Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Официјално: Натпреварот Интер - Валенсија ќе се игра на "[SIZE=-1]Giuseppe[/SIZE] Meazza", но ќе биде дозволено присуство на само 36000 гледачи.. од кои 1800 ќе бидат фанови на Валенсија. Па и ова е добро.. нема да се игра со празни трибини.. :)

па и да не беше ова "казна" за гледачите пак немаше да има над 60000 гледачи.
И да,знам дека 32000 не е исто со 60000 ама тоа е

Јас повеќе сакав да беше... Во Белград... барем ќе појдев.. конечно бев 100% решен да сум тамо... но, тоа е :)

Секако победуваме

Форца ИНТЕР!

Forza Inter, ke vidime kako ke bide prvo vo nedela ili sabota Inter-Calgiari, pa ide "vaznata" utakmica Inter - Valencia. Ce solo l'Inter

!!! FORZA NERRAZURI !!!
so ovaa pobeda inter se izramnuva so evropskiot rekord 16 pobedi po red! Slednata utakmica ja igra protiv Catania na neutralen teren. Pa ke vidime dali ke go skine rekordot. Prvo treba da se izigra protiv Valencia vo Vtornik! Dobra vest za Inter e sto Vincente od Valencia e povreden i nema da moze da nastapi vo vtornik. Pa ke vidime!! FORZA NERRAZURI!!

So ovaa pobeda, Inter go zgolemi vodstvoto pred Roma od 11 boda na 14 boda zasto supacite Roma izgubija od Empoli. Kakov gol primija STRAVA!!! Inaku vo sekoj pogled gi nadigraa, ama da ne zborime za Roma. Da zborime za Inter. Koj go ima golot i sansite Inter-Caligari neka stavat link da gi prezememe. Znam samo deka Burdisso dal gol so glava, Ibracadabra mu namestil!

Нероазури.... радувајте се!!!
16 победи..... Најмногу победи по ред во лигата на било кој тим!!!

Овој Интер ја прави историјата!!!!

п.с. Головите, на соодветната тема :)

Slusam deka Inter se zainteresirani da go kupat brazilecot od Werder Bremen - Diego. Go planiraat kako zamena za Figo. Toj igra kako poluspic ama nema gajle ke go prispossobat da igra desno krilo. Ama toj e prva sezona tuka vo Werder i igra mnogu dobro. Dojde od Porto a prethodno igrase i vo Santos. Werder ne saka da slusne nisto pod 21milioni evra. Ama mislam deka na Morati nema da bidat problem parite. Zasto znaeme deka Inter drugata godina mu e 100 godisnina i Morati ke pusti nekoe evro plus! A i Inter ako go osvojat skudetoto (a se na dobar pat da go osvojat) ke dobijat bonus i od tamu! Pa ke vidime!!!

Морати е спремен да даде 50 милиони евра за Кристијано Роналдо и рече дека тој ќе биде главната цел на Интер во летниот преоден рок.Неколку првотимци на Интер веќе го убедувале да премине во миланскиот тим, во текот на заедничката вечера на која покрај Роналдо присуствувале Адриано, Дејан Станковиќ и уште три члена од екипата на Манчини.

па, прилично чудно се понаша Морати, мислам читав некои изјави, кои во најлоша мера се само шпекулации дека, Манчини го убедува Морати да го земат Роналдо, а Морати прво е со цврст став дека играч како Роналдо не им е потребен, и дека е скоро невозможно да се земе од Манчестер тука и тука , за подоцна да ја зголеми понудата на 50.мил евра, а и пратил неколку играчи во Англија (Адриано, Станковиќ, Цезар, Максвел, Маикон), за да го убедат К.Роналдо да дојде во тимот. тука

Cocacola напиша:
Ouuu bravos od kade go izkopa ova 50 milioni ?:tapp:
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Corriere dello Sport stated that the oil tycoon would be willing to invest up to £35m to bring the 22-year-old to the San Siro.

http://www.channel4.com/sport/football_italia/feb19e.html
[/FONT]
А колку е 35 милиони фунти???? ај пресметај.... или да ти кажам 51 милиони евра!!!!

ПО РЕАЛ МАДРИД И БАРСЕЛОНА
И Интер влегува во трката по Кристијано Роналдо
Претседателот на Интер, Масимо Морати изјави дека и тој ќе влезе во трката по ангажман на Кристијано Роналдо по завршувањето на оваа сезона. Првиот човек на "неро-азурите" потврди дека тој и неговите соработници долго време ги следеле игрите на ѕвездата на Манчестер Јунајтед и дека е подготвен да понуди за неговите услуги околу 52 милиони евра.

"Роберто Манчини ми рече дека би било прекрасно кога Роналдо би го засилил нашиот тим идната сезона. И мене ми се допаѓа таа идеја, бидејќи се работи за исклучителен фудбалер, еден од најдобрите во светот. Во секој случај, ова не мора да се сфати како сигурна работа бидејќи Роналдо е член на Манчестер Јунајтед и ќе биде многу тешко да се ангажира. Освен тоа, тој не е до толку неопходен за нас" изјави Морати.

Роналдо, кој има договор со својот сегашен клуб до 2010 година, веќе постигна 15 гола во Премиер-лигата сезонава и е еден од омилените фудбалери на тренерот на Интер, Роберто Манчини.

"Тој е одличен играч, кој веќе многу пати ја потврди својата вредност и иако млад покажа дека има огромен потенцијал. Роналдо е еден од оние фудбалери кои можат да ја направат разликата меѓу екипите. Би било прекрасно кога би можел да игра за нас", смета шефот на стручниот штаб на Интер.

Веќе неколку месеци, сериозен интерес за Роналдо истакнуваат и двата шпански гиганти, Реал Мадрид и Барселона. Манчестер Јунајтед досега се обидуваше да го продолжи договорот со него, но Португалецот не го прифати тоа што уште повеќе ги разгоре шпекулациите дека ова е негова последна сезона на Олд Трафорд. Според раководството на Манчестер, секој клуб што сака да го ангажира младиот крилен играч ќе треба за него да издвои околу 50 милиони евра. Според англиските медиуми, Роналдо ќе ја добие наградата за играч на сезоната во Премиер-лигата што ја доделува Фудбалската федерација.

Преземено од Македонски Спорт

Koнечно ЛУЧИЈАНО СПАЛЕТИ ПРИЗНА
Интер е премногу силен за нас

Тренерот на Рома, Лучијано Спалети призна дека шансите за неговиот тим да стигне до титулата во Серија "А" се минимални, но додаде и дека не е срамота да се загуби битката со Интер имајќи го предвид квалитетот на "неро-азурите" оваа сезона. "Волчицата" загуби од Емполи во саботата со 1:0 и сега има негатива од 14 бода во однос на лидерот на табелата, но Спалети ги уверува навивачите дека тој и фудбалерите направиле се што е во нивна моќ за да останат во игра за титулата.

"Едноставно, Интер е премногу силен. Ова е едно од најнесекојдневните првенства, но за жал, за нас е невозможно да се натпреваруваме со Интер. Направивме се што можевме, го дадовме максимумот, но не можеме да го достигнеме нивното ниво. Признавам дека би било вистинско чудо Интер да влезе во лоша серија во првенството, а ние да го искористиме тоа и да станеме шампиони", изјави Спалети.

Тој смета дека не неговиот тим во моментов му требаат најмалку четворица квалитетни фудбалери за да бидат сериозни кандидати за титулата.

"Проблемот е во тоа што Интер има избор на играчи на кој ние не сме во можност да му парираме. Можеби Рома можеше да одигра подобри против некои, на хартија, послаби противници, но константноста на Интер е основна на нивниот успех оваа сезона. За да бидеме конкурентни, нам ни се потребни три или четири квалитетни засилувања, тоа е она што ја прави разликата помеѓу двете екипи", додаде Спалети, кој ги отфрли шпекулациите за евентуален скандал меѓу него и ѕвездата на тимот, Франеско Тоти кој во саботата беше заменет со Мирко Вучиниќ.

Преземено од Македонски Спорт

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom