БЛАГОДАРНОСТ ОД РОБЕРТО МАНЧИНИ ДО ФАНОВИТЕ НА ИНТЕР
И покрај тоа што Манчини лани му го донесе на Интер третото Скудето во низа, претседателот Морати му врачи отказ поради изјавата по елиминацијата од Ливерпул дека на крајот од зесоната ќе го напушти клубот.
Манчини беше шокиран од таквиот потег и ретко се огласуваше во медиумите.
Но сега невработениот сручњак во интервју за ителијанските медиуми им се заблагодари на сите фанови на Интер кои му даваа поддршка во четирите години поминати во клубот.
“Знаете дека јас не сакам да зборувам многу, особено за мене, но подолго време чуствувам дека имам потреба да кажам нешто и ова е правото време за тоа.” – рече Манчини за
www.tuttointer.org.
“Ги прочитав сите пораки кои ги примив и бев изненаден од големата број на луѓе кои ми одадо признание за мојата работа.”
“Признавам дека су малку емоционален кога ќе погледнам наназат и ќе се присетем на годините поминати во Интер.”
“Им се заблагодарувам на сите фанови од дното на мојата душа. Не знаете колку е добро е тоа што ќе останам запамтен на овој начин.”
“Но јас бев тренер на Интер, и тренерите иско како играчите си доаѓаат и си одат.
Интер вечно ќе биде тука и секогаш ќе треба да му давате поддршка, бидејчи клубот е најважно нешто и тој навистина ви е потребен.”
“Уште еднаш ви се заблагодарувам многу и ве поздравувам, нема да ве заборавам никогаш.”
Многу емоционално, посебно ова на крај.