Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Најдобро оценетите кај Интер

Mariga: 7 – Replaced Muntari at the break and gave a very good account of himself, making one glorious chance for Milito ( тука Пандев треба да стои ). An Inter fixture for a number of years on this display.

Zanetti: 7.5 – He was the workhorse in the side, as ever. One of the main reasons behind Inter getting on top at the start of the second half.

Со истиот состав, ама буквално истиот до име и презиме и тактичка поставеност го изгазивме Милан.. И пази една работа.. Имавме играч помалку..
После тој натпревар сите тука на седмо небо..
Сега со истиот состав не е проблем тоа што изигравме 0-0, туку сме немале игра..
Чекај малку сега.. Како тоа со Милан имавме, а сега немаме?
Како тоа со истиот состав без Снајдер го газиме Каљари, правиме 1-2 невидени проигрувања, а сега немаме ни едно подавање?
Тоа ти е кога имаш играчи во средина кои играат топло - ладно.. Се надевам дека ќе биде топло за 10 дена..
Со овај состав ако сме излезеле сме наебале..
Ако излезиме со 4-3-3 од старт сме наебани..
И сега ни фалел Станкович, човекот по кој редум плукавте грото од оние тука..
Па да не читав јас на друг фан клуб во минатото?
Оти некако и вие сите ми сте топло ладно..
Шо вели баба ми крајот не ви се најдува..
Не е проблем дали Мота или Дејан ќе играат во средина..
Проблем е во нивната глава да им влезе тоа дека треба да запнат да нападнат и да им биде денот..
И Ето кој даде некои 150 тина + голови во Барселона стаса да биде замена во Интер..
Да му кажеш на некој што не не гледа ќе си помисли дека во напад ги имаме Роналдо и Батистута со Зидан позади нив.. :pipi:
Ајде ќе не биде..
Мора да не биде..
Кога тогаш..

@Iosono,Диџеј

Тоа е веќе проблем на Мурињо, со Катанија дома да играат знае да дозволи противникот да го диктира темпото.

Башка, пак ке кажам, дерби меч е, се е можно, незнам што очекувавте од екипа ко Наполи, доволно е да се спомнат Хамшик ( доволен е податокот дека стигна цена над 25 м евра ) и Кваљарела и доста е, предобар тим имаат плус и цела недела одмор пред овој меч. Ако изигра тој тим како што знае, а изигра, тогаш фантазија е моментот немање на шанси за нив.
Смешни сте што викате, со ваква игра против Челзи, ок, идеме, Челзи со таква игра ко што имаа против Евертон, Хал и остали :nenene:, и сеа шо прајме ?! :)
ЛШ ти е друга бариера, не ја ставајте у муабетов безпотребно .

Не ја ставаме непотребно, многу е потребно: знаеш ли што ќе ни направи Челзи ако одиграме вака во средината? Никој не вика дека Хамшик и Кваљарела се лоши играчи, напротив, класа се, ама двајца се. Челзи има комплетна средина Syn, топка нема да фатиме вака. И тоа Челзи не е екипа што има посед на топка...

ја стварно незнам дали гледавме ист натпревар ама првите 30 минути ние ги одигравме без среден ред. Дали е проблем на Мурињо или си имаат проблем во главите појма немам, ама нешто мора да се преземе. Незнам сега зошто не убедуваш мене и Dee_Jay дека треба да бидеме задоволни од играва или дека То-Је-То... не разбирам... Очај беше...

Нека си има шанси Наполи нормално е тоа, ама да не напаѓаат секои 2 минути, да стигнуваат без најмал проблем до 16 метри... па да му...

Јас стварно не гледам друго за Челзи освен да игра Дејан кој е единствен играч што има памет во главата од тие што се на клупа, и што може да тргне кон голот, и Снајдер да добие стрикни задачи а не да лута по терен... тоа проаѓа со Каљари а не со зрели екипи.

Ама пак, незнам од што си задоволен денес, освен од резултатот :toe:

Кога Маикон ке изигра како што знае десно, кога Ето ке почне да наликува на фудбалер и кога ( најбитното ) Мурињо ке реши веќе да не го става Мунтари во прв тим тогаш и екипата ке биде скалило над ова денес. Првата шанса Наполи ја имаа по непотребен фаул на Мунтари, втората ја имаа по губење на топка на средина од терен .... од Мунтари. :toe:
Сериозен сум кога ке кажам дека Мота мора да е стартер у секој нареден меч во случај Дејо да не е во комбинација.

п.с. 6ти или 7ми меч во кој Мунтари е заменет на полувреме. :wink:
Знаев дека ќе склепаш еден опширен пост :)
И ко ќе се напучи Морати 30-50 милиони за некој асолен играч ко Фабрегас и Хамшик, и ко че престани да ги игра Камбиаско и Занети еднододруго, и ко ќе престани да се курчи и да ја кажува тактиката пред утакмици. Денеска на тактички план беше понижен Мурињо.
Е сеа, Син пак ќе речам, за во сериа А сме силни, ама не можиш бе да ми го споредуваш Наполи со Челзи, Манчестер, Барса. Реал... Кваљарела, Хамшик ми ги кажуваш, да одлични се тие.Ама што ќе се случи кажи ми ко ќе излезиме со Балак, Лампард, Дрогба, Анелка???
Пак ќе речам, Марига, Мунтари, Мота не се играчи за во Интер и за големи достигнувања. Сета среќа што е слаба лигава,иначе ќе видеше дека уствари не сме толку јаки колку што мислиме.

Пандев одигра солидно не може секогаш да даде гол тоа е факт ипак и он е чоек

Абе никој не вика дека не е чоек, ама да промашиш 100% шанса 1 на 1 со голман башка од 3 метри растојание е нешто страшно.

Аххх....Пандев, како не погоди....аххх...ми требаја поке пари....Штета...за вас пред се ! :helou:

Со истиот состав, ама буквално истиот до име и презиме и тактичка поставеност го изгазивме Милан.. И пази една работа.. Имавме играч помалку..
После тој натпревар сите тука на седмо небо..
Сега со истиот состав не е проблем тоа што изигравме 0-0, туку сме немале игра..

Чекај малку сега.. Како тоа со Милан имавме, а сега немаме?
Како тоа со истиот состав без Снајдер го газиме Каљари, правиме 1-2 невидени проигрувања, а сега немаме ни едно подавање?
Тоа ти е кога имаш играчи во средина кои играат топло - ладно.. Се надевам дека ќе биде топло за 10 дена..
Со овај состав ако сме излезеле сме наебале..
Ако излезиме со 4-3-3 од старт сме наебани..
И сега ни фалел Станкович, човекот по кој редум плукавте грото од оние тука..
Па да не читав јас на друг фан клуб во минатото?
Оти некако и вие сите ми сте топло ладно..
Шо вели баба ми крајот не ви се најдува..
Не е проблем дали Мота или Дејан ќе играат во средина..
Проблем е во нивната глава да им влезе тоа дека треба да запнат да нападнат и да им биде денот..
И Ето кој даде некои 150 тина + голови во Барселона стаса да биде замена во Интер..
Да му кажеш на некој што не не гледа ќе си помисли дека во напад ги имаме Роналдо и Батистута со Зидан позади нив.. :pipi:
Ајде ќе не биде..
Мора да не биде..
Кога тогаш..

Се ви кажа прилепчанецов :toe:

Момци со ваква игра против челзи некако не ми се свиѓа:nenene:, јас како што приметив вечерва игравме само преку бековите. Ајде Сантон така така даде некоја топка напред, и направи некој пас, али Маикон многу слабо, не е баш во форма:toe:. Инаку ни треба и средина, неможе Снајдер сам да ја држи цела средина! од Камби вечерва не видов ниту едно добро додавање, Мунтари па да не збориме катастрофа:tapp: Марига направи некое додавање, али не е тој тип играч да игра против Лампард, Деко, Балак, Малуда, така да без добра средина во лш со Челзи многу ке биде тешко:toe: едино да се опорави Деки, со него играта ке биде подруга мое мислење.

Според мене за со Челзи:

---------------Цезар----------------
-------------------------------------
--Маикон---Лусио---Самуел---Сантон
--------------------------------------
-------Камби----Деки----Занети----
------------------------------------
---------------Снајдер-------------
-----------------------------------
-------Пандев(Ето)----Милито----

Абе никој не вика дека не е чоек, ама да промашиш 100% шанса 1 на 1 со голман башка од 3 метри растојание е нешто страшно.

Не е страшно ништо и поголеми шанси се промашуваат, само треба малку да го крене шутот. Има еден куп убави голови во Лацио кога шутираше под пречка, или барем разновидно... а во Интер само ниски шутира, незнам што му е. Една висока шутна со Каљари мислам и тоа беше...

ОК, се случува тоа... со Реал на пример помаши многу поголем зицер пред да го даде голот. Со Милан исто. Важно е да имаш шанси за да погодиш. Денес немавме доволно шанси.

Не верувам дека станкович ќе игра во прв тим против челзи.Човеков нема играно многу долго време а богами и годините си ги има така да не верувам дека мурињо би го ставил во прв тим.

Момци со ваква игра против челзи некако не ми се свиѓа:nenene:,
А со онаква игра ко против Милан поготово у први 25 минути и Барса ке падне на колена. :toe:

Реков погоре, смешни ви се споредбиве и претпоставкиве и истите се засноваат на едно огромно АКО.

Убаво ви кажа погоре IbraCadabra, проблем е до самите играчи.

Не е страшно ништо и поголеми шанси се промашуваат, само треба малку да го крене шутот. Има еден куп убави голови во Лацио кога шутираше под пречка, или барем разновидно... а во Интер само ниски шутира, незнам што му е. Една висока шутна со Каљари мислам и тоа беше...

ОК, се случува тоа... со Реал на пример помаши многу поголем зицер пред да го даде голот. Со Милан исто. Важно е да имаш шанси за да погодиш. Денес немавме доволно шанси.

И јас го мислам истото.Не може да се очекува по првата посериозна шанса да падне гол.Денес Интер изигра лошо...и не знам што толку го критикувате Мајкон јес да беше изгубен цела утакмица ама не смеете да очекувате бекот да создаде шанса.

Па и ние викаме дека играта не чини не знам што не се разбираме? Со Милан играа добро, денес не играа. Немаме ништо против системот 4-3-1-2 ако се мисли на тоа. Денес немаше 4-3-1-2 тоа е проблемот. Денес имаше 4-1-2 и неколку залутани кокошки по терен. Како може во кадарот од камерата на средина да има вкупно 1 наш играч не ми е јасно никако...

Не верувам дека станкович ќе игра во прв тим против челзи.Човеков нема играно многу долго време а богами и годините си ги има така да не верувам дека мурињо би го ставил во прв тим.

И со една нога да игра подобар е од алтернативите.

Syn, стварно не се разбираме: не викам ја дека ќе одиграме вака со Челзи и дека ќе не растурат. Викам дека АКО одиграме вака ќе не растурат. Дали ја разбираш разликата?

Проблемот во играчиве е психата (според мене), значи кога играат под притисок тотално се губат, незнаат 2 паса да сврзат. Ова не ми е јасно, како неможат да ја надминат таа проклета "трема" и смело да нападнат кон противничкиот гол а не само да се сконцентрирани на одбраната ( како денес во 1во полувреме).:toe::kesa:

Проблемот во играчиве е психата (според мене), значи кога играат под притисок тотално се губат, незнаат 2 паса да сврзат. Ова не ми е јасно, како неможат да ја надминат таа проклета "трема" и смело да нападнат кон противничкиот гол а не само да се сконцентрирани на одбраната ( како денес во 1во полувреме).:toe::kesa:

Не те разбирам..зошто денес играле под притисок ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom