Незнам зашто сте изненадени од оваа '' нова '' позиција на Сантон кога еднаш и на темава постирав, тој во Примавера тимот има играно и како крилен играч во нападот така да бар мене и не ме инзненади толку одлуката на Липи иако малце ми беше истата чудна со оглед на тоа дека последната година Сантон ја помина стрикно на бековските позиции . Друга работа што ме интересира е која е идеата на Мурињо со Сантон во средниот ред, знаеме дека пред мечот со Милан Сантон тренирал за игра во средниот ред, али прашањето е каде, дали на една од позициите на Мунтари/Мота или стандард, како крило, иако чудно ми е истото зашто очигледно Мурињо си останува доследен на системот кој му донесе успех во Италија, 4-3-1-2 .
Друга работа, гледам сте развиле сочна дискусија која ке ја разгледам утре, т.е. читав и сега али алудирам на бришење на дел од постовите бидејки ги косат правилата на форумов .
Баталете го Ибра, имаме нов Интер, доста силен тим и треба да се насочиме на тоа што не очекува оваа и наредните сезони без него . Да го мразам Ибра, едноставно неможам, незнам зашто, али воопшто не сум револтиран од неговото заминување зашто бев убеден, сум убеден и ке останам убеден дека со овој тренер Интер едноставно не може да биде слаб и во иднина само може да напредува a според мене тоа е она најважното, ИНТЕР .
Ибра си замина, но ке цитирам една италијанска спортска новинарка, фан на Милан, која кажа,
Интер се ослободи од своето најдобро а го создаде еден од своите најдобри тимови во последните неколку години, за разлика од нив, Милан без Кака станаа само една просечна екипа .
п.с. Тоа што се случува на местото за давање репутации, си останува таму, исто како и приватните пораки .