- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 17.355
- Поени од реакции
- 15.631
Не, Реалност.Оптимистички![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не, Реалност.Оптимистички![]()
Сантон ако нема повреди лево ко замена па и првотимец е таман, но она што му фали е континуитет без повреди зашто уз истите и на самодоверба дечкото губи многу. Дека головите паѓале по страната на Киву па и немам некое инфо, ако гледаме така со Барса кога Маикон го покри ако не се лажам Кеита а Максвел си се прошета и асистираше до Педро ондак може да удриме и на тоа дека Маикон беше очаен во одбраната и тн и тн ...
Далеку од тоа дека Киву е лош играч, али по повредата на черепот беше друг играч што е и разбирливо, ја му симињам капа што воопшто се реши да игра иако сите предвидуваа дека сезоната за него е завршена. Со Барса добро памтам дека играше и ко лево офанзивно крило зашто Пандев заработи повреда па не беше оспособен за реваншот ...
Дека не е материјал за Интер воопшто не се согласувам, 2ца тренери се сменија и двајцата имаа огромна доверба во овој играч што не е случајност. Киву ги истисна и Максвел и Гросо од прв тим кај Манчини, истото го направи и кај Мурињо каде по потреба знаеше да игра и како централен играч од одбраната. Во одбрана најстабилни лево беа кога тој беше дел од тимот, не за џабе Мур смени 10 играчи лево дур тој беше повреден, дури се обиде и со централни бекови а во Купот и со Мунтари али едноставно не беше тоа - тоа.
Памтиш во последниве 20 години кога Интер биле ефективни по таа лева страна ? Може со Карлос беа, не ми текнува ... :tv:
Али среќа Интер сега го има Бранка, зашто само лудак би фрлил во ситуација кога ги имаат Киву и Сантон а го продаваат Маикон 10м+ за лев бек.
Ова многу ме потсеќа на муабетите кога 90% од форумов тука, на темава, плачеа по Диего и Мело, али пак ке повторам, среќа Интер го водат вистински професионалци кои едноставно знаат што е најдобро за тимот.
@Диџеј, немам отворено forzainterforum едно добри месец дена, ама затоа го памтам многу добро курчењето на Сантон по изјавата на Канаваро дека дечкото мора да игра ако сака место во репрезентацијата индиректно алудирајќи дека треба да го смени тимот. :smir:
Најтрагично во целата ситуација беше фактот кој говореше дека кога он добиваше шанса Интер дебело го јадеше, т.е., првиот пораз лани во Серија А беше директна вина на Сантон.
Факт е дека со Балотели се најдобри другари т.е. доста добри другари од младинските категории, не е ни чудно што и овој 1 период излезе со муабетите као демек бил фан на Милан ко мал бла бла бла ...
Највише ме курчат вакви малишана, 1 тон талент имаат али уште недокажани сакаат пред Маикон у тим да играат, епа неможе.
А иначе жити све не ми ги извртувај зборовите, најмногу ме нервираат такви мислења, никаде не реков дека немам ништо против тоа да биде резерва или првотимец лево а сум бил против за истото десно, каде го кажав тоа ?
Цела една година по катастрофалната за него сезона 2009/2010 мрчам дека е прерано да се ризикува со него ко стандарден првотимец, може ке се согласев со вас ако правевме муабет за тим ко Парма, али за Интер ? Јок ! Нејкам малоумни потези ко оној на Рафаел против Баерн.
Си ми цитирал дел од постот иако остатокот јасно ти укажува на фактот дека алудирам на иднина, убаво пишува таму, има 1 тон леб за јадење за да стигне до нивото '' првотимец во Интер "'.
Епа баш ради тоа е ризик, дека 4 години се всушност преку 150 наптревари само во Серија А, затоа и реков ризик е по еден толкав период да се смета на него стандардно десно по одењето на Маикон. Ја воопшто не се сомневам дека во Серија А екипата ке функционира и на тој дел од теренот, ја таму не гледам здрава конкуренција за нареднава година, не дека се фурам нешто али тоа е реалноста во моментов без разлика дали ова некому му одговара или не.Нели викаше дека одиграл многу малку како бек и одиграл лошо.Па како очекуваш ти после играње во средина со години,одма да изигра добро како бек?
Он како играч од средина имал други задачи.Треба да се навикне малце..нели и самиот кажа дека не играл бек околу 4 години.
Еве сега Бенитез ако го планира за десен бек,нека ги одигра подготвителните како десен бек,нека земе залет,па ќе видиме дали ќе биде добар или не.
Aлудирав на овој мој пост каде јасно прецизирам што мислам за Сантон во тој погледДруже, не ти ги извртувам реченициве, еве види си сам. И во тој параграг, нигде не алудираше за во иднина.
Нит Занети нит Сантон во моментов не се сигурен материјал за тој дел од теренот, остај што тоа им е природна позиција, фактите говорат дека се огромен ризик во моментов за да се каже дека комотно може да се смета на нив цела година, тоа е 1 несериозен пристап и убаво го споредив со Ибра, исто е ко да ми кажеш дека Круз, Креспо или Балотели беа достојна замена за Ибра, а не Милито. За лево ко што реков, двајца тренери од кои едниот во моментов е у 3 најдобри у Свет го кажаа своето, а и со неангажирањето на Коларов, и Бранка и компанија си го кажаа своето.
Ја не гледам со што може да му се заебе иднината на Сантон, освен доколку повторно има континуитет на повреди и проблематичен однос, иначе за лево ми е таман, права копија на Замброта е и може 1 ден да го стигне тоа ниво, нема врска што е деснак, способен е да игра и лево и десно подеднакво добро но во моментов има 1 тон леб за јадење.
Де бе, одговорот е пред тебе, во самиот Интер и начинот на кој функционира овој тим. Вие сите Сантон под дифолт го ставате десно зашто е деснак и тоа е најголемиот проблем кај вас. Раководството на тимот не се решава да дава евро за лев бек зашто смета дека таму има двајца солидни играчи од кои едниот е првотимец, Киву, а другиот алтернатива на кого сите му предвидуваат супер иднина, Сантон. И ја се согласувам со оваа одлука, факт е дека сите ние површно ги гледаме работите и сите ние сме на некој начин ванаби експерти, али еј, ипак ова е форум и вакви ко нас има премногу низ нетов. Нејсе тоа, има работи кои ние едноставно не можеме да ги видиме а тоа го гледаат тренерите. Таков беше примерот со Мота во мечот со Рубин Казан на домашен терен, сите тераа на муабети дека Балотели бил ѕвер, овој бил онаков оној онаков, а Мур излага на прес и вели Мота беше најдобриот играч на Интер на теренот, иако рејтинзите го оценија со просечна 6ка.Ај вака сега, нај кратко и јасно ќе те прашам, и конкретно одговори ми.
Зошто да не биди Киву уз нов лев бек(млад просперитетен) а десно Занети уз Сантон. Зошто да биди обратно, Киву уз Сантон а десно Занети уз нов десен бек (ко Мајкон на времето, млад, просперитетен).
Еве јас мое мислење, зошто лев а не десен. Оти Сантон природно е десен бек, така да во иднина имаме долгорочно решение (детево свесен си и ти колкав потенцијал има)
Додека, лев бек освен Киву, немаме. (освен Сантон што можи да изигра лево, макар што, како десен бек сигурен сум дека подобро би изиграл)
Кога видов пред некоја минута,ги немаше..На официјалнава ви пишуе 2.00 (CET), ги има и составите.
http://www.inter.it/aas/news/reader?N=49043&L=it
![]()
http://atdhe.net/21906/watch-inter-milan-vs-panathinaikos
atdhe.net
iraqgoals.tv