Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Moментално Бранка е во Мадрид а никој не знае зашто ... Форлан ? :|
Aгентот на Маикон потврди дека не се работи за неговит клиент, што значи можеме само да претпоставуваме.

Форлан - 30 годишен играч за цена над 20 мил. евра - само луд така пазарува.
Нека проба со Кун Агуеро во Мадрид, па нека продолжет за Лондон по Цеск Фабрегас и во Рим по Даниеле де Роси.
Еден од овие не е лошо да се донесет, сите се играчи за повеќе сезони....а Форлан си е добар за екипи како Вилареал или Атлетико.

Форлан - 30 годишен играч за цена над 20 мил. евра - само луд така пазарува.
Нека проба со Кун Агуеро во Мадрид, па нека продолжет за Лондон по Цеск Фабрегас и во Рим по Даниеле де Роси.
Еден од овие не е лошо да се донесет, сите се играчи за повеќе сезони....а Форлан си е добар за екипи како Вилареал или Атлетико.

И ќе си дојди со ку*от во рацете, дај невозможни мисии не разгледувајте :)

Мите во право си за тоа што ѕвездите сите што ни беа, се предавници ....од Ибрахимович не очекував вакво нешто дека за само две години ќе не замени со најомразениот ривал..Ибра ми беше омилен играч кога настапуваше кај нас..идол во вистинска смисла..сеуште го носам неговиот дрес и сеуште се радувам како него кога ќе постигнам гол на улица.....но сега ептен ме разочара ..исто како Роналдо кога замина во Милан ...мислев дека и Адриано ќе остане лојален на Интер но и тој не разочара и на минатиот натпревар против рома си доби свирежи од курва норд......како и да е само Занети ,Матераци, Кордоба, Станкович и Камбиасо претстсавуваат за клубот вистинска лојалност веќе подолго време и овие играчи заслужуват секаква почит од нас......
Јас не се сложувам, замене секогаш Роналдо, Адриано и Ибрахимовиќ ќе останаат како многу заслужни за реномето на Интер...овие играчи на Интер му донесоа многу успеси и пари .
Ако беше паметен Морати нека платеше за Ибра 45 мил евра и ќе го имаше, Самуел Ето ќе му останеше гратис од Ибра, плус можеше на Мурињо да му го испрати Милито за околу 20 мил евра.
Ќе имавме еден перфектен напад: ЕТО - Ибрахимовиќ.
А тие копуците што се лојални како Кордоба, Матераци и Занети ( претерано го почитувам) треба да се пензионираа, а не за аплаузи од резервната клупа...а капитенот што е лојален требаше после кревањето на пехарот во Лигата на Шампиони да се пензионира поштено и да му дадеше Морати еден бонус од 10 милиони евра за неговите заслуги, а не да му продолжува уште три години од договорот. Хавиер Занети требаше да седнет оваа година до Бенитез и да му биде советник, нешто слично како Фиго и Толдо.
Матераци ...за овој можам да кажам дека бил најнекорисниот играч за Интер. Нема човек што го сака спортот, а спрема оваа животина да нема антипатија.

Еве вака..Погледни низ Европа кои тимови се константно на врвот и спореди го сегашниот Интер со нив.Играчки спореди го.. Барса ја зедов како пример: Иниеста,Пујол,Меси,Чави,Виља-спореди ги со играчи од истите позиции во Интер моментално.

Не гледам во што на пример Пујол е подобар од Лусио или Самуел, Виља од Ето, или пак Иниеста од Снајдер. Другиве двајца се двојат, ама дај не претерувајте толку.
Мите во право си за тоа што ѕвездите сите што ни беа, се предавници ....од Ибрахимович не очекував вакво нешто дека за само две години ќе не замени со најомразениот ривал..Ибра ми беше омилен играч кога настапуваше кај нас..идол во вистинска смисла..сеуште го носам неговиот дрес и сеуште се радувам како него кога ќе постигнам гол на улица.....но сега ептен ме разочара ..исто како Роналдо кога замина во Милан ...мислев дека и Адриано ќе остане лојален на Интер но и тој не разочара и на минатиот натпревар против рома си доби свирежи од курва норд......како и да е само Занети ,Матераци, Кордоба, Станкович и Камбиасо претстсавуваат за клубот вистинска лојалност веќе подолго време и овие играчи заслужуват секаква почит од нас......

И дечково Giuseppe_Meazza играл за Милан и Јуве.

А колку кошта Роси?

Ај еден мал упад во системов од моја страна :)

Соу, тактика и практика:
Рафа слушнал дека тимот што победува не се менува. Разбира се, а кој не слушнал. Само Рафа ептен сериозно го сватил тоа. Пандев аут, Деки ин и обратно, и промените завршуваат тука. Тоа што некои работи се промениле не е важно. Рецимо формата на Милито како варијабла во системов што би рекол Даниер Фарадеј во ЛОСТ. Кога Мурињо играше со Ето и Пандев по страните имаше гол машина напред. Рафа игра исто само има дупка во водата напред. Сите-за-еден-еден-за-никаде систем. И се дури Милито не си ја пронајде формата, Рафа ќе мора да смисли чаре. Инаку ќе биде весело... за конкурентите...

Шопинг и ***инг
Додека другите купуваа, ние имавме желби, и тоа не било какви, сериозни желби! Маскерано и Кујт, кај сакаш подобро од тоа. Реал и Сити можат да ни плукнат под пенџерето! На крај сите можеме да бидеме задоволни што фала богу нема да дојде никој. Децата (Кутињо и Биабиани) се злато. Ќе собираат топки во поголемиот дел од сезоната, ако некого не задеси посериозна несреќа па од што мора...

Сезона:
Да не ме разбере некој погрешно, ние сеуште имаме најдобар тим и сме фаворити итн итн импнв... но да собереме некој плус и некој минус да видиме до каде сме:

Плусеви:
1. Имаме троа подобра клупа од лани
2. Имаме факинг добар дрес со змија што треба као да ги плаши противниците кога ќе им гостуваме.
3. Што читаш под 3, нема повеќе, толку се...

Минуси:
1. Рафа <= Мурињо
2. Од 4 напаѓачи, 2 не се во форма а еден е во форма на празно место на клупата за резервни.
3. Пола екипа ментално е сеуште на одмор.
4. Омилен хит на Занети во текот на сезонава се очекува да биде „Стижу ме године“...
5. Федерацијата едвај чека здрава конкуренција за конечно да го „спаси“ првенството
6. Јувентус е доста подобар од лани, доволно за возбудливо првенство.

Имам дупло повеќе минуси? Да не се мачам да пишувам повеќе...

Ибрахимовиќ
Честитки до Миланезите. Макар што кај повеќето имаше револт кон идејата пред неколку месеци, па мораше Марли да ги убедува дека дечкото и не е така лош :pos: Енивеј, добро за дербито, добро за калчото.

Немам завршно излагање, исто како што немав ни вовед ни одредена тема. Троа сум изреволтиран од односот ќе-ги-тепаме-до-101-и-назад на нашево руководство. Зедоа едно чудо пари од лига на шампиони, трансферот на Балотели и донацијата од 500 000 евра што лично им ја врачивме јас, F.A. и Марли и сега се прават на удрени.

******и.

Ибрахимовиќ
Честитки до Миланезите. Макар што кај повеќето имаше револт кон идејата пред неколку месеци, па мораше Марли да ги убедува дека дечкото и не е така лош :pos: Енивеј, добро за дербито, добро за калчото.

Немам завршно излагање, исто како што немав ни вовед ни одредена тема. Троа сум изреволтиран од односот ќе-ги-тепаме-до-101-и-назад на нашево руководство. Зедоа едно чудо пари од лига на шампиони, трансферот на Балотели и донацијата од 500 000 евра што лично им ја врачивме јас, F.A. и Марли и сега се прават на удрени.

******и.

Едвај ги убедив, Ибра е проверенеа работа и гарантира 20+ сезонава, кој сака нека рече! Плус го прати една убаа традиција која вика дека тимот во кој играл Ибра последниве 7-8 године ја освојувал титулата :)

Моите пари , т.е мојот дел од донацијата е оправдан од управа на Интер. Јас само побарав да се донесе еден "екстра квалитетен" тренер ! :)

^ Фактите говорат дека Ибра има 3 титули во Италија од 5 сезони поминати во таа земја :P

^
Ај ај не се прај и ти наудрен со сила :icon_lol:
За то је крив Моџи није Ибра :)

jbg ... па и индивидуално ако гледаме, 7 гола даде за Јуве последната сезона таму, уствари, плус 20ка има дадено само во една сезона од 5 поминати во Италија, сезона во која беше и единствен напаѓач експониран цела сезона а и једина ѕвезда у тим. Ја ипак мислам дека Ибра не е навикнат да биде 1 од многуте во екипата, сепак, и Пато е тука а и Рони, така да сакал нејкел ке му се десеткува потенцијалот у тој поглед, ко што му се десеткуваше и во Барса ( а и Јувентус уз Дел Пиеро и Трезеге) зашто нели за таму прогнозите беа дека ке даде над 30 гола, ке го престигнел Ето .... ехееее, какви све бисери не се изначитав у тој сегмент на темава тука. :)

Ja тогаш реков, а фановите на Барса овде будала ме направија, ке дојде денот кога ке зажалат за трампата, третиот најдобар стрелец во нивната историја ( проценет на 20м ради договорот а реална цена над 40м ) плус 50 милиони евра за Ибрахимович, ама нееее .... и воала.
facepalm.gif

Едвај ги убедив, Ибра е проверенеа работа и гарантира 20+ сезонава, кој сака нека рече! Плус го прати една убаа традиција која вика дека тимот во кој играл Ибра последниве 7-8 године ја освојувал титулата :)

Моите пари , т.е мојот дел од донацијата е оправдан од управа на Интер. Јас само побарав да се донесе еден "екстра квалитетен" тренер ! :)
Ибрахимович само еднаш во скоро 12 годишната си кариера има 20+ голови 5 години има играно во серија А.

За Разлика од Милито кој има само две сезони во Серија А и двете 20+ голови.
А да и Милито ги реши трите финалиња за Интер минатата сезона.

На Ибрахимович трансверот може да се спореди само со овие.Зидан,Фого,К.Роналдо на сите им е заедничко што се на Перез човекот никагаш не греши кога фрла толкави пари,а Барса згреши.Ибра беше преценет многу ако беше тој од рангот на овие што ги набројав ќе го купеше Реал но не го купи.

Изгледа,Бенитез се освестил и ќе го промени составот.Занети ќе игра лев бек место Киву,Милито ќе седне на клупа а Кутињо ќе игра прв состав.А ако Занети игра лев бек,претпоставувам дека Марига ќе му биде партнер на Камби.(ова е според sport.mediaset)

Значи,possible line ups -
Цезар

Маикон - Лусио - Самуел - Занети

Марига - Камбиасо

Пандев - Снеијдер - Кутињо

Ето
Ако ова е точно,thumbs up за Бенитез.Мераци.:wink:
Изгледа пак Станкович ќе игра место Марига.А и не верувам дека ќе го стави Милито на клупа...
Тешко да им даде шанса на Кутињо и Марига ајванов,ова е most likely нашиот line up..

Цезар
Маикон Лусио Самуел Занети
Станкович Камбиасо
Снајдер
Пандев Милито Ето

И ако пак игра Станкович пред Марига,ќе го пцујам Бенитез цела недела.

Ај да искоментирам и јас нешто за утакмицата...

Сигурно Syn го бранел Бенитез, ако не е така нека ме поправи, ме мрзи да читам страни наназад. Единствен и единствен виновник за поразот е Бенитез, истава(или слична) тактика игравме и на подготовките кога Интер играше катастрофално, едвај постигнуваше голови, не дека тоа треба да е репер дали се Интер добри или лоши али очигледно тактиката смрди.

Остајте ротации зашто немаше некои големи ротации, единствено Пандев-Станкович, а оваа ротација беше само заради новиот систем кој на Интер не му создаде ни 1 ебана шанса.
Не, Милито е во форма, али не може да игра во оваа тактика, и Снајдер се изгуби ко циганче, и цела екипа.
Станкович - Камби - Занети катастрофално што се однесува до организирањето на играта, помош од Снајдер немаа зашто беше добро покриен.

Само ќе кажам браво за Ето и Цезар.

И пак Бенитез играј ја оваа страње тактика.

^ A oд кај тоа, '' сигурно Syn го бранел Бенитез .... '' ?

Мене па она што најмногу ме нервира, кај дел од вас, е кога пример, Киву ке изигра лоша партија ме умарате :), a koга Маикон ке биде очаен, ко што беше со Атлетико М. ( двата гола по негова страна ), си ќутите ... :wink:

Ја реално глеам на работите, Мурињо 100 пати сум го критикуел, а не па Бенитез. :tv:

И да, ја сум Дејо да игра пред Марига, али онаму каде што му е местото, ја незнам шо го праите Марига, и Мурињо го имаше у трет план, и Бенитез ке го има сезонава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom