Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Е со овој пост се согласувам.
Значи ако " тимот почне да трпи поради ова ",слободна Рафа нека го направи тоа.
Јас тврдам дека ако Занети игра како десен бек,тимот нема да трпи.
Останува да чекаме и да видиме.

Имаше еден текст на fcinternews мислам, треба да го земеме во предвид и фактот што сега Рафа е тренер, да, системот на игра е ист, но концепцијата сосем различна, Рафа очигледно го имплементира оној офанзивен стил на игра што го преферираат дел од англиските екипи, со пресинг на противничка половина и 1 тон пасови во празно, контра напади и максимално користење на креативноста и универзалноста на тимот.

Ја уште од минатата сезона реков дека со одењето на Ибра Интер и нема некоја голема корист од кросевите зашто реално во нападот и немаат играчи кои се добри во дуелите со глава, напротив, апла очајни се во тој аспект моментално. Без разлика кое ке биде дуото на бековските позиции, најважно е истото да биде осигурано со се на се 4 играчи, лани по продажбата на Максвел некако ко бумеранг им се врати тој потег зашто Сантон беше повреден, Киву скрши череп и само 2 опции имаа за лево и десно, Маикон и Занети, а во неколку наврати и Кордоба и Самуел играа ко леви бекови, нешто што не смее да биде случај и нареднава сезона.

Остатокот од теренот е нездраво добро покриен, буквално на секоја позиција се има супер алтернатива и повторно Интер ке биде најдобар во тој сегмент во Серија А, клупата, а ко што реков и минатото лето, така и сега тврдам дека тоа е еден од оние најважни елементи зашто екипата догура до ова ниво. Колку за споредба, погледнете ги алтернативите во останатите тимови кои кај немаат асална клупа мака мачеа и со повредени играчи ( поготово Јувентус ), единственото место кое беше убер ризично кај Интер беше Снајди бидејќи за него и немаа покритие на клупа, сега со Коутињо и тоа место се исполни така да пуна капа.

кога го прочитав твојот пост, ме фати една замисла кога спомна многу пасови, можно ли е ретардава од тренер да го остави Мансини и да го игра како крило(со уште некој од друга страна{мота,мунтари,ето,Пандев})?

Имаше еден текст на fcinternews мислам, треба да го земеме во предвид и фактот што сега Рафа е тренер, да, системот на игра е ист, но концепцијата сосем различна, Рафа очигледно го имплементира оној офанзивен стил на игра што го преферираат дел од англиските екипи, со пресинг на противничка половина и 1 тон пасови во празно, контра напади и максимално користење на креативноста и универзалноста на тимот.

Ја уште од минатата сезона реков дека со одењето на Ибра Интер и нема некоја голема корист од кросевите зашто реално во нападот и немаат играчи кои се добри во дуелите со глава, напротив, апла очајни се во тој аспект моментално. Без разлика кое ке биде дуото на бековските позиции, најважно е истото да биде осигурано со се на се 4 играчи, лани по продажбата на Максвел некако ко бумеранг им се врати тој потег зашто Сантон беше повреден, Киву скрши череп и само 2 опции имаа за лево и десно, Маикон и Занети, а во неколку наврати и Кордоба и Самуел играа ко леви бекови, нешто што не смее да биде случај и нареднава сезона.

Остатокот од теренот е нездраво добро покриен, буквално на секоја позиција се има супер алтернатива и повторно Интер ке биде најдобар во тој сегмент во Серија А, клупата, а ко што реков и минатото лето, така и сега тврдам дека тоа е еден од оние најважни елементи зашто екипата догура до ова ниво. Колку за споредба, погледнете ги алтернативите во останатите тимови кои кај немаат асална клупа мака мачеа и со повредени играчи ( поготово Јувентус ), единственото место кое беше убер ризично кај Интер беше Снајди бидејќи за него и немаа покритие на клупа, сега со Коутињо и тоа место се исполни така да пуна капа.

На дело,против Сити,тоа изгледаше совршено.И не дека они играа со играч помалце,ние почнавме да играме така околу 10 минута а црвениот беше 20 и некоја..после само си продуживме со исто темпо.Камби(со новата улога),Занети,Марига,Кутињо и Пандев(неговата природна позиција),сите играа одлично.Едвај чекам да видам вечер дали ќе играат исто.

Со тоа за комплетноста на тимот,потполно се согласувам.Највеќе ќе бидам задоволен ако не купиме никој за прв тим а за резерва,еден страничен бек како замена за Маикон и едно лево крило/напаѓач како замена за Балотели.Само евентуално Маскерано* ако дојде за прв тим.А ако не дојде,со Мота и Марига ќе бидеме Океј како партнери на Камби.
Значи ептен сум задоволен од моменталниот тим.За да биде перфектно,ќе беше добро да иаме боље замени од Матрикс и Кордоба.Не дај боже да се повредат Лусио/Самуел,нозете ми се тресат на секој противнички напад кога Матрикс и Кордоба ни се у одбрана.

*ќе биде тешко.Ние сакаме да им го дадеме Мунтари плус некое евро а они сакаат само пари.Не го сакаат Мунтари зашто се заинтересирани за Поулсен од ЈуБе.Ќе видиме дали Морати ќе го одврзе ќесето полно со пари.;)

Според мене киву не е материјал за интер....Syn го почитувам твоето мислење за киву но ако гледаш малце реално на работите и објективно ќе увидиш дека повеќето примени голови од ланската сезона ни се од левата страна каде што е киву..киву е бек со дефанзивни задачи и во нападот скоро и немаме некоја корист од него бидејќи играта ни се базираше на десната страна со мајкон..ако замини мајкон би требало да се донесе нов десен бек(иако моја желба е нов офанзивен лев бек но нема таков добар за во интер..(бел џаџ??))...реално гледано занети неможе да ја покрие таа дупка што ќе настане со мајкон па колку сака нека изигра добро на пријателските натпревари....просто немам идеа ако замини мајкон како би се движеле нападите кога ќе немаме идеа во играта....!

Шуќур, сте се договориле. 3 страни читам од назат на напред, си викам побрзо имево ќе го решат, одколку вие да се договорите :)

Иначе, јас се согласувам до негде со Штрафценегер. Мислам дека подобра варијанта е да се земи некој млад надежен лев бек, анонимец (значи нешто ко Мајкон на времето, ама ЛЕВ). Зошто. Прво и основно, јас сум сигурен дека повеќе од доволно се Занети и Сантон за годинава. ( Син, брат, не си ич во право дека ќе бидиме десеткувани со Занети како бек) Зошто? Ако замини Мајкон, многу нормално е дека ќе бидиме десеткувани, факт е дека е најдобар десен бек на светот. И Рамос да дојди, пак ќе бидиме послаби на таа позиција од колку што сме сега. Значи тоа е факт. АМА. како што велиш, да дојди некој анонимец, како тој што беше спомнат претходно од Шахтиор, јас СИГУРЕН сум дека нема да изигра на исто ниво со Занети. Значи, за да му го земи некој местото на Занети, треба да се земи некој докажан, и да се напучиме убај пари за него. А за Занети, ич да не се плашиш годинава, многу го потценуваш, знајш дека чоекон е од Криптон (од таму беше Штрафценегер? :) ) Плус, Сантон како замена ( дете што е премногу перспективно, и што ќе биди штета ако не му се дава шанса да просперира) мислам дека барем за годинава сме комплетни на таја позиција.
Е сега, од друга страна, лево го имаме само Чиву. Како негова замена беше Сантон (меѓутоа, тоа не е негова природна позиција, плус е деснак, и е предвидлив, како што спомна предмалку за Занети дека бил предвидлив), исто и кога Сантон се повреди играше таму Кордоба( коските ми се тресеја ко че играше тој таму). И викаш, дека такво нешто не смеј да ни се случи годинава. Точно, се согласувам. Е сега да не ни се случи такво нешто, мора да имаме алтернатива за десен бек, т.е за Киву.

Дали се согласуваш со мене? :)

Иначе, вечер е фудбало, така?

денес пријателска требаше д аиграат интњер - панатеникос зне некој резултат?

Сантон ако нема повреди лево ко замена па и првотимец е таман, но она што му фали е континуитет без повреди зашто уз истите и на самодоверба дечкото губи многу. Дека головите паѓале по страната на Киву па и немам некое инфо, ако гледаме така со Барса кога Маикон го покри ако не се лажам Кеита а Максвел си се прошета и асистираше до Педро ондак може да удриме и на тоа дека Маикон беше очаен во одбраната и тн и тн ...

Далеку од тоа дека Киву е лош играч, али по повредата на черепот беше друг играч што е и разбирливо, ја му симињам капа што воопшто се реши да игра иако сите предвидуваа дека сезоната за него е завршена. Со Барса добро памтам дека играше и ко лево офанзивно крило зашто Пандев заработи повреда па не беше оспособен за реваншот ...
Дека не е материјал за Интер воопшто не се согласувам, 2ца тренери се сменија и двајцата имаа огромна доверба во овој играч што не е случајност. Киву ги истисна и Максвел и Гросо од прв тим кај Манчини, истото го направи и кај Мурињо каде по потреба знаеше да игра и како централен играч од одбраната. Во одбрана најстабилни лево беа кога тој беше дел од тимот, не за џабе Мур смени 10 играчи лево дур тој беше повреден, дури се обиде и со централни бекови а во Купот и со Мунтари али едноставно не беше тоа - тоа.

Свесен сум дека Занети е невидена атлета, али имавме неколку прилики да го видиме како бек во овие 2 години, ризик е да се смета на него тука во 38 кола ко стандардна прва опција, нејсе, нека се Киву и Занети стартери, али уз Сантон и уште еден десен бек со можност истиов во иднина да гура стандардно прв тим. Сантон е нешто налик на Лам, нема врска што е деснак, слично како и Замброта, нема никаков проблем да игра лево, на тоа и Мурињо удри една добра потврда.

Неразуро, можеме да удираме на милион муабети за тоа кој и што е Маикон, фактот останува дека тој е бек и само бек, ја цврсто стојам на ставот дека оној успех од лани се должи на тоа што тимот за прв пат по 20 години имаше 3 до 4 универзални играчи во нападот од кој еден од нив беше феноменален организатор на игра, Снајди. Не е коинциденција фактот што веднаш по имплементацијата на тој формат ( 4231 ) и стил на игра кој се засноваше на креативноста на тимот Интер освои Се што можеше да освои во една сезона, и тоа по продажбата на својот најдобар играч. Затоа, чим по Ибра се деси она од лани, по Маикон не гледам никаква причина да се кука, воопшто не жалам што ке замине во друг клуб зашто имам доверба во оној успешен проект кој го тера управата, ме уверија дека секој нареден потег што го влечат е за доброто на тимот без простор за деструкција во истиот.

Свесен сум дека Занети е невидена атлета, али имавме неколку прилики да го видиме како бек во овие 2 години, ризик е да се смета на него тука во 38 кола ко стандардна прва опција, нејсе, нека се Киву и Занети стартери, али уз Сантон и уште еден десен бек со можност истиов во иднина да гура стандардно прв тим. Сантон е нешто налик на Лам, нема врска што е деснак, слично како и Замброта, нема никаков проблем да игра лево, на тоа и Мурињо удри една добра потврда.
Оти море брат си инаетчија :) Еве да не сметаме 38 кола на Занети. Да сметаме 38 кола комбинирано Занети - Сантон (на овај му е природна позиција десен бек, остај ти то шо можи да игра лево)... и ете за тука сме покријани. А за лево, дури да оди Сантон, нека земат некое лево бекче, надежно, со можност истиов во иднина да гура стандардно прв тим и решен проблемот.
Значи нема да биди грешка (голема) и ти како што викаш. Ама зошто да му ја заебаваме иднината на Сантон, и да не го искористиме максимално неговиот (огромен) капацитет (а тоа е да си игра на неговата позиција, десен бек).
Мислам, ми ја разбираш поентава што ми е? Значи за десно имаме двајца, што му е природна позиција. А за лево имаме еден, и то таја позиција и не му е баш природна, оти на времето во рома играше централно.

Според мене киву не е материјал за интер....Syn го почитувам твоето мислење за киву но ако гледаш малце реално на работите и објективно ќе увидиш дека повеќето примени голови од ланската сезона ни се од левата страна каде што е киву..киву е бек со дефанзивни задачи и во нападот скоро и немаме некоја корист од него бидејќи играта ни се базираше на десната страна со мајкон..ако замини мајкон би требало да се донесе нов десен бек(иако моја желба е нов офанзивен лев бек но нема таков добар за во интер..(бел џаџ??))...реално гледано занети неможе да ја покрие таа дупка што ќе настане со мајкон па колку сака нека изигра добро на пријателските натпревари....просто немам идеа ако замини мајкон како би се движеле нападите кога ќе немаме идеа во играта....!
Gereth Bale,Fabio Coentrao etc etc
Ама не се без пари,како што сака Интер ;))

posted.php
dajte nekoj link za natprevarot
kade da go gledam

Оти море брат си инаетчија :) Еве да не сметаме 38 кола на Занети. Да сметаме 38 кола комбинирано Занети - Сантон (на овај му е природна позиција десен бек, остај ти то шо можи да игра лево)... и ете за тука сме покријани. А за лево, дури да оди Сантон, нека земат некое лево бекче, надежно, со можност истиов во иднина да гура стандардно прв тим и решен проблемот.
Значи нема да биди грешка (голема) и ти како што викаш. Ама зошто да му ја заебаваме иднината на Сантон, и да не го искористиме максимално неговиот (огромен) капацитет (а тоа е да си игра на неговата позиција, десен бек).
Мислам, ми ја разбираш поентава што ми е? Значи за десно имаме двајца, што му е природна позиција. А за лево имаме еден, и то таја позиција и не му е баш природна, оти на времето во рома играше централно.

Не сум инаетчија, Киву не доаѓаше до израз поради фактот што Мурињо преферираше игра по десната страна, али Киву ко Киву е испробана варијанта веќе 4 години, реков, 2ца тренери се сменија и двајцата го преферираа него ко лев бек, нит Гросо кој беше феноменален на СП 06, нит Максвел кој важеше и сеуште важи за солиден играч, тоа го потврди и во Барса. Од друга страна десно Интер го губи најдобриот десен бек на Светот во моментов, а ти ми го ставаш на негово место Занети кој во последниве 4 години има изиграно се на се 10 до 15 утакмици ( од преку 150 утакмици ) по потреба ко бек и на 80% од нив бил тежок просекус да не речам лош. Он колку и да го дава својот максимум, годините веќе го направија своето за оваа позиција, затоа и доверба и Манчини и Мур му даваа пред Се на средината од теренот.
Сантон од друга страна сеуште е едно наивно детенце кое во моментов очигледно не сте ни читнале низ нетов али се понаша ко кучката на Балотели. Дури во Америка не се ни поздравувал со фановите на Интер него со Балотели на игнор ги ставиле а ако добро памтите и лани почна да се курчи со евентуално заминување и наводно сакаше да поставува услови. Додади ги на ова и повредите кои го пратеа цела една сезона, неискуството кое сеуште го има а дојде во израз на неколку мечеви лани и тн и тн, едноставно не смее да се каже дека овој играч во моментов е достоен да се стави во реченицата '' замена за Маикон ''.

Нит Занети нит Сантон во моментов не се сигурен материјал за тој дел од теренот, остај што тоа им е природна позиција, фактите говорат дека се огромен ризик во моментов за да се каже дека комотно може да се смета на нив цела година, тоа е 1 несериозен пристап и убаво го споредив со Ибра, исто е ко да ми кажеш дека Круз, Креспо или Балотели беа достојна замена за Ибра, а не Милито. За лево ко што реков, двајца тренери од кои едниот во моментов е у 3 најдобри у Свет го кажаа своето, а и со неангажирањето на Коларов, и Бранка и компанија си го кажаа своето.
Ја не гледам со што може да му се заебе иднината на Сантон, освен доколку повторно има континуитет на повреди и проблематичен однос, иначе за лево ми е таман, права копија на Замброта е и може 1 ден да го стигне тоа ниво, нема врска што е деснак, способен е да игра и лево и десно подеднакво добро но во моментов има 1 тон леб за јадење.

Колку ќе биде ефективен Интер во напад...Ако за лев бек има играчи што играат со десна нога(Занети,сантон)....?:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom