Коинциденција или не, Интер своите убедливо најбледи и најлоши изданија оваа сезона ги имаше кога Мур не беше на клупата односно кога беше суспендиран. До некаде е и во право Михајлович кога рече, Интер се 50% послаби без тој човек на клупата па искрено и се надевам дека од нареден меч, ке го гледаме Интер во шампионско издание.
Јас немам ништо против тоа да се критикува Мурињо, и јас го имам критикувано во 100 наврати, али да ми каже некој дека немал никаква врска од менаџирање е ретардирано и смешно со доза на огромно непознавање на основни работи во фудбалот, сериозен сум. Во моментов нема подобар тренер од него
кој е достапен за оваа екипа, нема, и ке нема у наредни 4-5 години гарант.
Не заборавајте дека овој пад на форма го добија во период кога судиите маме им ебаваа и кога пола тим им беше суспендиран, бајаги елементи кои сакале-нејкеле деструктивно влијаат врз екипата.
Не дека барам изговори, али без даден пенал во дерби меч од судија кој 3 кола претходно контра Интер суди иста таква ситуација, без двајца играчи во први 45 мин., без суспендирани тројца првотимци плус тренер и тн и тн, јебига, се на се собрано, еден тон деструктивитет со кој тимот лошо се справи.
Ја имам верба во оваа екипа, на крај краева сеуште се во пол позиција во битката за титулата, а за Мур, доколку ја би бирал, у наредни 10-15 години би го оставил на таа клупа. :wink: