Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
пеле беше ѕверка го дадовме на порто во размена за кварезма па се изгуби детето.
а овоа за правилото од уефа дали може да игра коларов неможам да најдам. мислам дека ке може.

Уште Петко нероден, вие капа му скроивте. :pos2:

Почекајте да видиме дали навистина ќе дојде.

А дали Коларов може да игра во ЛШ? Бидејќи Лацио играше во Лига на Европа а Коларов беше пријавен. :toe: Има ли и тоа врска за со ЛШ?

Нема врска со ЛШ колку што знам. Важи за екипи кои играле во ЛШ (да речеме квалификации па испаднале...), тие играчи не смеат да играат во ЛШ за друга екипа.

Но како и да е, не верувам ова да се случи до јуни, пред се затоа што Лацио е пред заминување во Сериа Б и ако го дадат и Коларов, исто како да си потпишале смртна пресуда.

Доколку е валиден за во ЛШ, би бил екстра засилување за тимот, а според мене Ќиву тогаш би било подобро да биде прекомандуван како стопер, бидејќи тоа и му е природната позиција. Многу подобро би играл отколку Самуел кој не викам дека е лош, но Ќиву е подобар според мене. Така би имало и повеќе место и за Сантон доколку не биде продаден.

Доколку не е валиден, Ќиву и Сантон се сосема доволно за во Сериа А, каде што толку офанзивен бек и не ни е потребен со Маикон од десна страна и можност за Кварезма да игра како лево крило и да бидеме поопасни и по таа лева страна.

Ма да, мене не ми се верува дека зимава ќе дојде, но сепак ништо не се знае.

Ај да се убацам. Околу Коларов, мислам дека нема да има право за настап ради тоа што е пријавен во друго натпреварување, но секако под капа на УЕФА. Могуче и да грешам.

17.18 One player from the above quota of three who has played UEFA club
competition matches for another competing club in the current season may
exceptionally be registered, provided that the player has not been fielded:

- in the same competition for another club

- for another club that is currently in the same competition.

Furthermore, if the player’s new club is playing in the UEFA Cup, his former
club must not have played in the UEFA Cup at any point in the current
season.

Ова го пишува во правилата на УЕФА, значи би можел да игра.

Проверив сега, може во вториов дел од сезонава. Значи до 1ви Фебруари клубот може да пријави тројца нови играчи. Ако играчот кој ќе биде пријавен не настапил во истото натпреварување, тогаш може да се натпреварува.

Еве го правилникот за се и сешто, под точка 10 ви е правото на настап на фудбалерите.

Патем, секој клуб е должен во листата да пријави 8 фудбалери кои тренирале за младинската школа на клубот, што е добро околу настапот на Пандев, тој услов го исполнува.

Зашо грешка за Крхин бе, и онака од наредно лето Хамшик го носат.

Ми падна криво кога го дадовме Пеле за Кварезма, а Рики ни пола не покажа од тоа шо Пеле покажа...ма да гледам сеа и Пеле го нема никаде :(.

Па и убаво викате, доколку се докаже во Лацио, одма ќе си го вратиме :)... а пак ако дојде Хамшик :drk: :vozbud: ... Пандев, Снајдер, Хамшик... мераци ! :)

Edit:
formation.php

formation.php

+ Коларов

Ќе имаме достојни замени за сите позиции :)

Али според мене...
....................Цезар...............
..Маикон...Лусио..Самуел..Коларов..
.................Камбиасо...................
..Хамшик.....................Пандев...
................Снајдер...................
............Ето.........Милито.........

nice a? :)

Не можеме да го земем Коларов во јануари. Веќе го пополнуваме местото за НЕ ЕУ играч со Пандев. Коларов е Србин така да многу тешко. Може да се случи некоја дубара да стегнеме пошто има некои дупки во правилата мислам дека може да ангажираме плус уште еден од НЕ ЕУ ако замине некој од клубот кој имал таков статус (ваљда Суазо игра со пасош од Хондурас).

Ако веќе се дава Крхин на позајмица подобро тоа да биде во Наполи и за возврат да го добиеме Марек Хамшик. Па на лето здравје боже ќе се опричиме 15 милиони евра за Коларов.

И јас кога ќе си заминам од клубот, по некои 15 години со пет титули и четири освоени купа зад моето име, играчите ќе се чувствуваат тажни - заврши Манчини

Абе не сум знаел дека и овој имал смисла за хумор, 15 години втф :pos:

Ако дојде Коларов може легендата кордоба да му се придружи на Манчини и да смени малце средина дека ипак е во залез на кариера,,,па киву ке биде повеке од достојна замена за централните дефанзивци кој според мене подобро ке се снајде на таа позиција,Самуел е постојано склон на повреди па интересно би било да го видиме Киву со Лусио централни... страшен тим сме :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom