Фан Клуб: Интер

Некој да ми кажи шо свиреше судијата за „голот“ на Монтоливо?

Ако некој планирал да мења потпис или ако некој се кладел со миланезиве у аватар, нека мења у потпис.

33k7tkp.jpg

true story македонски спорт, true story,
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 23:40 ---
Некој да ми кажи шо свиреше судијата за „голот“ на Монтоливо?
Фаул над Ханда, имаше конктакт со него и Емануелсон, овој подместен беше и се удрија, а голманите знаеме колку се заштитени у таква ситуација, и Емануелсон призна, камерите баш тоа го покажуваа.

Не разбирате дека денес Милан имаа само една опција у глава укотвено, победа, нив само победа им беше опција на теренот, реми е рамно на пораз, играа ко да нема утре а Интер водеа, немаа потреба да запнуваат за уште еден гол иако имаа уште една 100% прилика за гол, ги чекаа на контри и да умор со оглед дека во текот на неделата играа во Русија против Зенит, тешка текма, каков бил планот не можеме да знаеме кога во второ Нагатомо ја '' шитна '', у прво можеше со пуканки да си го гледаш мечот во ситуација кога знаеш дека Интер гол не прима па што сака нека е.

Тој филинг само со Мур сум го имал, фалеше ...

Абе, сантим фалеше Пацини да ја фати топката и да ја закачи в гол. Океј, се слагам дека Милан оделе на победа и се тоа, ама оној тим на Интер што играше под палка на Мурињо, убеден сум дека ќе победеше со 2-3 гола разлика.

п.с. Пак не примивме гол на гости x)

Абе, сантим фалеше Пацини да ја фати топката и да ја закачи в гол. Океј, се слагам дека Милан оделе на победа и се тоа, ама оној тим на Интер што играше под палка на Мурињо, убеден сум дека ќе победеше со 2-3 гола разлика.

п.с. Пак не примивме гол на гости x)
Во Дерби средбите никад ништо не се знае, еве по трет пат пишувам, Интер во прво водеа и ја имаа шанста на мечот по тоа водство, Милан имаа само посед и безидејност и у прво а у второ. Одлуката да не се удри по противникот во прво кога Интер и онака веќе водеа а да се остави простор во второ кога Милан се знаеше дека паѓаат на кондициски план е повеќе од одличен потег и идеја од страна на тренерот, глупаво е да судиме по тоа што го видовме у први 45 мин, после црвениот на Нага веќе се знаеше што следи ...

Плус, и да судиме по првите 45 минути, што имаше тука лошо ? Мене стварно не ми е јасно, водство на Интер кое многу лесно можеше да биде изразено и со 2 гола позитива и импотентен Милан, толку, пуна капа, на крајот од прво мислам дека повеќе разочарани беа фановите на Интер ради промашувањето на Милито отколку овие на Милан за кои овој Милан и онака ништо ново не е кога е во прашање оваа сезона.

Ако некој планирал да мења потпис или ако некој се кладел со миланезиве у аватар, нека мења у потпис.

33k7tkp.jpg

true story македонски спорт, true story,
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 23:40 ---

Фаул над Ханда, имаше конктакт со него и Емануелсон, овој подместен беше и се удрија, а голманите знаеме колку се заштитени у таква ситуација, и Емануелсон призна, камерите баш тоа го покажуваа.

Фала за одговорот мада уште ми е матно ова
1. Нели голманот е заштитен само во малата коцка ? (како за лактот на Ханда над Пацини некаде кон крајот, то е чисто заштитен е )
2. Емануелсон е подзастана совреме а Ханданович прелета преку него. (генерално она сумљам дека некој би го свирел за фал ако беше на сред терен, а дури и да се свиреше мислам Ханда дека беше погруб) Зато се враќам на правилото. Ако голманот е заштитен само во малата коцка ова е пенал (речиси сигурен сум дека правилото е само за таму), ако е за цел шеснајстерец тогаш теоретски никогаш не треба да се свират пенали напраени од голман :-)
3. Незнам шо признал Емануелсон, ама Алегри плачеше повеќе од мало дете.

Следно коло со кој играме?
Инаку Страма го положи првиот посериозен тест, а не мислам само на натпреварот со Милан туку и на натпреварите после Сиена. Интер очигледно имаше разочарувачки старт, особено по двата порази на домашен терен, но после поразот од Сиена тргна возот. Победени се Киево на гости, Виола дома и Милан гости. Три исклучително тешки и незгодни натпревари за Интер, особено она гостувањето кај магарињата, увек знаеле да ни земат бодови.
Страма го издржа притисокот и сега дефинитивно ја има потребната формула за успех. Имаат и ветар во грб, победа во градското дерби не е мала работа, само нека продолжат вака, одлично е!
П.с. Мислам дека треба да го игра Камби како централен покрај Ранокија и Хуан, има огромна интелигенција Камби и ги сече тие незгодните пасови, од друга страна Самуел иако даде гол денес се гледа дека не е во најдобра форма, имаше два три испади денес, најголемиот при онаа шанса на Пацо кога за малце не стигна до топката.
Башка и ќе се ослободи едно место во средината ако Камби отиде како централен, за Гуарин на пример.

Ako se branite vaka 90 minuti bolje ne igrajte:)
Таков фудбал играат само најдобрите (како Челзи освои ЛШ?) ама Милан неможе да игра таков фудбал затоа што се катастрофа

Инаку Страма го положи првиот посериозен тест, а не мислам само на натпреварот со Милан туку и на натпреварите после Сиена. Интер очигледно имаше разочарувачки старт, особено по двата порази на домашен терен, но после поразот од Сиена тргна возот. Победени се Киево на гости, Виола дома и Милан гости. Три исклучително тешки и незгодни натпревари за Интер, особено она гостувањето кај магарињата, увек знаеле да ни земат бодови.
Страма го издржа притисокот и сега дефинитивно ја има потребната формула за успех. Имаат и ветар во грб, победа во градското дерби не е мала работа, само нека продолжат вака, одлично е!
П.с. Мислам дека треба да го игра Камби како централен покрај Ранокија и Хуан, има огромна интелигенција Камби и ги сече тие незгодните пасови, од друга страна Самуел иако даде гол денес се гледа дека не е во најдобра форма, имаше два три испади денес, најголемиот при онаа шанса на Пацо кога за малце не стигна до топката.
Башка и ќе се ослободи едно место во средината ако Камби отиде како централен, за Гуарин на пример.
Со Катанија играме следното коло

Фала за одговорот мада уште ми е матно ова
1. Нели голманот е заштитен само во малата коцка ? (како за лактот на Ханда над Пацини некаде кон крајот, то е чисто заштитен е )
2. Емануелсон е подзастана совреме а Ханданович прелета преку него. (генерално она сумљам дека некој би го свирел за фал ако беше на сред терен, а дури и да се свиреше мислам Ханда дека беше погруб) Зато се враќам на правилото. Ако голманот е заштитен само во малата коцка ова е пенал (речиси сигурен сум дека правилото е само за таму), ако е за цел шеснајстерец тогаш теоретски никогаш не треба да се свират пенали напраени од голман :)
3. Незнам шо признал Емануелсон, ама Алегри плачеше повеќе од мало дете.
Види, на средина од терен кога еден играч се подместува а другиов рипа над него се свири ко фаул, а не па ова, кога е во прашање голман, затоа и Емануелсон си призна додека другиве се бунеа, а Алегри што плачел повеќе од нормално е тоа со оглед на ситуацијата во која е неговиот Милан.

Али според мене оправдано беше свирен фаул врз голманот, нема врска коцка у шеснаестерец или останатиот дел од истиот, ко бела мечка се заштитени голманите внатре и увек и најмалите контакти ги свиреле ко прекршок врз нив, тука Ханда беше однесен, падна и незгодно по ударот со Емануелсон, не можеше по тој пад одма да стане и да се враќа на гол.

Пак ќе кажам, милион вакви прекршоци се свират на средина од терен или на противничка половина во корист на одбранбените фудбалери, така да ... :)
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 23:54 ---
Таков фудбал играат само најдобрите (како Челзи освои ЛШ?) ама Милан неможе да игра таков фудбал затоа што се катастрофа

Kaтанија дома, Болоња гости, Сампдорија дома па дербито на Италија со Јуве, до таму само победи мора да изредат за да не се стават во ситуација да мора да победуваат на нивни терен, односно у истата ситуација у која денес беа Милан, па потфрлија бајаги.

Плус, и да судиме по првите 45 минути, што имаше тука лошо ? Мене стварно не ми е јасно, водство на Интер кое многу лесно можеше да биде изразено и со 2 гола позитива и импотентен Милан, толку, пуна капа, на крајот од прво мислам дека повеќе разочарани беа фановите на Интер ради промашувањето на Милито отколку овие на Милан за кои овој Милан и онака ништо ново не е кога е во прашање оваа сезона.

Тоа е финтата, тоа водство можеше многу лесно да се зголеми, али нашиве беа анемични. Можеби моја грешка е тоа што сакав да ги згазат пацерите. Заеби ти нивни очекувања од типот, победа или ништо, јас сметам дека имаме од нив дупло посилен тим што може да ги тепа со повеќе од два гола. Задоволен сум од победата, ипак дерби е, ама сакав повеќе :D

Незгоден противник, но сепак мора да ги добиеме по секоја цена. Ипак дома играме, не смееме да киксаме против помалите екипи. Се надевам нема да се повреди некој во ова шугавиве квалификации и дека Снајдер ќе се опорави и конечно да бидеме комплетни.
Т.е. Нагатомо слободно нека се повреди ич очи да не му глеам.

Тоа е финтата, тоа водство можеше многу лесно да се зголеми, али нашиве беа анемични. Можеби моја грешка е тоа што сакав да ги згазат пацерите. Заеби ти нивни очекувања од типот, победа или се, јас сметам дека имаме од нив дупло посилен тим што може да ги тепа со повеќе од два гола. Задоволен сум од победата, ипак дерби е, ама сакав повеќе :D
Koлку и да се Милан мизерни, ипак миланско дерби е, тоа што се мизерни ништо не ми значеше мене пред почетокот на мечот, пак се способни да доминираат во поглед на поседот, имаат таков профил на играчи, Де Јонг холандска школа и плус во Сити играше, Монтоливо креативец у средина, потоа нападот им беше составен од универзалци и Емануелсон кој не е за тој дел од теренот.

У второ убеден бев дека Интер ќе дадат уште 1 гол и ненормално се изнервирав кога видов овој дека играше со рака, одма станав од место у Мондано, ме прашуваат од позади што ми е и оп, укапираа одма, оправдано добиен втор жолт, преседан ќе беше да не му го дадеше. Скептик бев дека ќе тепаат со играч мање али тоа е, дури и во една ваква ситуација со играч повеќе на терен ги преценив Милан и пред Се Алегри.

Абе да не се праиме ко да сме освоиле ЛШ со победава над комшиките скапани,онаква игра до пред црвениот картон воопшто не ми се допаѓа,барем не мене.Она не е игра,дозволуваме на противникот да не бутне во 16 метри пред гол,му оставаме простор за да развие игра,а со тоа и да не силува јако.
Да беа малку поприсебни и да имаа повеќе мозок у тоа главите празни комшиките,ќе не ебеа ептен јако.
Затоа мора Интер да наметне своја игра уште од старт,напаѓачка игра.
Играчи за тоа имаме,ама немаме напаѓачи.Милито го видовме денеска што се може да промаши :sipukaukoleno:
Средниот ред е технички поткован и може да се склопи јак среден ред со здрав Снајдер,ама нападот е тој што ебе.
Топката треба повеќе да ја задржуваат во своите нозе,да не ја исфрлуваат безпотребно како муви без глави,одбраната е само на ниво,додека средниот ред вечерва беше за никаде,ама буквално за никаде,не сврзаа три паса и не направија асален напад,ги убија во поим.

Види, на средина од терен кога еден играч се подместува а другиов рипа над него се свири ко фаул, а не па ова, кога е во прашање голман, затоа и Емануелсон си призна додека другиве се бунеа, а Алегри што плачел повеќе од нормално е тоа со оглед на ситуацијата во која е неговиот Милан.

Али според мене оправдано беше свирен фаул врз голманот, нема врска коцка у шеснаестерец или останатиот дел од истиот, ко бела мечка се заштитени голманите внатре и увек и најмалите контакти ги свиреле ко прекршок врз нив, тука Ханда беше однесен, падна и незгодно по ударот со Емануелсон, не можеше по тој пад одма да стане и да се враќа на гол.

Пак ќе кажам, милион вакви прекршоци се свират на средина од терен или на противничка половина во корист на одбранбените фудбалери, така да ... :)

Заштитата како бела мечка е ограничена. Не еден пенал бил свирен од голман.

Ајде, го гледав уште еднаш Урби и сеуште се движел (мада успорваше :) ). Логично ми беше да продолжи играта али шо е тука е
Честито победа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom