Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
"What is certain right now is that the player(ЛАМПАРД) wants strongly to come to Inter."-Габриеле Ориали!
Еве Што сака Френки! а чим сака френки тогаш се е можно до 31 август!

БЛАГОДАРНОСТ ОД РОБЕРТО МАНЧИНИ ДО ФАНОВИТЕ НА ИНТЕР

И покрај тоа што Манчини лани му го донесе на Интер третото Скудето во низа, претседателот Морати му врачи отказ поради изјавата по елиминацијата од Ливерпул дека на крајот од зесоната ќе го напушти клубот.

Манчини беше шокиран од таквиот потег и ретко се огласуваше во медиумите.

Но сега невработениот сручњак во интервју за ителијанските медиуми им се заблагодари на сите фанови на Интер кои му даваа поддршка во четирите години поминати во клубот.

“Знаете дека јас не сакам да зборувам многу, особено за мене, но подолго време чуствувам дека имам потреба да кажам нешто и ова е правото време за тоа.” – рече Манчини за www.tuttointer.org.

“Ги прочитав сите пораки кои ги примив и бев изненаден од големата број на луѓе кои ми одадо признание за мојата работа.”

“Признавам дека су малку емоционален кога ќе погледнам наназат и ќе се присетем на годините поминати во Интер.”

“Им се заблагодарувам на сите фанови од дното на мојата душа. Не знаете колку е добро е тоа што ќе останам запамтен на овој начин.”

“Но јас бев тренер на Интер, и тренерите иско како играчите си доаѓаат и си одат. Интер вечно ќе биде тука и секогаш ќе треба да му давате поддршка, бидејчи клубот е најважно нешто и тој навистина ви е потребен.”

“Уште еднаш ви се заблагодарувам многу и ве поздравувам, нема да ве заборавам никогаш.”

Многу емоционално, посебно ова на крај.

ako ne doaga quaresma sostavot bi trebalo da bide vaka:

-----------------cesar----------------

--maicon----cordoba--samuel----chivu
(chivu) (maxwell)

---------zanetti------cambiaso----------

--balotelli--------ibra------------mancini

--------------adriano(cruz)-----------

(chivu) (maxwell)

Малку тешко дека овие играчи можат да играат на тие позиции. Киву е лев бек или стопер, а десен бек до сега нема никогаш играно. Максвел е лев бек или можи да игра како лево крило, но десен бек никако.
Десната бековска позиција може да ја надополни само Занети.
Ибра ќе биде најистурен шпиц а Балотели би можел да игра позади него.
Адриано и Круз не верувам дека ќе добијат голема шанса, иако со играта по крила можеби Круз би бил идеален во шпицот.

Zanetti To Lampard: Come Here And We'll Win Everything

On Frank Lampard: "Lampard is a great player who would be really useful to us. I know that president Moratti, along with Branca and Oriali, is trying to get him here at all costs, but from I've read it won't be easy.
"What message I send to him? If he comes here, we will welcome him the way we have always done with our champions and together we will try to win everything."

NORMALNO :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Интер последниве години колку даде за футбалери Берлускони толку пари само на сон има видено!!!

Не бе,баш пред некое време се чудев,Берлускони е побогат од Морати,кога прочитав не ми се веруваше,оди на википедиа ќе видиш,Берлускони е во првите сто најбогати луѓе во светот,90 ти е мислам.Значи покрај сите пари шти ги има излгеда дека мн. мн. не го боли него карата за тимот негов.

Иначе,ај за аирлија нека ни е првиов трансвер,па да се надеваме дека ке се покажи Мансини.И се надевам дека барем уште две добри засилувања ке дојдат летово,знаеме сите на кои позиции...ФОРЦА!!!

(chivu) (maxwell)

Се вред ама нема да биде така глеај кај си го ставил Ибра а тој игра истурен напаѓач ... :vozbud:

Малку тешко дека овие играчи можат да играат на тие позиции. Киву е лев бек или стопер, а десен бек до сега нема никогаш играно. Максвел е лев бек или можи да игра како лево крило, но десен бек никако.
Десната бековска позиција може да ја надополни само Занети.
Ибра ќе биде најистурен шпиц а Балотели би можел да игра позади него.
Адриано и Круз не верувам дека ќе добијат голема шанса, иако со играта по крила можеби Круз би бил идеален во шпицот.

уфффффф погрешно сум пишувал...........вака сакав

-------------цезар--------------
маикон----кордоба----самуел--киву
---------------------(киву)---(максуел)

а за нападот,ако не доаѓа куарезма тогаш треба адриано шпиц а ибра позади него и секако марио и манцини крила,откако се врати адриано не верувам дека ке биди резерва.

за адриано баш и не верувам дека ке игра прва
п.с. шо се занесувате со кордоба ке го емитираме милан со старците
:star:

уфффффф погрешно сум пишувал...........вака сакав

-------------цезар--------------
маикон----кордоба----самуел--киву
---------------------(киву)---(максуел)

а за нападот,ако не доаѓа куарезма тогаш треба адриано шпиц а ибра позади него и секако марио и манцини крила,откако се врати адриано не верувам дека ке биди резерва.
Не сум повеќе сигурен во способностите и квалитетите на Адриано. Во тој тим, со тие играчи тешко дека би добил шанса. Јас предност би му дал на Ибра и Круз, се разбира доколку не докажи дена вреди да му се даде шанса.
За Кварезма се надевам дека сепак ќе има спогодба и не знам зошто не се обидат да го земат Роналдињо.
Цената му падна максимално, според пследните шпекулации се работи за 15 милиони евра кои Милан е подготвен да ги даде.
Интер може слободно да потроши и 20-25 за таков играч. Сепак се работи за супер звезда, па парите кои ќе ги даде можи да ги извади од реклами и спонзорства. Многу е поевтин од Кварезма а беше најдобриот играч до пред 2 сезони.
Ќе ве потсетам уште еднаш на изјавата на Дунга за бразилците кои разочараа последниве сезони.. "Играчот не можи да заборави да игра фудбал. Можи да има пад на формата и од него зависи кога ќе се врати во старата форма."
Со промената на средината тоа лесно можи да се направи. Нов тим, нови соиграчи, нови предизвици, нова мотивација.

за адриано баш и не верувам дека ке игра прва
п.с. шо се занесувате со кордоба ке го емитираме милан со старците
Кордоба е еден од најдобрите дефанзивци во светот. Ретко кој дефанзивец ја има неговата брзина и стабилност. Со висок стопер до него одбраната би била непробијна. Потсети се како одигра минатата сезона за Интер, посебно во лигата на шампионите. Да не беше Кордоба Ливерпул ќе го решеше двомечот утре на првиот натпревар. Има 32 години што не е премногу за дефанзивец и сеуште ја има потребната брзина и стабилност. Во секој тим се потребни по неколлку искусни играчи, а со Милан не можиш да споредуваш. Таму се 90% старци а кај нас 90% се под 30 години.

Еве ја понудата која челзи не може да ја одбие а Морати денес изјави сега се останува на желбата на Лампард

Понудата била Адриано+15 мил евра Сколари го прифаќа ова останува на Абрамович.

За мене ова е Интер стил Лампард разочарување на годината во Интер а Адриано ќе растури во челзи.

http://www.gazzetta.it/Calcio/Calciomercato/Primo_Piano/2008/07_Luglio/12/moratti_lampard.shtml

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=774137

Еве ја понудата која челзи не може да ја одбие а Морати денес изјави сега се останува на желбата на Лампард

За мене ова е Интер стил Лампард разочарување на годината во Интер а Адриано ќе растури во челзи.

http://www.gazzetta.it/Calcio/Calciomercato/Primo_Piano/2008/07_Luglio/12/moratti_lampard.shtml

Многу е тоа за Лампард. Адриано да го дајте и 15 мил. Како можи вака да си дозволи Интер.

:nesvest::nesvest::nesvest:
Аман бе, шо напраевте...:)
Ја, ако ме прашува некој од Лондон (а никој не ме прашува:)), не би го пуштил Лампард. Проблем е во се поизвесната желба на Лампард да си ој кај Мурињо.
А ваква понуда за скоро 31-годишен фудбалер кој (најверојатно) сака да си оди од клубо, е исто како да си добил на лото.

Останува да видиме уше дали е вистина то... :toe:

А да ве прашам, не разбирам италијански ама ич, за понудава кажал лично Морати или веснициве си кажуваат свои мислења?:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom