- Член од
- 23 септември 2008
- Мислења
- 313
- Поени од реакции
- 7
"IL TRATORE" леле леле леле мислам дека тој човек нема никогаш да го заборавам...такви живи легенди нема...не знам дали дека навивам за Интер па го сакам од се срце...не знам...се што може да се каже за овој човек мора да биде изразено во суперлативи инаку се друго е премалку за овој човек...вистински лидер на екипата...прав капитен...смирен секогаш...100% спремен секоја утакмица, а дава 10000% на терен...човек за кого нема загубена топка (не се ни сеќавам кога Занети загубил топка последен пат...или воопшто...не сум видел ниту еден погрешен пас од негова страна) човекот буквално ора по теренот...затоа и е наречен "Тракторот"!! Ми се чини дека во неговото 13 годишно ВЛАДЕЕЊЕ во Интер има само 1 црвен картон...да ја споредиме дисциплината на овој играч со било кој капитен на било која друга екипа...не може...едноставно никој не е дораснат...никој не реагира така зрело како него во ниедна ситуација...секогаш смирен, сконцентриран, а секогаш борбен, агресивен со просек од 3-4 жолти картони во сезона...1-2 фаула на утакмица...се сменија толку тренери а тој секогаш остана стартер...и сега на 35 години...е во таква врвна кондиција секогаш за стартер...секогаш забележлив на теренот...тој е човекот кој знае да повлече...не знам...и ова што го напишав за него е премалку...не знам...како нема само пак 25 години...јас сум свесен дека на неговото откажување негде 2010 нема срцето да ми даде да не пуштам солза...по овој играч мора да се крсти нешто...во најмала рака СТАДИОН...не знам рано е сеа за тоа да збориме за неговото повлекување и сл...не сакам да го урочам...нека тера 100 години...
!!! FORZA INTER!!! NON MOLLARE MAI !!!
!!! NUNQUAM REDONO !!!
Ееееј да бе. Абе стварно треба да крстат нешто по него на тоа досега не ми текнало. А дека е најдобар десен бек на сите времиња Е!!! Нема потреба повеќе да се коментира за него. А имам еден предлог ама не знам како да покренеме инцијатива да се на прави исто како со бројот 3 на Giacinto Facchetti да се пензионира бројот и више никој после него да не носи дрес со број 4 во Интер, како што никој не носи 3-ка после Giacinto Facchetti!