Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
и мене ми е многу чудно како успеваат толку играчи да истегнат мускул не само во Интер туку и во Сериа А воопшто... неколку утакмици пратев до сега од италјанско првенство и мора на секоја утакмица некој да истегне мускул, значи мораа... гледам англиско првенство долго време и таму немаат никаков проблем со повреди од типот на истегнување на мускул... или играчиве што играат во Италија се мекуши или играчиве шо се во Англија се ѕверови и се далеку далеку поспремни на физички план од играчиве во Италија, што најдобро се покажа и на вашата утакмица со Тотенхем во Лондон... значи една од причините за повредите кај вас е најверојатно темпото на тренинг што го наметнува Бенитез, кој што до пред извесен период сите знаеме, водеше Англиски тим и беше навикнат на англиски начин на тренирање каде што предност има физичката спремност на играчот.... најверојатно сите забележавте дека Герет Бејл на двете утакмици против Интер и во Милано и во Лондон носеше црни ленти на двете нозе.. еве и слика за доказ... не знам колку од вас знаат, но тие ленти што ги носи го затегнуваат мускулот на ногата и служат за спречување на разни повреди на мускулот, првенствено спречување на истегнување на мускулот.. епа кога може едно дете од 21 година да носи такви ленти за да се заштити себе си, зошто да не носат и другите играчи, посебно повозрасните??

незнам зошто го браните дебелиов ко појмаа си немааа
колку пати повторив
сезонава ќе бидеее ЗЕРО ТИТУЛИИ
дебелиов си нема појмааа во сериа А
и со ливерпул мака мачеше да заврши во првите 4 за да излези лш
за во лш рака му пуштамм знае да постави игра и се останатооо
само прашањето еее -што е поважно? Сериа А или Лш која и онака немаме никакви шанси да е освоиме со било кој тренерр

Чудно е малце што се повредуваат толку многу фудбалери,секој меч ни се повредуваат играчите а 90 посто сами си се повредуваат како на пример Маикон,Камбјасо,Мота,Милито,Мунтари,Станкович! Неможеме со сигурност да кажеме дека е до Бенитез али постои веројатност за тоа бидејки не се малце овие повредени фудбалери,иначе знае ли некој дали има шанси Станкович или Камби да се врати за дербито со Милан?

F.A/benemata, bas jas nikogas ne sum go okrivuval Benco, sekogas sum pcuel igraci, deka trenerot moze da e i toj robo-voice Hawking ama ako ne im se trca na igracive, nisto ne biduva.

Benco e kriv, ne me sfakajte pogresno :) ama ne e kolku igracite, ne deka sum od tie ko Syn :) sto vikaat deka Murinjo taka rekol pa ovoj taka treba da postapi, Murinjo kade e? :)

Ne veruvam deka ke go smenime Benco za 2-3 godini, cekaj sea e prviot test za nego transferite :) koga ke ni stignat Kajt i Lucas, a po nekoe si cudo i Tores :)

Бенитез го обвинуваат спортски весници од калибарот на Газета дело Спорт, дури и самиот Морати индиректно го обвини, а Бенитез го бранат форумџии, значи разликата е енормна, тоа е едно, друго, за Мурињо и уникатноста негова за тренинг сесиите наголемо се збореше во цела Италија и пофалби доаѓаа од сите страни, не за џабе дупло помала фрекфенција на повредени играчи имаше од своите ривали.
И што е најважно, секогаш со најсилниот состав излагаше во сите клучни дуели во сезоната, а кутриов Рафа пред дуелот со Милан е во хаотична состојба, истиот тој Рафа истиот ваков проблем го имаше и во Ливерпул, абе случајност до случајност ...
Од друга страна, за тренинг методите на Рафа критика до критика се редат, и Милито во своето интервју исто кажа дека овој тренинг систем е различен, нов, а е тежок, нормално, директно не го искритикува, али факт е дека има премногу очигледни ситуации на кои само форумџија може да замижи, затоа, експертите од Италија укажуваат на проблемот тренинг, 10 повредени, повторувам, ДЕСЕТ ПОВРЕДЕНИ играчи кои имаат проблеми со мускули не е нормално, меѓу нив тука е и главниот голман, Цезар, или може и он лошо доскокнал дур трчаше по топката со Џенова.

Benco e kriv, ne me sfakajte pogresno :) ama ne e kolku igracite, ne deka sum od tie ko Syn :) sto vikaat deka Murinjo taka rekol pa ovoj taka treba da postapi, Murinjo kade e? :)
Па Мурињо даде многу нормална изјава, зашто ја наоѓаш ли ти логиката во драстичните промени во шампионска екипа ? Рафа со овој Интер постапи на тој начин со кој он сакаше они да се адаптираат целосно на неговите идеи, а не обратно, он да се адаптира на она што Мурињо го создаде тука. Затоа Мурињо даде многу убава споредба, на место, велеќји дека Пеп кога ја наследи Барса буквално ништо не промени.
Промени се потребни у тим ко Ливерпул, или Јувентус од претходната сезона, а не во Интер, ама не, Рафа и неговото его ги тргаа сликите на Мурињо од канцелариите у Апијано ...

Колку да потсетам, кога Мурињо ја освои првата титула со Интер оддаде почит кон Манчини и му се заблагодари, а келнеров никако тоа да го направи, цело време потенцира за некои други работи кои придонеле за ланските успеси на Интер, целосно игнорирајќи го 1 од најтрофејните тренери во историјата на овој клуб.

Доволно на крај краева е да видите што све изјави по поразот со Тотенхем за да сватите за каква личност станува збор, тоа интервју го преведував и искрено ми дојде нагон за повраќање, си викам, што к*р го води овој тим во моментов, нејкеа рацеве да куцаат на тастатура од што изјавата негова беше лузерска и бедна, ала Раниери.
Вика, ми се свиѓаше карактерот, како реагирале по ДВАТА примени гола, ја незнам како не му беше срам да го каже тоа пред медиуми, кога сите знаеме каква беше реакцијата по првиот гол, zero шанси на Интер за гол, поготово во вториот дел, Интер реагираше тек по вториот гол, па и Фросиноне на 2-0 ке реагира против Тотенхем ебаго.

Syn, lanskata ekipa na Inter, samo vo bajkite sea moze da ja najdeme. Pep nasledi od Rajkard tim sto e 10 pati podobar od bilo koja generacija na Inter poslednite 15 godini. Ronaldinjo si ojde, ama dojde Messi i sve po staro, Xavi ne bese 32 godini, Iniesta ne bese 31 godina i so stakleni noze, i najvazno imaa mladinci za koj Inter, sto saka neka pravi nikogas nema da ima slicni na niv.

Murinjo koa dojde, znaeme sto transferi naprae, deka MORASE da smeni, MORASE. Sea Benco ide, kakov-takov, mu se dava ist tim, aj barem da im se igra, aj i da ne im se trca da se vo nekoja si dostojna forma, ama nisto od sevo ova, na ova dodadi kopuk od trener, i rezultatot eve go.

Ne go branam benco, nikako, ama ne e on kriviot vo situacijava. Neka mu ja misli Morati sea fifa fair play, cel zivot trosese sea ke stedel, epa neka stedi na nervite sea da go vidam.

Јас чекав да се смират страстите малку за да пишам нешто околу Бенитез :)

Кутриот човек си има маки. И онака не беше пречекан со воодушевување. Има цела армија на луѓе кои патат од МОУсталгија, како што пишуваше еден сајт деновиве :). Навивачи кои на нож ја дочекуваат секоја негова грешка. Сите можеме да се препознаеме во групата на моусталгичарите. Има исто така голем процент на фанови на кои им попушти толеранцијата. Како што се случува често, тренерот е прв на удар. Притисокот врз Рафа е се пожесток.

Ако се обвинува за нешто Рафа, тоа сигурно не е играта. Пред некое време луѓе паѓаа во транс од играта со Вердер или Тотенхем (1). Имаше и во Сериа свои моменти тимот, многу луѓе пишуваа дека овој Интер под Рафа игра поубав фудбал од оној под Мурињо. Она за што поконкретно од вечерва се обвинува Рафа, не само на форумов или на ФБ групата туку пошироко на интернет, е дека шпанецот е виновен за физичката состојба на играчите. И веднаш се јавија мислења ама ретки се тие кои, без разлика за или против, се трудат објективно да оценат што по ѓаволите се случува. Повеќето се по обичај со веќе формиран став од предходно.

Факт е, не сме експерти. Не можеме да оцениме точно, зошто немаме конкретни податоци. Се разбира дека ако некој настрада како денес Самуел, тоа не може да биде поради тренажниот процес, Пандев кој трпеше многу фаули исто така. Но што е со Маикон, Снајдер (кој се онесвестил вечерва на полувреме), Жулио Цезар, Милито...

Дали е ова последица на тимот кој освои се со рововска битка на три фронта, по што играчите си заминаа на заслужен и продолжен одмор, па неподготвени доволно и немотивирани доволно, страдаат кога треба да се даде поголем напор? Во прилог на ова оди фактот што новите дечки како Биабиани и Кутињо се здрави и прави, во главно настрадаа Expendables.

Или е ова последица на тренажниот процес наметнат од тренерот кој овој тим не може да го издржи? Во прилог на ова оди фактот што Рафа имаше вакви епизоди и во Ливерпул.

Сакам да верувам дека е првото, или барем дека вистината е некаде измеѓу, како и обично. Сакам да верувам во тоа затоа што дури и Рафа да ги нападнеше со безбол палка, и тоа на спиење, немаше да успее да повреди толку луѓе.

Сепак, за оние што ја сакаат другата вистина, една приказна: не сум толку стар за да се сеќавам на тоа ама се сеќавам на документарец кој го гледав за тимот на Жељезничар од Сараево. Генерацијата со многу репрезентативци предводена од Осим една година се прошета низ првенството на СФРЈ, во тоа време одлична лига. Следната година дошло до промена на тренер, а новиот тренер им наметнал ригорозни подготовки. Истата екипа која го освоила првенството следната година се борела за опстанок. Кога го запрашале капитенот што се случува, тој изјавил: „Имаме толку напорни тренинзи што едвај чекаме да дојде натпреварот. Тогаш се одмараме. “

Како што реков, не сме експерти. Ќе се занимаваме некое време со теориите и ќе почекаме нешто поконкретни информации за да видиме што тоа, по ѓаволите,
и морските чудовишта,
се случува со тимот.

Па Мурињо даде многу нормална изјава, зашто ја наоѓаш ли ти логиката во драстичните промени во шампионска екипа ? Рафа со овој Интер постапи на тој начин со кој он сакаше они да се адаптираат целосно на неговите идеи, а не обратно, он да се адаптира на она што Мурињо го создаде тука. Затоа Мурињо даде многу убава споредба, на место, велеќји дека Пеп кога ја наследи Барса буквално ништо не промени.
Промени се потребни у тим ко Ливерпул, или Јувентус од претходната сезона, а не во Интер, ама не, Рафа и неговото его ги тргаа сликите на Мурињо од канцелариите у Апијано ...

Колку да потсетам, кога Мурињо ја освои првата титула со Интер оддаде почит кон Манчини и му се заблагодари, а келнеров никако тоа да го направи, цело време потенцира за некои други работи кои придонеле за ланските успеси на Интер, целосно игнорирајќи го 1 од најтрофејните тренери во историјата на овој клуб.

Доволно на крај краева е да видите што све изјави по поразот со Тотенхем за да сватите за каква личност станува збор, тоа интервју го преведував и искрено ми дојде нагон за повраќање, си викам, што к*р го води овој тим во моментов, нејкеа рацеве да куцаат на тастатура од што изјавата негова беше лузерска и бедна, ала Раниери.
Вика, ми се свиѓаше карактерот, како реагирале по ДВАТА примени гола, ја незнам како не му беше срам да го каже тоа пред медиуми, кога сите знаеме каква беше реакцијата по првиот гол, zero шанси на Интер за гол, поготово во вториот дел, Интер реагираше тек по вториот гол, па и Фросиноне на 2-0 ке реагира против Тотенхем ебаго.

А што смени Рафа? Тактиката ја остави иста, буквално истата со која Мурињо играше од Челзи па до Баерн. И со минус играчи во средина и напад, Бенитез продолжи со истата тактика.

Тренинг системот нормално е да се промени, бидејќи еден тренер со друг тренер немаат исти методи и сфаќања за тренинг методите, а не па вакви спротивно дијаметрални тренери, кои како што гледаме негуваат далеку поразличен начин на играње. Не може Бенитез да го копира Мурињо во се, ама буквално во се. Доколку го прави тоа, ќе треба и да се глупира секој втор ден со изјави по весници и да се кара со пола Италија само тимот да остане надвор од топиците на весниците.

Сите му преречуваат на Рафа, но никој не гледа на она што го правеше Мурињо во првата сезона, кога идеше со глава во ѕид со 4-3-3 формацијата, како и со форсирањето на Кварезма, Мансини и Виера. Никој не сака да спореди бидејќи Мурињо подоцна освои се со Интер, а Рафа се оцени буквално на десетина натпревари.

Ајде, да не барам постови во кој и ти самиот пишуваше дека си задоволен од работата на Бенитез под вакви услови, дека прво место до Јануари ќе биде обезбедено, играта е далеку подобра отколку со Мурињо и останати постови во кои повеќето кои сега го плукате тогаш го величевте.

Еве ти неколку работи кој ретко кој од овде ги примети со Рафа :

1. Не го освои единствениот трофеј кој недостига во историјата на Интер, оној од европскиот куп, меч каде од старт направи драстична грешка со ставањето на Дејо како крило ( wtf ?! )

2. Поразот од Рома, зашто му го препишувам директно нему ? Само видете како Мурињо реагираше по израмнувачкиот гол на Реал со Милан, кога буквално го соблече и облече сам Албиол и направи иницијатива веднаш да се изврши измената, и сетете се како келнерот реагираше против Рома, кога на минут ипол до крај со рачето мрдаше напред назад а до него Марига дреме и чека дебелиов да направи некаква иницијатива до главниот да се изврши замената, а таква прилика имаше. На ова додадете го и ставањето на Мунтари да игра крило ( доволно е, нема потреба од понатамошни коментари за темата Мунтари - крило ).

3. Односот на Киву спрема него, што доволно говори за тоа дека Рафа е безкичмењак, нула од карактер.

4. Енормната фрекфенција на повредени играчи, што не е нормална, што никогаш и не била случај со Интер, нит со Манчини го немале овој проблем, Мур боље да не го спомнувам, фантазии беа во тој сегмент.

5. Изјавите за медиумите аналогни на оние на Раниери што кине, не може по тотално надигурвање од страна на Тотенхем он да излезе со такво интервју кое изгледаше многу тажно.

6. Начинот на кој тимот реагира по очајното издание со Тотенхем, да потсетам само, Бреша гостуваше во Милано со серија од 5 порази, до толку е карактерен, што не можеше да издејствува еден дебакл за оваа мизерна Бреша, потклекна и на реакциите од медиумите и фановите па удри на убер напаѓачка формација за која и ја пред мечот реков дека е самоубство против појак тим, очигледно не била добра ни за една Бреша. 90 минути без 100% шанса против ваков беден тим, доволно е само тоа да се потенцира.

7. Најлошото за мене, не го поднесува Мурињо, и прави Се само за да не го копира, што под дифолт значи и драстична промена на нештата во шампионски тим, нешто што е апла евидентно до сега. Затоа, во очите на Мурињо, Рафа е глупав човек, или како што велат и англичаните, he's just a fat spanish waiter.

Ви текнува на филмон '' how to lose a guy in ten days '' ? Моментално ние го гледаме оној '' How to make an average team from the best Europian Club in one season '', главна роља, кифлата Рафа.

--- надополнето ---

А што смени Рафа? Тактиката ја остави иста, буквално истата со која Мурињо играше од Челзи па до Баерн. И со минус играчи во средина и напад, Бенитез продолжи со истата тактика.
Има разлика од 4231 систем до 4231 систем, иста е ? Во кој сегмент, види како се чувани Меси, Дрогба, Малуда и компанија, види како му се парираше на Бејл ...
Системот е ист, ама како што реков, пристапот во натпреварите не, во последно време, делува очајно, таков секс врз Интер, ко што удрија Тотенхем во Англија одамна немаме гледано.

А и добро што го спомна Мур со 433 системот, па сите знаеме дека по 7мо коло истиот не го гледавме, него пред дуелот со Јуве го смени во 4312 формација, си ја призна грешката, рече дека не знае зашто ама 433 формацијата не е ок за Италија, дури и Кварезма го позајми во Јануар. На Мур нормално дека никој не му пререче, бидејќи за разлика од Рафа, он учи од сопствените грешки, а дебелиов е до тој степен глуп што и еден Станкович ко играше ко крило, само за да се игра 4231 формација, а ставањето на Мунтари за КРИЛО со Рома се со цел да му се помогнело на Киву во одбрана беше, е и долго време ќе биде 1 од најдеблините потези што ги направил 1 тренер за Интер.

3. Односот на Киву спрема него, што доволно говори за тоа дека Рафа е безкичмењак, нула од карактер.

Ова не можеш да тврдиш. Зошто другите не се однесуваат исто? Може на Киву му фале даска по операцијата... Може слабо стои со нервите. Се може да биде...

@IoSono, abe se moze da bide, ama da sum jas na negovo mesto edna ebana suspenzija na Chivu i zena mu ke mu ja ebam za da znae da pocituva kopileto. Ama od kade znaes pak kolku prava mu dale Morati i Branka kogo veke pocnav da go mrazam.

^ Епа ајде да плачеме по Мурињо, кој почнувајќи од Морати, па до сите фанови на Интер им го сврте грбот, а како што си ми кажал и ти во неколку наврати, не ни присуствуваше на прославата на треплете. Остави горчлив вкус на неверојатниот успех.

Мурињо е историја, заборави на него, колку и да сакаме да се врати.

Рафа направи грешка со Атлетико, но ја исправи брзо и такви формации од ракав веќе не видовме. Со Рома, се случи, тоа е, киксна и одбраната, не е само тоа што Марига не влегол во игра. Мурињо не го ставаше Албиол во игра на сред акција на Милан, туку одма пред судиски свиреж за старт на нападот, односно сакаше да ја зацврсти одбраната.

Аналогно на Киву, да не го споменуваме Балотели во случајов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom