Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ова не можеш да тврдиш. Зошто другите не се однесуваат исто? Може на Киву му фале даска по операцијата... Може слабо стои со нервите. Се може да биде...
Не не, проблемот е што го толерира тоа, а ти текнува кој толерираше вакви работи ? Манчини ...
Можам само да замислам што ке се деси доколку тоа што Киву тогаш му го кажа на Рафа, истото, да му го каже 1 играч на Мурињо.

Толерираниот таков однос од Манчини на пример, кога Ибра го колнеше или Виеира шутираше шишиња со вода, придонесе за распад на системот и на крај да се борат за титула по големата предност која ја имаа пред Рома.

Не не, проблемот е што го толерира тоа, а ти текнува кој толерираше вакви работи ? Манчини ...
Можам само да замислам што ке се деси доколку тоа што Киву тогаш му го кажа на Рафа, истото, да му го каже 1 играч на Мурињо.

Толерираниот таков однос од Манчини на пример, кога Ибра го колнеше или Виеира шутираше шишиња со вода, придонесе за распад на системот и на крај да се борат за титула по големата предност која ја имаа пред Рома.

Тоа да.
На интер њуз инфо дека сезонава е изгледа завршена за Самуел...

^ Епа ајде да плачеме по Мурињо, кој почнувајќи од Морати, па до сите фанови на Интер им го сврте грбот, а како што си ми кажал и ти во неколку наврати, не ни присуствуваше на прославата на треплете. Остави горчлив вкус на неверојатниот успех.
Мурињо е историја, заборави на него, колку и да сакаме да се врати.
Не се навраќам јас никаде на Мурињо, се навраќам на тимот кој Интер го имаше со Мурињо и овој сегашниов, правам паралели колку да го доловам фактот дека многу нешта се сменети од оној шампионски материјал кој беше оставен од специјалниот.
Многу нешта да смениш, и тоа драстично во најдобриот европски клуб треба да си стварно малоумен, тоа што ми реплицираше Крејзи Појол од погоре
Pep nasledi od Rajkard tim sto e 10 pati podobar od bilo koja generacija na Inter poslednite 15 godini.
е всушност она што и самиот Мурињо го збори, Пеп баш дека наследи страшен тим, драстично, не менуваше.

За Рафа не може да се каже дека наследи лош тим, или 10 пати полош од Барселона зашто наследи европски првак кој истата таа Барса ја елиминираше у полуфиналето, и што направи со исти тој тим, тотален распад на системот, систем кој им го донесе европскиот врв.

Аналогно на Киву, да не го споменуваме Балотели во случајов.
Балотели 1 месец беше дел од Примавера тимот, јавно беше критикуван од Мурињо дека е без мозок и тн и тн, се знаеше кој е кој во таа ситуација, а сега ... :nesum:

@IoSono, abe se moze da bide, ama da sum jas na negovo mesto edna ebana suspenzija na Chivu i zena mu ke mu ja ebam za da znae da pocituva kopileto. Ama od kade znaes pak kolku prava mu dale Morati i Branka kogo veke pocnav da go mrazam.
Да, во таа смисла важи тоа што го кажа и Син. Значи не е во ред Киву да се однесува така, како професионалец мора да знае што смее што не смее. Не смее ни тренерот па да толерира, колку толку ќе му збичиш една казна да знае како стојат работите.
И остајте ја жена му сеа настрана :)

Сепак, за оние што ја сакаат другата вистина, една приказна: не сум толку стар за да се сеќавам на тоа ама се сеќавам на документарец кој го гледав за тимот на Жељезничар од Сараево. Генерацијата со многу репрезентативци предводена од Осим една година се прошета низ првенството на СФРЈ, во тоа време одлична лига. Следната година дошло до промена на тренер, а новиот тренер им наметнал ригорозни подготовки. Истата екипа која го освоила првенството следната година се борела за опстанок. Кога го запрашале капитенот што се случува, тој изјавил: „Имаме толку напорни тренинзи што едвај чекаме да дојде натпреварот. Тогаш се одмараме. “
Не памтам за тимот или документарецот, али порано се удирало на физички тренинзи а денеска на тренинзи со топка. Не постои веќе тренер што тоа не го знае, дури и мојот тренер што има играно само во Македонија акцент ставаше на тренинг со топка, да не зборам за Рафа, али постовиве повеќето од вас се подобри од него, барем пред компјутер и на ФМ.

Иначе за другиот дел од постот, се согласувам дека Цезар имаше интересна повреда, можеби тоа засега мене ми е единствен доказ за некаков лош тренинг, али јбг, зашто и Кастелаци не се повреди :icon_lol:

Друго, лани сите викавме дека Снајдер е стаклен, а оваа година Бенитез е крив за неговите повреди :) (иначе Снајдер бил океј според интерњуз)

Исто така, Мота, дечкото кој е најстаклен од сите, повторно повредата негова му се препишува на Бенитез кој што само 10 минути го имаше на терен до кои 2 пати допре топка и немаше контакт со противнички играч. Кој му дозволи да влезе во игра? Кој одлучува за физичката подготвеност на играчите?

Иначе мене поважни ми се изјавите на играчите отколку "експертски" мислења.
Жерард за Бенитез:
Liverpool captain Steven Gerrard has hailed Rafa Benitez as an "outstanding" manager, lauding the Spaniard's "clever" handling of Jose Mourinho's mind games and his "tactical masterstrokes" against Chelsea and Barcelona in Europe.
"We worked so well, doing double sessions, that one day Rafa called us together and announced, - дупли сесии и Жерард тоа го опиша SO WELL

И ова:
Liverpool captain Steven Gerrard is impressed with the methods used by Rafa Benitez to get the best out of his players.
The Reds star confesses that he found it difficult to adapt to Benitez's meticulous methods before realising that his manager's dedication is what is required for success.

(добро е да се прочита цело)

Хаха, изјавите на Џерард за Бенитез, затоа дечкото цела кариера ке бацува камери, а Гигс трофеи во ПЛ ...
Него, дај некоја изјава од Торес за тренинг методите на Рафа, да видам како ги фали. :)

Syn, nema nikogas da gledame tim da igra kako eden. Cel tim na Inter ustvari bese eden igrac, zatoa i osvoivme sve divo i zivo, koj respekt go imaa igracite za Mur, znaci ne noga, nego zivot davaa na teren za nego, treba vistina da si specialen za toa, eve iskreno jas ni vo naj-wet dreams nemase da veruvam deka ke gi eliminirame i Barsa i Chelsea so toj tim, deka individualno ne ebavaa vo 7 od 11 pozicii minimum, ama timska igra pred se.

A toa deka nemaa pravo da mu kazat zbor na Mur, e nemaa, balotelli ako ne trcase vo trening sesiite, ovoj ne ni go povikuvase za naptrevari a kamoli vo prvite 11 :)

A ovoj sutrakot? Jas zatoa se cudam i si vikam mozebi ima nesto vo toj dogovorot kade sto nema pravo da suspenzira igraci, deka navistina ova ne se trpi.

Може ја пак нешто со про-Бенитез коментар без да ме убиете? :)

Имаме два други големи проблеми во тимот покрај тоа што ни фали Мур. Едниот е формата на Милито. Не верувам дека Бенитез има било каква врска со тоа, зошто се форсираше истата формација, а Милито го немаше никаде од старт на сезоната. После тоа почнаа турбуленции со составот. Милито беше клучен лани, главно оружје, оваа година тежок фејл засега, и за среќа Ето во продолжение се разигра.

Вториот проблем е формата на Снајдер. Заедно со Милито беа ударна сила лани. Што да прави тренер кога оние од кои најмногу се очекува тешко потфрлуваат?

Јас сум единствен овде кој дава и ЗА и ПРОТИВ аргументи и коментари за Бенитез, пошто сеуште немам јасен став дали е се до него, или има многу други фактори кои се важни.

За споредби со Мурињо не мора да се мачите да пишувате реферати, знаеме дека Мурињо е подобар тренер тоа на сите ни е јасно.

Хаха, изјавите на Џерард за Бенитез, затоа дечкото цела кариера ке бацува камери, а Гигс трофеи во ПЛ ...
Него, дај некоја изјава од Торес за тренинг методите на Рафа, да видам како ги фали. :)
Глуп муабет со Гигс и Џерард, истото можеш да го кажеш и за Занети, само тогаш повеќе ќе те боли како фан на Интер. Како и да е... За тренинг методите немаш конкретно али имаш нешто приближно
The 24-year-old said that Benitez's relentless quest for improvement since he joined from Atletico Madrid has been a catalyst for his career.

"There are days when you think: 'My God, this guy (Benitez) doesn't let you breathe'," Torres told the club's website.

"At a club like Liverpool, you can't sit back after scoring 20-odd goals and say: 'Well, that's it.' After you score 20, Benitez is at you during the next training session and stays on top of you all day, all week."

Torres was instrumental in helping Spain win their first major honour in 44 years, scoring the winning goal in last weekend's Euro 2008 final against Germany.

He added: "He (Benitez) tells you to go off on your own and do new exercises. I want to progress in life, not relax, not be complacent, and you need someone close to you telling you to keep at it.

"It is impossible to do it otherwise. We don't always fancy someone that close but, in the long term, I am sure that everybody will thank him for it."

Iosono, ако добро памтиш, на подготвителните не се знаеше кој што игра, значи на подготвителните натпревари пред почетокот на сезоната имаше една калакурница на теренот и се делуваше тотално дезорганизирано, па и во тој сегмент многу му се замеруваше на Бенитез, пред Се за дуелите со Далас и Панатинајкос, али он рече дека се става акцент пред се на физичката подготвеност на екипата.

Е сега, откако увидов низа огромни слабости кај Бенитез кои деструктивно се одразуваат врз екипата, истото ми фрли и 1 сомнеж за моментот, очаен Милито, очаен Пандев, очаен Снајди, очаен Маикон, зашто како што реков, да 4-2-3-1 системот се игра, ама пристапот е различен, играта различна, ко што вели и Снајдер, сите треба да се поблиску до Милито и слично, па се појавува уште еден знак ? дали и оваа промена на Рафа се одразува лошов врз 4ца клучни играчи на Интер.
Очигледно е дека Рафа ја нема формулата за да го исцеди максимумот од фудбалерите, зашто стварно премногу сомнително изгледа оваа слика кај играчи кои се носители на играта на Интер, и лани беа клучни за успехот на Интер на сите полиња ( алудирам на Снајди, Маикон и Милито ).

Сега за сега ич не е на арно моменталнава состојба на Интер, Морати веќе почна јавно да покажува незадоволство а по дебаклот денес ( повторувам, формата на Бреша пред мечов беше L L L L L ) убеден сум дека и фановите во Италија ке почнат да го искажуваат своето незадоволство, што со ваков безкичмењак ко Рафа уште толку може да се влијае деструктивно врз тимот.

@ Бенеамата, ти реков, тренинг режимите на Бенитез ги бранат само форумџии, истото буквално мене ништо не ми значи, поготово не кога фудбалски експертска Италија истите остро ги критикува ...
Поготово не, кога и Мурињо јавно ги критикуваше промените во Интер.
Изјавите од Торес па, играч кој стана Injury prone под водство на Рафа ( а може и тоа е лоша среќа, уште една од многуте случајности, јебига ), и тоа ли сега треба сериозно да го сваќаме ? Од кога почна да работи со Рафа дупло му се намали бројот на лигашки натпревари во споредба со игрите во Атлетико М. ...

Знам дека сакате да гледате како што ви одговара и да мислите дека ова е само '' лоша среќа '', за ваша жал не е, Самуел е изгубен на долгорочен план, стандард секој меч Интер има проблеми со повреди, Рафа покажува лузерски карактер, влече нелогични потези и кога се на се ке се собере, моменталниов Интер, од најдобриот клуб во Европа, сега делува просечно, лошо и бедно.

Ке бидам краток.

За фудбалот што го договараме во четврток: 90% се шансите да играм но проблем ми е превоз до Гац,дека ми е уџум далеку а со автобусиве не се наогам добро, доколку има некој од бутел или чаир да се договориме да идеме заедно некако ке поделиме трошоци,тоа би било супер , а доколку нема се надевам дека ке најдам некое чаре до четврток.

За утакмицата против бреша: Јебига немаме срека, ама баш никаква срека. Ни се повредија клучни играчи и пак си тераме по старо без никаков финишинг влагаме во акции,,, ах бенитез бенитез неможам цела вина на тебе да ја паркирам но завзема околку 75 проценти за поразот.Според мене деновите му се избројани.Дај нека дојде тој еб*н јануар да земеме нешто дека со повредиве ништо не правиме.Со господ напред наредните натпревари.

Тоа е тоа од мене, ако има некое дополнително инфо за утакмицава во четврток нека пише.

Дечки да не се замараме за фудбал ве читам дека Интер ово оно језда сум за Јуве али како би кажал тој од Зоне Замфирско : СВАДБА ЈЕ НАРОДЕ ДА ТРУПАМО

Ке бидам краток.

За фудбалот што го договараме во четврток: 90% се шансите да играм но проблем ми е превоз до Гац,дека ми е уџум далеку а со автобусиве не се наогам добро, доколку има некој од бутел или чаир да се договориме да идеме заедно некако ке поделиме трошоци,тоа би било супер , а доколку нема се надевам дека ке најдам некое чаре до четврток.

За утакмицата против бреша: Јебига немаме срека, ама баш никаква срека. Ни се повредија клучни играчи и пак си тераме по старо без никаков финишинг влагаме во акции,,, ах бенитез бенитез неможам цела вина на тебе да ја паркирам но завзема околку 75 проценти за поразот.Според мене деновите му се избројани.Дај нека дојде тој еб*н јануар да земеме нешто дека со повредиве ништо не правиме.Со господ напред наредните натпревари.

Тоа е тоа од мене, ако има некое дополнително инфо за утакмицава во четврток нека пише.
Во Чаир ќе се игра :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom