Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сме ќариле уште еден млад и перспективен играч од Бразил , повеќе тука .

Нешо ме дупеше нетот па не ми го отвараше форумот. Незнам колку е заслужен црвениот картон на Мунтари, но добро го наседнаа. Што бараше да ги крене рацете толку високо и да мавта со нив, кога топката беше во негови нозе, многу детски одиграно, нешто што несмее да се случи во иднина.

Очекувам Адри да го започне натпреварот со Пана, и да им даде два гола, мислам дека треба да му дадат да изведува пенали ако има нешто такво за да постигне гол кој ќе му ја врати самодовербата.

Некој претходно спомна нешто за Балотели, мислам Sun, и наполно се согласувам. Претходно го поштував како талентиран фудбалер, сега го гледам само како глупо дете кое потекнува од сиромашно семејство и кое е алчно за пари. Би требало да биде среќен ако го викнат да носи вода во првиот тим а не да бара 1 милион и првотимски статус.

Не му беше лоша замислата на Мурињо со тоа да игра еден од Балотели, Кварезма или Фиго позади Ибра и тројцата константно да ги менуваат позициите, но Марио мслам дека треба да биде изоставен од првиот тим и да чека шанса од клупата а на негово место во тимот да се најде Мансини или Адри (најубаво ќе беше Лампи или Диего ама јебига тоа сега е само сон)

Ми се допаѓа изјавата на Кварезма после натпреварот. Посебно ме радува што кажува дека добро се вклопил во тимот. Како да играле заедно со години, а не две недели :):

"First of all, I want to thank my team-mates and the fans,"
"They have been exceptional. They have made feel part of this group right from the start. It's like I have played for Inter for years, not for two weeks. It was nice to feel the affection of the fans. This will make me work even harder to do better and better. I know I still have to work a lot to give even more to Inter and its fans.

zenga480ij2.jpg

Javier Zanetti welcomes Walter Zenga back to his old stadium

Занети и Зенга, две огромни легенди на Интер...

Ме интересира што се случи со Обиња? Не доби работна дозвола за Англлија па неговиот трансвер во Евертон пропадна..
КАј се наоѓа сега? Игра некаде или остана во ИНтер?

уште е во интер :toe: не знам дали заврши преодниот рок за позајмуванње играчи но штета е да седи на клупа

уште е во интер :toe: не знам дали заврши преодниот рок за позајмуванње играчи но штета е да седи на клупа
А зошто го нема ни на клупата? Го нема ни во составот на официалната страна на тимот.

Victor Nsofor Obinna (born March 25, 1987 in Jos, Nigeria) is a Nigerian footballer who plays as a striker for Inter Milan.

Извинете што налетувам вака во темава,само ме интересираше за Суазо.Уште е член на Интер???

Пошо матна е зделката.
Агенцијата го поседува, не клубот. И сеа ќе го пуштаат на позајмица, дотогаш нема да игра за Интер. Глупаво, 6 месеци пауза од професионален фудбал... лошо.

Него, за младичот Раул сум не сум чул ништо. Знам само дека го земав на ФМ и имаше потенцијал од 192:) Ќе видам да се информирам нешто повеќе па ќе постирам. Дотогаш ве оставам со дилемата што ли ќе се случува во иднина? Го имаме Маикон кој во моментов е во врвот на формата и Сантон кој се пробива така импресивно и така брзо. Каде ќе ги сместеме овие двајца? Сантон не знам колку сте запознаени ама малиов ужива ОГРОМНА доверба кај Мурињо а и со право е тоа така. Одлична техника, одличен во дефанзива, интелигентен играч со голема брзина. Можеби да се прекомандува во крило... ќе биде најпаметната работа. Маикон во моментов ги ужива благодетите на Кварезма кој отвара многу МНОГУ простор за него по десната бочна позиција. Одличен беше на последната утакмица, навистина неверојатна партија на црномурестиот бразилец. Од друга страна пак Сантон со секоја нова изиграна утакмица се наметнува се повеќе и повеќе за таа позиција на десен бек во Интер. Конечно и Интер и Мурињо да бидат на слатки маки кога се во прашање дефанзивните позции. :)

Суазо потпиша за Бенфика на 1 годишна позајмица!
Интер не добива ништо од трансферот туку само доби на олеснување бидејки платата на Суазо е 3 милиони(сума што сега ја плаќа бенфика за неговите услуги)

Inter
Defenders Walter Samuel, Christian Chivu, and midfielder Dejan Stankovic are out injured.

Possible formation (4-3-3): Julio Cesar; Maicon, Cordoba, Materazzi, Maxwell; Zanetti, Cambiasso, Muntari; Quaresma, Ibrahimovic, Mancini.

PLAYERS TO WATCH
Ricardo Quaresma

PREDICTION
A draw wouldn't be a terrible result for Inter, who are desperate to avoid disappointing their fans yet again on their Champions League debut. Playing Greek teams away from home is always tough, and this time will be no different for the Nerazzurri.
Panathinaikos-Inter 1-1

Еве што типуваат "стручњачите" на Гоал :)
Јас очекувам победа во првото коло од групите на лигата на шампиони..
Играчите се помотивирани од кога и да е, предводени од Жозе Мурињо па треба да се очекува да стартуваме со победа.

Може да се очекува и Ибра да одмара. Го видовме со Катанија, едвај одеше во последните минути од натпреварот, па не верувам дека ќе има капацитет за утре да одигра 90 минути.
Играше за Шведска, по неколку дена во Сериа А за Интер и сега повторно треба да игра за само 3 дена...

Треба да му се даде шанса на Адриано.

Ајдеее почнаа со продавање карти за дербите на 28!!!
Ми мириса на 3 бода:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom