Фан Клуб: Интер

А од каде им се информациите на La Gazzeta dello sport , па и уште сите весници во Шпанија се повикуваат на нив . Сомнително.

toa e maksimumot za kova, nit bil alfa i omega tuka, nit super star, nit sam gi nosel na svoj grb ( plus na ova dodadi gi losite sezoni na inter i neigranjeto vo LS), 40m so bonusi, ili nesto plus zasto detalite ne gi znam e dobra zdelka ko zdekla ( za ista cena pastore u PSG otide ), rabotata e sega kako ke postapat so tie pari. Perisic standard ko i lani jovetic, inter projavi interes za nego ovoj pocna da gazi i da se nametnuva kaj pelegrini, eve go denes iskinal gledam i gol dal, nisto cudno da ne dojde on odnosno germancive da smetaat seriozno na nego i sezonava, napoli se teski za pregovori za mertens, on e super igrac so jaka idnina pred nego ali nema tuku taka ovie da se oslobodat od nego.
mal edit za mertens, 28 imal :), mislev pomlad e al nema veze, stavot za nego i inter kaj mene ostanuva ist.

Veke pocnaa so spekulacii talijanive deka Mancini zgresil so procenkata deka Kova ne e za Inter, deka on presekol, del go falat ausilio deka napravil super dil i go izvlekol maksimumot sto retko koj i bi go negiral, ama zosto pobogu, nisto cudno periodov frkite na relacija uprava - mancini da bile radi kova, ovoj da insistiral on da leta a ovie da davale otpor, ova sekako nikad nema da go doznaeme, dali e tocno ili ne.

Ibra ako e dostapen po nekoja slucajnost, togas tohir licno i personalno treba da ide i bar da se obide da go zeme ako nisto drugo, fakt e deka sega fanovite vo Italija mora nekako da se '' zamolcat '' pa nekoj vakov boom transfer bi dosol ko joker u poker, baska sto na sve ova prethodi i brkanjeto na Shaqiri. :toe:
Тешко Ибра пошто и он и преседателот на ПСЖ изјавиа дека останува.

da znam, ali rekov ako ima bilo kakov prostor, makar i minimalen, treba da se reagira, iako se izjasniv tuka za nego deka minimalni sansi mu davam da si ide od tamu, ne gledam pricina za toa, pogotovo ne za negovo povtorno vrakanje vo italija.

toa e, jebiga, ova ko grom od vedro nebo dojde denes pa zatoa i gi nacnav muabetive.

ОВа е мислењето на еден италијанец Хард Кор интераш

Robespierre напиша:
I didn't care much about Shaqiri to Stoke because he was shite here ( I still don't get why Perisic would be really worse than him ) but I am sad for Kovacic.
Kovacic is definitely a great talent, but he is not worthy of 40 mln atm.
He has room of improvement though. Just 1994 and quality.
He is surely a CM , nothing to do with CAM.
Italian clubs can't refuse similar offeres anymore , even we are a springboard for other markets as Liga and Premier ...dem good ole times when we signed Ronaldo
My main nervousness is that we won't reinvest that money , but it will be for balance sheet to smother with those signings made earlier.
Another crap season and 6th place trophy incoming :proud:

Не сакам да бидам типот што ќе вика I told you so, ама I told you so. :)
Кова беше продаден уште од почетокот на летото, убеден сум дека тоа беше стратегијата цело време, директна замена за него е тој црнецот. Секоја пријателска ја изигра на позицијата на која Кова играше на крај на сезона. Кова никогаш нема да игра во систем на Манчини задни везни, нема шанси.
Работата беше само да се изменаџира реакцијата на навивачите, посебно за Кова, а очигледно и за Шаќири.
У секоја случај фала им што ми го направија животот полесен. Веќе со мирна совест можам во интерниот дијалог со фанот (кој потроши скоро 20 ебани години на клубов) во мене да му кажам, одјеби, откачи се, од сеа ќе правам само работи што ми предизвикуваат задоволство. Нешто како сцената на Голум од ЛОТР двојката ......... застанат пред огледало.
Не знам ни зошто ги трпев сите овие години искрено, не заслужуваат ни изметот да им го дадеш, а не па вниманието. Мал, цигански, провинциски клуб, тоа е тоа.
Знам дека некој ќе го чеша шупакот за последната реченица, ама не ми е гајле искрено. Заслужија се.

Секој еден единствен фан што двои по 90 минути секоја недела им е повеќе од што заслужуваат, а не па да фрлиш еден цент на нив. Ова е како прво и основно непочитување на фановите. Мора со нешто а им вратиш на навивачите за нивната лојалност, внимание и пари, не може само со геј приказните за big club, brothers of the world. Минимум што го должат е да се однесуваат како нормален клуб, не мора успешен клуб, само нормален клуб. Пред 2006 гледавме скоро 15 години циркуз, кој искрено заврши само ради Калчополи, иначе ни една титула немаше да види клубот од 1989 година. Кога циклусот почнува да се повторува пак, веќе нема изговори.

Не го ни кривам Манчини веќе, искрено. За кривење се оние што му даваат толкава слобода, плата, буџет (со жртвување на двајца од трите најголеми таленти на клубот), и скоро нов тим, на човек што во целата негова кариера нема еднаш имплементирано успешен систем на терен. Откако помина 2/3 од сезоната на клупа без ни малку резултат да има неговата работа.
Нема ни што да се збори веќе.

готово,не ги пратам оваа сезона.може и наредната.
гонете се у три лепе,лепра да ве фати.

Кој ги ебе жими се, не уплаќам членарина сезонава. Некој ќе рече ај бе Интер не е еден играч. Знам дека не е еден играч ама ова не им е првпат вака да праат, зашто куров ми лажеа и Тохир и Манчини дека не мрда Ковачиќ?
Мора некако да им се покаже на тоа гадовите дека не сме ние овци па да не дупат у здрав памет.
Да сум некој фактор у фан клубовите би организирал сите да ги блокираат членствата им ебам матер у пичка.

Овие па Иско миско ми бараат, жими кур што ќе ти го купат Иско, и он исто ко Ковачиќ има `недефинирана` позиција на терен. Сигурно нема истите пари да ги потрошат на некој суперквалитетен везњак пошто така ќе остане статус-кво.

Никој нема да дојде, евентуално некое крило како Перишиќ/Љајиќ/Мертенс и ќе си игра 4-2-3-1 Манчини, ова со Ковачиќ цело лето беше мачкање очи, Пирло, Зидан курови карики.

Секој што вика дека ова е добар дил и дека доколку се донесат Иско, Коентрао, куров, пичката, Меси, Шиков е за мене у најмала рака во тешка заблуда.
Јувентус за Погба бара 80 милиони евра, и тоа најмалце, што значи може и повеќе да му извадат. Океј, Погба им беше носител на играта, али ипак, ми ја сфаќате поентата. Да го дадеш Кова за 35 милиони е смешно и звучи мизерно од аспект на фановите на Интер.

Абе ние сме на ниво на Емполи, Перуџа, Цитадела... Палермо вади 50 милиони за Пасторе, Тотенхем 100 милиони за Бејл, а ние ги даваме џабе играчите, а се задоволуваме со Скелотовци и КУРОВИ.

Неам ни волја ни ништо да се објаснувам а уште помалце да се нервирам, нек се носат у три пичке материне. Кова бил од клупа, Кова бил ваков, Кова онаков, абе не сте свесни каков играч даваме, какво ИГРАЧИШТЕ. Ќе видите во иднина како се имаме преебано околу него, нормално ако не му се задесат некои заебани повреди.

Не бе дефинитивно млад ќе умрам од овие копилињава ментални или ќе се мрднам од памет и у лудница ќе завршам или како сериски убиец!
Абе кај кур ви е паметот бе да ви ебам тоа племето ментално, Тохир ти бе да ти ебам тоа жутозубиот миџет гаден со раздвоени заби и таа жабарска фаца, па нели млад Интер ќе праиш бе да ти напраат погреб да ти напраат бе пичка ти мајчина твоја, па нели нема да мрдне Ковачиќ бе од памет да се мрднеш.
цццц за каква малоумна секта ме навлекоа да навивам да ти ебам тоа детиштето кај ти беше паметот, Виктор да ти ебам тоа мајката у пичка па и на тебе што ме прееба пред 15 години да почнам да навивам за говедава, да ти го ебам и тој Виери мајчин што ти бил многу јак шпиц, да ти ебам све најмило!
Па и на тие Ливерпул да им ебам тоа пичето мајчино лузерско што кур ни ги купуваат играчиве коа не се способни за ништо да ти ебам тоа екипата историска.
Што убаво си дојдов дома од работа, да седнам да јадам како човек, не бе и леб ми се одјаде, желудник ми се преврте, почна глава да ме боли од нервоза.
Дај бе нека ни наместат некој скандал нека не избркаат у 70та лига, ни стримови да не можеме да наоѓаме да ти ебам екипата мртва.

Што кур не си бев за Лацио или Баерн, да ви ебам све живо најмило.

Не сакам да бидам типот што ќе вика I told you so, ама I told you so. :)
Кова беше продаден уште од почетокот на летото, убеден сум дека тоа беше стратегијата цело време, директна замена за него е тој црнецот. Секоја пријателска ја изигра на позицијата на која Кова играше на крај на сезона. Кова никогаш нема да игра во систем на Манчини задни везни, нема шанси.
Работата беше само да се изменаџира реакцијата на навивачите, посебно за Кова, а очигледно и за Шаќири.
У секоја случај фала им што ми го направија животот полесен. Веќе со мирна совест можам во интерниот дијалог со фанот (кој потроши скоро 20 ебани години на клубов) во мене да му кажам, одјеби, откачи се, од сеа ќе правам само работи што ми предизвикуваат задоволство. Нешто како сцената на Голум од ЛОТР двојката ......... застанат пред огледало.
Не знам ни зошто ги трпев сите овие години искрено, не заслужуваат ни изметот да им го дадеш, а не па вниманието. Мал, цигански, провинциски клуб, тоа е тоа.
Знам дека некој ќе го чеша шупакот за последната реченица, ама не ми е гајле искрено. Заслужија се.

Секој еден единствен фан што двои по 90 минути секоја недела им е повеќе од што заслужуваат, а не па да фрлиш еден цент на нив. Ова е како прво и основно непочитување на фановите. Мора со нешто а им вратиш на навивачите за нивната лојалност, внимание и пари, не може само со геј приказните за big club, brothers of the world. Минимум што го должат е да се однесуваат како нормален клуб, не мора успешен клуб, само нормален клуб. Пред 2006 гледавме скоро 15 години циркуз, кој искрено заврши само ради Калчополи, иначе ни една титула немаше да види клубот од 1989 година. Кога циклусот почнува да се повторува пак, веќе нема изговори.

Не го ни кривам Манчини веќе, искрено. За кривење се оние што му даваат толкава слобода, плата, буџет (со жртвување на двајца од трите најголеми таленти на клубот), и скоро нов тим, на човек што во целата негова кариера нема еднаш имплементирано успешен систем на терен. Откако помина 2/3 од сезоната на клупа без ни малку резултат да има неговата работа.
Нема ни што да се збори веќе.
Нити си бил некогаш нити ќе бидеш навивач на ИНТЕР. Навивач на ИНТЕР не може да напиши ваков пост, оди и навивај за РЕАЛ или БАРСЕЛОНА. Ова е фан клуб на ИНТЕР а не на играчи на ИНТЕР, без секој се можи, и ако се продаде за поголеми цели го прифаќам трансферот. Па еден Роналдо беше продаден еден Адријано беше отсранет од екипа, па ИНТЕР заедно со јувентус останаја клубови со најповеќе навивачи (ама вистински навивачи).

ама јас сум еден од најголемите критичари на работата на тихо и екипата околу него.

:kuracc: After me bitchesssss :kuracc:

.........

Се согласувам со тоа дека Кова и не беше некоја алка во тимов искрено. Играше добро но не константно, знаеше да флопни со додавање или дриблинг, и тоа на доста аматерски начин. Али ок, премлад беше. Но од друга страна се осеќаше дека е голем капацитет, од него можеше да се изработи врвен фудбалер.

Јас лично очекував со друга стратегија да целат кон изградба да солиден тим. Очекував да го средат средниот ред и Кова конечно да си легне на својата позиција, да му се донесе играчи со кои же може да се докаже и конечно да се издигне. На крај краева па и да го продадевме по неколку години, но за далеку поголема сума од оваа, можеби и дупла.

Не знам зошто се форсира ова дека треба играчи да му се донесат за да се изградел како играч.
Плукни му се на играчот на кој треба да му носиш соиграчи за да се доизгради . :toe:

35 милиони плус Иско? :pos:

Бене бе другар, шо збориш? Ковачиќ повеќе вреди од Иско? Со што? Како може да вреди повеќе играч кој се нема докажано надвор од супернеквалитетната Серија А и игра во тим кој завршува под 5 место во истата. Во групна фаза на ЛЕ и Муарем Муарем се имаше докажано.

Лудост е да му ја споредиш трансфер вредноста со Иско, а не па да го бараш него плус доплата.

Не го негирам како талент и добар играч ама реалноста е дека 35 милиони е премија за него и максимумот кој може да го извадите. Да, сумливи играчи од Португалија и Украина се шиткаат за 30+ ама тоа е друго дваесет. За да извадите повеќе од него треба да се истури од голови и асистенции и да ве однесе барем во ЛШ место на табелата.

Но очигледно ништо од вашите амбиции, пошто штом го сметавте за лидер или слично, нема врска дали ќе го продадеш за 30 или 50, едноставно не го продаваш. Очигледно или јок амбиции или не го сметале ко таков. Со среќа ако дое Коентрао, еден од најдобрите леви бекови во светот ако му се игра... а ретко му се игра.
Јас ако добро се сеќавам Реал испрати понуда, тоа е како вујче од Америка, 35 милиони за Ковачиќ не би прифатил никогаш. Реал дава по 100 милиони за еден гол од агол на шеснасетник, зашто да не би дал 60 милиони за волејот на Кова?

Башка иско ви се истури од голови претходната сезона, дури 6 на 53 меча минатата сезона во сите натпреварувања.

Јас не кажав колку реално вреди, туку колку треба да се земе за него или ич нека не се продава. Зашто ние сакамотовци може да платиме 30 милиони, а најперспективните играчи ги даваме за леблебии... Затоа и пишав, боље беспари да го дадеа.

Дечкото има 21 година, зема бедна плата, и по 3 години пак ќе го дадеме за 30 милиони ко од шала, а ако Интер влезе ЛШ со него ќе му земеме 50 милиони минимум... Ете затоа не треба да се даде за 30 милиони.

Дечки дај бе малку со поладни глави :).Ти бе @loophole за поозбилен чоек те рачунав,што е ова лупање од земја за џабе?Чекајте на крај на сезонава ке судиме дали е исправно ковачич да го продадеш за 40 тина милиона!Можда тохир научи од грешките на Морати,чоекот своевремено одби 100 милиона за адриано,40тина за Мајкон,уште толку за Милито,па видовме што се случи.А и на крај краева ако го бидне малиот у Реал,редно е и ние да им се оддолжиме еднаш на нив за Снајдер,камбијасо,самуел :D
Не, озбилно не е крај на свет.Вие не плачевте Тохир што очигледно игра курот со Интер од како е дојден,се лажевте со ффп,а сеа се лупате од земја ко кузнае шо да се десило

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom