Фан Клуб: Интер

Кој сака да се кладиме дека и со изборен пласман во ЛШ до 1 јули од продадени играчи ќе мора да инкасирате 30-40мил евра?

И знаете каква ќе биде ситуацијата? Сабатини и оној Аусилио или како се викаше, ќе пробат да ги добијат тие пари со задржување на Шкринијар, Икарди или Перишич, ама ќе биде многу тешко пошо нема многу време, а и не е едноставно да се продадат понеатрактивни играчи, посебно не толку рано од трансфер периодот, плус за сумата која ќе треба да ја потполните, продажба на еден играч нема да ви обезбеди 30-40мил, единствено ако некој кинески клуб се заљубил во епик Брозо и искешира 30мил:D
На Броз можат 25/30 милиони да му извадат комотно, можат на Перишиќ 50че, ако толку сакаат Марио да го дадат можат и на него 30 ко од шала така да не се плашам за Икарди и Шкринијар до толку, освен нели ако самите играчи ако не побараат да си одат.

Ние вака сме тиња невидена,а тек па ако ги продадат шкрињар и икарди,
комотно нека го срамнат со земја апиано џентиле и нека стаат една надгробна плоча колку за спомен дека некогаш голем клуб тренирал таму.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ние вака сме тиња невидена,а тек па ако ги продадат шкрињар и икарди,
комотно нека го срамнат со земја апиано џентиле и нека стаат една надгробна плоча колку за спомен дека некогаш голем клуб тренирал таму.

А ги читаш фанчињава од Рома што велат... Секоја година си ги продавале најдобрите фудбалери и крпеле со млади, а овие си навиваат.:aplauz:

Никогаш не би навивал за таков тим со лузерски менталитет, а за жал и Интер придобива такви карактеристики и многу ми е криво поради тоа.

А ги читаш фанчињава од Рома што велат... Секоја година си ги продавале најдобрите фудбалери и крпеле со млади, а овие си навиваат.:aplauz:

Никогаш не би навивал за таков тим со лузерски менталитет, а за жал и Интер придобива такви карактеристики и многу ми е криво поради тоа.
Батали романистиве,ти гледаш ли дека има уште и интеристи кои им веруваат на оризарите?
Абе едни мочани кинези, кои интер не знаат да кажат,протестираат во кина бидејќи сфатија колку е саат со сунинг,а некои на форумов уште слепи при очи се праат.
СВе додека не се набрка тоа племе оризарско од милано,интер бел ден нема да види!Да им се изнамочам и на ффп и на кинеска влада и све кинеско да им ебам!
Вчера Караско и Гаитан потпишаа во кинески клуб за 60тина милиони,а овде некој се расфрла со изјави за банови од кинеската влада,мислиш на иста маса јадат со министерот за економија на кина.

Нема врска што ја спомна Рома и фановите на Рома, ама мислењето ти е дно дна, преиспитај се што кажа прво, па после ќе правиме муабет или еве кратко прашање, го продадат Шкринијар и Икарди или еден од нив двајца, а донесат прилично млади ама недокажани играчи и така функционирате 3-4 години, ќе се откажеш од Интер, големо фаниште? :)

Ај ми отвори веќе уста, што има врска лузерскиот менталитет, треба да престанам за Рома да навивам ради ваквата ситуација?? Нормално не сум задоволен што така функционираат, ама уште понормално е дека никогаш од тимот што го сакам нема да се откажам без разлика во каква ситуација е.. Рома беше пред банкрот 2004 год. ги распродаде Емерсон, Кафу, Самуел, Батистута и Капело си замина, требаше да престанам да навивам? И ти тоа го нарекуваш лузерски менталитет? Значи ги имаш помешано работите, ние правиме муабет за финансиска состојба на клубовите и моќност за задржување на играчите и купување на нови јаки, а ти мешаш баби жаби, менталитети, демек клубот ако не е во добра ситуација и неможе да задржи јак играч треб да се откажеш од него, а не да навиваш.
И да, Интер не придобива такви карактеристики туку веќе ги има и така функционира, според твоето мислење, ти уште од 2011/12 си требало да престанеш да навиваш за клубот, ти си веќе во тој кош на фанчиња што си навиваат.
Ако не можеш да ја прифатеш ситуацијата, што чекаш престани да навиваш. Гледаш се мења фудбалот, станува бизнис, никој не одолева на пребогатите понуди за одредени играчи, а од друга страна ФИФА вметнува правила што ги кочат клубовите, не е како порано, ако не си се откажал 2012 еве ти сега шанса, зошто работите нема да се сменат и во Интер, доколку не се договорат со Милан кој да го купи стадионот и кој ќе прави нов стадион, вака ќе биде, доколку не успеат во тоа, очекувај нова продажба на клубот на побогати сопственици, односно арапи кои наоѓаат 'решение' од свој џеб, па тогаш почни повторно да навиваш за клубот.
Со вакви бизнисмени и бизнис групации како Сунинг и онаа Рептор а Џемјс Палота, таа е реалноста, никад тие нема од свој џеб да дадат пари, се е со кредити, позајмици, прерачунати со одреден износ на профит да бидат вратени, за да клубот во иднина застане на цврсти нозе, со огромен профит, со сопствен стадион, со придобивки од секаде.

ikardi ili skriniar ke bidat prodadeni samo oni ako pobaraat, ikardi mozno e da pobara transfer suptilno, pozadi golemata zavesa za da uste vo ocite na navivacite bide nesto, skriniar ne veruvam, bar ne sega. Ikardi vise 25 e, taka da moes da najder razbiranje za takov poteg.
Ama deka ke MORAAT da gi prodavaat malomorgen, dovolno e perisic da se dade i da se ispolni taa kvota, a u paket so nego i brozovic komotno moze da si ide, taka trebase i letovo da napravat ali bidna ...

A ako ne se plasiraat vo LS, u takva situacija sekako ikardi mislam deka zaminuva, nema da saka da ostane uste edna godina tuka, baska sto dopolnitelno ke go isfrustrira i faktot sto mozno e povtorno da ne dobie povik za reprezentacija sto bi bilo too much.

Нема врска што ја спомна Рома и фановите на Рома, ама мислењето ти е дно дна, преиспитај се што кажа прво, па после ќе правиме муабет или еве кратко прашање, го продадат Шкринијар и Икарди или еден од нив двајца, а донесат прилично млади ама недокажани играчи и така функционирате 3-4 години, ќе се откажеш од Интер, големо фаниште? :)

Ај ми отвори веќе уста, што има врска лузерскиот менталитет, треба да престанам за Рома да навивам ради ваквата ситуација?? Нормално не сум задоволен што така функционираат, ама уште понормално е дека никогаш од тимот што го сакам нема да се откажам без разлика во каква ситуација е.. Рома беше пред банкрот 2004 год. ги распродаде Емерсон, Кафу, Самуел, Батистута и Капело си замина, требаше да престанам да навивам? И ти тоа го нарекуваш лузерски менталитет? Значи ги имаш помешано работите, ние правиме муабет за финансиска состојба на клубовите и моќност за задржување на играчите и купување на нови јаки, а ти мешаш баби жаби, менталитети, демек клубот ако не е во добра ситуација и неможе да задржи јак играч треб да се откажеш од него, а не да навиваш.
И да, Интер не придобива такви карактеристики туку веќе ги има и така функционира, според твоето мислење, ти уште од 2011/12 си требало да престанеш да навиваш за клубот, ти си веќе во тој кош на фанчиња што си навиваат.
Ако не можеш да ја прифатеш ситуацијата, што чекаш престани да навиваш. Гледаш се мења фудбалот, станува бизнис, никој не одолева на пребогатите понуди за одредени играчи, а од друга страна ФИФА вметнува правила што ги кочат клубовите, не е како порано, ако не си се откажал 2012 еве ти сега шанса, зошто работите нема да се сменат и во Интер, доколку не се договорат со Милан кој да го купи стадионот и кој ќе прави нов стадион, вака ќе биде, доколку не успеат во тоа, очекувај нова продажба на клубот на побогати сопственици, односно арапи кои наоѓаат 'решение' од свој џеб, па тогаш почни повторно да навиваш за клубот.
Со вакви бизнисмени и бизнис групации како Сунинг и онаа Рептор а Џемјс Палота, таа е реалноста, никад тие нема од свој џеб да дадат пари, се е со кредити, позајмици, прерачунати со одреден износ на профит да бидат вратени, за да клубот во иднина застане на цврсти нозе, со огромен профит, со сопствен стадион, со придобивки од секаде.

Прво - Што имате направено вие како клуб? - апсолутна нула!
- Функционирате али ништо не освојувате. И мене лично ова не ме привлекува и затоа не сум почнал да ја симпатизирам Рома,
и поради тоа не располагате со голема бројка на фанови.

Ок, тоа си е твое право за кого ќе навиваш, ретардирано е да те убедувам дека не треба :icon_mrgr: али јас не би за такви клубчиња како Рома и Арсенал, и тоа е мое лично мислење или карактерна особина ако сакаш, толку!

Второ - Јас го сакам Интер, пошо кога почнав да го следам Интер, Интер беше Интер а не Рома, и никогаш нема да се откажам до степен да навивам за Јуве или Милан, пошо Интер има дебела историја и величина како клуб што за жал Рома ја нема.
Рома беше просек и се' уште е. И Интер е, но не беше отсекогаш. Сме имале падежи но и големи достигнувања. Можда не сме биле константни и сме важеле како тим од средината на табелата во одредени периоди но сме го достигнале врвот. Е кај вас е црна дупка сето тоа кога станува збор за успеси од такви размери. :rolleyes:
Ние отсекогаш сме имале ѕвезди. А во Рома само Тоти и уште неколку други поистакнати фудбалери низ годините.

Трето - Еве како што гледаш, доста сум критичен према клубот и голем дел на работи(да не речам 99%) не ми се допаѓаат во клубот.
И со ова само си ја поткрепувам филозофијата што пробав да ти ја наметнам, а тоа е дека не поддржувам "лузерски менталитет". А резултатот од тоа е екстремна индиферентност кон клубот и општо кон фудбалот.

Тоа е мое гледиште, лично мислење и карактер.
Не ме засега кој што мисли и како ме валоризира, јас сум човек (во случајов навивач) онаков каков што сум и дец ит. :rolleyes:(y)

И ти не мора да бидеш дотолку нискотуражен друже, пробај малце ко на шала да ги прифаќаш работите. ;)

Прво - Што имате направено вие како клуб? - апсолутна нула!
- Функционирате али ништо не освојувате. И мене лично ова не ме привлекува и затоа не сум почнал да ја симпатизирам Рома,
и поради тоа не располагате со голема бројка на фанови.

Ок, тоа си е твое право за кого ќе навиваш, ретардирано е да те убедувам дека не треба :icon_mrgr: али јас не би за такви клубчиња како Рома и Арсенал, и тоа е мое лично мислење или карактерна особина ако сакаш, толку!

Второ - Јас го сакам Интер, пошо кога почнав да го следам Интер, Интер беше Интер а не Рома, и никогаш нема да се откажам до степен да навивам за Јуве или Милан, пошо Интер има дебела историја и величина како клуб што за жал Рома ја нема.
Рома беше просек и се' уште е. И Интер е, но не беше отсекогаш. Сме имале падежи но и големи достигнувања. Можда не сме биле константни и сме важеле како тим од средината на табелата во одредени периоди но сме го достигнале врвот. Е кај вас е црна дупка сето тоа кога станува збор за успеси од такви размери. :rolleyes:
Ние отсекогаш сме имале ѕвезди. А во Рома само Тоти и уште неколку други поистакнати фудбалери низ годините.

Трето - Еве како што гледаш, доста сум критичен према клубот и голем дел на работи(да не речам 99%) не ми се допаѓаат во клубот.
И со ова само си ја поткрепувам филозофијата што пробав да ти ја наметнам, а тоа е дека не поддржувам "лузерски менталитет". А резултатот од тоа е екстремна индиферентност кон клубот и општо кон фудбалот.

Тоа е мое гледиште, лично мислење и карактер.
Не ме засега кој што мисли и како ме валоризира, јас сум човек (во случајов навивач) онаков каков што сум и дец ит. :rolleyes:(y)

И ти не мора да бидеш дотолку нискотуражен друже, пробај малце ко на шала да ги прифаќаш работите. ;)

хахаха турли тава од пост си напишал,незнам од кај да почнам :P цело време збориш за Рома и го омаловажуваш клубот, а Интер го возвишуваш али нема веза, муабетот е друг :)

Еве ме интересира кога точно си почнал да го следиш Интер? и ради што ? беа шампиони? се бореа за титула? Оти нели ми збориш тука карактерни особини, ајде кажи??:D еве јас сум 90-та роден а почнав да навивам кога беа Рома шампиони, ај да не кажам и една година порано. Беа шампиони,често се бореа за титула во тогаш најјаката лига на светот, веќе ги засакав и сега нема никогаш да се откажам од нив. За разлика од тебе, кој кажа дека тимот полека навлегува во тој "лузерски менталитет" и дека за таков тим не би навивал, wtf ??? Зар твојте карактерни особини ќе пресудат да престанеш да навиваш за Интер?:D пошо нели кога си почнал да навиваш(незнам кога е тоа), вајда Интер освојувал титули, растур правел во ИТА и ЛШ:icon_lol: затоа ме интересира и периодот кој е, за да знам кај била Рома, а кај Интер:rolleyes:

И затоа, првиот пат убаво ти реплицирав, дали ќе престанеш да навиваш за Интер, оти како што стојат работите и во наредните години ќе биде вака и зошто досега не си престанал да навиваш кога немате играно ЛШ 5-6 години, а не па да се борите за титула ?? Велиш Интер почнал да се здобива со такви карактеристики на лузерски менталитет, а јас ти кажав веќе ги има, дури порано на почетоткот(2012/13) беше полошо, а и ќе остане вака барем во блиска иднина, што си чекал до сега зошто не се откажеш од Интер веќе??:D

Не сум нискотуражен друже, само ете не можев да те сватам како можеш да кажеш дека во Интер почнало да има карактеристики на лузерски менталитет и дека ради тоа би се откажал од тимот, тоа не ми е јасно и не подржувам такви ставови. А ти знаеш како го напиша постот у стил "ги гледаш фановите на Рома, си одат јаките играчи, а тие уште навиваат(као у стил што чекаат какви особи се тие, јас би се откажал до сега), мој Интер полека оди во таа насока, а јас никогаш не би за таков тим" па ти си бе друже нискотуражен спрема својот клуб, не јас спрема тебе :D

Реков дека постот ти е турли тава, ама оваа реченица што ќе ја постирам што си ја пишал ти е збркана како фризурата на Ајнштајн, абе што сакаше да каже авторот со ова: "и никогаш нема да се откажам до степен да навивам за Јуве или Милан(пази од дека до дека ова сега:ROFLMAO:) пошо Интер има дебела историја и величина како клуб што за жал Рома ја нема." :icon_mrgr:

Немало да се откажеш до степен да навиваш за Јуве и Милан, wtf?? па јас незнам како ова може да ти помине низ глава,а не па да го помислиш и да пишеш?:ROFLMAO: и пази, после даваш образложение зошто немало да се откажеш од Интер за да навиваш за Милан и Јуве:vozbud: пошо Интер имал дебела историја, а Рома ја немала, се убаво ама кај упаднаа Јуве и Милан у постот? кој луд би го направил тоа или би помислил на тоа:D

гледаш јас сум ептен океј со муабетов и дискусијата, не ми викај на мене дека сум нискотуражен, туку пробај ти да останеш како мене :pipi:

@Stefan-kobe поима немам дали ти е озбилен постот, ама кој очекуваш да ви даде 50 за Перо бе? Штом Јунајтед не дадоа лани, нема шанси некој друг да даде ни блиску до тоа. Освен ако не потпишал нов 5 годишен договор сега и плус се дознае дека некако е уствари 2-3 години помлад :D

@Stefan-kobe поима немам дали ти е озбилен постот, ама кој очекуваш да ви даде 50 за Перо бе? Штом Јунајтед не дадоа лани, нема шанси некој друг да даде ни блиску до тоа. Освен ако не потпишал нов 5 годишен договор сега и плус се дознае дека некако е уствари 2-3 години помлад :D
Озбилен ми е, зашо да не ми е. Во денешниов пазар какви све дрва вредат 50 милиони па за Перишиќ ќе се натегаме. До душа зависи и каков завршеток на сезоната ќе има и какво СП ќе има.

Ако им се верува на последните новости што излегоа овие 2 дена, Стефан Де Фрај од Лацио и Квадво Асамоа од Јуве доаѓаат у Интер како слободни играчи.
Првиот потпишува 4 годишен договор со 4 милиони плата, вториот 3 со 3.

Одлични трансфери, поготово Де Фрај, дефинитивно еден од најдобрите штопери у лигава, со Шкринијар у пар очекувам одбраната конечно да заличи на нешто.
Асамоа е добар и пред се многу искусен играч, прва постава у оној Јуве на Конте, покрива две позиции, верувам нема да му претставува проблем ротација па и прва постава на лев бек што да не, со оглед на тоа што Дамброзио и Сантон фигурираат за таа позиција.

Isto taka, se zboruva deka i Vidal bi mozel da dojde na leto za
15-20 milioni. Dobro bi bilo Toreira od Samp da go priberat, i nekoe dobro krilo, plus da ostanat pobitnite igraci ke se skocka dobar tim, mada krenav race od orizarive.

^
Да не читаш статии од летото 2017та?Тогаш Видал го прибиравме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom