Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И јас за Роналдо станав навивач на Интер, затоа не плукајте по него, кога замина од Интер лошо ништо не му посакав. И денеска ако ме прашате кој ми е најомилен играч пак Роналдо ќе речам. Него он топик: ДЕнес т.е. вечер чекам гол од Адри, имам дримбокс така да и натпреварот ке го гледам,ако имам време ке се логирам да кажам кој-како-што.

Форца Интер, на сите други навивачи да ви ебам клубовите :) , ако го читате ова сами сте криви шо кур барате на ова тема? Ајт гитла!!!!

Вечер мора да даде гол Адриано и ја тоа очекувам. А за Роналдо дефинитивно засекогаш ќе има место во светската историја на фудбалот а и во историјата на Интер.

п.с. Што е ова? Не ме сфаќајте погрешно ама скоро сите почнале да навиваат за Интер поради Роналдо. Има ли некој што е малце по old scool на форумов?

Мало изненадување од 1 минута ќе играт Адриано,Ибра и Манчини потоа Занети на Местото на Мајкон а среден ред Станкович,Камбијасо и Виера а Обина на местото на Креспо на клупа ова е неофицијално според Газета.

Статијава е на место. Типов си ја знае работата како спортски новинар. А за прашањево дали имал лош натпревар, јас не се сеќавам од 1995 година до ден денеска Занети да одиграл лош натпревар. Такво нешто немам во меморија!!! Дефинитивно најдобриот и најконстантен десен бек на сите времиња!!!

Го немаш читано карло гарганезе повеќе пати изгледа затоа мислиш дека е добар!
ја многу пати читам статии од него на гоал.ком само глупости да се тресело идиотизми на секоја реченица и плус на километар се сеќава дека е за јуве!

Zanetti, the third player to reach a sixth century of appearances for the Nerazzurri after club legends Bergomi (758 matches) and Facchetti (634), will wear a special armband with the names of all the teams he has played against since moving to Italy.

Ја колку што знам не :toe:

Ај бидејќи никој друг не сака да пише, ја ќе пишам еден состав!
1. Waler Zenga (1982-1994) - nickname- Spiderman, голман со дотогаш невидена еластичност и рефлекси, 11 сезони носител на дресот со број 1
2. Javier Zanetti (1995-) - nickname - The Tractor- no comment за него сите добро си знаеме све.
3. Guiseppe Bergomi (1980-1999)
4. Tarcisco Burgnich (1962-1974)
5. Giacinto Facchetti (1960-1978)- дрецот со број 3 засекогаш е повлечен од употреба во Интер во негова чест!
6.Gabriele Oriali (1970-1983) - играч од типот на Гатузо
7.Lothar Matthaus (1988-1992) - играч на годината 1991
8.Mario Corso (1957-1973) - nickname '' God's left foot'', еден од најлегендарните изведувачи на слободни удари, типов кога ќе дошол во контакт со топката цел стадион замолкнувал!!!!!!!
9.Luis Suarez(1961-1970)- доаѓа во Интер во 1961 и тогаш неговиот трансфер во Интер бил светски рекорд и е добитник на Ballon d'Or.
10.Sandro Mazzola(1961-1977)- дебитирал на оној натпревар кога Интер го претрпил највисокиот пораз 9-1 од Јувентус 1961 год.
11.Giuseppe Meazza(1927-1940) - првата италијанска фудбалска суперѕвезда!!!

Ај и седум замени пошто има многу али за овие без коментар:
1.Franco Baressi
2.Laurent Blanc
3.Gianni Rivera
4.Ronaldo
5.Diego Simeone
6.Francesco Toldo/Gianluca Pagliuca
7.Yuri Dzorkaeff

Formation:4-1-3-1-1

Zenga

Zanetti Bergomi Burgnich Fachetti

Oriali

Matthaus Suarez Corso

Mazzola

Meazza

Го немаш читано карло гарганезе повеќе пати изгледа затоа мислиш дека е добар!
ја многу пати читам статии од него на гоал.ком само глупости да се тресело идиотизми на секоја реченица и плус на километар се сеќава дека е за јуве!

Zanetti, the third player to reach a sixth century of appearances for the Nerazzurri after club legends Bergomi (758 matches) and Facchetti (634), will wear a special armband with the names of all the teams he has played against since moving to Italy.

Ама статијава е добра!

Полувреме 0-0. Ибра имаше една статива-пречка (во десниот агол горе) од слободен удар. Адриано имаше неколку удари, ама не беа 100% шанси. Ибра имаше уште еден слободен удар, ама топката се удри од Виера, а одеше накај голот :icon_neut. Цезар ја одбрани најдобрата шанса на гостите. Мансини добри топки праќаше. Киву доби жолт картон. Виера и Бурдисо се удрија со главите, ама за среќа не беше нешто посериозно. На Виера му залапија фластер на главата. Зошто денес има толку малку коментари за натпреварот на полувреме? Зарем никој не гледа :toe:?

Полувреме 0-0. Ибра имаше една статива-пречка (во десниот агол горе) од слободен удар. Адриано имаше неколку удари, ама не беа 100% шанси. Ибра имаше уште еден слободен удар, ама топката се удри од Виера, а одеше накај голот :icon_neut. Цезар ја одбрани најдобрата шанса на гостите. Мансини добри топки праќаше. Киву доби жолт картон. Виера и Бурдисо се удрија со главите, ама за среќа не беше нешто посериозно. На Виера му залапија фластер на главата. Зошто денес има толку малку коментари за натпреварот на полувреме? Зарем никој не гледа :toe:?
Ккао бе...промаши гол од корнер од 3 метри..

Toчно , светлосни години е од оној стариот , реално да гледаме , тежок период го очекува до крајот од годината , мора да работи дупло повеќе од останатите за да се врати во својата препознатлива форма , ако не успее , го пропушта и последниот воз наречен Интер .

eдит: Mojaта омилена постава , излезе Станкович , влезе Кварезма, сега претпоставувам Мансини ке игра во средината , и нападот би бил Кварезма - Адри - Ибра и Мансини позади нив . Го приметив и Маикон , на местото од Виеира.

Заборавив да напишам дека испуштив 5 минути од натпреварот. Ми се изгуби Sky Италија, ама за среќа брзо се врати. Значи тоа што го напишав се однесуваше на 40 минути од 45. Штета што тоа не го видов, ама не беше до мене :toe:!

Друго, на почетокот на Занети му дадоа сребрен послужавник и на него пушуваше нешто и стоеше 600. Имаше и доста транспаренти во публиката за неговиот 600ти натпревар.

Не одигравме нешто посебно во првиот дел. Нема гол шанси, немам многу работа за напаѓачите. Може да се издвојат неколку моменти. Пречката на Ибра и промаршувањеро со глава на Ардиано. Тоа мислам дека беѓе се што направивме.

Цезар имаше една одлична интервенција кон крајот на првиот дел, и тоа беше се што имаше за него во првиот дел.

Занети игра стандардно, но се гледа дека недостасува Маикон и неговите брзи, офанзивни уфрлања.

Кордоба не се покажа во најдобро светло. 2 пати каснеше на нафрлени топки што можеше да биде казнето, не е нешто добар во воздушните дуели..

Бурдисо игра стандардно. Не беше забележителен па нема што да коментирам за него.

Виера и Камбиасо се одлични во дефанзива но некако премногу ја забавуваат играта. Можеби тука треба да се направи првата замена. Еден од нив да ја напушти играта, Станкович секако е подефанзивен а да го видиме во игра Балотели или Кварезма.

Станкович исто како и Виера и Камби е добар во дефанзивните задачи но не и во офанзива. Нема топки кон напаѓачите и некако како да се плаши да оди на завршница или на долги пасови.

Мансини се труди но не може ништо да стори нешо повеќе. Најчесто тој ги изведува и сите прекини но засега нема резултат.

Ибра и Адри имаа по 1 шанса. Ништо посебно.

Влегува Кварезмаааааа!!!

Еве го Маикон на место Виера..и Кварезма на местото на Станковиќ..

Не знам зошто, ама мене Роналдо отсекогаш ми беше антипатичен :icon_neut. Одличен фудбалер, факт е тоа, ама целосно како личност не ми се допаѓал (да не ме разберете погрешно, не станува збор за физички изглед, такви работи никогаш не коментирам :wink:). Да беше целосна личност немаше да си замине од Интер откако се врати во форма на Светското првенство во 2002 година.

Ne mozes taka da zboris za nego ako e taka togas Juve treba da go mrazi pola tim megju koi e i Ibra zasto si otidoa site koa padnaa vo vtora liga.
Od sekogas mi bil najomilen igrac zaedno so Adriano i nikogas vise nema da se rodi takov, definitivno e najbolji

Ne mozes taka da zboris za nego ako e taka togas Juve treba da go mrazi pola tim megju koi e i Ibra zasto si otidoa site koa padnaa vo vtora liga.
Od sekogas mi bil najomilen igrac zaedno so Adriano i nikogas vise nema da se rodi takov, definitivno e najbolji

Да одличен играч, но едноставно никогаш не ми бил омилен. Не можеш да споредуваш со Јуве. Интер не отиде во втора лига. Има огромна разлика :smir:!

Да одличен играч, но едноставно никогаш не ми бил омилен. Не можеш да споредуваш со Јуве. Интер не отиде во втора лига. Има огромна разлика :smir:!

Nema veze toa sto Inter ne otide vo vtora liga muabetot ovde bese deka Ronaldo ne e celosna licnost, ako e za toa poprvo bi doslo deka Ibra ne e celosna licnost zasto ne mozel da si dozvoli da igra vo vtora liga. Inace Inter e edinstven tim so nema otideno vo vtora liga

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom