Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Прочитај на минатата страна.

ВО 2000 година изјави дека сака да игра во Интер покрај Роналдо... не зборуваме само за пред 2 години

Чаопријатно на твојата тема.

Ne go negiram toa sto vo 2000 go rekol samo kazav deka istoto go kaza i koga dojde vo juventus:toe:

Ako ti vredi nesto, jas istoto go kazuvav i koga igrase za nas, odlicen igrac ali katastrofalen kako licnost. sepak moe mislenje i izvinete ako se navredivte:)
Е ајде јас да дојдам на фан клуб Јуве и да почнам да кажвам нешто за Амаури ова е она е...

Знам дека ви пречи тоа што Ибра моментално е ден од најдобрите играчи во светот и што замина во најголемиот ривал на Јувентус но тоа си беше негово право.

Pa toa e problemot, sto toj saka da igra vo klubot sto ke mu ponudi poveke pari...Znaci paritie sto ke gi zaraboti mu se vo prv plan, a ne klubot kade sto igra. I ke ti kazam, toj ke sedi vo Inter dodeka Inter mu dava najgolema plata, utre ke dojde klub so ponuda od 14 pa ke letne kako ptica...

Jas ne rekov nisto vo vrska so Moggi taka da toj ne e predmet na razgovor...A i ti ne si nekoj sto moze da ja izmeri kaznata na Juve i da kaze dali trebala da bide porigorozna ili ne! Se sluci toa sto se sluci i denes e sosema podrugo...A da Ibrahimovic.. Nego nemase da mu bide problem da igra vo B ako Juve mu dadese 6 milioni, megutoa klubot ne dozvoli da bide ucenuvan, pa go prodade (so pravo)! Ne rekov deka gi opravduvam Cannavaro i Zambrotta megutoa Cannavaro ja objasni sitacijata i kaza pod koi okolnosti go napustil klubot. Canna imase 33 godini i e na zalezot na karierata a Ibra imase 24 i bese na pocetokot...Cannav cesto vo intervjua se navraka na periodot vo Juve i veli deka mu bil prekrasen, duri i pred natprevarot protiv Juve kaza deka znae deka ke bide isvirkuvan megutoa toa nema da mu go izmeni mislenjeto za dvete prekrasni godini koi gi pomina vo Juve! A Ibra kaza deka bi bil sreken ako mu svirkaat protiv Juve!.....Vprocem i ne bese tolku strasno igranjeto vo B, takvite primeri ti se Buffon, Del Piero, Trezeguet, Camoranesi, Nedved, sto mislis oni nejkaea da osvojot Liga Sampioni, sakaa, megutoa ostanaa vo klubot za da mu pomognat, i ne baraa povisoki plati! Sakam da kazam deka i da igrase Ibra vo B nemase da mu se sluci nisto, kako sto ne im se sluci na drugite. Da sumiram: Ibra otide vo Inter za pari, a titulite mu se vo vtor plan! Sto sea, sto zema 12 milioni polesno li ke ja osvoi Ligata na Sampionite??
Ти како сакаш наречиго платеник, неплатеник тој на Јубе му даде корпа, а сега ние имаме привелегија да биде во нашиот тим.
Ако мислеш дека некој игра од љубов(за без пари, кажи кои е тој фудбалер од јубе).

Ти како сакаш наречиго платеник, неплатеник тој на Јубе му даде корпа, а сега ние имаме привелегија да биде во нашиот тим.
Ако мислеш дека некој игра од љубов(за без пари, кажи кои е тој фудбалер од јубе).
:)Корпа?Тој на Јуве му побара плата од 6 милиони...Епа нека ми извини, ако Ибра би земал 6 милиони во Сериа Б, Буфон треба да зема 15.... А според игрите кои ги прикажуваше во Јувентус, не заслужуваше да зема 6

:)Корпа?Тој на Јуве му побара плата од 6 милиони...Епа нека ми извини, ако Ибра би земал 6 милиони во Сериа Б, Буфон треба да зема 15....
Не си во право, еве еден пример:
На Буфон видовме дека оваа недела го замена солидно и еден просечен голман како Манингер, а да фали Ибрахимовиќ неможаат десет Кресповци да го заменат.
Сепак треба да све презадоволни, затоа што и вие добивте еден врвен напаѓач во АМАУРИ итоа за прилично пристојна цена.
Нетреба да жалите, ете го надокнадивте со Амаури.

Утре интре ке ги гастури genova најмалку 3 партицна ке им дадат

Не си во право, еве еден пример:
На Буфон видовме дека оваа недела го замена солидно и еден просечен голман како Манингер, а да фали Ибрахимовиќ неможаат десет Кресповци да го заменат.
Сепак треба да све презадоволни, затоа што и вие добивте еден врвен напаѓач во АМАУРИ итоа за прилично пристојна цена.
Нетреба да жалите, ете го надокнадивте со Амаури.
Манингер рака на срце солидно го заменува Буфон, ама сепак го ЗАМЕНУВА, неговите квалитети се далеку зад Џиџи.. Голманот е половина екипа, а за Буфон не треба да објаснувам кој е и што е, и што значи за во Јуве.. Изгледа судиме по различни критериуми, јас судам по ЛОЈАЛНОСТА.. Пример за лојалност, директно во Интер, е Адриано..Огромен респект има тој играч од моја страна, и во моите очи Ибрахимович никогаш нема да ја достигни големината на Адриано...Зошто? Затоа што Адриано, никогаш не помисли да замине од Интер, и покрај сите тешки моменти за клубот, сите премрежја, кавгата со Манчини и таа не го натера да му сврти грб на Интер, понудите од многу клубови ширум Европа, со завиден број на нули после единицата, сепак се одлучи да остани во клубот.. Кога му беше најпотребен на клубот, секогаш беше тука, и еве полека се враќа во стара форма..А да беше Ибро на негово место што ќе направеше?Првиот авион, и ќе го напуштеше Милано..Во тоа сум убеден милион посто..

За оваа тема имаме дебатирано, и мислам дека пак ќе останеме на исто..Секој си цени играчи според свои критериуми...

Манингер рака на срце солидно го заменува Буфон, ама сепак го ЗАМЕНУВА, неговите квалитети се далеку зад Џиџи.. Голманот е половина екипа, а за Буфон не треба да објаснувам кој е и што е, и што значи за во Јуве.. Изгледа судиме по различни критериуми, јас судам по ЛОЈАЛНОСТА.. Пример за лојалност, директно во Интер, е Адриано..Огромен респект има тој играч од моја страна, и во моите очи Ибрахимович никогаш нема да ја достигни големината на Адриано...Зошто? Затоа што Адриано, никогаш не помисли да замине од Интер, и покрај сите тешки моменти за клубот, сите премрежја, кавгата со Манчини и таа не го натера да му сврти грб на Интер, понудите од многу клубови ширум Европа, со завиден број на нули после единицата, сепак се одлучи да остани во клубот.. Кога му беше најпотребен на клубот, секогаш беше тука, и еве полека се враќа во стара форма..А да беше Ибро на негово место што ќе направеше?Првиот авион, и ќе го напуштеше Милано..Во тоа сум убеден милион посто..
Вака, според твојата логика на нештата:
1.Зашто Џиџи Буфон ако бил толку лојален , ја напушти Парма во 2001 година и ја остави на цедило заедно со Турам и дојдоа во твојот Јуве.
2.Зашто Павел Недвед кој 2001 година дојде во Јувентус , а го напушти Лацио кој во тој период беше и Шампион.
3. Зашто вашиот стратег Фабио Капело после скандалот на Моџи се јоктиса од Јуве, и замина во илегала.
4.Зашто Амаури ги напушташе Киево и Палермо, ако веќе небило за поголема плата, мислеш дека доколку Реал Мадрид му понуди поголема плата нема да го напушти на Јуве.

И зашто клубовите кога толку ги ценеле своите играчи ги продават за огромни суми на пари.
Треба да ни биде јасно дека се е во парите, нема ништо од љубов-тие времиња се свршено минато.
И на крај зашто твојот ЈУБЕ го продаде најдобриот фудбалер во последниве 20 години ЗИДАН, зарем немаше да му даде иста плата како Реал Мадрид.
Е сега сигурно знаеш зашто ИБРО Мајсторот замина во ИНТЕР.

Вака, според твојата логика на нештата:
1.Зашто Џиџи Буфон ако бил толку лојален , ја напушти Парма во 2001 година и ја остави на цедило заедно со Турам и дојдоа во твојот Јуве.
2.Зашто Павел Недвед кој 2001 година дојде во Јувентус , а го напушти Лацио кој во тој период беше и Шампион.
3. Зашто вашиот стратег Фабио Капело после скандалот на Моџи се јоктиса од Јуве, и замина во илегала.
4.Зашто Амаури ги напушташе Киево и Палермо, ако веќе небило за поголема плата, мислеш дека доколку Реал Мадрид му понуди поголема плата нема да го напушти на Јуве.

И за на крај зашто клубовите кога толку ги ценеле своите играчи ги продават за огромни суми на пари.
Треба да ни биде јасно дека се е во парите, нема ништо од љубов-тие времиња се свршено минато.
И на крај зашто твојот ЈУБЕ го продаде најдобриот фудбалер во последниве 20 години ЗИДАН, зарем немаше да му даде иста плата како Реал Мадрид.
Е сега сигурно зашто ИБРО Мајсторот замина во ИНТЕР.
Епа вака Думан..Како прво зборувам за играчите кои се лојални кон Јувентус, а не кон Парма, Киево, Асколи...

Буфон, најдобриот светски голман, прва ракавица, се одлучи да брани во Сериа Б, и да му помогне на Јуве да се врати на старите патеки, зарем поголема лојалност од оваа?? Кога тој ја напушти Парма, Парма испаѓаше??Или пред да замини, Џиџи изјави дека ако не му дадат некоја БАСНОСЛОВНА сума на пари, ќе си замини??Нормално е да побара покачување, но во рамките на нормалата...

Недвед, освојувач на Златната Топка, остана да игра за Јуве во Сериа Б, и покрај се останато??? И Лацио го нудеше на Јувентус да го продаде, за да кркнат повеќе пари од него...Не го напушти тој самоволно,туку по понудата од Јувентус, Недвед прво изјави дека ќе остане во Лацио, за по три дена да го смени мислењето.

Капело зошто си заминал ќе го прашаш него, вероватно не го сакал клубот..А и со навивачите немаше добар однос...

За Амаури рано е ќе видиме...Добар старт има, но прва сезона е...Иднината ќе покажи...
Ако паметам, Зидан и тој сакаше да промени средина, се двоумеше, вака така...А зошто да не искористи клубот ако веќе сака да си замини??Но неговите пари беа купени Турам, Буфон и Недвед...Со тој трансфер Јувентус доби многу повеќе...
Знам дека е се со пари, ама сакам да кажам дека некаде и кај некои играчи лојалноста е поважна од парите..И јас таквите повеќе ги ценам..Пример како Дел Пиеро, Буфон, Недвед, Трезеге во Јувентус...А сигурен сум сто посто дека ако Интер би западнал во криза сигурно остануваат Адриано, Занети, Кордоба, Камбијасо,Круз...

Ќе видиме како ќе се одвива иднината на фудбалов..

А за Ибро зошто премина во ривалот на Јувентус имам сто пати образложувано (нормално, моето мислење, онолку колку што сум запознат).. Не беше само платата во прашање..

Епа вака Думан..Како прво зборувам за играчите кои се лојални кон Јувентус, а не кон Парма, Киево, Асколи...

Буфон, најдобриот светски голман, прва ракавица, се одлучи да брани во Сериа Б, и да му помогне на Јуве да се врати на старите патеки, зарем поголема лојалност од оваа?? Кога тој ја напушти Парма, Парма испаѓаше??Или пред да замини, Џиџи изјави дека ако не му дадат некоја БАСНОСЛОВНА сума на пари, ќе си замини??Нормално е да побара покачување, но во рамките на нормалата...

Недвед, освојувач на Златната Топка, остана да игра за Јуве во Сериа Б, и покрај се останато??? И Лацио го нудеше на Јувентус да го продаде, за да кркнат повеќе пари од него...Не го напушти тој самоволно...

Капело зошто си заминал ќе го прашаш него, вероватно не го сакал клубот..А и со навивачите немаше добар однос...

За Амаури рано е ќе видиме...Добар старт има...

Ако паметам, Зидан и тој сакаше да промени средина, се двоумеше, вака така...А зошто да не искористи клубот ако веќе сака да си замини??Но неговите пари беа купени Турам, Буфон и Недвед...Со тој трансфер Јувентус доби многу повеќе...
Знам дека е се со пари, ама сакам да кажам дека некаде и кај некои играчи лојалноста е поважна од парите..И јас таквите повеќе ги ценам..Пример како Дел Пиеро, Буфон, Недвед, Трезеге во Јувентус...А сигурен сум сто посто дека ако Интер би западнал во криза сигурно остануваат Адриано, Занети, Кордоба, Камбијасо,Круз...[/quote]

Кој ќе чека Интер да западне во криза, ќе умре чекаештии.
А за Адриано треба убаво да се размисли кој е полојален Интер кон него или тој кон Интер.
Јас мислам дека и покрај сите глупости што ги правеше Адриано, Интер беше трпелив и плаќаше еден разулавен младич кој многу тешко си ги работи обврските како што треба.
А играчите се секогаш менлива работа само клубот останува нешто свето за фановите.
Таквите прилики драстично се изменија после 1993 година, дотогаш во Италија можеа да настапат максимално до тројца странски фудбалери, па така во ИНТЕР беше Германското трио( Клинсман-Матеус-Бреме), во Милан Холандското трио ( Марко ван Бастен-Гулит-Рајкард).

Кој ќе чека Интер да западне во криза, ќе умре чекаештии..
Зошто ги ваѓаш од контекст моите зборови?Зошто бараш провокација во секој мој збор?Ова е дискусија...
А сигурен сум сто посто дека ако Интер би западнал во криза сигурно остануваат Адриано, Занети, Кордоба, Камбијасо,Круз...
Јас реков доколку БИ западнал, а не реков дека ќе западни..Што ќе се случува во иднина, не го знам тоа, ниту јас , ниту ти...Можиме само да нагаѓаме...

Зошто ги ваѓаш од контекст моите зборови?Зошто бараш провокација во секој мој збор?Ова е дискусија...

Јас реков доколку БИ западнал, а не реков дека ќе западни..Што ќе се случува во иднина, не го знам тоа, ниту јас , ниту ти...Можиме само да нагаѓаме...
Не јас со почит ги читам твоите постови и негосакам зборот провокацијаплус да додадам дека во твоите постови нема ни најмалку таква работа.
А тоа што рече дека ти ги вадам зборовите од контекст...Јас само пуштив една порака до тие што чекаат Интер да почни да тоне, а не бече до тебе...ако веќе не спаѓаш и ти во оние кој чекаат Интер да тоне.
П.С Јас како што ги пратам работиве Интер оди само во нагорна линија со успеси....но и врвот има крај....па тогаш ќе се појави некој друг што ќе го замени.

Неколку слики од вчерашниот тренинг :)...

110577-480255.jpg

110578-480692.jpg

Сликава :pos:

110579-480382.jpg

Овде како да спремаат кореографија :).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom