

Што се замарате што/како битно заврши тоа смрдливо ффп за годинава.Дај сеа нека пазарат еден добар десен бек,средњак и убитачно крило - thauvin/malcom на местото на ботот Кандрева и лабаво да си чекаме 19 Август да дојде :kafence:

Што се замарате што/како битно заврши тоа смрдливо ффп за годинава.Дај сеа нека пазарат еден добар десен бек,средњак и убитачно крило - thauvin/malcom на местото на ботот Кандрева и лабаво да си чекаме 19 Август да дојде :kafence:

ЛШ ќе играме со скратен состав, и ако сакаме Наинголан да го стаиме на листава за ЛШ, ќе мора да продаваме играч(и) во вредност од 30м, во спротивно нема да можеме да го играме, но за ова имаме уште време.

Со ФФП нема да имаме проблеми од следната година 2019-20 ако се пласираме.

Добар е Политани, лани Сасуоло беа тиња, а он само беше на ниво, има надеж.

ЛШ ќе играме со скратен состав, и ако сакаме Наинголан да го стаиме на листава за ЛШ, ќе мора да продаваме играч(и) во вредност од 30м, во спротивно нема да можеме да го играме, но за ова имаме уште време.

Со ФФП нема да имаме проблеми од следната година 2019-20 ако се пласираме.
Абе нека бидат конкурентни во серија а,за висок пласман во лш ќе причекаме уште некоја година и онака...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Политано делува доста солидно засилување. И да не се прослави, јбг. Ќе пропаднат само 8М од позајмицата. Тоа шо приметив е дека подеднакво добро шутира и со лева и со десна, така да би можел да покрие и лево и десно. Ќе биде интересно да се следи како ќе се снајде кај нас.

Не знам што ве чуди , кој гледал примавера знае за какви играчи станува збор. Заниоло и Одгаард ако продолжат како до сега ќе бидат топ играчи. Добро е што можеме да ги вратиме назад . Во овие топ младинци спаѓа и Колидо кој остана кај нас и моментално вреди 7-8 м. Пинамонти многу ветуваше ама последниов период му падна формата. Како и да е топ завршена работа со младинците и уште по топ што имаат бај бек клаузула.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom