Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Клубовите во Шпанија се здруженија на граѓани, односно се финансирани од „градот“ (општина некој вид, држава, не знам како да се изразам). :) Таму нема сопственици како Морати, Берлускони, Ањели, Сенси и компанија, туку клубот е сопственост на „градот“ (општина некој вид, држава, не знам како да се изразам :pos:). Разликата е проста. Морати плаќа од свој џеб за Интер (досега), а во Шпанија „градот“ (општина некој вид, држава, не знам како да се изразам :pos: x2) плаќа за клубот, во овој случај Барселона.

И заборавив да го прашал Васко, ЗАТОПЛУВА ЛИ ВО МИЛАНО?

:pos:
Не зезај па и ти ќе го збуниш човекот ќе ги измеша прогнозите па после ќе почне и во ЛШ да му затоплува :)
П.С. Не знам како да се изразам :vozbud:

Oд Реал немаат, Реал имаат убер најбољи приходи, а и од Манчестер немале за 2009 ако не се лажам, но пак имаат солидни приходи кои резултираа ради изградбата на Емирати. Инаку годината откако дебитираа со Емирати, ги имаа едни од најголемите приходи во светскиот фудбал, заедно со Реал стандард, они увек се при врвот на таа листа и гајле немаат.
Океи,убаво не сум напишал,Реал и Манчестер имаат само поголеми приходи од Арсенал.:)),а има можност за уште поголемо зголемување на профитотмалце пари зимаме од Емиратите бидејќи ни дадоа кредит за стадионот со добра камата,а мислам дека за некоја година и ќе заврши,така да тука можат многу да се зголеми профитот,а во план е да се освојува американскиот пазар.Човекот најзаслужен стабилноста на Арсенал,финанскиски,последниве 2 години е Иван Газидис,си го бива човекот.

Туку ептен офтопик сум,да честитам победа и пласман понатаму во Купот ..:)) пс:убаво изведен пенал на Пандев :))

Oд Реал немаат, Реал имаат убер најбољи приходи, а и од Манчестер немале за 2009 ако не се лажам, но пак имаат солидни приходи кои резултираа ради изградбата на Емирати. Инаку годината откако дебитираа со Емирати, ги имаа едни од најголемите приходи во светскиот фудбал, заедно со Реал стандард, они увек се при врвот на таа листа и гајле немаат.

--- надополнето ---

Зборчето Не треба да се објасни, твоето Да ти незнаеш да го објасниш, тука е разликата. :)
Според тебе, значи кајгана член :), Да, можел, според Паолило Не, не можел, причината е јасна, Интер се дистанцира во тој поглед од неговите пари, нешто што мораше 1 ден да се случи.
Инаку ете да можел, како си го објаснуваш следново, не сакал да набаци 20-30 милиони а од друга страна фрла огромни суми за нов стадион. 2 и 2 бе брат, едноставно е. :)

Иначе, ова ти се деликатни теми, кои не можат у 2 реченици да се објаснат за жал.

Има Манчестер приходи затоа што дел за тоа е заслужен фактот што купува фудбалери од сите континенти, можеби знаеш ама ако не, не можам да ти опишам колкава помпа и продажба на дресови, сувенири, популарност се стекна кога се купија Парк и Чичарито, пред некоја година и летоска соодветно. И ова е дел од правењето пари, баш есенва се вратија 220 милиони од долгот и пополека се намалува :)

@Syn, ova e posledno od mene za ovaj muabet, ne deka "lele ne moze so tebe covek da se razbere" nego onaka, dosadni mu sme na site drugi :)

Znaci jas mislam deka mozeshe, od prosta prichina sto sega srede zima troshi 30 milioni, i letovo uste tolku i svesni sme deka pak sezonava so zagubi ke ja imame, i toa mnogu pogolemi od lani, deka lani osvoivme sve, godinava nisto vazno nema da osvoime, znachi ako se mozelo sega, zosto da ne se troshese 60 milioni minatoto leto, nego da se cheka na kriza i posle da se udri na optimizam deka srede ebana sezona ke se pravat chuda. Ova e moe mislenje, i ova nikoj ne moze da go smeni, kako sto jas ne mozam tvoeto da go smenam. Ti vikas ne mozelo ama svesen si deka trebalo, i zatoa ti vikam samo vo ova da/ne ne se soglasuvame.

Fudbal nekoj za sabota/nedela?

Ova e posledno od mene za ovaj muabet, ne deka "lele ne moze so tebe covek da se razbere" nego onaka, dosadni mu sme na site drugi :)

Znaci jas mislam deka mozeshe, od prosta prichina sto sega srede zima troshi 30 milioni, i letovo uste tolku i svesni sme deka pak sezonava so zagubi ke ja imame, i toa mnogu pogolemi od lani, deka lani osvoivme sve, godinava nisto vazno nema da osvoime, znachi ako se mozelo sega, zosto da ne se troshese 60 milioni minatoto leto, nego da se cheka na kriza i posle da se udri na optimizam deka srede ebana sezona ke se pravat chuda. Ova e moe mislenje, i ova nikoj ne moze da go smeni, kako sto jas ne mozam tvoeto da go smenam. Ti vikas ne mozelo ama svesen si deka trebalo, i zatoa ti vikam samo vo ova da/ne ne se soglasuvame.

Fudbal nekoj za sabota/nedela?
Види сеа, не можеш така да кажеш. Не бе се шалам, еве јас сум за фудбал, друг?

Има Манчестер приходи затоа што дел за тоа е заслужен фактот што купува фудбалери од сите континенти, можеби знаеш ама ако не, не можам да ти опишам колкава помпа и продажба на дресови, сувенири, популарност се стекна кога се купија Парк и Чичарито, пред некоја година и летоска соодветно. И ова е дел од правењето пари, баш есенва се вратија 220 милиони од долгот и пополека се намалува :)
Eдинственото нешто добро кај Јунајтед се приходите, секогаш се на врвот заедно со Барса и Реал, али на план на расходи котираат очајно и со америне незнам како ќе излезат на крај.
Еве ти у споредба со Арсенал како стојат у 2010

8+Utd+v+Arsenal.jpg

п.с. И скоро секоја година се у тежок минус, освен во 2009 ама тогаш го шитнаа Роналдо за луда сума на Реал.

--- надополнето ---

Ova e posledno od mene za ovaj muabet, ne deka "lele ne moze so tebe covek da se razbere" nego onaka, dosadni mu sme na site drugi :)
Зимоска ќе се потрошат се на се 20м евра за 2ца играчи ( Ранокија и Пацини ), или евентуално 3ца ако дојде Кјара на позајмица, али забораваш неколку работи кои придонеле за ова ( Балотели, Кварезма, СКП и најверојатно Мунтари ).
И овие пари немаат никаква врска со Морати, секој клуб стандард си има одреден трансфер буџет и функционира, така и во моментов Интер. И пак незнам од кај ги вадиш тие 60 милиони за минатото лето кои се една фантазија за моменталниов Интер во ситуација кога 5 месеци пред истото, лице од клубот ти цртало дека тимот нема да троши ко порано што трошеле и истото тоа лице објаснило зашто е тоа така.

Единствениот дискутабилен момент тука е зашто сега а не летоска, според мене причината е слична грешка ко со Лампард, летоска имаа 2 трансфер цели кои не можеа да ги реализираат а беше касно да се реагира откако истите пропаднаа, Маскерано и Кајт. Затоа се остави простор до Јануари со истата екипа да се тера и со две нови имиња кои не прават голема разлика, французот и Коутињо, па потоа кога ќе се има цел месец да се преговара за некое име.

Ме мрзи се да читам ама ќе се пофалам дека само Наполи ме заеба во ливечто кое беше перфектно составено од моја страна..ги имав Ливерпул,Барселона,Селтик,Баерн,Ренџерс,Реал,Милан ГГ и Наполи за 4500...невозможно онај мајмунот Хамшик што промаши:kesa:

Него, не кажувате за повредиве ништо. Цезар, Милито и сега Станковиќ, дури и Марига се пожалил на проблеми. Абе Леонардо, зашто им даваш да креваат тегови и да трчаат, топка бе човек, топка, во едно место и на прва да си подаваат. глуп.

Што да кажуваме, за Цезар тука неколку души пишавме, се обнови повреда заработена на тренинг во Ноември во ситуација кога играл и незалечен на СКП, он се повреди неколку дена по доаѓањето на Леонардо, Милито веќе 4ти пат се повредува, иста повреда обновува, 3 пати ако имал идентични повреди во рок од неколку месеци, за очекување е дека до крај на сезона постои веројатност повторно да ги има истите проблеми.

За Дејо ете, битна, преголем напор у 1 месец, такоџе и он по втор пат сезонава иста повреда заработува, нејсе, нормално е еден тим да има повредени фудбалери, ги имаа и со Мурињо, не е нормално да ја имаa онаа фрекфенција на повреди со Бенитез, више ако тераме на споредби, со Бенитез имаа најголема фрекфенција на повредени играчи во последниве 10 години, во ниту 1 наврат толкав број на повредени играчи немале ... just sayin, aко веќе правиме паралели. А и ако ги земаме сите аспекти, треба да додадеме дека Леонардо начека раштиман оркестар, тука е неполн месец, т.е. точно месец дена, неспоредливо е она што Бенитез го имаше на располагање тука кога дојде, све сервирано на тацна од специјалниот, и она што му беше сервирано на Леонардо од келнерот. Разлика ден и ноќ.

Па ти имаш тренирано фудбал, ако некој искрши нога под еден режим, не значи дека по рехабилитација и враќање на терен со друг режим, мед и млеко ќе му е сезоната ...
Така е и со раштиманиве, Леонардо е тренер, не магионичар, во тој контекст, за очекување беше дека дел од играчите кои имаа проблеми кај Рафа ќе имаат проблеми и сега, немаа никаков одмор у Јануари, напротив, се игра ко да нема утре, не гледам како у тој контекст нештата ќе се сменат уз вакво темпо.
За очекување е да се стабилизира тимот у некоја нормала со повредите, али сакале нејќеле истите ќе ги има, поготово кај оние кои беа тешки хроничари сезонава, ко Милито на пример.

Syn
и самиот викаш дека во 2012 треба минусот да е -50 милиони така?
е сеа,ајде кажими што ако оваа година Морати дадеше 80 милиони за трансфери?(мислам за претходното лето 2010)
која сезона спаѓа тоа? 2010/2011 така?
што има врска оваа сезона со 2012? - НИШТО
значи можеше да дај пари летото морати или зимава? - можеше
и уште нешто
ај барса ќе ги врати парите
кажими ти мене СИТИ како ќе ги врати ?
И никој никогаш не рече дека морати е циција и не давал пари,сите кажуваат дека ЛЕТОВО не сакаше да даде пари.

Гледам и не ми се верува како може Jonze 10 пати да прашува едно исто, Syn 11 пати да му одговара нешто сосема друго и притоа да го прашува нешто што овој исто толку пати ќе успее да не го одговори ... ма да не го ни прочита.
Jonze напишав нешто во ФФП темата што мислам дека ќе ти разјасни односно дека е тоа тоа што го бараш
-од ФФП темата
Во врска со моментот `трошење минатото лето на 100М нема да се одрази врз ФФП` вистината е следнава:
Нема да се одрази како доколку би се потрошиле тие пари додека правилото важи (по 2012 година), но потрошени 100М лето 2010 година ќе има последици и во следните години од два аспекти. Најпрво, играчите кои би се купиле за тие 100М би го оптеретиле идниот буџет за тимот со своите плати, со што ќе рипнат расходите како одбитна ставка од приходите односно од она што тимот го генерирал (зборувам хипотетички долку се купат играчи за 100М без притоа да земам во предвид дека некој и ќе се продаде). Второ, ако некој тим даде на пример 20М за трансфер на некој играч (овие пари нели како што знаеме се обештетување за неговиот дотогашен клуб) и потоа потпише играчот на 4 години (не е битно за колкава плата во случајот). Е сега, тие 20М ќе се амортизираат на 4 години, односно на години колку што потпишал играчот, значи ќе се јавуваат како трошок на тимот во Билансите 2010-2013, при што ќе се отпишува по 5М годишно ... ако се купат играчи за 100М и под претпоставка да потпишат сите 4-годишни договори ... буџетот до 2013 година само од тоа ќе биде оптоварен со 25М плус на расходна страна.
-крај

Со ФФП правилото има и многу недоречености во врска со тоа што се ПРИЗНАВА како приход на клубот и што се признава како ТРОШОК, има доста проценти, не е така едноставно. Исто така моментот кој е БИТЕН е дека газдата може да го покрие минусот (до одредена граница) на клубот меѓутоа не на начин нормален до сега, на пример покриенот минус нема да биде во вид на ПОЗАЈМИЦА (со што во подобри времиња газдата би можел да си ги врати вложените пари) туку во вид на докапитализација, со што парите би влегле во капиталот на клубот и веќе би било `страчка нема врачка` и парите се трајна сопственост на клубот.

Гледам сте покренале теми за Арсенал и Јунајтед.
1. Арсенал има matchday приходи од околу 120М, а споредбено Интер има 28М - ете тоа значи свој стадион. Арсенал исто така 35% од овие 120М ги генерира од premium seats тоа им се некои 9.000 столчиња што се вајда некој вид ВИП ложа, е сеа Интер нити смее да го модификува стадионот по `светски трендови` пошто нормално не е нивни, а згора на се мора да плаќа и големи пари годишно само за да го користи. Со градење на своја стадион Интер би имал од шала 100М приходи повеќе, би го изнајмувал стадионот за концерти, спортски натпрревари, би имало хотели продавници и што ти ја знам што уште .... е тоа е разликата во сопствен стадион - нешто што Јуве во најскоро време треба да го добие со реконструкција на Деле алпи (намален капацитет, ама во нивниот случај и многу неповолна местоположба)
2. Манчестер Јунајтед генерира огромни приходи меѓутоа слабо им иде со давање пари за играчи. Во нивниот случај при превземањето на клубот од Америте ако се сеќавате навивачите ептен се бунеа. Тоа е ради leverage buyout кој го изведоа Америте - тоа доаѓа нешто како превземање на клубот со кредит кој подоцна ќе го враќа клубот - во принцип предмет на обезбедување е клубот, а башка скоро целиот долг од околу 750М-1МРД минатава година го конвертираа во ризичен вид на обврзница и се зборува дека има за нивни услови многу висока камата. Така да Јунајтед си е ТОП ама газдиве го цицаат многу јако.

Сити купува играчи меѓутоа не се задолжува се тоа им влага у капитал од чичо Шеик (Масимо е Масимо ... али Менсур е Менсур :-) иако и они имаат голем проблем со немање свој стадион али се зборува дека се во преговори за купување на овој стадион кај што играат сега или за негово земање под концесија на 30тина години.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom