Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Za dve nadeli ka ''pocustvuvas'' mnogu raboti odnosno ke se podsetis na lanskite godini Milan ke vi go ozivee komleksot na vtor gradski klub vo Milano:zlo:

да само во Премиер беше, ако не паметиш таа иста сезона беше кога Интер победе 3-0 на Хајбери :)

itar pejo напиша:
Za dve nadeli ka ''pocustvuvas'' mnogu raboti odnosno ke se podsetis na lanskite godini Milan ke vi go ozivee komleksot na vtor gradski klub vo Milano:zlo:
Да мислам со 30 бода заостнување Милан ќе оживее многу комплекси.Како тргнала работата Милан ќе доживее наредната сезона комплекс на Уефа куп.:pos:

Добро Интераши не треба да бидете тажни, иако јас уште се нервирав зашто Удинезе играа педерски, со задржавање време, играње со рака во шеснаесетник, праење пенали кој судиите не ги гледаат, ама добро. Интер како и да е ја направи историјата! 17 победи по ред! Ама не треба да се опуштаме, зашто Рома може да не стигне! Удинезе го оставаме позади нас, сега се фокусираме на Ливорно со кој треба да играме во сабота во гости. Инаку играме без Креспо кој е суспендиран, без Виера, Камбијасо, Рекоба кој се повредени.

Па значи го преболевме Удинезе, и сега се фокусираме не натпреварите што следат, сабота од 3 саат играме кај Ливорно у гости! Тоа ќе биде малку потешка утакмица, зашто го имаат Фиоре мислам, а и нашиот Цезар. Сигурен сум дека таму Манчини ќе отиде со 2 состав, зашто ќе одмара поголем број првотимци за во вторник со Валенсија. Па во недела ќе играме со Милан. Таму мислам дека ќе биде и првиот пораз зашто ќе бидат уморени скоро сите играчи и ќе не може да изиграат како што треба. Ама Валенсија и Милан се подалеку малку, треба да се фокусираме на Ливорно. Па да видиме како стоиме со повредени, и суспендиране играчи.

Повредени се: Виера 6 недели (ја почна рехабилитацијата во Лион)
Камбијасо околу 2-3 недели (повреда на бутниот мускул)
Рекоба се очекува секој момент да се врати (тренира со тимот)

Суспендирани и оние пред суспензија: Никој не е пред суспензија, значи никој не треба да се пази да не направи жолт картон,
А суспендиран е само - Креспо

Во првиот тим се враќа и "Чобанот" Станкович од суспензија!

Тежок натпревар ќе биде против Ливорно...
Ливорно практично ретко губи дома, мислам многу нерешени, а само еден пораз: Од Киево на 3. декември...

Abe ke gi tapaat Livorno sto posto 1-3 ili neso takato e to

дај боже....

да се вратиме на Удинезе:
Новинарите го прашуваа Манчини, зошто не победивте, а тој одговори:
Е не може се да се победи, како сакате вие :)

Добри вести за нас, Рекоба се враќа во тимот, и Камбијасо почнал да тренира со тимот изгледа дека повредата не е толку сериозна. Ќе може да игра со Валенсија или ќе го чува за Милан! Плус повредата на Адриано изгледа не е сериозна и може да игра со Валенсија!

Победа!!!!
1:2 со Ливорно!

Прво на Livescore пишеше дека Матераци има црвен, па, ме уплаши дека нема да може да ја оправда изјавата

Матераци напиша:
Не бидете загрижени поради потпишувањето на Роналдо во Милан. Прво не заборавајте колку е силен овој моментален состав на Интер и второ јас ќе го чувам кога ќе играме против Милан

Еве сличе од голот!

926671rl9.jpg

Сепак, не, грешка било на LiveScore

Црвени: Маикон, и Манчини?!?!?!??!

Имало некој инцидент 82 минута....

Почина легендата на Интер LORENZI!

Почина легендата на Интер LORENZI!

Почина вчера откако ја проследи утакмицата Livorno-Inter 1:2 и почина задоволен. Имаше 81 година. Роден 20 Декамври 1925 година во Buggiano, близу Pistoia, Lorenzi дојде во Inter од Empoli. Benito беше едно од трите деца на занаетчии, и мајка е таа што прва го има наречено 'Veleno'. Тој беше талентиран класичен напаѓач слаб, но моќен и премногу брз. Давањето голови беше негова работа, и кога ја заврши кариерата во Inter тој имаше постигнато 143 гола на 314 натпревари, победник на 2 последователни скудета со тимот на Alfredo Foni, во 1952/53 и 1953/54. На интернационално ниво Lorenzi постигна 4 гола на 14 натпревари за Италија. А за навивачите на Nerazzurri, Lorenzi беше нивни (наш) херој по Giuseppe Meazza!

92691.jpg
92698.jpg

А сега по Ливорно треба да се фокусираме на Валенсија!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom