Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Гатузо : Мурињо има само една маaна

Разочарувачка и депримирачка беше минатата сезона за росонерите. Срцето на тимот Џенаро Гатузо пред почетокот на подготовките е во центарот на вниманието.

Во најлошиот сон не сакам да ни се случи минатата сезона“- рече Гатузо во интервјуто за Corriere dello Sport, навивачите имаат право да се лутат“.

“Рино“ Гатузо не ја пропушти можноста да му посака добредојде во Италија на својот “пријател“ данецот Полсен кој не е многу популарен во Италија, а во меѓувреме потпиша за Јуве.

Гатузо искажа пофални зборови и за Мурињо, кој според него имал само една маана.

Мурињо е голем стручњак, и сигурно е голем импакт за Серија А. Тој има само една маана. Тој е менаџер на Интер ! !“

:pos2::pos2::pos2:Гатузо си е Гатузо:toe:...Му посакувам убава сезона...слична како минатата:pos2:

Гатузо : Мурињо има само една маaна

Мурињо е голем стручњак, и сигурно е голем импакт за Серија А. Тој има само една маана. Тој е менаџер на Интер ! !“

2003 година беше добар тренер , годината претходно го имаше освоено Купот на Уефа , али истата година во ЛШ имаше една маана , беше тренер на Порто .
Наредната година се пресели во Англија , дојде како освојувач на ЛШ со Порто , себеси се нарече '' The Special One '' , али и тука имаше една маана , беше менаџер на Челзи , тим што ја немаше освоено Премиер Лигата 50 години .
Сега е тренер на Интер , Гатузо е во право , тоа му е најголемата маана , али у принцип он со истите ( мааните ) секогаш се искачувал на врвот , така да . . .

Приметувате Сериа А ке ја искачат на највисоко ниво.Роналдињо,Мурињо ако дојде Лампард.За оваа година ке бидат доста.Следната ке треба уште Меси и К.Роналдо да се донесат во Италија и во Сериа А ке играат сите најдобри играчи и нормално ке биде најсилна!

На официјалната страна на Интер има изјави од многу играчи кои почнаа со подготовките за новата сезона. Најбитното сите ја посакуваат Лигата на Шампионите и Скудетото. Почиња походот по двојната круна

Морати е задоволен од досега направеното во врска со трансверите, но сепак Интер е еден од најнеактивните на трансвер пазарот.

Јувентус веќе ја заврши својата работа, Милан исто така (со оглед на средствата и можностите кои ги имаат), а Интер засега се ослободи од 3-4 играчи а купи само еден.

Мислам дека треба малку поактивно да се работи на трансвер пазарот, да се ослободат непотребните играчи и веднаш да се купат нови.

Преднмоста на Интер одсекогаш била силната клупа. Имал доволно играчи кои ги покриваат сите позиции, односно 2ца одлични играчи на секоја позиција.
Значи сега, потребни ни се уште едно супер квалитетно крило еден организарот на играта или полушпиц.

Супер беше замислата на Мурињо да се донесат Кварезма и Лампард, но засега оди тешко со двајцата. Доколлу тоа се оствари, тимот би бил комплетен и ќе треба само да се продадат или ослободат неколку играчи.

-----------------------------------Цезар (толдо)----------------------------------
Маикон(занети)--Кордоба(бирдисо,киву)---Самуел(ривас,матераци)-----Максвел(киву)

Занети(Виера)----------------Лампард(хименез)------------------------Камбиасо(пеле)

Кварезма(фиго)---------------------------------------------------Мансини(балотели)

---------------------------------Ибра(круз, адри, балотели)

Имаме многу играчи кои играат на повеќе позиции. Занети би можел да игра дури и како крило, па и Хименез. Балотели како шпиц, полушпиц, крило...

Значи не ни се потребни многу играчи, па не е лошо да се фрли некое милионче повеќе за да се доведе квалитетен играч.
Станкович, Креспо, Суазо и Дакур треба да се продадат. Не се најпотребни во тимот а на нив може да се заработи доволно за да се купи еден супер квалитетен играч.

Балотели:
"Do I want to score at least 15 goals? Yes, it would be a good target, but we'll see what I manage to do on the pitch. My role? I can even play at full-back - the most important thing for me is to play."

Лампард потпиша за Интер?Зошто гледам и во тимот си го ставил?

Приметувате Сериа А ке ја искачат на највисоко ниво.Роналдињо,Мурињо ако дојде Лампард.За оваа година ке бидат доста.Следната ке треба уште Меси и К.Роналдо да се донесат во Италија и во Сериа А ке играат сите најдобри играчи и нормално ке биде најсилна!

Интер и Милан имаат супер квалитетни состави, Јуве треба да купи уште некоја атрактивна звезда (тоа ќе го направат догодина), Рома е исто така силен конкурент со одличен состав и добри ѕвезди како Аквилани,Де Роси,Мексес,Тоти,Сисињо,Рисе итн.,после Фиорентина која потроши над 50 милиони евра за засилувања и секако е тука Лацио кој исто така има добри амбиции,потенцијал во играчи и добри засилувања.Ја со сигурнос ти кажуам дека од догодина Италијанско првенство пак ќе стане најјако првенство, а ако вистина сакал Меси да игра во Италија тогаш чичко Морати нема да жали пари да го види во дресот на Интер:helou:

Има многу интересни интервјуа на Мурињо на официалната страна на Интер..
Еве само неколку наслови па можите да предпоставите за што се работи :)

Mourinho: "I'm no fool..."

Mourinho: "I'm a 4-3-3 man
Mourinho: "Time for transfers until 31 August"

Има многу интересни работи, во врска со Роналдињо, со составот на Интер, посебно за одбрабата и нападот, за Мансини како и за Лампард и Кварезма.

Според гоал.цом, според изјавите на Мурињо, маредна цел на пазарот е Хамсик.
Го прашуваат за омилен играч од Сериа А кој не е од составот на Интер. И Мурињо вика дека е играч кој не е од Рома, Јуве и Милан.
Можно е зошто да не, и порано имаше изјави дека Хамсик е супер играч и би сакал да го има во тимот.

Вика дека Адриано и Ибра би можеле да играат заедно...

..from the experience of Figo to the youth of Balotelli, from the physical strength of Adriano to the scoring instinct of Crespo and Suazo, and the talent of Ibrahimovic and the speed of Suazo. We have every possible solution."

Малку тука ме изненади ова, мислам дека мислеше на Круз. Не верувам дека Круз не е спомнат во напаѓачите.

Очигледно дека Муроњо не смета повеќе на Дејан. Вика дека тој во Интер никогаш не бил истиот Станкович од Лацио и дека му треба нов играч во средниот ред, различен од овие кои ги има во тимот.

Многу пофални зборови за новото заслилување Мансини..
"I like him and this is why I wanted him. He's a wide player who can play well in the middle. He likes playing between the lines, he loves playing diagonally and he gets into scoring positions. He's fast, he's creative and dynamic. He has an excellent score in Serie A. He's a right-footed player who plays on the left wing and I like this because he can move into the centre."

Според ова идеален за левата страна е Силва.
Играч кој игра од левата страна и за кој важи истото што го кажа за Мансини.

Прегледај го приврзокот 7176
Што ви е вас бе Деки си одел-ДЕКИ НЕ ОДИ НИКАДЕЕ!!!

Од сеа во Интер се слуша што збори Мурињо, така да Станковиќ или ќе си оди или ќе тренира младински состав.Станковиќ не вреди да зафаќа место на клупа за резерви еееј !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom