Фан Клуб: Интер

Аоаоао. Понеписмен човек од Едер се нема родено на планетава. Абе две 100% шанси еден на еден со голман вака да ги упропастиш треба да си тотално ретардиран човек.

Кансело ако не го земат летово и ми изглумат лудило, јавно ќе се откажам од клубов, ќе ти ебам каков играч е па и долгорочно решение за клубов, све игра десно у пм.
Ај за рафиња некако ке разберам, добар играч е ама за 35м евра има и други опции за тој дел од теренот не мора да се улетаат за него ко да нема утре, ама кансело ... :anco:
Гаљардини искрено не сум сигурен дека сезонава еднаш го има погодено голот, значи пас играта, и шутот, или финишот сеедно му се очај, класичен италијански копач ама каков сака нека е, овие 11 моментално функционираат перфектно така да 10000% истиве ќе стартуваат и со Милан освен ако не станува збор за некаква повреда.
Брозович врза неколку топ утакмици, пред некој ден дошол ден порано од договореното за да тренира откако си замина од репрезентацијата така да во моментов овие што стартуваат делуваат и уиграно бајаги, и играат со голема самодоверба а ако се земе и све у предвид, можеби и најдобрата 11ка ни е токму оваа. Знак ? се само диамбросио и евентуално гаљардини.
Со Милан ни одговара и нерешено, зашто Лацио секако ќе се позади нас, па и со пораз исто, ама секако најдобро е да успеат да победат и во дербито. Следното коло гостуваат кај Торино кои најверојатно излегоа од кризата со денешниов висок триумф, рома игра дома со фиорентина, лацио со удинезе гости.

29572356_1118095614997163_6714324792601048695_n.jpg

Љајич и Ансалди се утепаа од играње у Интер.. по четврт сезона.

Многу голема разлика прави Рафиња во играта, огромна. Барем овие последни натпревари е лесно воочливо. Паметно се движи по теренот и знае точно во која насока треба да иде топката, каде одбраната не е балансирана. Ете што значи Барса школа. Нешто што Валеро го правеше на почеток на сезона од малку подлабока улога, меѓутоа кога имаш играч што може тоа квалитетно да го прави во последната третина од терен, ефектот е многу поголем врз тимот, па така и играта изгледа многу потечна и нападите поопасни.
Прилично добро се снаоѓа досега и во тимот и во лигата.
Ако сакаат да одат нагоре, клучно е Интер да ги задржи ваквите играчи како него и Кансело. Очигледен квалитет е во прашање. Така да, како знаат мора по секоја цена да ги обезбедат на перманентен трансфер овие двајца. Нека продадат некој играч, нека договараат одложени плаќања, нека го продадат Сантон расклопен на делови, на кој и да е начин секој паметен клуб би ги купил овие двајца. Мислам дека од некои вакви ситуации ќе може најдобро да се процени за тоа во која насока ќе оди Интер во следните години.
Кансело јас лично го знам од игрите за младите на Португалија, во Валенсија ич го немам гледано. Јасно беше дека е многу талентиран, ама и дека му треба многу работа, посебно за дефанзивата. Делови што очигледно ги подобрува со Спалети. Од таа перспектива, мислам дека и него би му одговарало да остане во Интер, зошто во моментов му треба тренер кој ќе му помага да ја развива неговата игра, не тренер кој ќе го гледа како готов производ. Спалети е тренер кој ќе работи со него, во друг клуб може да налета на вториот тип на тренер. Така да, и Кансело и Интер би имал ќар од таков трансфер.

Иначе, во однос на она што е актуелно во последните неколку дена, мислам дека заминувањето на Сабатини е непотребно создаден проблем и лош сигнал, што требаше да пробаат да го избегнат. Не знам што е причината, и до кого е, ама во ситуација кога ја средија организациската структура на тимот, кога менаџерски го стабилизираа тимот и кога почнаа потезите и работењето да им имаат логика, сега се во ситуација повторно да се враќаат назад и да средуваат работи што веќе беа средени. Може нема да има голем ефект врз тоа што ќе се случува во иднина, ама во секој случај ќе влијае врз тоа што најмногу му треба на Интер во моментот, стабилност. Во добра позиција се како клуб, како организација работат ок со новите сопственици, ама треба да внимаваат да не си стават трн во здрава нога. Прогресот на клубот е процес, за тој процес да биде успешен најбитно е неговите основи да се стабилни и со што помалце непотребни промени и импровизации. Плус, не знам колку овој сегашниот спортски директор ќе може сам добро да ја врши неговата примарна работа, да го гради ростерот на тимот и да го координира со потребите на тренерот, кој е одговорен за перформансот на тимот. Мене лично не ми оставил некој голем впечаток, може грешам. Сабатини е очигледно проблематичен, ама барем има некоја репутација дека е одличен во својата работа.

Икарди у последните 95 изиграни минути, 6 гола, брозович последните 2 утакмици најмногу има истрчано од цел тим, над 12км во двете Најверојатно позицијата на терен и улогата си го прават своето, тука некаде е и гаљардини, највеќе имаат истрчано во последниве 2 натпревари.

najslaba alka vo ovaj inter sega e candreva..ne znam oti ne go igrat mesto nego eder ili karamoh

najslaba alka vo ovaj inter sega e candreva..ne znam oti ne go igrat mesto nego eder ili karamoh
Не се согласувам. Кандрева имаше добра партија денес, тоа што не постигна гол од многуте шанси несмее да му се замери. За Едер се согласувам. Очај.

Втора утакмица по ред со добра и течна игра. Убав фудбал за око, нешто на што не сме навикнати.

И пак ќе прашам, зошто не игравме барем пола од ова што го играме сега од Порденоне па се до мечот со Наполи?

И пак ќе прашам, зошто не игравме барем пола од ова што го играме сега од Порденоне па се до мечот со Наполи?
Za da bide interesno prvenstvoto vaka ako igravme kako sega ke ja osvoivme i titulata i nemase da bide ok prema drugite :P:D

Ми се допаѓа импактот кој го има Кансело врз играта, буквално цела десна страна ја држи. Доброто кај него е што не е едносмерна улица тип на играч ко Кандрева, знае и централно да влага, да нафрли и со лева, понекогаш и да шутне од далеку, башка центаршутевите му се ебење. Перишиќ повторно си ја врати формата, Броз исто игра многу јако, Икарди стандард решета мрежи, а и Рафиња полека почнува да се вклопува во тимов и се гледа дека ќе е добро засилување. Сепак, 30+ милиони за негов откуп можеби ќе се премногу и ризик али ќе видиме прво како ќе одигра до крај на сезона па ќе судиме. Никој не спомнал дека имаме трета најдобра одбрана во Италија, рамо до рамо со Јуве и Наполи. :)

problemot vo inter e samo sto dvajca davat golovi drugite gi nema nikade[DOUBLEPOST=1522575474][/DOUBLEPOST]CANCELO NEĆE IMATI MJESTO U INTERU?!
SANTON ISPRED CANCELA?

Nakon jučerašnje pobjede nad Veronom, Luciano Spalletti je euforično dao izjavu:

“Apsolutno sam zadivljen partijom svih igrača, a naročito naših bekova Santona i D’ambrosia. Priznajem, u jednom momentu sam izgubio povjerenje u Davidea, ali njegov jučerašnji performans me naprosto ostavio bez daha. Danila sam izvadio vrlo rano jer nisam htio rizikovati povredu, i njega smatram ključnim igračem u derbyu. Što se tiče Cancela, ne vjerujem da ćemo ga otkupiti. Nije zadovoljio moj kriterij. Šalje lopte u prazno i fula 100% situacije. Pratiću ga na treningu, ali definitivno Santon i D’ambrodio imaju prednost.”
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Нема шанси да дал ваква изјава Спалети, дури и стварно Кансело да има изиграно таква партија, а нема.

Нема нешто подосадно од први април на интернет. :busi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom