Фан Клуб: Интер

Covered most distance vs SPAL:‬
‪11.903 km - Gagliardini‬
‪11.127 km - Dalbert‬
‪11.125 km - D'Ambrosio‬
‪11.048 km - Perisic‬
‪10.528 km - Candreva‬

Most touches:
[124] Gagliardini
[093] Valero
[084] D'Ambrosio

od nosenje na naingolan ili vidal, galjardini najvise ke trpese :), sekako bolje toa nego brozgara mrtviov, kako se ponasa na teren nezainteresirano toa cudo edno e, od krajnost do krajnost ide, neseriozen igrac. Za dobroto na timov se nadevam deka spaleti ke go primitomi nekako, bar dur e tuka, a ne veruvam deka i posle ovaa sezona ke ostane.

Da se navratam na galjardini, premnogu me potseka na vieira, takov tip na igrac e, i po konstitucija i stil na igra, pozicija na teren, nalikuva na nego, jedino nesto so koe treba da prekine e so izbrzanite shutevi od daleku, aj denes prvata shansa sto ja imavme bese logicno da shutne, pokasno imase uste edna prilika kade namesto izborot na shutne, da podavase do mario, ke se sozdadese super shansa za portugalecot.
Ali ne e toa nekoj element od igra sto ne bi mozel da go smeni, naprotiv, taka da super izbor napravija u januari koga se resija da go zemat, i mislam deka treba da ima zagarantirano mesto u prv tim, i on i mario, vesino i valero neka rotiraat, brozovic klasicna zamena godinava, neam dilema tuka, bar sea za sea.

Штета бомбана на Шкриниар не влезе во гол, супер награда ќе беше за добрите игри што ги покажува. Играчиште!

Шкриниар погоди пречка иста како онаа на Адриано против Палермо пред не знам колку години. :D Ја откорна пречката, голманот не се ни помрдна, само испрати со поглед како му ја искрши пречката.

Гаљардини денес ИСКИНА, Икарди тотално неупотреблив беше иако отвараше доста простор во неколку наврати ама не ги користеа тие полушанси останатите. Во прво Спал не можеше три паса да сврзе, страшен пресинг игравме, во второ малце паднавме што е и нормално, али ми се допаѓа што Спалети не отстапува од стратегијата и притискаме цело време. Мора само порано да ги решаваме ваквите екипи ко Спал, ова во 87 минута е премногу ризично, што вика Џонтра увек е можно некој ко Бориело да ни здрви некој мртов гол во 78 минута и да се чешаме после.

Се на се задоволен сум до тимов и Спалети, 3/3, 8-1 гол разлика, играме одлично!

Ај утакмицава може да помине со оглед на тоа што имаше репрезентации а скоро сите играчи што играа денес играа и за своите репрезентации па може да го искористиме `заморот` за неубедливиот настап денеска.
Следната со Кротоне на гости, ако ми се влечат како денеска ќе ти ебам матер кељави. Мора овие шабанарии да се изгазат уште у прва минута, мора да им се покаже кој е кој уште први 10 минути пошто после се будат Бориеловци и ти ебаваат матер.

Перишиќ беше млитав цела утакмица, глеам сеа 11км истрчал, па да ти ебам тоа терминаторот усташки. :D
Дамброзио трча, ок, секоја утакмица е у топ 3 по истрчани км ама што е глуп е глуп, туп и неупотреблив, сместа нека се враќа тој Кансело да игра.
Тоњо Кандрева изводи, ама мора да се навикнеме на тоа цела сезона со оглед на тоа што Карамох му е единствена конкуренција. Не се секирам за него, у секој случај ќе има 10тина асистенции на крај.

Везниот ред ми е многу интересен, иаме 6 играчи таму и сите 6 со различни карактеристики, во зависност од противникот може да се праат разни комбинации. Мора паметно да се користи Валеро и да искача на решени утакмици за да се чува свеж пошто е доктор по фудбал. Ова мислење за него го иам уште у Виљареал доека играше, елеганција у движење е братот.
За ушлето јувенташко дека е играчиште се виде уште зимово коа го земавме од Аталанта и на првата утакмица изигра како да игра фудбал 20 години. Со паметно работење со него, без да почне да плаче по Јувентус мислам дека иаме играч за следни 10 години.
Броз е маскота, денеска 3 пати проба со `штикла` да проигра, ги глеал Модриќ и Ковачиќ на тренинг со хрватите па си рекол кад могу они могу и ја бајо мој. Броз. Никад не би го избркал од екипа. Сместа би го избркал. :D

Да не летаме у облаци многу, ветувачки е овој старт, убаво ни е знам ама да не заборавиме дека секогаш е тука некоја Болоња да ти напраи и резултатски и сезонски преокрет.

Ќе ги прегазиме Кротоне, немам сумња у тоа. Се знае каде е можно да се губат поени годинава, кај екипи од типот на Торино, Лацио, Сампдорија, Милан, Аталанта, Наполи и Јувентус. Другите буквално никој не ме плаши оваа сезона. Ако не испаднеме втори или трети на крај, нека се убијат. Буквално сите карти ги имаме за топ финиш.

Не одигравме којзнае колку добро, ама доволно беше за 3 бода.

Одбраната на одлична, дури и Дамбросио одигра добро, Скриниар е новиот Самуел!

Се врати и вистинскиот Гаљардини, Валеро незаменлив. Кај Марио недостасува она последно додавање и чуството за гол, додека Брозович е поконкретен во завршница ама е многу по спор и многу греши.

Кандрева и ПЕришич одлични, Икарди не одигра којзнае како но со пеналот си ја заврши работата.

До дербито со комшиките ако успееме да освоиме максимум бодови, ке влеземе порелаксирано и полесно може да ги добиеме.

Икарди и Перишиќ учествувале буквално на секој гол во овие 3 натпревари, или со асист или со постигнување на гол.

Мене нешто друго ме плаши а тоа е првата замена за дефанзивец, незнам дали приметивте на еден момент кога келнерот за малку ќе го убиеше Шкриниар кој се подготвуваше да го замени? Играчот кој не го сакаше буквално никој, а и зошто би го посакале, со толкава плата, некаде 2.5М годишно, Ранко.

Икарди и Перишиќ учествувале буквално на секој гол во овие 3 натпревари, или со асист или со постигнување на гол.

Мене нешто друго ме плаши а тоа е првата замена за дефанзивец, незнам дали приметивте на еден момент кога келнерот за малку ќе го убиеше Шкриниар кој се подготвуваше да го замени? Играчот кој не го сакаше буквално никој, а и зошто би го посакале, со толкава плата, некаде 2.5М годишно, Ранко.

Па шо се чудиш....тој ни е единствен нема друг играч шо би играл штопер...да се молиме само да не се повреди некој од миранда и скиниар...оти свршивме работа :)

da bideme realni nit kandreva nit perisic bea odlicni, vsusnost i pricinata zasto ne bevme dobri i zasto ikardi bese totalno otsecen e zasto bocno potfrlija mnogu, i dvajcata iscedeni od reprezentativnite nastapi, ednostavno ne trebase da startuvaat, eder bese poodmoren a spal e ekipa idealna i da se startuva i karamoh, ali aj da ne preteruem, eder mozese komotno mesto eden od ovie dvajca, za mario rekov, da ne bese na klupa prvite dve, denes nemase da startuva, vaka cela 4ka napred igrase za reprezentacii, a ikardi i posleden klasika si se prikluci, ko i site sto doagaat od juzna amerika, istoto vazi i za vesino.
Tocno e deka perisic dade gol ama do golot bese prosecen, isto i kandreva, edna upotrebliva topka nemase do ikardi, ednostavno bevme losi na toj del od terenot ali pobedivme najmnogu radi kvalitetot na hartija, koj e kade kade podobar od toj na spal.

Koлку ми е криво за Брозгарата да му ебам све по список неписмено,многу го разбира фудбалот и можи да биди одличен играч што ќе му биди во корист на клубот ,ама голем идиот е..ќе му текни на сред натпревар го фаќаат бубачките во глата и почнува глупости да прај како менструација да фаќа.

Сигурен сум дека кога ќе замини од Интер во било која друга екипа ќе се прероди и ќе биди незаменлив дел од екипата, ама само за една сезона..од другата пак ќе го фаќаат бубачки.

Иначе го има тој завршен пас,шут и потег што му фали на Марио..кога му се игра и тоа како прави разлика на средина ама ајде сеуште е млад па можеби ќе си ја среди тиквата.

Гаљардини ми беше желба голема и реков и тогаш дека е побитен играч на Аталанта од Кessie, малиот е Маркизио v2.0 т.е. можи да биди цела сезона е одличен.
.

Гаљардини е Маркизио тип на играч далеку од Евер, а пошто како шо рече Марио ви е клучниот има логика Гаљардини да се носи поради истото. Одличен перспективен играч е Гаљардини има талент детето, дури и мислам дека побитен му е од Kessie годинава кога неиграл овај Гаљардини мн средниот ред им изгледал хаотичен...

Oва памтам на @Џонтра Волта му кажував кога го купивте која желба ми беше играчов. Играчиште ќе биди од истиот, И стојам на истото дека ќе биди и е подобар играч од Кеси или како да се вика. За Италија мора да игра покрај Верати мислам дека одлично ќе се уиграат ама то коќе го сменат онај будалата од селектор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom