Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Спремај се за Интер-Болоња =)

Ги повикувам и навивачите на Милан да ја проследат утакмицата ... да се уверат што значи да се биде "фаворит"

Мислам дека ние треба да си разговараме меѓу нас, а овие од купов на УЕФА што ни се уфрлаат јас воопшто не се замарам со нив, едноставно како некои духови ги гледам, очајни, знаеш ли како е очаен духот... тој нема што да прави па само шета наваму натаму, нема душа, нема тело, само црни очи и сиот е бел... обледен... жалосен...
Туку да се вратам на нашето... мое мислење е дека овој Мурињо си пробува тактики, еднаш со овие еднаш со оние... и покрај тоа што не победува на сите натпревари сепак на сите места ако погледнеш од страна на нашата цел која ја имаме се наоѓа на првото место... Така да ич не се замарам јас.. само мака ми е што изгубив некои 3-4.000 ден деновиве... али кога е за Интер не се жалам! ...

Што си ми пастирал овде клип кај што му ја зема прво Чиву топката, а после си дава предолг фор и ја губи топката? Тоа ли сакаше да ми го покажеш? :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Пато... гревој... се крстат во дете 19 год... затоа ке бидете 5 на табелата... :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Туку дај најди нешто има нови клипови од Роналдињо во диско.. ова она... дај нешто интересно... :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Веројатен состав со Болоња:

-------------Julio Cezar--------------

Maicon----Cordoba----Chivu---Zanetti

------Vieira----Cambiasso---Muntari---

----Mancini---Ibrahimovic--Adriano----

rezervi:
1. Toldo
24.Rivas
5.Stankovic
36.Bolzoni
77.Quarezma
9.Cruz
45.Baloteli

strateg: Mourinho

Веројатен состав со Болоња:

-------------Julio Cezar--------------

Maicon----Cordoba----Chivu---Zanetti

------Vieira----Cambiasso---Muntari---

----Mancini---Ibrahimovic--Adriano----

rezervi:
1. Toldo
24.Rivas
5.Stankovic
36.Bolzoni
77.Quarezma
9.Cruz
45.Baloteli

strateg: Mourinho

Koлку што знам Киву се повреди , но немам информација колку ке отсуствува , таму би играл мислам Ривас .
Уште нешто само да додадам , играта што ја гледаме на Интер реално гледано , ја гледаме повеќе од 10 години . Многу тренери сменети , а статус кво во истата .
Глупаво е да се очекува од Мурињо дека наеднаш Се ке промени . Прва промена со него ја видовме против Рома во Супер Купот . Тогаш и постирав дека таква игра со доминација и создавање на шанси немам глеадно кај Интер многу долго време , и Пизаро од Рома рече дека по првиот дел им требало време да се соземат зашто не очекувале таков начин на игра од Интер , нов . За тој новитет константно да го гледаме потребно е време , бар јас очекувам до крајот на првиот дел од првенството да се пронајде вистинската формула , што не значи дека не очекувам да го превземат врвот , тоа е доволно , после ке се мачка Се на леб . Кога Луксембурго дојде во Реал Мадрид пред неколку години , на првиот прес рече : '' Jaс не сум чудотворец , јас сум тренер '' , така да и за очекување е '' лошата " игра и почеток во новата сезона со Мурињо , кој нема уште долго да трае .

eve sto zabelezav na natprevarot:
Vo prvite 15 min. Inter dominirase, so silen pritisok od prvata minuta.
Asistencija na Ibro, a Adriano napravi se majstorski, no topkata nad golot...
5 min obratna situacija Asistent Adriano Ibrahimovic sutirase povtorno nema gol.
pritisokot vrodi plod vo 13 min. adriano dosta napravi vo ovaa akcija a Maikon ja zavrsi akcijata so GOOOOL. Mala majstorija na Maikon.
Posle toa se povlece Inter, a pocna da se budi Werder, so sutevi od dalecina..Diego koj izigra bezbroj precizni pasovi.
Vo 18 minuta zamenet Materazzi poradi povreda so Burdiso...
Do krajot na prvoto poluvreme Inter ja umrtvi igrata, a Werder imase ubava prilika preku odlicniot centarsut na Rosenberg, a Pizzaro ja pogodi stativata.
Vtoro poluvreme.
Povtorno na samiot pocetok Inter zapocna so napadi, prviot bese zabelezan od Ibro 48 min.
povtorno Werder stapuva na scena pa nivnata zelba za izramnuvanje so ostvari vo 62 minuta posle odlicnata asistencija na mladiot Mesut Ozil koj go pronajde na Pizaro, a ovoj reagirase na sekavicen nacin. 1:1
do krajot za odbelezuvanje bese individualnata akcija na Maicon pri sto ja pogodi stativata so eden izvonreden izgraden sut.
od igracite vaka ja odbelezaa utakmicata:
Cezar:Vo nekolku navrati nesiguren, dosta pati gi odbivase topkite, no i toj ima pravo na los den.
Maicon: kako i sekogas na visoko nivo go odigra natprevarot, a se pocesto gi trese protivnickite mrezi.
Cordoba: posle dolgata pauza normalno deka mu treba vreme za da vleze vo top forma, no za brgu vreme i toa ce se sluci, treba samo da bideme strpelivi.
Materazzi-Burdiso: se povredi i posle 18 min bese zamenet so Burdiso koj nebese na visina na zadacata.
J.Zanetti: Sekogas so 100% dadeno od sebe.
Stankovic: imase edna ubava prilika no kako da go iznenadi i prilikata zamina vo nevrat.
Cambiaso: Posle J.Zaneti , cambiaso e megju retkite koj igra za Inter so Srce i sekogas na visina na svoite zadaci.
S.Muntari: Sepak mu treba vreme za da se vklopi vo igrata na Inter, kako i golem del od ostanatite igraci,no od nego netreba da ocekuvame da bide organizator na igrata.
Baloteli: Mnogu uste mu treba da sozree, a mentalitet katastrofa, vleze vo film i nikako da se ravsoni.
Adriano-Ibrahimovic: Izigra dosta dobro, ako gi gledame okolnostite, dvajcata poleka vleguvaat vo forma dosta bea odsutni i treba da bideme strpelivi barem uste 30-40 dena, ce dojde nabrgu toa sto go ocekuvame odniv, netreba da se pluka, dosta asistencija napravija , borbeni i dvajcata, edniot se uste ne e 100% fit, a drugiot od natprevar vo natprevar se podobar i podobar.Strpetese...
Kvarezma: Malku igrase, i nemozam da dadam ocenka.
Cruz: eden sut direktno vo racete na wise, a i sprema toa kolku e platen covekot tolku si vrsi rabota.
Suma sumarum:
Treba da razberime deka ovaa e samo pocetok, pri sto treba da bideme strpelivi uste edno dva meseci, a posle toa ve uveruvam deka ce nema koj da go sopre Inter.
Od dosegasnoto treba da sme zadovolni, so isklucok od rezultatot so Milan, koj najmnogu ne pogodi...
od Werder, iznenaduvanje bese vo poslednive dve nedeli mladiot Mesut OZIL koj so 19 godini igra na visoko nivo, a Diego za nego i se ocekuvase...
Treba uste eden organizator na igrata na Inter i togas ke bideme CELO.
a netreba da se brza , da se donese nekoj koj bil treba eliten organizator, sega zasega se odi so sila , a rezultatite se takvi kakvi sto se...se ce dojdi na svoe mesto..
101 natprevar na Murinjo bez poraz na domasen teren, ako nesto vi znaci...

Истото и јас го тврдам, дека треба стрпение, доста комбинации се испробаа.
Балотели е големо разочарување, а капак на се му беше кавгата со Мурињо...е баш најде со кој да си има работа...

Koлку што знам Киву се повреди , но немам информација колку ке отсуствува , таму би играл мислам Ривас .
Уште нешто само да додадам , играта што ја гледаме на Интер реално гледано , ја гледаме повеќе од 10 години . Многу тренери сменети , а статус кво во истата .
Глупаво е да се очекува од Мурињо дека наеднаш Се ке промени . Прва промена со него ја видовме против Рома во Супер Купот . Тогаш и постирав дека таква игра со доминација и создавање на шанси немам глеадно кај Интер многу долго време , и Пизаро од Рома рече дека по првиот дел им требало време да се соземат зашто не очекувале таков начин на игра од Интер , нов . За тој новитет константно да го гледаме потребно е време , бар јас очекувам до крајот на првиот дел од првенството да се пронајде вистинската формула , што не значи дека не очекувам да го превземат врвот , тоа е доволно , после ке се мачка Се на леб . Кога Луксембурго дојде во Реал Мадрид пред неколку години , на првиот прес рече : '' Jaс не сум чудотворец , јас сум тренер '' , така да и за очекување е '' лошата " игра и почеток во новата сезона со Мурињо , кој нема уште долго да трае .

Мислам дека Киву треба да се опорави за дуелот со Болоња имал ситна повреда. Што се однесува до играта, јас не очекувам некој поголеми промени, барем не сега без класичен плејмејкер и не поради тоа што Мурињо рече дека нема да ја промени неговата фудбалска филозовија која повеќе се базира на сила и резултат отколку убавина.

Но очекувам промена во пристапот на секој натпревар, очекувам поголема мотивација и борбеност. Сега имаме добар тактичар кој е способен да се натпреварува до ЛШ, доколку не прати и среќата имаме огромни шанси да се радуваме на Олимпико.

Во постото по натпреварот со Вердер кажав а и сега ќе повторам, не смееме да му дозволиме на противникот да наметнува темпо и да ја превзеда иницијативата по нашето водство. На дуелот со Рома тоа се случи во вториот дел, тоа се случи и со Сампдорија а еве и сега со Вердер. Мораме да го поправиме тој аспект.

И уште една работа која во моментов ни претставува проблем е одбраната. Поради големиот број на повреди не делуваме стабилно, правиме голем број на грешки, а тоа ни беше многу силно оружје во претходните шампионати.

Кој е најголем антиталент според мене Матрикс тука некаде и Цезар(сите ги заебава) и Максвел.А капитенот бил добар и во пеење заедно со Кучо(Камбијасо).

Не знам зошто го купивме Мунтари. Не знам зошто го пушта да игра истиот. Колку и да ги сакам, Круз и Креспо треба да заминат, а Мурињо да почне да игра 4-4-2.

Среќен роденден Ибракадабра! :zver:

Нека му е среќен роденденот и му посакувам да даде многу голови :)! Btw полни 27 години.

Абе се оженил и направил 3 деца... ке си го слави роденденот дома со фамилијата... дали се женам бре да имам толку пари еееееееејјјјј! има да ги викнам дома во Милано пола манекенки од Италија стриптиз да ми играат! :pos2::pos2::pos2:
ај сепак... нека му е срекен! :vozbud:
еве еден мал стриптиз од мене до него... да му е*ам носот голем..

Еве да видите како го следат Интер на стадион...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom