Фан Клуб: Интер

Vaka kako prvo gi sporedi turcite so balkancite, igraci od edna zemja so igraci od 3 zemji. Posle sakase da aludira na toa deka Handanovic (eden od najvrednuvanite golmani), Kovacic ( real i barsa gzot ke si go dadat za nego) i Joveticdokazan fudbaler so nevidena tehnika, se transferi na nivo so turcite. Posle se izmoca na Coutinho sto bese proglasen vo timot na premier liga i momentalno vredi 40m, se znae koj bese kriv za negovata prodazba. Sere za Kondogbija uste ne pocnata sezona a covekot ima kapacitet za mnogu. I uste milijarda drugi raboti koi nemam vreme sea da gi pisuvam. Jas barem cekam da pocne sezonata ne se pravam kako vas ekspert da seram uste vo podgotovki so tie " klasa igraci" da sme kupuvale. Aj nabroj mi nekoj klasa igrac za 30m spored tebe ili sakas Ronaldinho, Kaka i Robinho da gi kupime? I samo Mancini mi e problem ama ke zbozboram posle 10 kola. Pozdrav eksperti

Сега ќе ти дојдат Стефан и Џонтра и ќе те отераат упичку матер,бидејќи нормално тие двата се најголеми стручњаци и фудбалот го имаат на малото прсте :D
Неам потреба никого да терам у пичку матер, башка он е еден од постарите членови, треба малце почит колку и да не е во право.
Иначе немаме многу различни размислувања со него, и јас очекувам трето место и пласман во ЛШ, значи не очекувам титула без пораз него конечно пласман во ЛШ и работата да тргне на арно. Манчио гради одличен тим, со млади и перспективни играчи, што многу ми се допаѓа.

Единствено не се слагам околу Кондогбија, по мене он ќе биде играчиште, а дека го преплатија тоа си стои, али кога за еден смрдлив Лалана можат 30 милиони да се даваат тогаш може и за овој.

Ковачич ќе биде лидер на тимот оваа сезона, глејте го и на пријателските, детето ГАЗИ, буквално разара во средината, топка не може да му се земе, брз е, со еден збор речено фантастичен. Брозовиќ и јас не го сакам али нека служи за ротација, прва постава никако.

Шаќири кхмм... Види, и јас многу се радував кога дојде зимоска, добар играч е, ама реално ништо не покажа за една полусезона. По мене можеа да му дадат шанса, али ете Манчини го немал вметнато во своите планови и затоа ќе си иде, а искрено не е дека тимов трпи некоја преголема загуба, напротив јас не мислам дека трпи загуба затоа што Перишиќ е солиден играч и пред се голем работник на теренот што е многу важно за овој тим, нарочито кога ќе играме пресинг со тие мртвите екипи. Перса трча како коњ, убаво покрива, такво к'не од фудбалер е, не се дава никогаш.

Мело не да не го сакам, ГО ПРЕЗИРАМ и не знам кој кур го зимаат во екипа али ајде, они си знаат. Кришито нека дојде, кур ме боли ако го преплатат, само нека дојде затоа што е добар бек и ќе си биде стандарден кај нас.

Тоа е тоа во глобала, нема што да се тераме у пичку матер и слично.

П.с. Ќе ве замолам во иднина кога ќе играме што помалце песимистички да бидете настроени. Рилекс, уште не е почната сезоната, ако тогаш почнат да редат мизерни резултати сите ќе ги пцуеме без гајле. Реков јас уште кога дојде Манчио, ќе му судам тек од следната сезона, затоа што прошлата начека на сред сезона раштиман тим без компас и без никакви шанси за нешто повеќе.

Се слагам горе доле со Ибра, не се слагам со делот кај што бара готов производ од типот на Цеск и Швајни. Такви играчи не ти доаѓаат без ЛШ.
Еве кај нас стигна готов производ во Миранда и Јоветиќ, па и Џофри може да се смета како таков пошто не е веќе талент, 22 години има.
Според мене екипата е одлична, млад талентиран ростер со по некој искусен играч во Ханда, Миранда, Гуарин, Хернанес, Паласио. Фали уште еден офанзивен лев бек и тоа е тоа. Во нападот, реков после Јојо сеедно ми е дали Шакири или Перишиќ. Плус уште еден класичен шпиц ќе се донесе.
На крај се останува на Манчини.

Абе не е проблем, бујрум... али мене ме нервираат пациенти од типот на овој погоре, сум се изналупал глупости ќе ми каже 90%, па после ќе се премисли и ќе препраи дека 99% се глупости :)

А коркач до коркач, пиво не им се дава, ваљда не можат да купат у трафика уште, па не се ни кладат ради тоа :)

Како и да е, да се дешава нешто.

А ти не треба да частиш бе :) ? нешо луд камен мамен а у .. :icon_lol::icon_lol:

@Darko_ufo

Ковачич и Ханданович не ги ругам, далеку од тоа.
Брозович не ми се свиѓа...
Јојо е топ, само со повредите е ризично кај него, а Перишиќ се надевам ќе ме изненади, не е играч кој е по МОЈ вкус.
Видиќ го заборавив погоре мислам, а што да кажам? Супер е... :) Шут карта треба заедно со Андреоли и Ранокија (ако не прифаќа на клупа да седи).

@Stefan-kobe
6та сезона ни е после Мурињо, реално тим што освои ЛШ, не може 5 очајни сезони да има, затоа е тој песимизам и нервоза. Знам дека се подготовки, и се пробуваат различни формати, ама некои работи ме плашат, и се замислувам што ќе се дешава. Факт е дека имаме тим кој треба да не однесе до тоа фамозно 3то место и пласман во ЛШ.
Кој не сака да биде оптимист, ама со копитово на клупа - се е можно. Дај боже да грешам јас околу се, заедно ќе славиме :)

@Џонтра Волта
Точно, Манчини е главниот проблем и прашалник пред се. Дали он ќе фејлне или не. Колку и да е добар тимот ако има глуп и затуцан тренер, џабе е се.
Факт е дека ѕвезди од тој калибар што го наведов погоре не доаѓаат во тим што не игра ЛШ, затоа нешто повисока плата/бонус за пласман во ЛШ може ќе заврши работа. Ибра се поврзува со Милан, а и они не играат ЛШ. Еден таков да пушти нога, ќе видиш како ќе дојде уште некој. Башка на таквите битно им е подолг договор. Зошто Видиќ дојде кај нас? Дека не сака? Не бе, пошо лапна договор 2 години за висока плата што не му ја даваа во Јунајтед или на друго место, а не му се иде у Катар. Чиста физика.

@Деко reloaded!
Хахахаха така си ееее : )))
Ајде да поминат празнициве, па со тој колегата твој ќе пиеме едно кафе овде у околина.

Ibra kaza deka sigurno ostanuva uste ovaa godina vo PSG, pa posle iznenaduvanje ke bide negoviot sleden klub, Ibra seuste nema LS osvoeno ne veruvam deka bi dosol vo ekipa koja ne igra vo LS, veke godinite pocnuvaat da go gazat ova za nego ke e pickin dim i propala sezona vo Italia dokolku dojde vo Inter ili Milan, osvojuvanje na skudeto za nego e ko da pobedis na solitare na pc, veke videno, nisto bitno, a i defakto ne moze nikoj da mu ponudi isto pari ko u psg sto ima.

Ne veruvam deka bi se vratil on vo Italija, mislam deka cizmata ko zemja za nego e zavrsena prikazna ama eve ima vreme do kraj na leto ali vo momentov rabotite taka se podredeni, deka sigurno ostanuva vo PSG, site prijatelski im gi izigra, vo odlicna forma e i samiot veli deka samo po prijatelskite moze da se primeti deka uziva vo timot i nema pricina da si ide. Sezonava ke mu e posleden obid za LS vo slucaj da se odluci da ide i on vo Amerika naredna godina, a veke ako gi napusta za evropski tim, najmnogu sansi davam na ekipa od Anlgija.

Inace od kaj toa be za Krishito 15 milki, ne veruvam tolku da se mislam deka dogovor mu istekuva, abe mega jak igrac e levo, ofanziven bek, on i dodo levo i puna kapa, na Dodo mu fali mnogu iskustvo, standard za sekoj defanzivec, tesko deka ovoj Defanzivecov od klupa ke se potpre na takov profil ko prvotimec.

Palasio za igrac od klupa e izmislen spored mene, mnogu pogolema korist ke imaat od nego vo takva situacija, mislam deka dovolno e spicovi napred, ja bi zemal uste dvajca igraci ala perisic, primer nego i mertens, vo situacija bratot da si zamine u shalke, ako bratot ostanuva napadot e definitivno kompletiran. Hernanes, Shaq, Perisic, Ikardi, Jovetic, Palasio, za sezona kade nema igranje vo Evropa poveke od dovolno, ali mancini pocna so mobingot, toa e loso, ne go vika shaq, mnogu pederski od negova strana so ogled na faktot deka mu se javuvase mu vetuvase sve i svasta u Januar ako pamtite. So ova on praka los signal za site ostali so koi postapil isto, i so koi ke postapuva.

Sto se odnesuva za funkcioniranjeto na upravata, ona si raboti na mesto godinava, Se sto dojde godinava i lani e izbor na trenerite, Kondogbija bese izbor broj 1 na Mancini i mu go dostavija vo situacija koga Milan dadoa poveke pari za nego a interes imase i od Siti i od Arsenal, taka da vo takva situacija cenata si e na mesto, zasto milan prvi ponudija i toa 40m evra. Molevme za toa da imame uprava posle Branka pamtite, koja ke raboti pod diktat na trenerot, sea toa e slucaj ama ova leto mislam deka do sega super rabota zavrsija, a ima uste cel eden mesec za vlecenje i na drugi potezi.

p.s. za povredite na jovetic, neka vi tekne na Mota i Snajder :), ama trening metodite na Murinjo bea sovrsenstvo, fantazii bea, u site bitni mecevi on go imase na raspolaganje najsilniot tim, fenomenalno izbalansirani mu bea najmnogu radi deckite so koi sorabotuva uste od vremeto na Porto, toj fintes trenerot mater si ebal on najglasen bese na prozivkite na Rafa u Inter, deka igracite bile cedeni prethodnata sezona, mu vikase da ne se bruka ne praime muabet za portokali.

Последно уредено:
Знам какви се шансите Ибра да се врати кај нас и делиме мислење дека ако си оди од ПСЖ (мислам ќе отиде летово), ќе иде у Англија i ќе прави претпоследен обид за ЛШ :)

Кришито и Перишич ми се онака... измислени ко за флоп :) Дај боже (ако недај боже дојдат) да ме демантираат :)

Паласио за 4та опција е идеален, трета не знам дали ќе издржи. Ама знаејќи како се повредува Јоветиќ, да останеш само со Паласио (Лонго да го бројам!?) е нонсенс.

Кондогбија е избор на Манчини, да... ете и Шаќири негов избор беше, па после 6 месеци му направи пу пу не важи.
Мислиш ако флопне пријателов ќе му земеме пола од парите што ги дадовме?
Со душа чекам да почнеме и да ме демантира овој, само да не искочи нов Пеле/Фадига (да, знам дека не заигра)...

Снајдер/Мота... под Мурињо. Под Мурињо, Милито од Џенова дае 2 гола со Баерн у финале, гол со Сиена за титула, едноставно одвали... Мурињо сам по себе е институција, ете убаво не потсети на Руи Фариа (кондициониот тренер) што иде со Мурињо сегде...
Убаво е да споредуваме со тоа време, ама реалноста друго вика.

@Darko_ufo
За Кутињо не ти реплицирав, сеа вреди 40м а ние ко куче го избркавме? Не можеме талент да доразвиеме/препознаеме? Неспособни сме, очигледно... Кај нас дечкото се изгуби/не му се даде шанса/не се постапи правилно...
Што не го дадоа на позајмица без право на откуп или со висока клаузула?
Големи се шансите истото да не снајде со Шаќири, да одвали у Англија и да дуплира цена за 1 година. Кај и да отиде ја мислам дека ќе изигра. У Баерн на таа конкуренција дечкото не добиваше шанса.

Го дадоа у Еспањол, потона. Кутињо беше преслаб за Италија, на страна талентот.

За Џофри, чисто сумњам дека играч со таква конституција може да биде флоп. Е сеа вие ако очекувате од него по 10 гола и 10 асистенции тоа е ваш проблем пошто дечкото не е таков профил на фудбалер.
Убаво објасни Син некоја страна назад, он е Мота/Бускетс тип на играч.

@Ibrakadabra е
па тоа е моментот со неговите избори, работата е што Кондогбија ради инвестицијата нема теорија ваков третман да добива, попрво Манчини би летнал, инаку нит Шаќири е флоп нит Кондогбија ќе биде, Шаќири ќе се заебе ако го даде 23 години е, одлична конституција има, борец е и ко Пандев знаеш дека под дифолт ќе даде се од себе на теренот само што е каде каде бољи од него, не е курназ и ѕвезда, овој ептен ја претера контра него, педерски апла, једино би разбрал ако нешто се раскарале и овој ко Освалдо матер да му ебал ама вакво нешто никаде немаше. Oвој ако му суди после ланската полусезона, кога овој дојде во тим каде играчите уште од Јануари едвај чекаа сезоната да заврши, ондак тоа само дополнително говори во какви заблуди е влезен Манчини ко тренер во денешниов фудбал.

Црнецов од друга страна ти е ко Нејмар пред да дојде во Барса, фјучр стар под дифолт, веќе е првотимец кај франзуците, или Погба откако дојде во Јуве, он дал во Интер или друг клуб ке стане играч од светска класа во тоа сум убеден и немам никаква сумја, Интер ако некад го продава ке го даде за минимум 60, Интер и да се лоши он ке успее во иднина, ко Џерард што во не толку фантастичен ливерпул прерасна во класа, или Де Роси во Рома. Истото важи и за Ковачич, ненормален тандем ке се со Кондогбија во средина, уште со Реал покажаа на моменти дека се читаат многу лесно, после 3 меча одиграни заедно и се на се 60-70 мин со оглед дека беа менувани.

Мене ич не ме плашат новиве играчи, се знае каде лежи најголемиот страв кај сите навивачи на Интер, лично не можам да кажам дека сум спремен за уште една лоша сезона на сметка на нов тренер пак, ко што вика Тохир, сега од ова лето почнува она вистинското и тоа е тоа, нема лабаво, Манчини е приморан да достави успех сезонава а со оглед дека не играат во Европа, Се освен скудето за него ке значи отказ зашто они чим дадоа толку пари за 1 играч тоа знаете сите што значи, дека во иднина ке се кадарни да носат тренери ко Клоп па дури и пеп, не дека сакам он да дојде во Интер, пре би Конте кој ко и Мур далечната 2006 ми е желба број 1 за Интер.

Коа го спомнав Конте, ако летово не се ослободат од некои од стопериве, а тоа моментално за прв тим апат Хуан, Мурило, Миранда, Ранокија и Видич, немојте да бидете изненадени ако овој почне да форсира и формација со тројца назад, ја мислев Хуан ке го билда за лев бек ама еве изгледа ке се носи нов лев бек, со офанзивни карактеристики а конинциденција или не Кришито блескаше у 343 системот на Гасперсон.

@Џонтра Волта
@Syn

Не сум луд да очекувам 10 гола и асистенции од Кондогбија, ама очекувам сигурност, гинење на терен, многу трчање, точни пасови, кратење топки, одбивање противници од него, едноставно страв и трепет на терен да биде. Јаја Туре... у најбољи дани.
Сакам да згази типов, и јас сакам ваков профил на играчи... Ајде ќе видиме за месец дена на официјални утакмици. Рано е да се суди, точно.

За Кутињо еве сеа глеам, у Еспањол на 16 утакмици, 5 гола збрцал...
8.5м фунти сме го дале на Ливерпул, а 23 години има сеа... рачунај на 21 сме го откачиле. А еве го сеа гази.
Факт е дека ветрушка беше за у Италија, јас уште тврдам дека е најтешка лига за играње т.е. дека фудбалер ако успее во Калчото, големи се шансите сегде да успее.
Муабетот ми беше ете како ни лизгаат талентите нас, или колку цениме дека вредат.

Не знам колку сте свесни, али Ковачич беше ептен на излезна врата, да не беа притисоците од навивачите курац мој што ќе останеше. И сеа Шаќири ќе биде жртва... и уште некој, очигледно.
Јас не би сакал да отиде некој од Шаќири/Гуарин/Жезус, ако се жртвува некој нека биде тоа Ернанес, и он бајаги е платен е не игра ни со 30% од што играше у Лацио.
Ајде ќе видиме што ќе се дешава...

Forza Inter!

Ибра сине бруте го разбирам песимизмот и до некаде се согласувам со тебе,имаш палец горе за некои од мислењата.

Но брат,од друга страна гледаш и сам што се случуваше и што се случува.После Мурињо,кој остави спремен и готов тим,се менува Се од корен бидејќи крофната пати од пост Мурињо синдром,небаре Мурињо жената и децата му ги има силувано,па правеше Се што не треба.Од погрешен избор на играчи,до сасвим погрешни тренинг методи.За тактиките и да не зборам.
Го клоцнаа него,донесоа друго лајно кое се покажа очајно,кое проба да внесе нов концепт во Интер,ама апла тешко му идеше.И така со сите следни лајна,кое од кое поголемо лајно се покажа.
Интер и Морати во тоа време не покажаа одлучност дали и кој тренер сакаат да го задржат и уствари каков тренер сакаат да имаат во екипа.
Тоа е една од големите грешки во последниве пет години.
Можеби требаше Страчателата да го задржат,мене позитивно ме изненади момакот,го има знаењето за фудбалот,но сеуште млад и зелен беше и немаше искуство,освен во младинска лига.

После срањата со тренерот,дојде и финансиската криза во Интер,ако може така да се нарече.Интер беше во огромен минус од претходните години,па се случи Тихо да го купи Интер и да почне да вложува во него.
Еве денеска се врати лепа фризура ал џаба када се мозак нема Манчини на тренерското место,со верување дека му пораснале муда и ја сфатил фудбалската игра.Му се донесоа играчи по негов терк,сите до еден накај два.

Околу играчите за оваа сезона,оние новите и оние што се претходно во тимот се имам изјаснето за кој што мислам и сеуште стојам на тоа.
Ѓубрето од Интер од сам старт мора да се исчисти,тоа непотребните патарушки од Нагасан,па до пичке си матерне треба на клоци да се шутне и да се продаде ако треба за кило зејтин.

Одбраната оваа сезона е коска,значи зацртај си дека не играме во Европа веќе пет години и екстремно тешко е да се доведе готов производ на играч од типот на Фабре.
Затоа се носат млади и перспективни играчи наспроти играчи со искуство на меѓународна сцена.
Мурило беше прв договорен и веќе на пријателските текми одлично се покажува,на Копа Америка развали во одбрана за Колумбија.
Миранда има искуство и во европските натпреварувања и и во проверена лига како шпанската и има работено со јаки тренери.Има огромно искуство и знаење за Мурило и Исусот да научат нешто од него.Ранокија не го вбројувам тука,пошо на клоци треба да лета кога ништо не научи од Лусио и Самуел.

Кришито ако се носи,ок не е толку лош играч колку што ти сакаш да го прикажеш.Еден од најстандардните играчи е во Зенит веќе години,а руската лига и не е толку во курац отидена колку што коцкарот битолски сака да ја прикаже,нешто налик естонската аматерска лига.

Еве,средниот ред годинава ќе биде најмоќното оружје на Интер.А тука секако во прв состав спаѓаат Кондобија,Кова и Брозот.
Кондобија е страва играч,многу јак играч добивме во него,иден лидер во Интер.
Мене многу ми се допаѓа како играч,прав стуб е на средина на теренот.
Кова исто така многу има напреднато за разлика од претходната сезона каде играше во грч и не доаѓаше до израз сиот негов потенцијал.На пријателските утакмици игра сосема добро,игра без притисок и без грч во нозете,се движи лесно со топката во него како да е пердув.
Брозовиќ верувај и тој не е толк лош играч колку што ти исто така сакаш да го направиш на ниво на Шумуликовски.Голем работник е на теренот,се бори и трча по секоја топка и иако е со основно,има техника во нозете,знае што со топката кога е во негови нозе.

Еве Јојо не го коментирам,останува да видиме дали во првите пет кола ќе се повреди пак и ќе си ебе мајката (НЕ ДАЈ БОЖЕ)
Перса исто така е ок играч.Не е класа играчиште,но мислам дека е готов производ.Не од нивото на Кристијано Роналдо,но екстра добар играч е.
Голем техничар и дриблер,не се однесува лежерно на терен и се бори за секоја топка.

Манчини колку што приметив бара играчи кој нонстоп трчаат и вршат пресинг врз противничките играчи,не бара статичари и обични патарушки и незналици.
Проверени имиња на играчи кои можат да ја кренат играта на Интер на едно повисоко ниво.

Хандановиќ,Мурило,Миранда,Сантон и Кришито е сасвим солидна одбрана за клуб кој не игра во Европа годинава.

Кова,Кондобија,Броз (или додајте друг место Броз) и се добива стабилен среден ред со двајца опасни шутери.

Перса,Јојо и Икарди сочинуваат јак напад за во италијански услови.Јојо веќе се има покажано во Италија како пеколен напаѓач,Икарди е бомбардерот,а Перса ќе дели асистенции.

Многу,многу добро склопен тим оваа сезона,останатото е на Манчини и тоа како ќе ги склопи коцките,дали ќе се посере до Декември или му дошло памет и се научил да игра машки фудбал без пичкарско бранење простор.
Со овој состав ако не избори ЛШ за наредна сезона слободно нека си направи харакири и нека се откаже од фудбал

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom