Фан Клуб: Интер

Овие ултрасиве на Икарди ли најдоа да му се курчат, кај беа кога управата го малтретираше Снајдер и го продаде за кило семки? (ова само како пример)

И уназад за ред други работи кои се дешаваа поради секакви курајбери горе во управата...?
abe vie sto sakate, vespi na stadion pak da ima ? 10000 baneri imase kontra morati i branka, vsusnost edna od pricnite zasto si otide morati e i nezadovolstvoto na navivacite, isto i brkanjeto na branka, znaci umre toa vreme so krsenja i palenja na stadion, i dobro e sto umre, zasto vakov slucaj kaj golemive klubovi samo u italija moze da se desi sto e bruka.

toa e edno, drugo, izleze crno na belo sto pisal za navivacite, znaci on e lud, a i tie sto zastanuvaat pozadi nego isto, ili se ludi ili so sila se pravat ludi a uz put nesvesno se blamiraat, prvo covekot GENERALIZIRA, sve u paket opfati i im eba mater, ke gi ubival ke im vikal kriminalci ke gi vikal eden na eden da se tepaat ... brej kakov katastrofa od muabet ispisal na 3 strani u avtobiografija sto ja izvadil na 23 godini. :tapp:
Nema veze ultrasi ne ultrasi, bilo koj bilo kade vakvo nesto za navivaci da kaze ke mu ebat mater, ej, kapiten e, on zbori za ubivanje i tepanje na navivaci i kriminalci koi mu se negovi prijateli ... KAPITEN e, sto poveke od ova ? Ne za dzabe i zaneti i ausilio i bergomi, site go osudija, a najverojatno ova ke go koshta kinenje na kapitenskata lenta, definitivno ne ja zasluzuva posle ova, baska sto so ova samo dopolnitelno gi vlosi rabotite u timov i povtorno sozdade nemir, denes na stadion ultrasite peea protiv nego, imase podelenost na tribini, klasicen raspar.

Ako e pameten, a ne e, ke ja povlece odma knigata, samo toa moze da go izvadi, nisto drugo.

p.s. Baloteli dresot go frli otkako bese slikan so dres od milan, veze si nema toa negovo frlanje na dres ( koe se desi radi ruganjeto od tribini radi incidentot so dresot na milan ) so odnosot na navivacite kon nego, na otpusna lista im bese odma posle slikata so dres na milan, tuka zavrsi negovata prikazna so inter, i so navivacite na toj klub.[DOUBLEPOST=1476660281][/DOUBLEPOST]
За мене набилдани со тетоважи ултраси не се прави навивачи и верувам на приказната на Икарди со земањето на дресот на детето.
Интер доколку сака да биде топ клуб во Европа со ултрасите нема да биде од нив ќе бегат и спонзорите и правите навивачи.
Секако за атмосфера ултрасите се добри но носат многу непогоди.

Инаку оваа година ЛШ ако се пласираме ќе биде премија.
Ne se ova delije ili grobari be druze, kakvi nepogodi nosat utras grupite na Inter, so godini ne napravile incident, nikakov, bas radi toa sto go zboris i bas radi faktot deka Inter se vo prasanje. Ne e problem prikaznata so dresot, toa navodno go resija, ama on se resil da glumi ludilo i da vadi kniga na 23 godini kade napisal 1 ton gluposti u 3 strani sto sekoj veren navivac na inter sto i na sibir bi idel za da gi gleda, ke go pogodat, ke vikal on kriminalci, pa samo so toj muabet deka ke vikal kriminalci odma treba od klubot da go rashutiraat so kloci i boksovi, sram e na nekoj takov kapitenska lenta da mu dades, ako nesto nosi nepogoda, toa e tokmu ova ...

Znael on kriminalci od argentina, woouuuw, kakov cairski muabet protna ovde ej ahhaha, sram me faka.

Па што кур имаше они да фрлаат дресови у Сасуоло.

Не кур ми ги бранете, не се ни они светци ко што не е ни Икарди. Не го бранам уопште у оваа ситуација, глупак класичен, кој кур му требаше тоа да го напише ја стварно не знам т.е кој кур му требало автобиографија да пишува на 23 години.
Ќе видиме утре што ќе се дешава, ќе ја решат мирно ја мислам, ќе се извини јавно и ќе ја наредат.
Ако не најверојатно ќе биде продаден наредно лето за багатела, нов капитен кој? Миранда? Медел?

Не знам, нели е малку чудно...
Сите овие дешавки, книги миги после продолжувањето на договорот...

Можно ли е овде да станува збор за нешто сосем друго? Не знам...

нов капитен кој? Миранда? Медел?

Ханданович! :vozbud:

Abe ima milion primeri koga nezadovolni navivaci gi vrakale na takov nacin dresovite, totalno nebitno e toa, baska go resija, ovoj ako veke se navrakal na toj moment u najnepotrebnata kniga u istorijata, mozel na drug nacin da se izrazi, ne vaka apla direktno i ulicarski, baska sto sega e i kapiten ...

Ja pak ke kazam, ako se resi da ja povlece knigata ke dobie na poeni taka mnogu, vaka ako ostane ova sranje da se prodava a on da zarabotuva na takvi iskazani zborovi, za brzo vreme ke si zamine od timot zasto ne e mozno on da ostane tuka vo situacija koga navivacite nikad nema da mu go prostat ovoj ispad, sto sekako ke vlijae na negovite performansi, ko i denes sto vlijaese.

Edna od greskite na de bur pokraj ostanatite negovi denes bese i ovaa, sto ikardi bese starter.

Последно уредено:
Abe ima milion primeri koga nezadovolni navivaci gi vrakale na takov nacin dresovite, totalno nebitno e toa, baska go resija, ovoj ako veke se navrakal na toj moment u najnepotrebnata kniga u istorijata, mozel na drug nacin da se izrazi, ne vaka apla direktno i ulicarski, baska sto sega e i kapiten ...

Ja pak ke kazam, ako se resi da ja povlece knigata ke dobie na poeni taka mnogu, vaka ako ostane ova sranje da se prodava a on da zarabotuva na takvi iskazani zborovi, za brzo vreme ke si zamine od timot zasto ne e mozno on da ostane tuka vo situacija koga navivacite nikad nema da mu go prostat ovoj ispad, sto sekako ke vlijae na negovite performansi, ko i denes sto vlijaese.

Edna od greskite na de bur pokraj ostanatite negovi denes bese i ovaa, sto ikardi bese starter.

А зошто мислиш дека ако ја повлече книгата ќе добие многу поени т.е. ќе се сменат работите на подобро ? Тоа што е напишано во таа книга е прочитано од цел свет и е нешто кое што е веќе невозможно да се промени. Ако навивачите на Интер се сериозни во намерите и се решени да одат до крај не верувам дека некакво повлекување на книгата или јавно извинување ќе ги натера да заборават на се она што го имаат прочитано на тие 3 страни. Некој што мрзне на -10 степени или што се вари на +40 степени на трибина за да го бодри клубот и играчите на истиот не верувам дека може така лесно да ги заборави тие зборови како убивање, пресметки и слично.

Инаку дефинитивно во ваква ситуација Интер како клуб ни крив ни должен може да изгуби највеќе. Од една страна Икарди во тимот е еднакво на лоша атмосфера во клубот, свирежи на утакмици, вадење банери, скандирање и слично, а од друга страна во ваква ситуација ако се решат да го продадат во јануари ќе треба да го дадат за доста мали пари во однос на тоа што би го земале во нормални услови кога би го продавале.

Искрено очекував Икарди да биде на клупа пошто Де Бур сака да покаже строгост, и додека не се реши ситуацијата да не стапне на терен, ама па кој ќе ги слушаше Џонтрашите. Плус со Јоветиќ или Барбоса како стартер многу подинамична игра ќе беше и немаше да има потреба Кандрева и Перишиќ да силуваат многу на центаршут а во исто време ќе му се испратеше и порака на Икарди дека и без него се може. Гарант ќе тепаше Интер.

Последно уредено од модератор:
@CurvaSudMilano da se napravi nekoj razumen kompromis, sto bi rekol horhe, zasto denes ultrasite bea protiv nego, obicnata publika ne, i se desi toj raspar za koj gore zborev, ultrasite ke pocnat so skandiranje za nego drugive ke im svirat, vaka da se izvini oficijalno, da ja trgne knigata, demek bil pogresno protolkuvan, pogresno se izrazil u knigata i slicno, bla bla bla sto ti ja znam vise. Al tesko toa da se desi, ne veruvam.[DOUBLEPOST=1476662575][/DOUBLEPOST]
Искрено очекував Икарди да биде на клупа пошто Де Бур сака да покаже строгост, и додека не се реши ситуацијата да не стапне на терен, ама па кој ги слушаше Џонтрашите. Плус со Јоветиќ или Барбоса како стартер многу подинамична игра ќе беше и немаше да има потреба Кандрева и Перишиќ да силуваат многу на центаршут а во исто време ќе му се испратеше и порака на Икарди дека и без него се може. Гарант ќе тепаше Интер.
rabotata e sto ova izleze denes, de bur poim nemal za ova, zatoa mozda i preterav sto rekov deka e negova greska zasto kako sto on gi postavi rabotite u timov, tesko deka ke nastapese ikardi ali denes se desija frkite i uste nikoj ne znaese za sto tocno stanuva zbor.

И кој кур е цела управа на Интер, Аулисио изјави дека голема грешка е што тимот задолжен за заштита на правата на Интер не ја прегледал книгата пред да се издаде, ебате аматерите ебате.

@CurvaSudMilano da se napravi nekoj razumen kompromis, sto bi rekol horhe, zasto denes ultrasite bea protiv nego, obicnata publika ne, i se desi toj raspar za koj gore zborev, ultrasite ke pocnat so skandiranje za nego drugive ke im svirat, vaka da se izvini oficijalno, da ja trgne knigata, demek bil pogresno protolkuvan, pogresno se izrazil u knigata i slicno, bla bla bla sto ti ja znam vise. Al tesko toa da se desi, ne veruvam.

Ова како реприза на случувањата што беа на реалација Комити-Манасков кои што завршија како што завршија. :D

Мене ни вака теоретски ова со извинувањево не ми држи вода, а да не збориме за практично зошто не верувам дека сериозна навивачка група ќе се согласи да замижи пред се она што се случи. Огромен проблем е тоа што ова е напишано додека он е играч и воедно капитен на Интер, иако не верувам дека би било многу поразлично ако он бил играч на друг клуб кога го напишал тоа па сега дошол во Интер како што беше со декибој. :)

Али врв на се ќе биде ако ова е масло на Ванда Курвара и остала багра менаџери некој вид на хард-кор, садо мазо, црн хумор промоција на книгата за да одекне во фудбалскиот свет.

Ај у кракти црти објаснете ми ја ситуацијава со Икарди? Од тоа што знам...Икарди пишал во неговата книга дека некој од навивачката група нешто заебал бла бла бла и сега го хејтаат овие Икарди пошто кажал дека еден навивач направил нешто што не требало? А фановиве викаат дека тоа не било така и сега имате шпанска серија?

Ај у кракти црти објаснете ми ја ситуацијава со Икарди? Од тоа што знам...Икарди пишал во неговата книга дека некој од навивачката група нешто заебал бла бла бла и сега го хејтаат овие Икарди пошто кажал дека еден навивач направил нешто што не требало? А фановиве викаат дека тоа не било така и сега имате шпанска серија?
Ultras confronting Icardi at his house is the latest in a long saga and here’s the story so far…

– Icardi unveiled his autobiography last week, detailing that episode suggesting he stood up to an ultra-leader after a shirt he gave to a young child was snatched away and thrown at him.

– Icardi then revealed his version of events where he said: “In the locker room I am acclaimed as a hero, because nobody had ever faced off that way with one of the fan leaders.”

– Curva Nord then responded with a clear statement: “You are finished with us. You’re done. TAKE THE ARMBAND OFF, YOU CLOWN. Yes, that is what we demand.”

– Icardi responded to that and expressed his disappointment and surprise.

– However, his pleas fell on deaf ears as before Inter’s home game with Cagliari they unfurled a banner, which read: “You use a child to kick us in the face. You are not a man, you are not a captain, you are just a coward piece of s***”.

– Icardi then missed a penalty against Cagliari with the score at 0-0.

– Inter fans left a second banner at the final whistle which reach:”100 goals & 100 trophies doesn’t cancel out the s*** that you are!”

– Club legend and former captain now vice-president Javier Zanetti said he will consider taking the armband from Icardi following the drama.

– Now the ultras have showed up at Icardi’s house.

Read more at http://www.squawka.com/news/inter-ultras-turn-up-at-mauro-icardis-house/800309#oJHfHlfEysiV3Bpz.99

Ке биде занимљиво ако ова е направено со цел Икарди да си добие трансфер без некој тим да мора да ја плати клаузулата.

Ке биде занимљиво ако ова е направено со цел Икарди да си добие трансфер без некој тим да мора да ја плати клаузулата.
knigata odamna mu e napisana, sega e izdadena, ne e deka pred mesec dena ja pocnal i sea ja izdal, taka da nema veze ova so transfer i slicno, a dogovorot sea stotuku go potpisa ako ne se lazam, pred nekoj den, dogovor koj tesko deka ke bese potpisan dokolku knigava izlezese porano. Da bese ova sredina na leto 10000% ke go prodavaa, najverojatno u napoli zasto oni ke iskesiraa i nad 60m.

Знам дека не сте само вие, али ете вие се наместивте конкретно на пенал. После ова денес, ќе сфатите конечно каков ШЛАЈМ од голман е Хандановиќ? Ќе разберете ли дека копитово по 10 бода по сезона не кошта? Абе ова што го направи денес е жива срамота, без грам осет за позиционирање, излета прво во празно па после си даде автогол. Каква беда од голман еј, не можам да поверувам и да се помирам дека после Толдо, Цезар и компанија ни брани ова сеченово копито.

Иначе денес фудбал игравме до 1-0, т.е. до шансата на Икарди со глава на 1-0. Од тогаш дно, 0 шанси, 0 визија, све 0. За кој кур го купивме Барбоса за 34234243243242 милиони бе? За Едер да игра пред него??? Абе ајде и Де Бур се испогуби денес, маме си еба. Друга ствар што е лоша за нас е тоа што сме премногу зависни од Банега и Марио, т.е. ова го докажува фактот дека клупата ни е нула. Мора да се пазари у средина зимоска, за одбраната па да не зборам.

Се на се резил, изгубени бодови дома со Болоња, Каљари и Палермо, немам коментар...
Не си реален брат.Значи 4 чисти гола само вчера спаси,да не зборам колку пати не вадел од кал годиниве.Интер има најслаба одбрана во цела европа (од поголеми клубови).И ноер да е со ваква крими одбрана ќе прима и смешни голови коа противникот има над 200 шута у рамки на гол.Викторија му играат секоја втора утакмица,нормално е и да кикса.
Друго е на пример да ги има пред него киелини бонучи барзалји,а сосем трето е со ранокија мурилјо сантон нагатомо ансалди и дамбо

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom