Фан Клуб: Интер

Политано е блиску до нас, скапа позајмица од 7м еур, плус 20 мил можност за откуп плус 2 младинци, испаѓа 35 милионо, не се малку, али ако даваме 7 за позајмица, ондак мора да игра, не смееме да дозволиме уште еден да грее клупа а го плаќаме скапо.
i taa opcija da se kupi ne znaci deka ke bide isplatena, pak mozat so mladinci da ja redan za sto sum prilicno i ubeden deka ke se sluci, ako se resat da go zemat.
Skapa e pozajmicata ali glaven igrac im e, za berardi ako pamtis nad 30 ni baraa, dobro e sto ne nasednavme za nego mnogu padna u forma on, politano ke vidime, ednostavno mora italijanci da imame vo roster poradi pravilata u kalcoto i LS, a ovoj e eden od pokvalitetnite od novata generacija na italijanski fudbaleri koja za zal i ne vetuva mnogu.
Sea jebiga, bolje 7 da ti otidat u bunar otkolku 25 :) ko za barbosa, i toa ova pod uslov da ne se nametne ovoj, ali glupo e taka da razmisluvame za sekoj vakov fudbaler sto treba doprva da se dokazuva na povisoko nivo.

Dobar izveduvac na slobodni e, takov nemame vo ekipa, a ako eventualno dojde i Malkom, ke dobieme dvajca sto se dobri izveduvaci na slobodni, a i dobri igraci sto znaat asalen kros da pravat, sto pa od druga strana e mnogu dobro za Ikardi.

p.s. Opcija za densen bek e i alex vidal od barselona.

i taa opcija da se kupi ne znaci deka ke bide isplatena, pak mozat so mladinci da ja redan za sto sum prilicno i ubeden deka ke se sluci, ako se resat da go zemat.
Skapa e pozajmicata ali glaven igrac im e, za berardi ako pamtis nad 30 ni baraa, dobro e sto ne nasednavme za nego mnogu padna u forma on, politano ke vidime, ednostavno mora italijanci da imame vo roster poradi pravilata u kalcoto i LS, a ovoj e eden od pokvalitetnite od novata generacija na italijanski fudbaleri koja za zal i ne vetuva mnogu.
Sea jebiga, bolje 7 da ti otidat u bunar otkolku 25 :) ko za barbosa, i toa ova pod uslov da ne se nametne ovoj, ali glupo e taka da razmisluvame za sekoj vakov fudbaler sto treba doprva da se dokazuva na povisoko nivo.

Dobar izveduvac na slobodni e, takov nemame vo ekipa, a ako eventualno dojde i Malkom, ke dobieme dvajca sto se dobri izveduvaci na slobodni, a i dobri igraci sto znaat asalen kros da pravat, sto pa od druga strana e mnogu dobro za Ikardi.

p.s. Opcija za densen bek e i alex vidal od barselona.
Налет парите, дај да погодиме играч ко Шкринијар пример, ми скисна од промашувања.

А зашто мислите дека ќе носиме десен бек ако планира Спалети да игра со 3ца назад, тогаш ко крило сигурно ќе биде Кандрева.

Леандро Колучи, овој бил тренер на Порденоне, сега ќе биде тренер на Интер примавера.

Налет парите, дај да погодиме играч ко Шкринијар пример, ми скисна од промашувања.

А зашто мислите дека ќе носиме десен бек ако планира Спалети да игра со 3ца назад, тогаш ко крило сигурно ќе биде Кандрева.
zasto diambrosio poveke ke go igra stoper otkolku bek, ne e diambrosio bek za takva formacija, predefanziven e i koga ke pomine centar se gubi u vreme i prostor, ne znae kaj tera, a alternativa za kandreva ke nema. Sigurno nosat desen bek, znak ? e koj, vrsaljko i vidal se spomnuvaat sea za sea, i od senka florenzi radi dogovorot.
Iako ne veruvam deka ke igra so trojca nazad, bazicnata ke e so 4ca, so de vrij samo se otvara prostor i za takov format, ne deka e bitno kako ke igra, samo neka funkcionira ko sto treba.

Политано е блиску до нас, скапа позајмица од 7м еур, плус 20 мил можност за откуп плус 2 младинци, испаѓа 35 милионо, не се малку, али ако даваме 7 за позајмица, ондак мора да игра, не смееме да дозволиме уште еден да грее клупа а го плаќаме скапо.
Nema da platat 7 miljoni kes za pozajmica,kako sto citav mladicive Adorante i Odgaard ke gi dadat na sasuolo,ke se prova politano ako bidne ke go kupat slednata godina

Bettella - Atalanta: €7 mln
2705.png

Santon - Roma: €5.8 mln
2705.png

Zaniolo - Roma: €5.5 mln
2705.png

Bardi - Frosinone: €1 mln
2705.png

Coutinho % p.v: €2.4 mln
2705.png

Bessa % rivendita: €1.5 mln
2705.png

Kondogbia - Valencia: €2.5 mln
2705.png

Nagatomo - Galatasaray: €2.5 mln
2611.png
☑️
Valietti - Genoa: €7 mln
2611.png
☑️
Radu - Genoa: €5 mln
2611.png
☑️
Odgaard - Sassuolo: €5 mln
2611.png
☑️
Carraro - Atalanta: €5 mln
2611.png
☑️
Dimarco - Parma
1f51c.png

Biabiany - Parma
1f51c.png

=50.2 mln
1f4b0.png
1f44f_1f3fc.png
1f44f_1f3fc.png
1f44f_1f3fc.png

Значи се најде начин како да се заобиколи ффп. Уште ако се релизира трансферот на запата во сунинг, а сампдорија ги вложи гие пари во млади игрчи на интер, очекувајте и нови вистински засиливања!

Значи се најде начин како да се заобиколи ффп. Уште ако се релизира трансферот на запата во сунинг, а сампдорија ги вложи гие пари во млади игрчи на интер, очекувајте и нови вистински засиливања!
Не е ова никакво заобиколување, продажба на играчи е, најнормална ствар, и ја форсираме веќе неколку години со вакви дилови, и лани исто покрија само што немавме толку добра генерација на млади играчи па беа пуштени и јоветич, банега.

Не е ова никакво заобиколување, продажба на играчи е, најнормална ствар, и ја форсираме веќе неколку години со вакви дилови, и лани исто покрија само што немавме толку добра генерација на млади играчи па беа пуштени и јоветич, банега.

Не баш.

Ова и мене ми изгледа типично заобиколување на ФФП. Најдобар пример за ова ти е Сантон и неговите 9.5М(проценка), од другата страна еве и со Политано истата песна на Аусулио, изгледа го научил некој како треба.(y)

Го даваме Оденгард за позајмицата на Политано, кој го проценуваме на 5-7М ако не се лажам, ова Аусулио намерно го прави, знаеш зошто?! Логикава е следна зошто да го зимаме Политано за безпари(позајмицата) кога можеме да им увалиме играч од примаверата и тој истиот да го проценуваме на 5-7М(заради ФФП), овие Сасуло ионака не губат ништо, само им прават на Интер услуга да го намали долгот од 40М, заради ФФП, со ова се правдат демек еве продаваме играчи од примавера пред Уефа.

На крајот позајмицата не е задолжителна, ако не сакаат нашите да искешират дополнителни 20М за Политано, никому ништо, ќе ни оди само дечакот кој реално не вреди ни 2М моментално(купен е 1.5м)...

Па не е тоа заобиколување, прецизирано е тоа во самите ффп правила и е дозволено, и не знам зашто ве изненадува ова кога секогаш форсираме, на пример лани ова со сантон што го направивме, го истеравме со Карпари у Сампдорија, за Скринијар, и тоа овој беше проценет над 10м евра и со него ја исполнивме и квотата.
Секако и клубовите си помагаат на ваков начин, тоа не го негирам, ама заобиколување ова не е, сепак се ослободуваш од одредени играчи, ко на пример од заниоло што се ослободивме, а му предвидуваат многу добра иднина.
И со позајмициве исто, се заштитуваме на некој начин, ама не секој би се согласил на такви дилови, можеби со политано можеме и сасуоло, ама со други тимови за појаки играчи односно готови производи, тешко

Ако некој прави некои перфидни игри и заобиколувања, тоа се псж и сити, никој друг.

Koj e ovoj politano toj sto ni dade gol od sloboden na meaza? ne mi stoe nekoj igrac za prva postava ama ajde mozebi ke ne iznenadi kako skrinar ova sezona.

Koj e ovoj politano toj sto ni dade gol od sloboden na meaza? ne mi stoe nekoj igrac za prva postava ama ajde mozebi ke ne iznenadi kako skrinar ova sezona.
ne deka e nekoj reper sasuolo, ama oni premalce golovi dadoa u sezonata, 29, a 3 nas : ))). i plus uste eden kaj niv, 4, od ovie 29, 10 gi ima dadeno politano, a igra krilo, i plus za 4 asistiral, pak so nas se pogodi koga izgubivme 1-0, da asistira za golot, taka da za pola od nivnite golovi direktno bil vklucen.
Periodov dobi i povik od mancini za Italija da igra, a i mislam debitirase, pred nekoj mesec skoro i da go dogovorija Milan ama nisto od toa ne ispadna, sea i gledame zasto.

Wanda's son responds so to a fan asking him to bring icardi to juve
1f602.png

Ново партнерство потпишале вчера нашиве со некоја кинеска туристичка агенција.
Се спомнуваат вртоглави 5 милиона по сезона.
[emoji33]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom