Напаѓачот на Барселона, Златан Ибрахимович конечно ја откри тајната на Интер, поради која последниве години беше успешна оваа екипа. Таа тајна е, тој. Самиот Златан. "
Пред да им се придружам, Интер ја немаа освоено титулата 17 години,", изјави швеѓанецот.
"
Откога дојдов, освоивме три титули по ред. А јас бев таму само три години...".
Ибрахимович претходно играше за Јувентус, но по Калчополи скандалот, реши да си замине од таа екипа, и да потпише за Интер.
"
Не знам каков пречек ќе ми организираат навивачите," додаде Ибра. "Не знам, и да бидам искрен, немам ни размислувано на таа тема. Сè што знам е дека вистинските навивачи ќе го ценат и ќе знаат што имам направено јас за клубот."
Ибрахимович моментално се наоѓа во Шведска, каде што, заедно со селекцијата на Шведска, ќе ја пречекаат Малта во квалификациите за СП 2010.
Очаен е за да стигне до Јужна Африка 2010, поради тоа што ова можеби му е последната шанса за учествување на поголем, интернационален турнир, додека е во неговите најдобри денови.
"Планирам да ја напуштам селекцијата на Шведска, после финалето на СП," додаде, кога беше прашан околу неговата иднина.
"Важно е играч од мојата класа да се појави во Јужна Африка, следната година. Веќе се појавив двапати по светските првенства, и во две европски првенства, но сакам уште една прилика, во која, доколку ми се укаже, планирам да дадам сè."
Каков пречек ќе добие Ибра на 16-ти Септември, е мистерија. Но, едно е јасно, тој натпревар, имено, Интер - Барселона, ќе биде супер-возбудлив.
Немам коментар , т.е имам ама знаеме дека ке се отвори нооооова дискусија на релација Ибра-Ибра ... и не мислам да се замарам ...Само се надевам дека ке ги тепаме Барса и потајно се надевам Реал да им земе титула во шпанско и да не освојат ЛШ (иако го мразам Реал)