Фан Клуб: Интер

Ти знаеш ли што значи да го одбиеш Реал Мадрид?Со глава гарантирам дека ниеден фудбалер од цела италија не би го одбил,умреа деновите на занети,малдини,дел пјеро и компанија.Сигурно се подмочнал коа слушнал за таа прилика.А и на крај краева роналдо го имам преболено,ке плачам сеа за некое си детиште кое мене најискрено никогаш не ме воодушеви кузнае колку

Не мора да го одбијат, ама земи му 5-60 милиони не ?

Или не вреди Ковачич толку а некое смешно бекче Џоунси Стоунси или као и да се вика вреди 40м фунти ?

Можеби ќе ви изгледам одбивен со постот, посебно сега при вакви околности, ама ви имам спомнато уште порано, новиот газда на Интер за многу работи оди по теркот на американците кога дојдоа во Рома .. продажба на еден од највредните играчи моментално во вашиот тим е неизбежна, дури ме зачуди еден период кога замреа шпекулациите за некој од Ханда, Кова и Икарди, јас бев некако сигурен дека еден 100% ќе се жртвува во зависност на околностите .. едноставно овој период на стабилизирање на клубот при ограничени финансиски можности(од страна на ФИФА) е морален, тој ќеш Интер мора да го добијат од продажба на некој играч, а потоа ќе земат неколку,ама на позајмица со право на откуп наредната година, за да ова меркато го завршат во плус .. е сега, во иднина работите ќе се одвиваат во зависност од успесите и развојот на тимот, ма да ја мислам дека успех и значителен развој со Манчини нема да имате, дали на крај на сезона, дали во текот на оваа Манчини ќе биде набркан и се ќе биде така додека не најдете тренер кој ќе направи бум и ќе има одлична сезона како Рома првата година со Руди, натака работите со пласманот во ЛШ ќе бидат олеснети, ма да и Рома еве втора година по ред во ЛШ, и сеуште неможе да застане на цврсти нозе, немањето стадион е голем минус за секој клуб, управата на секој можен начин гледа да прави профити, земаат талент(Герсон) за 17мил евра, пари кои не влеваат под капата на ФИФА фер плеј правилото, за да за 2-3 години му извлечат 30мил и тие пари да преставуваат чист плус за таа година ..

И мене ми беше криво за продажбите на Ламела, Маркињос и Бенатија, ама мораше така да биде .. сега веќе кај Рома се осеќа поголема моќ, ниту еден главен играч не си отиде, додека не се направи новиот стадион, редовното играње во ЛШ ти е некој си гарант за колку толку финансиска стабилност, Рома веќе го има рецептот и тимот и за пласман во ЛШ во ова првенство, целта Интер треба да е таа, за остварување на истата не мора Ковачич да го имате во тимот, на негово место ќе земете искусен средњак по вкус на вашиот тренер кој веднаш ќе даде резултати и плус касата ќе биде полна..

фреди

што направивеме летово ајде кажи? го продаваме ковачич а го купуваме кондогбиа.впрочем како глава за глава трампа да сме напраивле иди на неко начин.одбраната подзакрпивме малце, исеа лш ќе одиме? Да не сме ние желботека па сакал тој реал,мочнал поради приликата и ајде одма го пуштаме за без пари ? па барај таму 50-60 ако сакаат арно ак оне ќе си игра кова кај нас.Сакал неќел ќе игра бе , договор си има..
И сеа со овие 35 што ќе направиме? вгаз ќе се ебеме ете тоа, или ќе лупниме 20 за перишиќ и со 15 ќе купиме двајца од типот на здравко и ќе бидеме на нивото од лани.

фреди

што направивеме летово ајде кажи? го продаваме ковачич а го купуваме кондогбиа.впрочем како глава за глава трампа да сме напраивле иди на неко начин.одбраната подзакрпивме малце, исеа лш ќе одиме? Да не сме ние желботека па сакал тој реал,мочнал поради приликата и ајде одма го пуштаме за без пари ? па барај таму 50-60 ако сакаат арно ак оне ќе си игра кова кај нас.Сакал неќел ќе игра бе , договор си има..
И сеа со овие 35 што ќе направиме? вгаз ќе се ебеме ете тоа, или ќе лупниме 20 за перишиќ и со 15 ќе купиме двајца од типот на здравко и ќе бидеме на нивото од лани.
Цитирај ме барем бе да знам дека си ми се обратил :)
Околу тоа дека ништо не сме напраиле летово,погрешна црква си нашол да се крстиш ;).Незнам дали го пратиш фан клубов,ама јас сум еден од најголемите критичари на работата на тихо и екипата околу него.Инаку 40 милиони и не е баш безпари,реално да збориме!Еден видал баерн минхен го плати 35 милиони еура ;)Ние уште незнаеме точно што се случувало,може ковачич стварно се подмочнал коа слушнал реал,па немало простор да го пушти интер на некоја си лицитација.А и плус немаше и многу заинтересирани клубови,ливерпул мислам дека беше само шпекулација,а и они нудеа некоја смешна сума.
Монако што не насади за кондомот,тоа е веке друг муабет...

Не бе мораше да го даат мораше,го копкаше нешто од внатре тоа жутокљунецот дека мора да го продаде крвта да му ја ебем неандреталска.Од сите него ли бе вампир ? Нели тим ќе градиш околу него бе аргат,децата у аптека да ти се хранат све да ти ебааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааам

Иксрено се очекуваше еден од Икарди и Ковачич да оди со парите кои ги потрошивте...

ibra isko perisic merisic mertens, samo taka ke se izvadat posle ova sto go priredija. Kova mi e eden od najomilenite igraci momentalno, se raduvav ko malo dete koga vidov kogo dogovorija toj famozen januari so strama, eden od najgolemite talenti e za toj del od terenot i ova sekako ke e eden slicen poteg ala pirlo samo sto ovoj ne zavrsi u milan.

od nigde nikade babauu, sea skoro sigurno koentrao ke dojde od kaj niv, abe zimaj isko mater da vi ebam, ima uste pola mesec do kraj na transfer rok, ne se zadovoluem nit so mertens nit so perisic, a sega za sega nema nisto konkretno pa potajno se nadevam nesto slicno ko ova ke se izdesi, pregovori vo tajnost zasto do sabajlevo nikoj nisto ne najavil deka ke ide vo Real.

A ja bubreg stavam deka zeleno svetlo za vakvo oparuvanje dade Mancini, go probuvase na pozicija na Pirlo, eksperimentirase celo leto so nego, pa ko krilo, lani ne go igrase ako pamtite vo posledni 10 kola, poveke bese na klupa otkolku vo igra, ti da ne mozes da adaptiras vakov tip na igrac u sistem dovolno govori kolku si limitiran i beden.
Ali ajde, otom potom i za nego kako ke tece sezonata, da ne ispadnam kontradiktoren, sega nema da sudam za nisto, ke pocekam rezultatite i igrata da vidam kakvi se ama ova spored mene u momentov e udar za Inter, ne masoven, ali u sekoj slucaj E i imaat 15 dena da se oporavat od ova.

Иксрено се очекуваше еден од Икарди и Ковачич да оди со парите кои ги потрошивте...

Се очекуваше и Јувентус да продаде некој Видал или Погба , поради парите кои ги потрошивте . Интер во моментов е во минус 19 милиони евра на трансфер пазарот . Исто салдо има и Јувентус .
Вие минусот го намаливте со Видал , Огбона и Тевез , а Интер со Алварез(иако сеуште не е разрешено) , Мбаје , Бота и Данкан .

Се очекуваше и Јувентус да продаде некој Видал или Погба , поради парите кои ги потрошивте . Интер во моментов е во минус 19 милиони евра на трансфер пазарот . Исто салдо има и Јувентус .
Вие минусот го намаливте со Видал , Огбона и Тевез , а Интер со Алварез(иако сеуште не е разрешено) , Мбаје , Бота и Данкан .
Не ме сваќај погрешно не се ситам нити ми е потребно да се ситам, само искажам мислење. Ние немавме потреба да го продајме Видал, Видал сам си ојде и договори транфсер за време на Копа Америка а од Јуве немаја никаква појма. Ние ме бевме присилени да продадеме никој имавме 100м од ЛШ кои сеуште не се заведени во кварталот за оваа година ако добро паметама а Ексор парите како спонзор ги дава во Септември така да...

За Тевез зедовме 0е.

Не ме сваќај погрешно не се ситам нити ми е потребно да се ситам, само искажам мислење. Ние немавме потреба да го продајме Видал, Видал сам си ојде и договори транфсер за време на Копа Америка а од Јуве немаја никаква појма.

За Тевез зедовме 0е.
0 zemaa ama se oslobodija od platata negova, u sekoj slucaj finansiski se rasteretija dosta posle prodazbite na vidal i tevez, i dvajcata pogolema plata imaa a vidal sekako ke barase mnogu poveke vo slednite pregovori.

za kova, do sega nemase enormen udel vo igrata na inter, valjda zasto igrase vo los tim, nemaat seuste izgraden dobiten sistem, zatoa i pogore rekov deka ne e masoven udar za inter, ali na dolgorocen plan moze da se ispostavi deka E, nesto slicno ko so pirlo. Debilov na klupa pak ke igra bez plej, samo na hernanes ostana i eventualno guarin da dobie nekoja takva uloga ako ostane, ne veruvam deka klasicen plej ke zemat letovo, a treba.

Не ме сваќај погрешно не се ситам нити ми е потребно да се ситам, само искажам мислење. Ние немавме потреба да го продајме Видал, Видал сам си ојде и договори транфсер за време на Копа Америка а од Јуве немаја никаква појма. Ние ме бевме присилени да продадеме никој имавме 100м од ЛШ кои сеуште не се заведени во кварталот за оваа година ако добро паметама а Ексор парите како спонзор ги дава во Септември така да...

За Тевез зедовме 0е.

Не ми е целта некаков напад кон тебе . :)
Ако се сеќаваш на темата за Серие А дебатиравме дека италијанските клубови не се способни да трошат на пазарот а тоа да не го компензираат со продажба на некој од најдобрите играчи . Инаку за Тевез сте зеле 6,5 милиони евра , според transfermarkt.

0 zemaa ama se oslobodija od platata negova, u sekoj slucaj finansiski se rasteretija dosta posle prodazbite na vidal i tevez, i dvajcata pogolema plata imaa a vidal sekako ke barase mnogu poveke vo slednite pregovori.

za kova, do sega nemase enormen udel vo igrata na inter, valjda zasto igrase vo los tim, nemaat seuste izgraden dobiten sistem, zatoa i pogore rekov deka ne e masoven udar za inter, ali na dolgorocen plan moze da se ispostavi deka E, nesto slicno ko so pirlo. Debilov na klupa pak ke igra bez plej, samo na hernanes ostana i eventualno guarin da dobie nekoja takva uloga ako ostane, ne veruvam deka klasicen plej ke zemat letovo, a treba.

Да да то дека се растератија секако се растеретија плата е то не е мајтап затоа и Љоки сега сакат да го дат за да имат пари за некој подобар треквартиста :)

Јас Кова го гледам како Диего во Јуве најсикрено, неисполен потенцијал, жртвено јагне. Се сеќавате колку колење падна тогаш во фан клубот. Некогаш е потребен таков чекор. НЕ дека се согласвам али така гледам моментално со овај потег и на Џони то му го имав речено на почеток на летото.

Ние наводно сме го целеле Хернанес како последна опција ама чисто сумњам.

Не ми е целта некаков напад кон тебе . :)
Ако се сеќаваш на темата за Серие А дебатиравме дека италијанските клубови не се способни да трошат на пазарот а тоа да не го компензираат со продажба на некој од најдобрите играчи . Инаку за Тевез сте зеле 6,5 милиони евра , според transfermarkt.
Зедовме 0, го добивме Вадала на позајмица на 2 години, и право на откуп на уште 2 нивни таленти во наредните 2 години. Можи зато рачнат.

Така е али моментално мн влезе капитал во Италијанската Лига, се надевав на подобро искрено. Барем знам дека ние сеуште можиме да одолееме на продажби (освен ако не сака играчот да си оди) на играчите.

Јас разбирам да земеа 60 милиони, или пак 35 + Иско, али вака само за смрдливи 35 милиони, подобро дајте им го гага... Во ред е за Матео, не заслужува и понатаму да се мачи тука, секој втор меч да седи на клупа зашто не бил доволно вака или така спремен, али па жално е при милионски трансфери ние само 35 милиони да му извлечеме.

35 милиони плус Иско? :pos:

Бене бе другар, шо збориш? Ковачиќ повеќе вреди од Иско? Со што? Како може да вреди повеќе играч кој се нема докажано надвор од супернеквалитетната Серија А и игра во тим кој завршува под 5 место во истата. Во групна фаза на ЛЕ и Муарем Муарем се имаше докажано.

Лудост е да му ја споредиш трансфер вредноста со Иско, а не па да го бараш него плус доплата.

Не го негирам како талент и добар играч ама реалноста е дека 35 милиони е премија за него и максимумот кој може да го извадите. Да, сумливи играчи од Португалија и Украина се шиткаат за 30+ ама тоа е друго дваесет. За да извадите повеќе од него треба да се истури од голови и асистенции и да ве однесе барем во ЛШ место на табелата.

Но очигледно ништо од вашите амбиции, пошто штом го сметавте за лидер или слично, нема врска дали ќе го продадеш за 30 или 50, едноставно не го продаваш. Очигледно или јок амбиции или не го сметале ко таков. Со среќа ако дое Коентрао, еден од најдобрите леви бекови во светот ако му се игра... а ретко му се игра.

Не сакам Кова да си иде нормално ама пак ако склопат тим за титула сеедно кои ни се играчи. Не навивам за играчи, навивам за клуб.

Ако си идел Кова немале да го гледаат, абе седи таму, почињаат со Аталанта и сите ќе се наредиме пред ТВ. :pos:

toa e maksimumot za kova, nit bil alfa i omega tuka, nit super star, nit sam gi nosel na svoj grb ( plus na ova dodadi gi losite sezoni na inter i neigranjeto vo LS), 40m so bonusi, ili nesto plus zasto detalite ne gi znam e dobra zdelka ko zdekla ( za ista cena pastore u PSG otide ), rabotata e sega kako ke postapat so tie pari. Perisic standard ko i lani jovetic, inter projavi interes za nego ovoj pocna da gazi i da se nametnuva kaj pelegrini, eve go denes iskinal gledam i gol dal, nisto cudno da ne dojde on odnosno germancive da smetaat seriozno na nego i sezonava, napoli se teski za pregovori za mertens, on e super igrac so jaka idnina pred nego ali nema tuku taka ovie da se oslobodat od nego.
mal edit za mertens, 28 imal :), mislev pomlad e al nema veze, stavot za nego i inter kaj mene ostanuva ist.

Veke pocnaa so spekulacii talijanive deka Mancini zgresil so procenkata deka Kova ne e za Inter, deka on presekol, del go falat ausilio deka napravil super dil i go izvlekol maksimumot sto retko koj i bi go negiral, ama zosto pobogu, nisto cudno periodov frkite na relacija uprava - mancini da bile radi kova, ovoj da insistiral on da leta a ovie da davale otpor, ova sekako nikad nema da go doznaeme, dali e tocno ili ne.

Ibra ako e dostapen po nekoja slucajnost, togas tohir licno i personalno treba da ide i bar da se obide da go zeme ako nisto drugo, fakt e deka sega fanovite vo Italija mora nekako da se '' zamolcat '' pa nekoj vakov boom transfer bi dosol ko joker u poker, baska sto na sve ova prethodi i brkanjeto na Shaqiri. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom