Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
"IL TRATORE" леле леле леле мислам дека тој човек нема никогаш да го заборавам...такви живи легенди нема...не знам дали дека навивам за Интер па го сакам од се срце...не знам...се што може да се каже за овој човек мора да биде изразено во суперлативи инаку се друго е премалку за овој човек...вистински лидер на екипата...прав капитен...смирен секогаш...100% спремен секоја утакмица, а дава 10000% на терен...човек за кого нема загубена топка (не се ни сеќавам кога Занети загубил топка последен пат...или воопшто...не сум видел ниту еден погрешен пас од негова страна) човекот буквално ора по теренот...затоа и е наречен "Тракторот"!! Ми се чини дека во неговото 13 годишно ВЛАДЕЕЊЕ во Интер има само 1 црвен картон...да ја споредиме дисциплината на овој играч со било кој капитен на било која друга екипа...не може...едноставно никој не е дораснат...никој не реагира така зрело како него во ниедна ситуација...секогаш смирен, сконцентриран, а секогаш борбен, агресивен со просек од 3-4 жолти картони во сезона...1-2 фаула на утакмица...се сменија толку тренери а тој секогаш остана стартер...и сега на 35 години...е во таква врвна кондиција секогаш за стартер...секогаш забележлив на теренот...тој е човекот кој знае да повлече...не знам...и ова што го напишав за него е премалку...не знам...како нема само пак 25 години...јас сум свесен дека на неговото откажување негде 2010 нема срцето да ми даде да не пуштам солза...по овој играч мора да се крсти нешто...во најмала рака СТАДИОН...не знам рано е сеа за тоа да збориме за неговото повлекување и сл...не сакам да го урочам...нека тера 100 години...

!!! FORZA INTER!!! NON MOLLARE MAI !!!
!!! NUNQUAM REDONO !!!

Ееееј да бе. Абе стварно треба да крстат нешто по него на тоа досега не ми текнало. А дека е најдобар десен бек на сите времиња Е!!! Нема потреба повеќе да се коментира за него. А имам еден предлог ама не знам како да покренеме инцијатива да се на прави исто како со бројот 3 на Giacinto Facchetti да се пензионира бројот и више никој после него да не носи дрес со број 4 во Интер, како што никој не носи 3-ка после Giacinto Facchetti!

Ronaldo ja zapocnal karierata vo Cruzeiro otkako go videle kako dribla na ulica so e slucaj na site fudbaleri od Brasil, posle dve sezoni vo PSV, edna vo Barcelona, pet vo Inter, cetiri vo Real Madrid i edna vo Milan. Za toj period (bez nastapite vo Milan) do sezonata 2005-2006 odigral 450 natprevari (od koj 97 za reprezentacija) i postignal 315 gola. Tri pati bil proglasen za najdobar igrac na planetata, dva pati za najdobar evropski fudbaler. Ednas osvoil liga na sampioni, ednas kup na UEFA, ednas Copa America i ednas svetsko prvenstvo kade so bil proglasen za najdobar strelec, a da ne gi spomnuvam i site drugi uspesi so gi ima vo site ligi kaj so igral. Retko koj igrac postignal takvi uspesi so ogled na toa deka Ronaldo cela kariera go macat povredi. Moze ispadnal predavnik vo slucajot na Inter ne vikam ne megjutoa "bese" najbolji fudbaler. Ne znam dali se sekjavate koga izjavi pred natprevarot minatata godina so Inter deka so tesko srce ke mu dade gol (so i go naprai iako Milan izgubi 2-1) zasto najdobriot del od negovata kariera go pominal vo Inter.

Балотели не е една класа туку 5 класи зад Роналдо Феноменот.Ако не се повредеше каков Марадона каков Пеле тој беше друга класа за нив.Таква брзина таква стартнос дриблинг во полн трг и осет за гол никој немаше.Кога Роналдо примаше топка (зборувам за Феноменот пред повредата)паника настануваше кај противникот 6 фудбалери трчаа по него а противничкиот тренер имаше само еден совет кон своите фудбалери кога Роналдо прима топка одма фаул да му се направи.Роналдо јадеше ќотек во Италија повеќе од Марадона.
Си отиде од Интер оти Интер му стана кошмар 2 пати ја имаше нај тешката повреда за еден фудбалер,а и заради Купер кој го оставаше да се загрева цел натпревар и на крај не го пушта а во игра беше легендата Вентола.Роналдо донесе пари и спонзори на Интер како никој друг од 30 илјади публика просек кога дојде со него Интер имаше 75 илјади.
И најважното донесе 70-80% повеќе фанови на Интер.
Малдини има кажано два се најдобрите фудбалери против кого играл Роналдо и Марадона.
Се надевам дека некогаш ќе доживееме да имаме игреч како него од овие што ги имаме се класи зад него.
Еве еден од омилените ми натпревари на Интер.Заради него(Роналдо) сум и навивач на Интер.

ЗАнети досега има добиено само 1 црвен картон во купот на Италија!И самиот тврди дека не го заслужил затоа што се работело за глума од другиот играч и дека највеќе што требало да добие е жолт!
За легендата треба да се изгради една статуа пред влезот на Сан Сиро за да се знае колку мозоци испрал на теренот дриблајки,посебно сварениот на гатузо:pos2:

И јас за Роналдо станав навивач на Интер, затоа не плукајте по него, кога замина од Интер лошо ништо не му посакав. И денеска ако ме прашате кој ми е најомилен играч пак Роналдо ќе речам. Него он топик: ДЕнес т.е. вечер чекам гол од Адри, имам дримбокс така да и натпреварот ке го гледам,ако имам време ке се логирам да кажам кој-како-што.

Форца Интер, на сите други навивачи да ви ебам клубовите :) , ако го читате ова сами сте криви шо кур барате на ова тема? Ајт гитла!!!!

ДА ми даде некој линк....каде можам вечерва да го следам натпреварот...преку интернет..

ДА ми даде некој линк....каде можам вечерва да го следам натпреварот...преку интернет..

Паметно, дајте некој линк ако знаете.

А иначе, конечен според мене: Интер 2-0 Лече. ФОРЦА РАГАЦИ!

http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=19233&part=sports еве линк, покасно малце пред натпреварот ќе има поставено канали од каде може да се гледа натпреварот.

Очекувам тврд натпревар Лече ќе се брани и ќе се обиде преку контра да не изненади, ќе одмараат голем број првотимци. Посакувам да не примиме погодок, малку да се добие самодверба пред дербито со Милан.

Курва ,факт ,али what goes around it comes around ,на Сан Сиро стави крај на својата кариера :D .Имав еден постер од него во соба огромен , сликата беше пречекот на Џузепе Меаца на неговото деби . Кога замина со црн маркер со стрелка на неговото колено напишав ,да ти се искрши пак . . . Така да не верувам дека имаше '' случајност '' со неговата повреда за Милан на Сан Сиро . Убеден сум дека моите зборови биле изговорени од 90 % Интераши низ светов .

Не знам зошто, ама мене Роналдо отсекогаш ми беше антипатичен :icon_neut. Одличен фудбалер, факт е тоа, ама целосно како личност не ми се допаѓал (да не ме разберете погрешно, не станува збор за физички изглед, такви работи никогаш не коментирам :wink:). Да беше целосна личност немаше да си замине од Интер откако се врати во форма на Светското првенство во 2002 година.

"IL TRATORE" леле леле леле мислам дека тој човек нема никогаш да го заборавам...такви живи легенди нема...не знам дали дека навивам за Интер па го сакам од се срце...не знам...се што може да се каже за овој човек мора да биде изразено во суперлативи инаку се друго е премалку за овој човек...вистински лидер на екипата...прав капитен...смирен секогаш...100% спремен секоја утакмица, а дава 10000% на терен...човек за кого нема загубена топка (не се ни сеќавам кога Занети загубил топка последен пат...или воопшто...не сум видел ниту еден погрешен пас од негова страна) човекот буквално ора по теренот...затоа и е наречен "Тракторот"!! Ми се чини дека во неговото 13 годишно ВЛАДЕЕЊЕ во Интер има само 1 црвен картон...да ја споредиме дисциплината на овој играч со било кој капитен на било која друга екипа...не може...едноставно никој не е дораснат...никој не реагира така зрело како него во ниедна ситуација...секогаш смирен, сконцентриран, а секогаш борбен, агресивен со просек од 3-4 жолти картони во сезона...1-2 фаула на утакмица...се сменија толку тренери а тој секогаш остана стартер...и сега на 35 години...е во таква врвна кондиција секогаш за стартер...секогаш забележлив на теренот...тој е човекот кој знае да повлече...не знам...и ова што го напишав за него е премалку...не знам...како нема само пак 25 години...јас сум свесен дека на неговото откажување негде 2010 нема срцето да ми даде да не пуштам солза...по овој играч мора да се крсти нешто...во најмала рака СТАДИОН...не знам рано е сеа за тоа да збориме за неговото повлекување и сл...не сакам да го урочам...нека тера 100 години...

!!! FORZA INTER!!! NON MOLLARE MAI !!!
!!! NUNQUAM REDONO !!!

Занети е фудбалерот кој го посочувам како пример за совршен играч! Одличен фудбалер, карактер, личност... Буквално се! Алал да му е! Го обожавам човеков!

Не знам зошто, ама мене Роналдо отсекогаш ми беше антипатичен :icon_neut. Одличен фудбалер, факт е тоа, ама целосно како личност не ми се допаѓал (да не ме разберете погрешно, не станува збор за физички изглед, такви работи никогаш не коментирам :wink:). Да беше целосна личност немаше да си замине од Интер откако се врати во форма на Светското првенство во 2002 година.

Da te potsetam ako si zaboravil Ronaldo si zamina poradi karanica so trenerot Hektor Kuper, koga Moratti pomegu nego i trenerot odbra da ne go smeni trenerot, greska sto ne ja povtori ovaa godina vo slucajot na Adriano! Ronaldo i samiot izjavi, Inter e vo moeto srce, Moratti e licnost koja ja pocituvam kako i navivacite na Inter! Ova go izjavi pred preminot vo Milan! Taka da.. nemashe sreka so povredite inaku ne sum videl barem dosega napagac koj igra vo takov stil kako sto toj igrashe na vremeto! A deka ne mu beshe zavrsheno vremeto pokaza vo Real koga go pregazija Manhcester na Old Trafford!

Единствената грешка на Занети!!!
javier_zanetti_con_la_moglie_al_san_siro_gentleman_2007_1845.jpg

Вистинското прашање за Занети
Calcio Debate: Has Zanetti Ever Had A Bad Game?

Нормално , одговорот е Не . Иначе многу интересна статија е оваа од goal.com

Статијава е на место. Типов си ја знае работата како спортски новинар. А за прашањево дали имал лош натпревар, јас не се сеќавам од 1995 година до ден денеска Занети да одиграл лош натпревар. Такво нешто немам во меморија!!! Дефинитивно најдобриот и најконстантен десен бек на сите времиња!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom