Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Грмуш , ај кажи ми кога ти се свиѓале Интер како играле . . . :toe: .
Никој не рече дека Мурињо е чудотворец , тренер е , еве ти одговор , таква игра на Интер сме гледале повеќе од 10 години , на прсти се бројат оние феноменални мечеви , разликата сега е формацијата 4-3-3 , порано се играше 4-4-2 , потребно е време , Мурињо не е тврдоглав нон стоп да тера игра и формација која едноставно не дава резултати , башка што и во Порто и во Челзи имаше креативци и класични плејмејкери преку кои ја градеше играта , а тука такво нешто нема .

Се сложувам со тебе одкако дојде Мурињо Интер игра многу подобар понапаѓаџки фудбал од кога знам јас за Интер,пошто во Италија не е пракса да се игра со многу напаѓаџки фудбал како што прави Мурињо со неговата 4-3-3 така да сега полека се трансформираме во еден прав европски клуб кој игра можеби најнапаѓаџки фудбал во Италија според мене во Италија сега за сега така да сега во зимскиот преоден рок треба да се појачаме со еден плејмејкер кој ќе ја креира целата игра на средината како што кажа и ти.А кога сме кај заинтересираните играчи еден од тие е Едгард од екипата на Бенфика според тоа што го имам видено од него е еден добар деструктивец кој многу добро се снаоѓа на неколку позиции во средниот ред па ќе видиме до Јануари има време можеби ќе има некоја бомба на трансфер пазарот што ќе пристигне во Интер:smir:

Дајте друг ден за собиранка, утре сум на баскет неможам, ни Анортосис не доаѓа во предвид поради обврски кон факултетот, еве може нареден викенд. Пошо гледам дека сите сте опасни кога не ни оди ќе купиме едно кутивче лексилиум и ќе го здрвиме пред натпреварот па ваљда се ќе се заврши добро :).

Калчото по дифолт е не толку офанзивен фудбал па во никој случај не треба да бараме од Мурињо офанзивен фудбал и тоа веднаш по неговото доаѓање.

Работата е што офанзивен фудбал не значи четворица напаѓачи во составот. Тоа го кажав и по натпреварот со Џенова а ќе го кажам и сега офанзивноста зависи од средниот ред а не од нападот.

Барса е екипата која игра најофанзивен фудбал па игра само со еден шпиц, тактиката 4-3-3 е повеќе 4-5-1 зошто се користат две крила кои по правило се во средниот ред а не во нападот. чави и ињеста се играчите кои ја движат топката и го диктираат темпото, од нив зависи колку Барса ќе напаѓа (донекаде и Меси ама он е приказна самиот за себе). Треба да направиме големи промени во играчкиот кадар на тимот па после да размислуваме за офанзивен фудбал. Имаме премногу деструктивци во средниот ред (занети секогаш е стартер а му се придодаваат камиасо и виеира во зависност од подготвеноста).

За две години ќе дојде Коутињо кој важи за голем талент, па најверојатно ќе мора да чекаме до тогаш за да почнеме да играме со квалитетен плејмејкер.

Syn...Ич не ми се свиѓа како игра Интер од кога дојде Мурињо...А и со Челзи ништо не направи(со оглед на тоа што ги доби сите играчи што ги сакаше)...Требаше Михајлович да биде тренер!

Упс.ВТФ? Мурињо ништо не направил со Челзи?
Другарче вака сеа, Раниери додека беше во Челзи потроши иста сума пари за играчи колку што портоши и Мурињо, ама разликата беше во тоа што Мурињо одма почна да освојува титули.Два премиершип, два лига куп и еден ФА Куп не се мала работа за околу 3 години.

Еве ја можната формација за утрешниот натпревар со Реџина.

.................................................Цезар..........................................

Маикон---------Кордоба--------------Матераци---------------Максвел

-----------Виеира------------Станковиќ-------------Ј.Занети----------

----------Кварезма-------Ибрахимовиќ----------Балотели--------------

резерви:
Толдо-Бурдисо-Киву-Мансини-Креспо-Дакур-Хименез

камбијасо уште не е опоравен ? нели требаше да уште против фио да се врати ?

.................................................Цезар..........................................

резерви:

Хименез мислам не е повикан.

Interov gazda Moratti odbija usporedbe s Mancinijevom erom
Prije par tjedana sve je izgledalo divno za Inter, no nekoliko skromnih predstava navelo je navijače da se prisjete nedavnih sretnih vremena kad je trener bio Roberto Mancini...

Dva uzastopna neriješena u domaćem prvenstvu koštala su Inter vodeće pozicije, a s prvakom se poravnao i do jučer ismijavani Milan. Kad se tome pribroji siromašnih 1-0 kod kuće protiv ciparskog Anorthosisa iz Famaguste, ne čude strahovi Interovaca od povratka prokletstva na crno-plavu polovicu San Sira.

Predsjednik Massimo Moratti odbija vjerovati da je Interova sretna zvijezda prestala sjati otkazom prethodnom treneru Robertu Manciniju.

- Ne želim uspoređivati današnji Mourinhov Inter s Mancinijevim - rekao je Moratti Gazetti dello Sport.

- Suočavanje s rezultatima prošlih sezona može Mourinhu poslužiti samo kao dodatni motiv da se potrudi i postigne još bolje rezultate. Svako prvenstvo je posebna priča, a ovo koje je u tijeku teže je od prošlih, jer smo uveli izvjesne izmjene - nastavio je predsjednik.

- Mourinhova je situacija složenija, jer je on tek dobio momčad u ruke, dok je Mancini s njom radio četiri godine.

Nikome, osim Morattiju, nije promaknula ironija: upravo je on taj koji je proveo "izvjesne izmjene" potjeravši trofejnog Mancinija i dajući momčad u ruke novom treneru.

U prethodne dvije sezone, Inter je u prvenstvu postigao 55 pobjeda i pretrpio pet poraza, no osobni animozitet prema treneru bio je važniji od zahvalnosti zbog velikih rezultata.

резерви:
Мансини би требало да е прв тим. Исто и во одбраната Киву и Бурдисо имаат предност пред Матераци.
Сепак од прилика тоа ќе биде составот за Реџина...

Goalkeepers: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 51 Vid Belec.

Defenders: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 6 Maxwell, 13 Maicon, 16 Nicolas Burdisso, 25 Walter Samuel, 23 Marco Materazzi, 26 Cristian Chivu, 39 Davide Santon.

Midfielders: 4 Javier Zanetti, 5 Dejan Stankovic, 14 Patrick Vieira, 33 Amantino Mancini, 77 Ricardo Quaresma.

Strikers: 8 Zlatan Ibrahimovic, 18 Hernan Crespo, 21 Victor Obinna, 45 Mario Balotelli.

Ова се играчите за со Реџина и се надевам дека овој пат нема да има никакви изненадувања .ФОРЦА ИНТЕР:ojea:

inter e cekam na dva tiketi a isto taka sum za inter od sekogash.mora da pobedat so regina iako me plashi.ps.mojot prv tip sto go kazav nekni evrton pobedi 1:0 pozz i galway dvojka igrajte ja za mala sum nad 4.5 koef ima pozzzzzzz interashi:3::3::3::3:

Вечерва очекувам сигурна победа на Интер, но ако се случи повторно кикс , тогаш вината директно ќе биде насочена кон Мурињо.
Тој ги избира играчите, тој одбира формација и тактика....Тој одговара и за резултатите.

Вечерва очекувам сигурна победа на Интер, но ако се случи повторно кикс , тогаш вината директно ќе биде насочена кон Мурињо.
Тој ги избира играчите, тој одбира формација и тактика....Тој одговара и за резултатите.
Па со ваков избор на играчи срамота ќе биди да кикснеме и против Реџина.
Само каков избор имаме во нападот а 2 натпревари со ред вадиме 0:0. Но мислам дека ќе се среди тоа вечерва и нема да имаме никаков проблем со Реџина.

Чудно ми е што натпреварот е во 18 часот во сабота. Прв пат Интер игра во овој термин сезонава. Како и да е, денес МОРА да победат! Се надевам ќе прикажат многу подобра игра отколку во последните два натпревара.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom