Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Посочениот играч не е Маикон. Не знам кој беше, ама овај не учествуваше во акцијата, и по правило не треба да се суди офсајд.
Вистинскиот офсајд е подоцна, кога еден од играчите на Интер кои на сликава се во линија ја додава на Маикон, кој за тоа време веќе е втрчан во 16-никот, односно 1(и повеќе) метар во офсајд. (види на снимка)
Ама шо да се прај, ко не го видоа офсајдот на Ван Перси против Челзи кој буквално беше сам, не ме чуди шо ни ова не беше санкционирано. :smir:
посочениот играч е Камбиасо!
еве што се случи!

Мунтари шутира кон гол-Камбиасо е во Офсајд но не и Мајкон!
Максвел ја прифаќа топката и му ја додава на мајкон со пета-кој се наоѓа 30 и повеќе сантиметри во офсајд.

обично судиите се горе доле прецизни а овакви офсајди се школски примери за нив но тоа е тоа-луѓе сме грешки правиме.Пишав и во италијанско првенство ке се повторам и овде-судиите се под голем притисок после калчополи а и од уште поголем од сеуште јаката мафија која ја дрма италија.
Утакмицата со секој дел од неа беше тапа ниту интер ниту сиена не направи 3 подавања плус и не организираа добра офанзива-сите голови паднаа на среќа(грешка).
можеби не заслуживме да победиме но топката е топка-сепак се врти а овојпат се вртеше во наша корист!

Бог да чува. :)Ја победи Сиена,се качи на марс.:)
П.С Честито победа.
Секој паметен тренер знае дека лига се освојува со победи над послабите тимови, против кои е најтешко да се игра, особено на 4-5 дена пред Божиќни и Новогодишни празници; односно кога е потешко играчите да се мотивираат за игра.
Пошо си за Манчестер Јунајтед, верувам дека знајш зошто Boxing Day се смета за веројатно најважен период во разврската за титулата во Премиер Лига.

Максвел ја прифаќа топката и му ја додава на мајкон со пета-кој се наоѓа 30 и повеќе сантиметри во офсајд.
Абе фаќа метар и фазла, во тие моменти сите играчи на Сиена беа со кренати раце за офсајд и стоеа. Дали то го збуни помошникот, или нешто друго, стварно не знам.

Не се умарам ... Тепавме ... како - така .. .еднаш и нас да ни се посреќи ... а до зависните фанови на Милан и Јуве што викаат дека требало нерешено - тоа утре со вашите ке биде.

Абе фаќа метар и фазла, во тие моменти сите играчи на Сиена беа со кренати раце за офсајд и стоеа. Дали то го збуни помошникот, или нешто друго, стварно не знам.

офсајд беше тоа е сигурно а дали е од пола терен или милиметар нема врска! на крајот само резултатот се памети!

инаку помошникот судија вечерва во новогодишното обраќање во парламентот им порача на Интер-Have a merry litle christmas:smir:

Интервјуто на Мурињо за официјалниот сајт по мечот со Сиена:

Жозе Мурињо е задоволен од играта на Нероазурите во Сиена, но призна дека неговиот тим не заслужи да ги однесе трите бода.

“Не сум изненаден од играта на Сиена“, рече трењерот на Интер. “Не заслуживме да победиме вечерва и не го велам ова само заради голот кој беше постигнат од офсајд. Ќе го кажев ова и да беше постигнат од чиста ситуација“.

“Имаше и досуден офсајд на наша штета кога во шанса беше Креспо. Да не беше досуден ќе излезеше сам пред голманот и можеби лесно ќе погодеше, па немаше сега да зборуваме за победа издвојувана со гол од офсајд. Да не забораваме дека има епизоди во наша корист и на наша штета, но јас само сакам да кажам дека не заслуживме да победиме денес“

“Сиена играше многу добро. Не притиснаа силно и беше многу тешко да се задржи посед на топката. Комплименти за Џанпаоло но јас сум задоволен од играта на мојот тим. Ги знам границите. Балотели и Хименез не играле од поодамна и Станковиќ, кој ни е многу важен, не играше вечерва, но довербата е фундаментална за играчите и јас преферирам да ризикувам одколку да ја изгубам самодовербата кај некој од моите момци, особено пред зимската пауза“.

“Мислам дека Балотели и Хименез не одиграа добро но беше многу важно за нив да играат вечерва, особено Луис кој најде простор во тимот вечерва. Тоа е многу важен знак затоа што игравме 4-4-2 без Станковиќ. Камбијасо ни беше најдобар играч вечерва. Правеше се, и се правеше добро“

“Задоволен сум од тимскиот дух во овие први месеци на шампионатот. Ова е тимски дух на шампиони. Имаме сега 8 последователни победи, 9 бода сме пред Јувентус и 12 пред Милан“.

За неговата прегратка со Маикон по вториот гол на бразилецот, Мурињо објасни: “Го прославив затоа што голот дојде кога веќе не верував дека ќе постигнеме. Би реагирал многу поладно ако голот беше логична последица на играта, затоа што тогаш ќе го очекував“

Од играта на Интер со Сиена до доаѓањето на Дејвид Бекам: “Многу сум среќен што Бекам дојде во Милан“, изјави Мурињо. “Тој е многу важен играч и ова секако ќе биде добро за Италијанскиот фудбал, кој се движи во вистинска насока.“

IOsono, убаво пиша на темата на Јуве, досудениот офсајд за Креспо кога сам излезе, не беше, не ми текна прееска да ја пишам таа ситуација пред излагање бев . Така да во тој момент Интер беа оштетени али ај, не обрнав внимание на истото поради катастрофалнииот меч кој на моменти ептен ме фрустрираше, планирав да сменам канал, како да играа договорен резултат од 1-1 .

Бог да чува. :)Ја победи Сиена,се качи на марс.:)
П.С Честито победа.
-12 бодови се повеќе од на Марс качување.

Жозе Мурињо бара да се доведи Ведат Ибишевиќ.
Од раководството на Интер, како што пишуваат италјанските медиуми, Мурињо го нарачал доведувањето на босанскиот фудбалер од Hoffenheim…
Vedad Ibišević, 24-годишен напаѓач и најдобар стрелец на полусезоната во Бундеслигата со 18 голови од 17 натпревари.
Скаутите на Интер во повеќе наврати на барање на Мурињо го следеле Ведат и донесле позитивна критика.
Corriere dello Sport открива дека Mourinho баш Ибишевиќ го гледа како идеален партнер на Златан Ибрахимовиќ.
Од Јужноамериканците Adriano, Cruzo и Crespo и така не е задоволен.

Имаше уште една грешка на судијата на натпреваров со Сиена, не му дал жолт картон на Маикон.. нели овој го фрли дресот кога даде гол, ако добиеше жолт немаше да игра наредната со Каљари.. ама овие од Сиена го окупираа судијава за офсајдов.. не знаеше изгледа кај се наога.. :pos2:

Имаше уште една грешка на судијата на натпреваров со Сиена, не му дал жолт картон на Маикон.. нели овој го фрли дресот кога даде гол, ако добиеше жолт немаше да игра наредната со Каљари.. ама овие од Сиена го окупираа судијава за офсајдов.. не знаеше изгледа кај се наога.. :pos2:
Да му *бам кретенот, сега ми текна, грешка си, доби жолт картон, али ај, ова верувам е прв пат во неговата кариера да даде 2 гола на еден меч:D . Eм со Каљари и не е толку потребен, а и се надевам дека ке се оствари мојата желба која верувам и дел од вас ја посакуваат, Сантон во игра, ако не како првотимец тогаш од клупата . Занети ке игра како бек, средината со сигурни тројца, Дејо, Мунтари и Камбија а пред нив Мансини/Кварезма ( може и двајцата ) или Хименез . Едно е сигурно, толку од црно-синиот поход годинава, одиме на наредната !!!

п.с. До тогаш и Виеира ке биде во тимот, Киву веќе се врати, а можно е и некое изненадување во Јануари од трансфер пазарот .

п.с. До тогаш и Виеира ке биде во тимот, Киву веќе се врати, а можно е и некое изненадување во Јануари од трансфер пазарот .

Не ме потсетувај дека ќе се врати Виера ме фаќа страв :pos2:

Сериозно, многу грешки, многу непотребно комплицирање, многу суета... Што е до мене, Станковиќ, Мунтари, Камбијасо и Занети. Виера, само за секој случај.

Не ме потсетувај дека ќе се врати Виера ме фаќа страв :pos2:

Сериозно, многу грешки, многу непотребно комплицирање, многу суета... Што е до мене, Станковиќ, Мунтари, Камбијасо и Занети. Виера, само за секој случај.
Го спомнав како алтернатива, може да влезе од 70та нагоре, да мавне една партија џогирање и на терен, зашто искрено така ми делува кога игра и кога '' трча " . Абе србинон треба да им служи за пример на таквите, беше пред одење од Интер, дури и му беше ставена етикета од Мурињо како непотребен а еве го, разара, затоа и ке го респектирам овој играч и во добро и во лошо, го дава својот максимум на терен .

п.с. Викав јас летоска дека ке се направи грешка ако го продадат, одличен е во првиот тим, а и подобра алтернатива од него за играч од клупа и не можеме да посакаме .

SIENA - INTER 1 - 2

20 12, 2008
Siena - Inter 1-2
Siena, 20.12.2008
Stadio (stadion): „Artemio Franchi“
Spettatori (гледачи): 14.500
Arbitro (судија): De Marco
Ammoniti (жолти): Balotelli, Vergassola, Kharja, Samuel, Portanova
0:1 - 35′ Maicon, 1:1 - 44′ Kharja, 1:2 - 83′ Maicon
SIENA (4-3-1-2): Curci - Zuniga (46′ Calaiò), Brandao, Portanova, Del Grosso - Vergassola, Codrea, Galloppa – Kharja - Ghezzal, Frick (75′ Maccarone)
A disposizione (резерва): Manitta, A.Rossi, Moti, Jarolim, Barusso
Allenatore (тренер): Giampaolo
INTER (4-3-1-2): Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Samuel, Maxwell - Zanetti, Cambiasso, Muntari (73′ Quaresma) - Jimenez (55′ Figo) - Ibrahimovic, Balotelli (55′ Crespo)
A disposizione (резерва): Orlandoni, Materazzi, Chivu, Mancini
Allenatore: Mourinho

Julio Cesar 6.0
Maicon 8.6
Cordoba 6.4
Samuel 6.7
Maxwell 6.4
Zanetti 6.5
Cambiasso 7.8
Muntari 6.0
Jimenez 5.3
Balotelli 4.6
Ibrahimovic 6.5
Figo 6.3
Crespo 5.6
Quaresma 6.3
average rating6.4

Колку немоќно ми делуваат Интер синоќа..отсечени беа напаѓачите...Хименез и Мунтари ме разочараа..вториот посебно...слаба партија прикажа...Хименез има оправдување..ни недостасуваше Станковиќ...а Фиго дефинитивно станува џокер..ја размрдува неговота страна од играта...Стандардна и очекувана игра видов само од Камбијасо и Занети... Ама Интер не би бил Интер амо не ти го зголеми притисокот до степен да си го треснеш даљинското од земја..и на крајот пак да си среќен.
Искрено баш ме брига што беше офсај после сите неправди кои ни се случуваат со години наназад ова изгледа како многу мал дел од долгот кон Интер...Ме изненади "ладниот" Мурињо..
Сепак титулата во Италија се добива со победи на помалите екипи...

Reggina - Inter 2 - 3
Inter - Udinese 1 - 0
Palermo - Inter 0 - 2
Inter - Juventus 1 - 0
Inter - Napoli 2 - 1
Lazio - Inter 0 - 3
Inter - Chievo 4 - 2
Siena - Inter 1 - 2

убава серија од 8 победи

кога ќе се додадаат и натпреварите во Лигата на Шампиони по групи, можеме да заклучиме дека оваа беше многу успешна полусезона за Интер, без разлика на некои слаби натпревариcija кој сепак небеа со последици.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom