Syn
и самиот викаш дека во 2012 треба минусот да е -50 милиони така?
е сеа,ајде кажими што ако оваа година Морати дадеше 80 милиони за трансфери?(мислам за претходното лето 2010)
која сезона спаѓа тоа? 2010/2011 така?
што има врска оваа сезона со 2012? - НИШТО
значи можеше да дај пари летото морати или зимава? - можеше
.
Aбе чоек, иди кажувај типови не ми терај на вакви претпоставки на тема каде СЕ ти е нацртано како, што и зошто. Не ми објаснувај дека 3-2 се 5, кога се 1 ...
Ти разбираш ли дека тимот врти нов лист, создава нова политика со која настојуваат да бидат дистанцирани од парите на Морати и да функционираат без истите се додека не го избалансираат буџетот на екипата.
Морати дава пари за екипата, не 80, преку 100 ќе даде, но за нов Стадион, што не е јасно од оној цитат на Платини каде самиот вели дека Морати веќе нема да дава пари за тимот. Што не е јасно и од цитатите на извршниот директор на Интер кој уште пред година дена го најави ова и објасни зашто е тоа така ?
Убаво пишал и Јанев, секое енормно трошење ќе биде минус за наредните години, односно,ќе влијае врз дестабилизацијата на буџетот, ако Интер просечно до сега губел над 100м евра, еве и ти кажи ми, нели, ја неинформиран сум тука, а ова прашање го поставив на секој кој има слични тврдења ко твоите, како они до 2012 ќе имаат стабилизран буџет со годишни загуби под 50 милиони евра во ситуација кога НИКОГАШ во последниве 10 години тоа не било случај ? Па и дете од 10 години знае дека во ваква ситуација мора да се штеди, а што се дешава кога еден тим штеди ? Немаат топла вода у тренинг центарот од 3 до 10 вечер ?
Интер не трошеле летоска ... и ? Не трошеа зашто се фатија ко слеп за стап за нереални цели ( за еден мочан Маскерано бараа 25м евра у кеш ), сега трошат, и тоа колку ? Се на се 20 милиони, па види за колку ги продадоа Балотели, Кварезма, сега и Мунтари, види колку заработија зимоска од СКП и ќе укапираш од каде ги нашле тие 20м евра кои се ништо, пак ќе бидат во плус од разликата на дадени и продадени играчи ( Балотели 30, Кварезма мислам 7, толку и Мунтари ).
А сеа па Сити ми ги спомињаш, или Барса, вчера баш гледав Барса како стои на финансиски план, тродупло боље од Интер стојат, цела каталонска '' држава '' стои зад нив, ич не се секирај ти за Барса, а и Сити со арапите, не споредувај Порше и Фиќо, зашто Интер на финансиски план е она второто у споредба со нив.
п.с. Еве и тебе ќе ти го спомнам ова, покрај Морати, и Абрамович е иницијатор за ФФП, колку потрошија Челзи со него последниве 2 години, колку трошеа он кога дојде ? Али исто и он ко Морати, не сака веќе да дава пари од свој џеб, '' коинциденција '' е фактот што слично постапија на трансфер пазарот и они.њ