Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе ти гледаш фудбал или играш фудбал менаџер? Оти само на тоа чудо можи некој друг да биди пред Интер, оти таму кога ке почниш Рома ке има скор 10-1-1, ке биде прва на табелата, па после неа ке биде Милан, каде Шевченко ке даде 30-40 гола во сезоната!! А сега да те вратам во реалноста, во која за жал не си! Никој не можи да биди шампион освен Интер, нити еден клуб не е поголем конкурент за титула освен Интер оваа сезона!! Милан ке го загуби скудетото со помалите екипи, исто како и Јувентус, кој имаше обичај кога не може да даде гол против помалите екипи да добие поклон пенал!! Тоа во минатото зборувам, бидејки сега не е така и Јувентус отпаѓа!! Така да и да ги изгубиме сите 4 наредни утакмици, верувај дека ке бидеме оддалечени од првото место максиум 4-5 бода!! А тоа не е ништо! Велам, ако ги изгубиме, што е мн тешко!! Така да брат ич не се замарај со првенствово, стравот им е во коски влезен од Интер, секаде сите само го спомнуваат, го негираат Интер, сакаат да падне од прво место, се радуваат како мали деца кога Интер ке изигра нерешено... Така да скудетото ни е во раце, само се надевам дека Мурињо доволно ке ги воигра со новава тактика играчиве за напролет од нокаут фазата од Лигата на Шампиони!!

Другар јас сум многу реален и судам според развојот на настаните. Не треба да чекаме Јуве, Милан или Роам да кикснуваат, потребно ни е самите да си победуваме на натпреварите и да си освојуваме трите бода. Така се гради позитивен тимски дух и самодоверба која со спремен тактичар е клуч за успех и во Европа.

Сезоните со Манчини кога немавме прави конкуренти се веќе минато. Милан оваа сезона осетно се засили (еден добар дефанзивец во јануари и ќе имаа многу солиден состав), Јуве е силен како и секогаш, а да не збориме за желбата на сите да го победат актуелниот шампион од последните три сезони и нивната мотивираност кога играат со нас. И ние не сме во најдобра форма во овој дел од сезоната и потребно ни е добра игра и победа против некој конкурент за враќање на самодовербата и покажување кој е кој

Mурињо не може да си го адаптира својот 4-3-3 начин на фудбалско размислување во Италија , не без плејмејкер и не во тим кој има двајца врвни напаѓачи . Сите гледам овде на форумов се дрзнуваат за Кварезма али не приметија дека и Мансини не е нешто посебно, истото важи и за Балотели, Ибра од натпреварот со Рома нема постигнато гол а тоа се мечевите со Џенова , Фиорентина , Анартозис 2 пати, Реџина и сега со Удинезе , се на се тоа се 6 меча каде тој играше 90 минути x 6. Тоа се добри 540 минути каде Ибра нема дадено гол . :toe:
Колку за споредба , Кварезма почна да игра со 4-4-2 формацијата , имаше асистенција за гол , имаше статива и му подари тацна на Креспо со тривела но овој не погоди , а да не го споменувам фактот дека со истата формација на 2 меча постигнаа 6 гола . Штета што кога ке ги погледнете резултатите со истата а не сте ги гледале мечевите ке дојдете до заклучок дека одбрана нема , а се заборава фактот дека со Реџина првиот гол им беше подарен од Корнер поради голема грешка на одбраната , а со Анартозис сите 3 гола паднаа по поклони од Бурдисо и една ненамерна и несреќна интервенција на Камбијасо .

И самиот Мурињо истото го кажа, дека на последните 2 меча Интер играа добар фудбал но направија 4 несмасни грешки кои немаат никаква врска со тактиката, и сега со Удинезе пак , 4-3-3 .
Добро е што победија и добро е што повторно ја покажаа својата тотална анемичност во ваква формација на Мурињо, едноставно му укажаа дека треба многу работи да се променат за да тимот почне да игра и да го покажува тоа што најдобро го знае .

И се согласувам со сите , Интер не е во најдобрата форма , не игра добро . . . а први се, нешто што укажува за силината на овој тим .

I`am back
Честито победа ептен задоцнето баниран бев :smir:

Од сеа натаму Респект за Интер :helou:

Зошто цело време мислам дека грешите, а ме потврдува Мурињо на секој натпревар дека мојот заклучок е точен! Значи ако играш 4-4-2, ти имаш двајца напаѓачи, во средината скоро 90 % го имаш двоецот Занети/Камбиасо, што значи оваа тактита треба да се игра со плејмејкер! Манчини тоа го правеше со плејмејкер Станкович/Хименез! А што мислам дека Мурињо прави? Тој мисли дека Станкович/Хименез не се којзнае колку добри плејмејкери, да речиме од типот на Лампард/Деко/Балак... па затоа ја применува тактиката 4-3-3 која за разлика од вас мислам дека целата креативност на оваа тактика оди преку крилата! Значи тоа го имате и во книгата за лекции по фудбалски тактики, или ако сакате земете најпрост пример Фудбал Менаџер, и ке видите дека кај оваа тактита мора да имате ставено да се напаѓа WIDE, што значи преку крилата, односно на некој начин цел товар на таа креативност треба да падне на Кваресма и Манчини! Така да и јас како и Мурињо не се согласувам со вас дека на 4-3-3 е потребен добар плејмејкер! Да тој го имаше во Челзи Лампард на средината, но таму имаше далеку понекреативни крила во имињата на Калу и Малуда! Овие нашиве Манчини и Кваресма (зборувам за тоа како играа во бившите клубови) се една класа над оние од Челзи! Е сега тоа што не играат во Интер како што играа таму е процес на адаптација и запознавање со соиграчите! Се надевам дека нема да трае долго! И капак на сето тоа Мурињо има уште еден проблем според мене! некои од вас ке се согласат, некои не, проблем за Мурињо претставува Хавиер Занети кој игра во средината! Што значи кога на Мурињо ке му бидат на располагање сите играчи од средината, јас ве уверувам дека Занети никогаш нема да го стави во средината! Тој е корисен, најборбен, трча, одзема топки... но во имињата на Камбиасо, Виеира, Станкович, Мунтари го имате сето тоа + тие знаат да се уфрлат во акција, да одиграат 1-2 подавање... нешто што не е карактеристично за Капитенот! Е сега прашањето е каде да игра човекот кој мора да игра? Убаво беше додека играше на позицијата десен бек, но таму е Маикон, најдобриот десен бек, без кого Интер денес не би можел да го замислам! Мислев дека нема да видам подобар од Занети на таа позиција, додека го следев Интер во изминативе 10 тина години, но го видов Маикон! Тој за мене е најдобар! Значи останува левата бековска позиција... таму ги имаме Чиву и Максвел... Чиву е доста подобар од Занети во однос на одбрамбените задачи, оние класични кога треба да се исфрли топка со глава... така нешто, а Максвел е подобар кога треба да напаѓаш со двајца офанзивни бекови, брз е, добро нафрла со левата нога... тоа не го можи Занети, но тој е капитенот, тој мора да игра.. Жал ми е што морам да кажам, но мислам дека времето му поминува, мислев никогаш нема да дојде тоа! Затоа кога ке го видите Интер со среден ред во кој е Занети, не очекувајте некоја креативност, + тука е еден од Камбиасо и Виеира, или пак двајцата заедно! Значи тоа е дефанзивен среден ред! Затоа Мурињо креативноста ја префрла на крилата, а средниот ред според мене оној најидеалниот треба да биде Камбиасо, Виеира, и еден од Станкович или Мунтари! Тоа е идеалниот среден ред во формацијата 4-3-3! Ке мораме да ја жртвуваме левата бековска позиција заради капитенот, тоа ке го видите сите со тек на време, кога средниот ред ке биде комплетен! (ова е само случај доколку недај боже се повреди Маикон, па тогаш капитенот да оди десно, инаку не верувам дека Маикон би седел на клупа)! Така да Мурињо знае што прави, само овај Кваресма треба малку покреативен да биде, а доколку игра Адриано напред, целата креативност ке падне на Ибрахимович кој ке игра по левата страна! Тоа е најдобрата тројка напред, Ибрахимович, Адриано и еден од Кваресма / Манчини! Со тек на време ке видите дека се ова што ви го напишав ке излези точно! Поздрав

@Ibracadabra, јас реков , Мурињо се обидува да го имплементира системот на игра од Челзи и Порто во Италија со Интер .
Дури и ако игра 4-3-3 формација или еве 4231 , со еден од средината поофанзивно , средниот Ред ке мора да се уфрлува во нападот, а не на противничката средина да има само тројца фудбалери а противникот да се брани со 10.
Еве ти ја Рома минатата сезона, играа со само еден шпиц, и тоа на моменти само Тоти играше напад али затоа Де Роси, Аквилани, Перота и Мансини беа од голема помош .
Мурињо по мечот рече дека е разочаран што средниот ред играл повлечено и не помагал при нападите со што само 3ца фудбалери останувале на противничката половина, нешто за што и се согласувам ама кога ке ја видиш средината и менталитетот со кој играле цела своја кариера и нормално е Виеира, Занети па и Камбијасо да не бидат од големо значење кога се напаѓа .
Мене 4-3-3 систем ми се допаѓа, али кога средината е од голема помош за нападот, но кај Интер тоа едноставно не се случува, по последните забелешки на Мурињо за истото може да гледаме и таква промена од наредните мечеви, ке видиме .

Ibracadabra да не ти правам цитат пошто постот ти е многу голем. класичен пример за 4-3-3 ти е Барселона, Тактика што од секогаш ја играат. Чави-ињеста-Деко беа играчите што ја правеа играта на Барса кога тие беа шампиони. Да по страна играа Роналдињо и Меси но нивната креативност може да се забележи само на контра и полу контра кога ќе бидат разретчени противничките одбрани. Во италија тоа не е така и поголемиот дел од екипите секогаш назад имаат многу одбрамбени играчи. Значи потребен е пјел кој ќе повлече по средина, кој ќе го диктира темпото на игра и ќе ги влече останатите играчи од среден ред во нападот па тогаш ќе напаѓаме со по 6-8 фудбалери а не како сега со 3-4. Плејмејкерот е тој што треба да го префрли тежиштето на игра од една на друга страна со едно додавања, плејмејкерот е тој што треба да направи некое духовите додавање во шеснаесетникот, работи кои нас сега ни фалат. На вчерашниот натпревар Кварезма имаше еден продор од десната страна тргна кон средина, но немаше на кого да подадем, Ибра беше покриен, Балотели премногу лево а друг играч во нападот нема. И нормално му ја земаа топката и сите фанови го исвиркуваа.

I`am back
Честито победа ептен задоцнето баниран бев :smir:

Од сеа натаму Респект за Интер :helou:
Респект оти ти списка Серпико да пазиш што зборуеш и пази многу пак да не тролуваш на темава да не те снајде истата бела!
http://www.inter.it/media/desktop_scud/25554.jpg
http://www.inter.it/media/desktop_scud/25548.jpg
овие сликички се за сите фанови на Интер на кајгана!

Респект оти ти списка Серпико да пазиш што зборуеш и пази многу пак да не тролуваш на темава да не те снајде истата бела!
http://www.inter.it/media/desktop_scud/25554.jpg
http://www.inter.it/media/desktop_scud/25548.jpg
овие сликички се за сите фанови на Интер на кајгана!
Среди ги линковите. :)

Тешко оди, мора нешто да се менува и да почне да се игра фудбал. Не за друго, туку вака и нема многу за што да се пишува. И јас се надевам дека ќе ја подобриме играта и ќе се одлепиме на табеалата. Тек тогаш ќе стане интересно на форумов, ќе има плачење, местење, пенали, картони, судии...

Вака, не уби монотонија....

Тешко оди, мора нешто да се менува и да почне да се игра фудбал. Не за друго, туку вака и нема многу за што да се пишува. И јас се надевам дека ќе ја подобриме играта и ќе се одлепиме на табеалата. Тек тогаш ќе стане интересно на форумов, ќе има плачење, местење, пенали, картони, судии...

Вака, не уби монотонија....
da stvarno
treba da pocneme serija od pobedi

Ibracadabra да не ти правам цитат пошто постот ти е многу голем. класичен пример за 4-3-3 ти е Барселона, Тактика што од секогаш ја играат. Чави-ињеста-Деко беа играчите што ја правеа играта на Барса кога тие беа шампиони. Да по страна играа Роналдињо и Меси но нивната креативност може да се забележи само на контра и полу контра кога ќе бидат разретчени противничките одбрани. Во италија тоа не е така и поголемиот дел од екипите секогаш назад имаат многу одбрамбени играчи. Значи потребен е пјел кој ќе повлече по средина, кој ќе го диктира темпото на игра и ќе ги влече останатите играчи од среден ред во нападот па тогаш ќе напаѓаме со по 6-8 фудбалери а не како сега со 3-4. Плејмејкерот е тој што треба да го префрли тежиштето на игра од една на друга страна со едно додавања, плејмејкерот е тој што треба да направи некое духовите додавање во шеснаесетникот, работи кои нас сега ни фалат. На вчерашниот натпревар Кварезма имаше еден продор од десната страна тргна кон средина, но немаше на кого да подадем, Ибра беше покриен, Балотели премногу лево а друг играч во нападот нема. И нормално му ја земаа топката и сите фанови го исвиркуваа.

Е па брат да ти кажам токму земи ја играта денес на Барселона и кажи ми молим те кој играч ти го забележуваш најмногу на теренот? Сакаш да ми кажеш дека тоа е Чави (нивниот плејмејкер), Јаја Туре, или тоа е Меси? Немој да ми речиш првиве двајца оти ке помислам дека стварно не гледаш фудбал! Земи го последниот натпревар на Барса, ке видиш дека Меси имаше 4 асистенции ако не се лажам!
И жити мене забележи кога ке биди во игра Мунтару што прави, значи ја зема топката како што кажуваш ти, и ја префрла со долги пасови од едната на другата страна... Што значи Мурињо заради тоа си го зеде овој играч... е сега тоа што нашиве не успеаа да му го доведат Лампард, кој тој толку мн го сакаше е приказна за друго време и друго место.. како и да е сакам да ти кажам и ме испровоцира ова со Барса! Па таа е класичен пример дека се оди преку крилата, односно преку Меси! Верувај, ако овој играч не игра во првите 11 Барса тешко ке дава голови! Тоа се виде и со Базел! И да не набројувам.. Како и да е ние го немаме него, но ги имаме Манчини и Кваресма, кои двајцата заедно мислам дека треба да бидат доволни да го заменат него, односно тоа што тој го прави во Барса!

pa sto go krivite site kvaresma
.sto da pravi covekov ima samo edna opcija kade da podade a toa e ibra .taka da ibra beshe sekogash zatvoren i kvaresma nemashe kaj da podade.a inace mislam deka mora adriano da igra napred a od pozadina da go sledat kvaresma/mancini i ibra.

a inace nz zs nikoj ne go spomnuvate himenez.covekot e zver i mislam deka so poveke forsirajne nema ni diego da ni bide potreben.samo problemot kaj inter e sto ima mn igra4i sto MORA da igraat vo prvite 11

Меси беше асистент на еден гол и еден случајно, и тоа пак кога Барса развива контра или полуконтра, јас истото го нагласив и во претходниот пост, во Италија контра и полуконтра против екипи кои играат на бод не се прави. Не за џабе Чави беше прогласен за најдобар играч на ЕВРО 2008, он е тој што ја движи играта и он е тој што го диктира темпото на игра другите само го седат. Меси да не се враќа од пола терен да зима топка, ретко се случува тоа Меси е опесен кога е на околу 30 метри од голот а за да стигне топката до таму треба некој да ја изнесе, што во моментов кај нас го нема.

Како и да е тиа се играчите кои ги имаме и со нив ке мора да ја одиграме сезонава.. Сепак останува мојот заклучок дека промашај на кариерата на Морати е Лампард! Овај човек беше толку блиску, кога само ке помислам колку малку фалеше да го земиме кај нас.. не се случува секоја година да имаш таков играч со нерешен статус во својот клуб, да можиш да го купиш.. а толку многу пари сме потрошиле во минатото, односно Морати потрошил.. ова не смееше да се пропушти.. тој имаше и изјава кога рече дека размислувал за заминување, кога му иделе писма на домашна адреса од сите навивачи на англиските клубови за да не си оди од Челзи.. со него ке бевме незапирливи... тоа го знаеше Мурињо, но мислам дека овие од управава се излажаа со тоа дека овој играч има 30 тина год, и не вреди да се дадат толку многу пари... мислам дека ке вредеше секој милион евра.. нема подобар од него на таа позиција.. но тоа е останува да играме со овие што ги имаме... и да се надеваме дека ке не послужи среката во ЛШ!

П.С. Меси беше Алфа и Омега некни во Барса! Направи дар мар во одбраната на Ваљадолид!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom