Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се додека Раниери е задоволен од бод во дерби средби, се додека вели дека Аталанта изиграла добро, храбро на моменти ги надиграла и заслужила бод а пази, неговиот тим Јуве бил домаќин, типов ке си има едно префиксче кое цел живот ке го следи а тоа е ЛУЗЕР .

30 години тренер а zero титули и земал го дига носот уште, бог да чува, нека се сети на неговот искуство лани со Мурињо, беше згазен и во и вон терен, беше избркан од Јувентус ( 4-5 отказ у кариера ) и пак, не му е доста, но сфаќам, гледајки го неговото лузерско минато, гледајки ја табелава, ова е успех године за Раниери, ништо чудно утре да бара покачување на плата кај газдарицата на Рома .

Играта не беше на ниво, особено против денешниот состав на Рома, а и со оглед на нивната форма.

Сепак останува солидна предност од 5 бода на врвот, а и минативе години на домашен терен нема победа против Рома, затоа на Олимпико ќе има 4 - 5 гола ако одиме по традиција:)

Нема потреба од паника, предноста сеуште е и тоа како висока и можеме да останеме мирни и по ова реми. :)
Освоивме бод против традиционално незгодниот противник на "Џузепе Меаца" што не е ништо страшно.
Она што ми остави најнегативен впечаток е изјавата на Мурињо во врска со Балотели.

Најголем виновник за ремито е Мурињо. Погреши со стартните 11 и треба да си го признае тоа, денес беше надигран од Раниери.

Цезар имаше неколку добри интервенции но прими смешен гол.
Маикон добар во дефанзива но од него се очекува да прави пробиви по десната страна, да биде активен и на противничкаа половина а денес не видовме ништо од него.
Самуел не можам да го критикувам бидејќи немаше работа денес. Стандарден..
Лусио спаси чист гол но загуби дуел со далеку понискиот Вучинич што не чинеше гол.
Занети стандарден. Во одбрана добар но немаше пробиви од левата страна.
Мунтари, Мота, Вирера, Дејан ДРВА!!! Но по вина на Мурињо. По влегувањето на Балотели и Снајдер имаше повеќе слобода за Мота, даваше добри топки и асистираше до Ето.
Милито катастрофа. Имаше шанса која не смееше да ја пропушти, обидите за соработка со Ето завршија како катастрофални додавања...
Ето даде гол но не покажа нито посебно.
Снајдер внесе креативност но не на потребното ниво, се вклопи во бледата игра на тимот.
Балотели исто така не покажа ништо. Себичен и незаинтересиран вечерва но во никој случај не ги заслужи критиките на Мурињо. Видовме едно за нијанса подобро второ полувреме со Балотели и Снајдер во игра.
Камбиасо не е во форма. Се трудеше но неколку пати неговите додавања беа непрецизни и безкорисни.

Ви текнува на изјавата на Мур по првиот пораз сезонава, во меч каде Сантон катастрофално реагираше ? Рече, губиме како тим и победуваме како тим, па нема да критикувам поединци . :tv:

Е сега кога играат нерешено, тоа не важи, не само што испадна контрадикторен, туку и кога веќе критикува, удира на погрешниот човек а и нема абе ни мала доза на самокритичност, маме му еам . :)
Мора да ти одговорам.
Мурињо нема ништо неточно речено во изјавата,јасно кажува зошто не играл од почетокот снајдер, поради максимална исцрпенос која секако беше присутна кај цела екипа.За балотели е апсолутно во право, кога вели дека може на некој меч да даде се а на некој ништо за својот тим,во право е кога вели дека синоќа можеше и тоа како марио да даде многу повеќе(одморен беше)но и мене ми делува дечкото како да нема некоја страст во играта многу се однесува лежерно.
Така да верувам во мур и сигурно знае тој што зборува и што прави и со марио и со сантон:salut:

Овој Раниери па што паламуди не ми е јасно. Пола утакмица се излежаваа на терен, па уште објаснува дека сакале да победат.

А изјавата на Мурињо е преостра кон Марио. Неможе да го окарактеризира како најлош играч, кога никој не се залагаше за поволен резултат. Марио покажа дека кога игра поблиску до гол, е многу поопасен отколку на позицииве кај што го игра по страна. Точно дека е брз, добар дриблинг но неговата корпулентност треба да се искористи во нападот. Тој треба да биде играчот на кој ке се темели играта во иднина. Милито и Ето се 2-3 години ке заминат од Интер, Марио е оној кој има цела кариера пред себе.

Мурињо се поби со вчерашната изјава за него, по онаа дадена со Сампдорија. Со вакви изјави само се дестимулира играчот.

Да не знае човек што да кажи..
После така голема победа против Динамо, да излезевме со втор состав, да излезеа оние кои не играа доста често, како Кваресма, Манчини, Кордоба, Матераци, Балотели, Сантон, Толдо.. со резултат 1-1 ќе бев задоволен..
Ама не можам да бидам задоволен кога не игра само Снајдер!
Катастрофа.. Против Рома која играше без Тоти, Хуан, Де Роси, Баптиста, Тадеи..
Против кого игравме бе? Фати и Окака.. :tapp:
Ја гледам ситуацијава и си викам.. Што мајка после таков меч во Киев, Мурињо бара да ги става 9 од 11 кои играа таму? И ми текна нешто.. А највероватно е тоа.. Па и тој како некои тешки експерти овде на клубов има нешто кое треба да го оправда (а експертите некои полека го заборавија тоа, некои го минимизираа)..
Мурињо треба да ги оправда своите инвестиции Милито, Мота кои ги купи со експресен воз, и најмногу да го оправда Ето! Тие мораат да даваат голови..
Али оваа лига да трае и 50 кола до крајот, овој тандем напред нема да постигне заедно 50 голови, а не како што некои прогнозираа таму 60 +.. ме мрзи да барам постови.. А исто така и смачено ми е од доскусија.. Само да си кажам јас моето мислење..
Друга работа.. Ето е напаѓач кој поседува брзина и рефлекс за гол.. Тој е најдобар во 16 метри.. Онаму каде или втрчува по некоја контра или мава некоја топка на прва и реализира.. А не тука да ми го игра Мурињо како некоја лева полутка.. Па овој мајмунов црн да ми изведува некои додавања од типот на Роналдињо во Барса.. :tapp:
Да излезевме со состав Толдо, Маикон, Кордоба, Матераци, Сантон, Занети, Виеира, Мунтари, Станкович, Балотели и Милито, денес ќе и дадевме на Рома 3 гола!
Потоа гледам некој таму го дрви не бил добар Мунтари.. Што да прави Мунтари? Да проигрува во празно? Задача на Мунтари е да ги брка противниците и со клизачи да им ги одзема топките од позади.. Притоа истиот имаше и тоа какво додавање до Милито за 1-1 во прво полувреме и овој не постигна гол иако беше очи во очи со голманот..
И за крај.. Друг спомна Мота бил најстандарден досега.. Имал асистенција.. Да имаше асистенција.. Имаше подавање до Ето во една права дијагонала на 2 метра од него.. Браво.. Каква асистенција.. Сигурно ја вежбал на тренинг долго време.. :tapp:
За Цезар коментарот мој е излишен да се кажува.. Катастрофа последните утакмици.. Ми недостига Толдо.. На оваа барем можеше да игра..
Немам што друго да додадам.. Ми се одмили да пишувам веќе.. Не сум се израдувал на некој маестрален и магичен гол откако е почната сезоната.. Откако пратам јас прво Роналдо, потоа Виери, Мартинс, Рекоба, Адриано и Златан сите постигнуваа магични голови.. Ми недостига сето тоа..

П.С. Можеби со ваква игра и вакви голови ќе отидеме подалеку во ЛШ, можеби и финале, али некако сум песимист за се тоа.. Дај боже да излезе се тоа така..

Ајт сеа..:helou:

се сложувам во се што напиша, но ве читам неколку страни наназад и гледам дека сите се вадите со тоа што играчите биле изморени од дуелот со Киев, ако е така да ве потсетам дека и Рома играше во четвртокот во меч кој мораше да го победи, значи ако барате виновник за нерешениот резултат против Рома, тоа сигурно би бил Мурињо, замисли го имаше целиот играчки кадар на располагање и не направи победничка тактика... а на спортиваната страна неговиот колега Раниери успеа со играчи како Фати и Бриги да држи среден ред и да направи тактика со која лесно ќе ги неутрализира нападите на Интер

не се замарајте со изјавите на Раниери или да свршувате на интервјуата на Мурињо, еве една изјава на Тиаго Мота или истата можеби не ви се многу чита, но тоа е факт со кој вашиот Мурињо мора да се помири и да признае дека е надмудрен од страна на лузерот Раниери

Inter midfielder Thiago Motta admits that his side gave it their all against Roma on Sunday night, and were unable to do more to obtain maximum points.

Goals by Mirko Vucinic and Samuel Eto'o meant that the spoils were shared at the San Siro.

"I thought that gave 100 per cent in the match, as we always do, but tonight, we were unable to do more," Motta told TMW after the match.

"It was not easy against a side that defends very well, and can counter-attack with dangerous consequences.

"It was difficult to win, and I stress this point," the Brazilian summed up.

Интер играше на -200000 во Киев трилер меч
Рома играше во Италија , и цело второ го играше со 1-2 играча више

Голот на Рома беше дебилен , и Цезар би го убил да ми дое денес при рука ..(само денес,до утре ке ми помине ваљда) Зашто и у Киев прими таков глуп гол , искача понапред ....не знам кој кур му е ...

Интер играше ТАПА вчера и се виде дека се исцрпени од дуелот со Киев (9/11 играа во тој тим)

Раниери се радуваше ко да освоил ЛШ/Сериа А/Светско за млади/сениорско/европско за млади/сениорско и НАЈГОЛЕМАТА ЛОТО ДОБИВКА во светот ...Лузер

А тоа дека рома требало да победи ....ке си го прашам .... После интер паркирал автобуси ....марш бре

едит: Не е надмудрен ....Коа ке изгуби од РАниери , да биде надмудрен ....

Vo celost go podrzuvam mourinho so izjavata za baloteli. Znaci cobekot probuval sekako da vlijaje vrz nego so dobro , so loso , so distanciranje i red drugi raboti megutoa najverojatno ovoj ima mnogu tezok temperament. Mozebi sega ke uspee da vlijae vrz mario so vakvi izjavi vo javnost , mozebi ovaa izjava ke dopre do baloteli . Veruvam vo mourinho i vo inter

inter-roma006.jpg

ајде кој го знае италијанскиот превод на текстот :)

Голот на Рома беше дебилен , и Цезар би го убил да ми дое денес при рука ..(само денес,до утре ке ми помине ваљда) Зашто и у Киев прими таков глуп гол , искача понапред ....не знам кој кур му е ...

Интер играше ТАПА вчера и се виде дека се исцрпени од дуелот со Киев (9/11 играа во тој тим)

Раниери се радуваше ко да освоил ЛШ/Сериа А/Светско за млади/сениорско/европско за млади/сениорско и НАЈГОЛЕМАТА ЛОТО ДОБИВКА во светот ...Лузер

А тоа дека рома требало да победи ....ке си го прашам .... После интер паркирал автобуси ....марш бре

"Интер играше ТАПА вчера и се виде дека се исцрпени од дуелот со Киев" - брат читај што пишуваш... ццц да ти смеам ли???

-200000... хах шампионот на Италија тешко загрева на ниски температури, натпревар си е натпревар,и кај Рома истите што претрчаа со Фулам ги видовте и во Милано, на Рома играчите не беа исцрпени нели??? друга работа Интер има 40 квалитетни играчи на располагање, Рома 11, епа братче коа ќе видиш до тренерот е работата, кој му е крив, има играчи а не знае кој кога треба да употреби, башка да не ја коментирам подобрата тактика која ја постави Раниери и со играчи како Фати и Бриги во среден ред кои се три класи послаби од Камбијасо и остали, јас да се жалам ли што Рома има многу повредени, зошто тоа не го спомна во предностите кои ги имаше Интер за оваа утакмица, а не цело време "играите били истоштени од битката со големиот Динамо"

деко брат треба да се радуваш што имаме ваков голман, а не линиски голман како ПАЧОВСКИ ебате... не ме зезај ако голманот не истчува да го затвори аголот, како ќе ја фати??? он е низок голман, мора да истрча... 90% од головите паѓаат заради НЕистрчување на голманите... земи за пример еден Валдез, слична висина со Цезар, али тој е линиски голман... ТИЊА

"Интер играше ТАПА вчера и се виде дека се исцрпени од дуелот со Киев" - брат читај што пишуваш... ццц да ти смеам ли???

-200000... хах шампионот на Италија тешко загрева на ниски температури, натпревар си е натпревар,и кај Рома истите што претрчаа со Фулам ги видовте и во Милано, на Рома играчите не беа исцрпени нели??? друга работа Интер има 40 квалитетни играчи на располагање, Рома 11, епа братче коа ќе видиш до тренерот е работата, кој му е крив, има играчи а не знае кој кога треба да употреби, башка да не ја коментирам подобрата тактика која ја постави Раниери и со играчи како Фати и Бриги во среден ред кои се три класи послаби од Камбијасо и остали, јас да се жалам ли што Рома има многу повредени, зошто тоа не го спомна во предностите кои ги имаше Интер за оваа утакмица, а не цело време "играите били истоштени од битката со големиот Динамо"
Hа ха ха, натпревар си било натпревар. ке го рамне дуелот на интер со киев меч во кои интер можеше да се прости од лш меч во кои играчите играа во сташно темпо сите 90, со овој на рома со фулам(кој игра со црвен) Разлика во :атмосфера,температура,темпо,значење и околности во самиот меч (читај бркање водство до 86.):tapp:
А за синоќа незнам кој тим беше тапа ама знам кој тим лежеше 80 минути по трева:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom