Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.042
- Поени од реакции
- 62.063
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не ти се чини како да си малку контрадикторен? :pos2:
а зошто толку гнев према ибрахимовиќ ... сакаше да си отиде си отиде и тоа како еден од најдобрите кои ги имал интер , сите знаевме дека ќе си оди , прашање на време беше кога .... околностите под кои си отиде не ги коментирам воопшто како тема не сакам да го коментирам златан затоа што не е дел од интер .
ја ќе го памтам по брилијантните игри , по освоените титули феноменталните голови по тоа што го благодарение на него сега го имаме најсилниот интер од поново време никогаш нема лош збор да кажам за него.
е сега спонзоруша прочитав негде ... елементарно непознавање на трансфер пазарот и општа фудбалска неписменост , ибра во барса зема 8 мил наспроти 12 те во интер. ибра е играч кој сака слава кој сака да биде во спотлајт ... а тоа во калчото нема да го добие во догледно време и затоа намалете со тоа дека бил алчен за пари дрн дрн милојке.
ибрацадабра ..... за тоа колку ибра бил заслужен за титулите ... ајде на кратко
1 титула - на зелена маса , 2-титула се прошетавме до неа и никој особено не се истакна, 3 титула - освен головите со парма ништо посебно не покажа ибра , беше повреден скоро цела втора полусезона , а ако гледаме а еден натпревар занети повеќе заслужен за таа титула отколку ибра зшото ако не постигнеше гол против рома џабе тие два гола на ибра зошто рома ќе беше во предност последно коло. е сега за минатата сезона нема збор ибра ибра и само ибра
1. Не е секогаш баш така. Треба пред се паметно и разумно да ги вложиш парите, не е само да ги вложиш парите. Според гоал.ком стадионот што го има зацртано Морати да го гради ќе биде со 60.000 гледачи а ќе го чини 300.000 милиони, а стадионот на Јуве ќе има само 10.000 помалку седишта, а ќе чини дупло и повеќе поефтино .1.Колку повеќе ќе вложиш повеќе ќе ти се врати. 2. Тој од Јувентус е направен колку да стои. Така е зборот, ама читав некаде дека е неверојатно евтин.
Ако правиш нешто, добро е да е тоа нешто модерно, функционално, нешто што ќе може да се користи долго време. Којзнае што се ќе има во таа инвестиција од 300 милиони...
15 minutes to go...![]()
Деле Алпи (оригиналот) беше огромен стадион, вклучувајќи се што може еден модерен стадион да содржи, ама сепак не беше омилен меѓу навивачите на Јувентус, поради атлетската патека, и поради тоа што Стадионот беше многу оддалечен од Торино. Новиот ќе биде на истото место на Деле Алпи, но навивачите ќе имаат бесплатен превоз со трамвај директно до стадионот, ќе нема атлетска патека, и Елкан разговараше со фановите на Јуве и нивното мислење и нивните желби беа земени во предвид кога беше правен планот за Стадионот.Јас кога пишав дека колку повеќе ќе вложиш, ќе ти се врати, не мислев на капацитетот на стадионот. Тоа си е само еден дел. Целиот тој комплекс ќе има многу работи кои ќе ја полнат касата. Морати очекува 100 милиони приход годишно. Тој си е бизнисмен, на крај крајева...
Патем, 10 000 седишта (разликата) по некоја од памет сега просечна цена 30 евра, се 300 000 евра, по натпревар.
Кога веќе цитираш, цитирај ги истите реченици кои ги кажувам целосно.. Не ми се прави паметен овде да ми цитираш реченица со тоа што ти одговара..
Реков нормално е и да му ракоплескаат, нормално е и да му свират. Тоа си е навивач, посебна личност, кој како си го сфаќа така си реагира на трибини.. Не можат исто да мислам сите 80.000 на стадион..
Деле Алпи (оригиналот) беше огромен стадион, вклучувајќи се што може еден модерен стадион да содржи, ама сепак не беше омилен меѓу навивачите на Јувентус, поради атлетската патека, и поради тоа што Стадионот беше многу оддалечен од Торино. Новиот ќе биде на истото место на Деле Алпи, но навивачите ќе имаат бесплатен превоз со трамвај директно до стадионот, ќе нема атлетска патека, и Елкан разговараше со фановите на Јуве и нивното мислење и нивните желби беа земени во предвид кога беше правен планот за Стадионот.
Сопствениците на Јуве и на Интер, веројатно си имаат свои пресметки за добивката од проектите, и знаат која солуција би им била најдобра.
А, веројатно Морати ќе разговара со навивачите и најверојатно доколку се одлучи да гради стадион, мислењето на навивачите ќе биде од многу големо значење .
Понекогаш да се запраша човек дали Интер сте го гледале таа трета сезона или некој друг клуб? Па таа беше сезона во која Јубе се врати од втора лига, сезона во која Милан играше без минус бодови, сезона во која ако не победевме со головите на Златан дали си свесен што ќе пишуваа по весниците? И како тоа освен головите со Парма не направил ништо? Постигна 17 голови иако отсуствуваше преку 10 утакмици.. Неговиот процент на ефикасност е преку 70 % во однос на одиграните натпревари.. И како тоа Занети со еден натпревар беше позаслужен од него? Со што позаслужен? Со тоа што игра подолго во Интер? Па си нерешениот резултат против Рома, Интер остана на 9 бодови пред неа.. Цели 9 (ДЕВЕТ) бодови.. После таа утакмица имаше уште 10 тина до крајот кола, во кој Интер ја загуби предноста.. И како тоа утакмицата со Рома била клучна?
Незнам јас кој Интер го пратите, ама добар дел од вас лутате по ТВ и само онака бледо гледате..
А постовите на 18-19 годишни деца ќе ги избегнувам да ги коментирам во иднина.. Не вреди веќе.. Овие компјутериве ни ја затупија младинава..
од кои 7 од пенал а суазо со помала минутажа 8 а ниеден од пенал ... нема врска , кај си да го спомнеш и балотели на пример кога на клучните натпревари против аталанта , фиорентина и торино беше најдобриот фудбалер на интер , цезар кој ги одбрани сите пенали таа сезона против интер и кои на добар дел од натпреварите беше клучен играч на интер .... а за тоа со занети ... само ти ја доловувам важноста на натпреварот ако победеше рома психички ќе паднеше интер а разликата ќе беше 6 бода и погоди кој ќе влезеше со предност во последнот коло и колку ќе вредеа тие два гола на ибра.
Сакам да кажам дека и Деле Алпи е современ и скап стадион со сите модерни додатоци, но сепак не беше омилен меѓу навивачите на Јуве. А за новиот стадион на Јуве, нема да има никакви ограничувања. Стадионот моментално е во изградба, и во Декември 2010 година ќе биде завршен, а во употреба ќе биде пуштен 2011 .Не те разбирам што сакаш да кажеш. Не реков јас никаде дека нешто не е во ред со инвестицијата на Јувентус. Читав порано дека сите се чудат зошто е стадионот толку евтин и дека ќе имало некои ограничувања но неразбрав какви. Тоа го пишав во споредба на оние 300 милиони со тие 120. Инаку со среќа да ви е и баш убаво што си правите нов стадион.
Навивачите никој ништо не ги прашува, се тоа си е бизнис. Кој ги дава парите ќе му ја мисли.
Читав дека Милан размислува да го откупи Меаца, по нивно Сан Сиро, и дека Фиорентина и Џенова размислуваат за свои стадиони. Инаку сите во Италија се општински а клубовите се киријаши.
Целосни се, само ти сам се сплетка. Прво кажа дека на секој играч кој си заминал во најдобрите години, нормално било да му свиреле. После кога Тхе Греат ти плесна во фаца дека Кака замина па ќе му ракоплескаат, се вадеше дека и тоа било нормално. Се е нормално.
Ами ако е нормално, зошто не отекуваш затоа што не го мирисаме Ибра? Нели е нормално?
И да, не можат сите 80 000 да мислат исто, ама 79000 запирка нешто, ќе го дочекаат на ѓон. Сам ќе си видиш.
И кога сме кај нормално и ненормално, да ти кажам што не е нормално: Не е нормално што цел фрикин проклет Интерашки свет влезе во еуфорија по декласирањето на Милан, што падна сеир невиден што ќе трае со години... а ти не пушти срце 3-4 поста да напишеш како што треба. Миланезите појќе од тебе се израдуваа. Прашај го Марли.
Не е нормално што те мачи тоа што цел свет го констатира: Дека овој Интер има игра, дека овој Интер е подобар од ланскиот, дека овој Интер има убиствен напад. За разлика од оној Интер кој со Златан и Адриано, истиот овој Милан, го тепаше едвај 2-1.
Не е нормално. Не се правиме ние паметни. Ти се правиш... со сила.
Што констатира бре цел свет? Дека сме го победиле очајниот Милан? Па ти споредуваш Интер со 5-6 нови играчи, со оној од лани. Тоа нормално ли ти е тебе? Или си фантазираш нешто во главата.. Гледај и моли Снајдер да не се повреди, инаку ќе видиш што е нормално и ненормално.. Видов јас со Лацио и Бари без плеј колку е нормален овој Интер.. А ти ми дркаш овде на победата над Милан.. Титула загубивме од просечен тим.. Па нападот ми го споредуваш.. Што има врска овој напад сега со оној на Златан и Адриано? Ако ние имавме плејмејкер тогаш, тој напад ќе беше три пати подобар.. Али и тоа не можип да го видиш.. Сега ќе се тресиме на секоја утакмица стаклениот Снајдер да не ни се повреди.. Оти после Дејан ќе ви биде крив.. Ќе го плукате овде по цели денови, ќе даде гол против Милан, и оп ќе го величате? Па вие ли најдовте да ми зборувате за контрадикторност?
Самата споредба на овој Интер со оној од лани е невозможна.. Само ме интересира бидејќи сте вака лесно превртливи кој ќе ви биде крив за евентуален неуспех на овој Интер?! Највероватно новиот стадион..![]()
Што констатира бре цел свет? Дека сме го победиле очајниот Милан? Па ти споредуваш Интер со 5-6 нови играчи, со оној од лани. Тоа нормално ли ти е тебе? Или си фантазираш нешто во главата.. Гледај и моли Снајдер да не се повреди, инаку ќе видиш што е нормално и ненормално.. Видов јас со Лацио и Бари без плеј колку е нормален овој Интер.. А ти ми дркаш овде на победата над Милан.. Титула загубивме од просечен тим.. Па нападот ми го споредуваш.. Што има врска овој напад сега со оној на Златан и Адриано? Ако ние имавме плејмејкер тогаш, тој напад ќе беше три пати подобар.. Али и тоа не можип да го видиш.. Сега ќе се тресиме на секоја утакмица стаклениот Снајдер да не ни се повреди.. Оти после Дејан ќе ви биде крив.. Ќе го плукате овде по цели денови, ќе даде гол против Милан, и оп ќе го величате? Па вие ли најдовте да ми зборувате за контрадикторност?
Самата споредба на овој Интер со оној од лани е невозможна.. Само ме интересира бидејќи сте вака лесно превртливи кој ќе ви биде крив за евентуален неуспех на овој Интер?! Највероватно новиот стадион..![]()
Свесен си дека освен тебе др. ибракадабра и уште 1-2 другиве тука навиваме за клубот а не за играчот и навиваме за клубот што и да направи а не се откажуваме ако не освои титула ?
И пак ке прашам :
Дали ти е помила победата од 0-4 врз Милан или головите на Златан?
Ебати навивачот ! :jaj:
Збунет си ми нешто. Од пост во пост се демантираш самиот себе. Нели ти не отекуваше овде со тоа: ќе видите дека Интер со Златан е подобар, ќе ви кажам на крај на сезона... Сега, ОП, до Снајдер било![]()
Како и да е, мило ми е што си признаваш дека овој Интер не се споредува со тој лани. Ова е прв пат од тебе да го слушнеме ова.
Оној очаен Милан беше со ист состав и лани кога го тепавме 2-1 во ракомет. Тогаш и Неста мислам не играше, не се сеќавам добро. Па сега ти види...
Патем, за кого ќе навиваме на 16-ти? :pos2:
Абе мали ако знаеш ти за што навиваш, јас ќе појдам пеш на месечина. Абе море ако ти ја исфарбаат портата дома во друга боја, нема да знаеш да си појдиш. Тој навивал за Интер..
И нема што да ме прашуваш, веќе ти одговорив.. Помила ми е онаа победа од 4-3 против Милан, отколку оваа 4-0.
И да те прашам јас тебе.. Те радува ли таква победа после пораз од просечен тим од Лацио во супер куп? Од тим на Лацио на кој ти, па ни јас не знаеме ни 5 играчи да наброиме.. Тим составен од мутанти и дебили.. Па капак на тоа и 1-1 со Бари..![]()
Па побарај поназад имаш постови мои.. Не само се уфрлаш во дискусија како мува без глава.. Има постови колку сакаш.. Реков Интер без плеј е послаб од Интер со Златан.. Пред тоа реков Интер само со Ето е катастрофа во однос на Интер само со Златан.. И имаш куп постови за тоа дека истото не важи при доведување на плеј..
Али не ти се бара гледам.. Мислиш дека ако сте 2-3 кои мислите исто и пишувате исто време ќе ме зачешаат мади*ава?
Арно де. До уиграноста е иначе,не е до плејот. Тоа те буни. Нормално дека е подобро со плеј. Иако Снајдер немаше улога на плеј на мечот со Милан, внесе свежина во тимот.
И не се уфрлам ко мува без глава. Со месеци истото го бладаш. Сите те научивме. Веќе не мора ни да те читам одма знам што ќе напишеш. Просто те мачи што Интер игра добро. Очигледно е. Затоа ти удираме ремет. Не заболе дали ќе те зачешаат мади*ата.
Не ми одговори: за кого ќе навиваме на 16-ти? :pos2: