Фан Клуб: Интер

iskreno se nadevam deka poslednava izmena i brukanje, so vadenje na ikardi u 93ta za osvaldo ?!?!?!?!?!!!?! e poslednata glupost napraena od strana na Macari,ko shlagot na ovaa gnasna torta. Ostanuva denovive da vidime dali ke e toa slucaj.

Интер да биде во ЛШ ќе работи со загуби зашто повторно им се потребни големи плати за големи играчи, секоја чест ако издејствуваат со ваков тим ЛШ. Моментално не знам како бил ланскиот финансиски резултат, али во две работи се грешка Тихо и новиот од Јунајтед:

Прво, Тихо, ако Интер бил бренд со последниве години го губи тој имиџ, не кај овие генерации, туку кај тие што следат.

Второ, новиот, претпоставувам е дојден за Маркетинг, а стадионите зјаат празни, ако пред некоја година бевме на врвот со Милан по продадени сезонски билети или исполнетост на трибините сега не знам кај сме, последната утакмица беше очај што ја гледав.

И да завршиме годинава трети, што е малце потешко, пак ќе треба да играме со квалификант од Англија, Германија, Шпанија кои секако можат да не тепаат. Иако ова не го ни гледам како опција сезонава, и оваа е отидена во неповрат уште непочната, не па да се надеваме на нешто.

Точно дека се трошеше на нерезонски плати како 10 мил. за Ето, или 4-5 за некои од старата гарда, али да исфрлиш играчи како Снајдер, Мота, па и Пандев за да дадеш 10 милиони за Переира или 15 за Хернанес самото по себе е контрадикторно. Исто така, се начука неквалитетен кадар со по 1-2 милиони годишно кога Снајдер вреди како тројца од нив на терен, а ќе зима плата како двајца. Тогаш ќе беше сосема доволно да имаме младинци на клупа како Лонго, Дестро, Крисетиг или кој и да е кој ќе чекаше шанса да блесне. Вака, се натрупавме со неквалитет кој зема плата и едвај се отарасуваме од него.

Потполно се служувам со твоево размислување, со исклучок на на болдианиот дел и ќе си кажам оти.
Ако размислиш подобро ќе сфатиш дека последниве да не претерам 10 години Ето ни е најдобриот фудбалер (голгетер) шо сме го имале, се разбира заедно со Снајдер и уште неколку поситни играчи, но Ето е то то. ;)

Не го спомнувам Ибархимович само поради малерот шо го имавме во ЛШ со него а иначе го клавам и пред Ето. Но Ето беше машината друже, но ти велиш нерезонска беше платата со таа цифра за Ето. Па јас да сум во таква заслужна улога во еден таков "просечен" клуб би барал и заслужена двојна сума како шо примаат далеку понезаслужни фудбалери во други клубови.

Потполно се служувам со твоево размислување, со исклучок на на болдианиот дел и ќе си кажам оти.
Ако размислиш подобро ќе сфатиш дека последниве да не претерам 10 години Ето ни е најдобриот фудбалер (голгетер) шо сме го имале, се разбира заедно со Снајдер и уште неколку поситни играчи, но Ето е то то. ;)

Не го спомнувам Ибархимович само поради малерот шо го имавме во ЛШ со него а иначе го клавам и пред Ето. Но Ето беше машината друже, но ти велиш нерезонска беше платата со таа цифра за Ето. Па јас да сум во таква заслужна улога во еден таков "просечен" клуб би барал и заслужена двојна сума како шо примаат далеку понезаслужни фудбалери во други клубови.
Немам коментар за Ето и неговите квалитети, али не е незаменлив, Тевез-Јоветиќ-Кавани-Хамшик-Санчез можеа да играат за 4-5 милиони годишно или пак уште играат за толку, само битен е тајмингот(пример Ковачиќ), сега веќе е касно за тие играчи.

Ние за еден Санчез цело лето и зима се тегневме, ние 16 тие 21, ние 10 + Оби + Крхин, они 22, и после дојде Барса и си го лапна за 30 и ние останавме со Зарате...

Немам коментар за Ето и неговите квалитети, али не е незаменлив, Тевез-Јоветиќ-Кавани-Хамшик-Санчез можеа да играат за 4-5 милиони годишно или пак уште играат за толку, само битен е тајмингот(пример Ковачиќ), сега веќе е касно за тие играчи.

Ние за еден Санчез цело лето и зима се тегневме, ние 16 тие 21, ние 10 + Оби + Крхин, они 22, и после дојде Барса и си го лапна за 30 и ние останавме со Зарате...

Убаво зборуваш, само мислам дека за таа сума од 4-5 милиони годишно нити еден од фудбалерите шо ги помна како замена на Ето не можевме да донесиме во тие периоди.
И нити еден не е ни приближно до квалитетот на Ето, мое мислење.[DOUBLEPOST=1415583098][/DOUBLEPOST]И само да се надополнам. Мене да ме остави некој да ремонтирам, и да ме праша за првите две лица шо сакам да ги видам јас ќе речам Рајкард и Ројс. Само за жал Рајкад стави крај на тренерската кариера.

Последно уредено:
Џиги ги има наредниве 2 утакмици, против Милан и Рома, ако ги изгуби 2те валда ќе добие отказ
Како не падна Фиорентина и Рома, барем со 6-7 комада ќе си одеше среќен, може и некое шише ќе изгризеше.

Имам срека сезонава.. кога и да игра Интер јас сум на работа, до сега само еден натпревар имам гледано :D

10521188_857986324247548_818300704190292649_n.jpg

Може и Тихомир да ми го испуши куроФ да му ебам матер косоока. Па да, нека не напунат Рома и Милан и после клоцни го имбецилов....

Јас не знам зошто се уште има „ако“. Ако ова-она ќе го избркале, ако не немало да го бркаат. И што ако го добијат дербито кога екипи од рангот на Каљари и Верона се заебаваат со нас?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom