Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ти бе многу напреден.. од 10 години а.. абе на 10 години уште не знаеше вратата да ја најдиш каде е.. тој Интер го прател.. во 5 одделение го прател Интер.. да не имаш и факултет завршено со 19 год? Можи и два учиш паралелно.. којзнае.. доста напреден си ти..
Абе две овци на еден лист да ти нацртам ќе ја загубиш едната.. тој го прател Интер на 9 години.. работата што кога сите овие кои ги наброја си одеа тука нон стоп имаше некој после нив.. после Роналдо одма тука беа Виери и Рекоба, после Виери тука беше Адриано со кого заедно игра.. после Адриано тука е Златан.. ама после Златан јас не гледам никој во Интер кој би го заменил.. исто како што немаше нити пред Роналдо.. кога бевме пустош со титули.. исто е и после Златан.. нема никој.. ама важно Занети тука е.. нека трчка.. доволно е тоа..
Е тогаш кога ќе видите дека Интер постоел пред Занети и после него дури тогаш ќе сфатите што зборувам.. и Гигс е легенда.. ама кога има подобар од него седи и на клупа.. и Дел Пиеро е легенда.. ама Амаури е два пати поважен од него.. во овој мое=мент за тимот.. и Раул е легенда.. ама Зидан беше незаменлив.. и Малдини е легенда.. ама без Кака не се може.. исто како кај нас.. во овој момент Златан премногу ни треба.. далеку повеќе од Занети..
доволно сум бил напреден и тогаш за да проценам дека си дрво во разбирање на фудбалот а не па сега!
ти буквално ништо не се разбираш во фудбал и толку многу си запален по ибро што ако утре ибро загине во авион ти вените ке си ги пресечеш!
Ибро НЕ Е ИНТЕР!!!! и ИБРО НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕ ДОБАР КАКО ЗАНЕТИ!
Занети после секоја утакмица го бацува знакчето на интер на дресот и оди да ги поздрави фановите а ибро копиљот досега нитуеднаш го нема направено истото!
ти порачувам да си го контактираш КИКО МС јувенташ и голем познавач на италијанскиот фудбал да ти ги разјасни некои работи затоа што ти очигледно неможеш да погледнеш подалеку од ибро!
ке ти раскаже убаво кој сељак е ибро и дека ланската сезона од 15 гола 10 му беа од пенал! и за мало известување досега на гоал.ком анализите и на сите популарни весници што испаднале ибро е оценет како играч за мали натпревари затоа што никогаш не се докажал кога играле со голема екипа!оваа сезона ибро во лш имаше постигнато само 1 гол да мали така е само 1 гол!

Сега не ми е јасно едно: Дали ќе се донесе и АМ или само ЦД.
Мур не знае што зборува на едно интервју вика ќе дојде 10-ка а на друго само дефанзивец.

А за Ибра мое мислење е дека без него сме нула,но човекот се праи дека е бог а тоа не му чини.

доволно сум бил напреден и тогаш за да проценам дека си дрво во разбирање на фудбалот а не па сега!
ти буквално ништо не се разбираш во фудбал и толку многу си запален по ибро што ако утре ибро загине во авион ти вените ке си ги пресечеш!
Ибро НЕ Е ИНТЕР!!!! и ИБРО НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕ ДОБАР КАКО ЗАНЕТИ!
Занети после секоја утакмица го бацува знакчето на интер на дресот и оди да ги поздрави фановите а ибро копиљот досега нитуеднаш го нема направено истото!
ти порачувам да си го контактираш КИКО МС јувенташ и голем познавач на италијанскиот фудбал да ти ги разјасни некои работи затоа што ти очигледно неможеш да погледнеш подалеку од ибро!
ке ти раскаже убаво кој сељак е ибро и дека ланската сезона од 15 гола 10 му беа од пенал! и за мало известување досега на гоал.ком анализите и на сите популарни весници што испаднале ибро е оценет како играч за мали натпревари затоа што никогаш не се докажал кога играле со голема екипа!оваа сезона ибро во лш имаше постигнато само 1 гол да мали така е само 1 гол
!

Лани од 15 гола 10 му биле од пенал? Кој да го контактирам? Абе јас гледам, ти ако си слеп и слушаш на радио тоа е друго.. лани незнам колку даде точно ама даде 2 клучни за титулата на натпревар каде имаше 10 цм вода по теренот.. каде влезе после 3-4 натпревари неиграње поради повреда.. мене не ми треба никој да ми кажува.. гледам јас.. А тоа на Гоал ако си забележал (очигледно не си) нон стоп си пишуваат нешто против Интер.. никогаш немам ништо добро прочитано особено оној нив италијански колумнист Карло Гарганезе.. ама ти мал си.. не можиш тоа да го видиш.. тој е голем фан на Јувентус.. исто така и тоа не го знаеш.. така да кога не пишуваш си попаменте..
Инаку за оваа сезона Златко даде еден гол против Вердер, првата утакмица против Панатинаикос двата ги намести.. тоа се 90 % негови голови.. само тоа ти не можиш да го видиш.. некогаш не е се до головите.. 2 утакмици мислам не играше.. намести еден гол со Анортозис кога игравме во гости..
И уште нешто.. што не можиш да видиш.. ебати екипата во која напаѓачот мести голови.. и оние кои ги постигнува му се индивидуални преку 80 %, а годинава ги даде околу 30 тина..
Поправи ме ако грешам..

8 настапи 1 гол е тоа му е учинокот во ЛШ за оваа година!
покрај фактот дека против манчестер како младо теле во шарена врата се чудеше на потезите на роналдо!
додека сантон 18 годишник успешно му парираше!

8 настапи 1 гол е тоа му е учинокот во ЛШ за оваа година!
покрај фактот дека против манчестер како младо теле во шарена врата се чудеше на потезите на роналдо!
додека сантон 18 годишник успешно му парираше!

А каков учинок ти сакаш од него со ваква средина? Тој даде 1 гол, Адриано даде два гола.. подобар ли е? да не даде некој 10 гола.. па да го цениме голот на Златан?
Кои се тие потези на Роналдо? Прво викаш потезите на Роналдо, после викаш Сантон го чуваше.. се побиваш самиот себеси..
Да не треба Златан да го чува Роналдо? Оти викаш Сантон го чуваше, а Златан се пулеше.. а што требаше да прави? Да се врати назад?
Плус тоа Златан играше сам во напад против Фердинанд и Видич, додека крилата Балотели и Станкович не знаеа на кај тераат..
Така да изгледа си ја слушал утакмицава на радио.. не си ја гледал..
Исто како тој претходниот кој рече.. ебати играчот.. погоди статива од 3 метра.. :tapp: Златан врска нема.. статива погоди.. а Видич кој даде гол со глава е расен голгетер..:tapp:

а разликата меѓу занети и ибро може само интериста да ја види а ти пошто не си интериста неможеш и нема да ја видиш никогаш!

разликата е што Занети игра со срце за клубот...а Ибра игра за кеш...тоа е тоа...ахххх тие трансвериии...добрите ги шиткаме, лоши купуваме...ако замине Ибра, тука е Балотели...но неможе да го замени..млад е сеуште...Адри беше зверотиња...бушеше со секој шут али си отиде...се упропасти...ако сака Ибра да си оди,нека си оди...алчен г* два к**а јаде...он сака добар пласман у ЛШ...али ке видиме...

popcorn-machine.jpg

3 за 100 3 за 100 . . . .

Као малине деца ... се карате за босански идиот кој што кај и да е ке го напушти клубот освен ако Газда Морати не му дуплира плата ...Преку кур со такви ... реков и ке речам ... типот е ЗВЕР и мн. пати ни го вадел ГЗОТ ама со парите од Ибра ке земеме 2-3 мн. јаки играчи = Чао ибра ... никој нема ни да те памти.

Значи јас цело време дрдорам ама никој не разбира.. јас не плачам по Златан.. !! Јас плукам по Бранка и Ориали!! Сите овие години додека го гледам Интер тие имаат барем 60 % промашени трансфери.. нешто недозволиво за клуб како нашиот.. значи не е работата за Златан.. туку за нив..
А тие муабети дека Мота е извонреден играч кажувајте му ги на друг.. ќе останеше во Барса ако беше.. само да не се повреди на пола сезона кај нас.. па после да ве видам кај ке се пикате..
Друго.. викаш светска класа играчи а? Ти бре колку години имаш? Знаеш ли ти што е светска класа? Светска класа играч е оној кој може да ти донесе титула.. Такви се малку на број.. Тоа се следните.. Златан, Роналдо, Меси, Кака, Лампард, Жерард, Торес или до оние постарите Гигс, Фиго, Зидан, Роналдо.. но тоа во никој случај не се Станкович, Камбиасо и вашиот омилен Занети! Да, Занети е извонреден фудбалер и борец.. ама пред него во Интер имало многу такви.. ама вие сте генерација која откако го следи Интер тој е тука најдолго.. па некако сте заљубени во него.. ама факт е дека тој не можи да ви донеси никаков трофеј.. па ако сака и три нозе нека има..

Контрадикторност, again.

Не само што плукаш по Ориали и Бранка, многу лошо мислење имаш за целиот останат тим, Морати, навивачите... Ретко кој вистински навивач на Интер го дели истото мислење со тебе или размислува како тебе. Јас лично не можам да се замислам во твоја позиција, да плукам тим за кој што навивам, играчи, најверни навивачи, а да поддржувам и да сум заљубен во само еден играч на истиот тим, ти според ова не си навивач на Интер, туку навивач на Златан Ибрахимовиќ, лично и персонално.

Друго што сакав да кажам. Не можеш да ме убедиш дека Занети, Маикон не се играчи од светска класа. За да си играч од светска класа треба да си една од најважните карики во тимот, играч од кој зависи играта на тимот, играч врз кој ќе можат да се потпрат останатите соиграчи на теренот, а не мора да значи да носиш титули. Анри пак ќе го спомнам, немаше со Арсенал титула во ЛШ, дали тоа не го прави играч за почит, играч од светска класа?
Точно, ние сме генерација која живее во времето кога Занети игра за Интер, со над 600 настапи, многу е нормално Занети да ни биде нашиот незаменлив капитен, играчот кој го обожаваме, сигурно тоа нема да биде Меаца for god sake! Ние сме генерацијата навивачи во време кога игра Занети. И морав да дополнам, Занети секако ни носи титула, стандарден првотимец е, капитен, тој ги подига трофеите еве веќе 4 сезони по ред, инаку Интер игра со 11 играчи на терен.

Инаку многу добро ми се познати таквите навивачи како тебе. Ти си навивач од типот на оние миланези кои ги поставаа срамните банери на Меаца кога Малдини се збогуваше од играчката кариера...

Хулио Цезар моментално најдобриот голман на светот!
Мајкон-најдобриот десен бек на светот!
Кордоба-капитен на колумбија!
Киву-Капитен на Романија!
Сантон-18 годишник актуелно повикан да учествува во купот на конфедерации!
Патрик Виеира-капитен на франција
КАмбиасо стандарден првотимец на Аргентина и главен носител на играта!
Занети-капитен на Аргентина
Матераци-носител на титула светски првак и главен виновник што италија е таму!
дејан станковиќ-капитен на србија
Фиго-легенда на светскиот фудбал испратена во пензија од целиот свет и истотака долгогодишен капитен на португалија!
БАлотели-18 годишно котле кое се држи рамо до рамо со сите останати во тимот!

ако тебе било кој од овие не ти го прави меракот да го гледаш интер тогаш ти не си интериста!

во тимот има 6 капитени на репрезентации и тоа не било кој туку светски репрезентации!
двајца играчи за кои било кој друг тим би дал цело богатство и двајца младинци кои со само 18 години се пробиваат до првата постава на актуелниот светски првак!
колку вреди ибро дупло повеќе вреди ЦЕзар!

Фиго-легенда на светскиот фудбал испратена во пензија од целиот свет и истотака долгогодишен капитен на португалија!

ако тебе било кој од овие не ти го прави меракот да го гледаш интер тогаш ти не си интериста!

во тимот има 6 капитени на репрезентации и тоа не било кој туку светски репрезентации!
двајца играчи за кои било кој друг тим би дал цело богатство и двајца младинци кои со само 18 години се пробиваат до првата постава на актуелниот светски првак!
Камби не е стандарден во Аргентина од ко дојде Марадона , и Занети не е капитен туку е Маскерано :helou:

Друго се тие на место .. Ибра не е Интер , свати го тоа господине ИбраЦадабра :back:

Контрадикторност, again.

Не само што плукаш по Ориали и Бранка, многу лошо мислење имаш за целиот останат тим, Морати, навивачите... Ретко кој вистински навивач на Интер го дели истото мислење со тебе или размислува како тебе. Јас лично не можам да се замислам во твоја позиција, да плукам тим за кој што навивам, играчи, најверни навивачи, а да поддржувам и да сум заљубен во само еден играч на истиот тим, ти според ова не си навивач на Интер, туку навивач на Златан Ибрахимовиќ, лично и персонално.

Друго што сакав да кажам. Не можеш да ме убедиш дека Занети, Маикон не се играчи од светска класа. За да си играч од светска класа треба да си една од најважните карики во тимот, играч од кој зависи играта на тимот, играч врз кој ќе можат да се потпрат останатите соиграчи на теренот, а не мора да значи да носиш титули. Анри пак ќе го спомнам, немаше со Арсенал титула во ЛШ, дали тоа не го прави играч за почит, играч од светска класа?
Точно, ние сме генерација која живее во времето кога Занети игра за Интер, со над 600 настапи, многу е нормално Занети да ни биде нашиот незаменлив капитен, играчот кој го обожаваме, сигурно тоа нема да биде Меаца for god sake! Ние сме генерацијата навивачи во време кога игра Занети. И морав да дополнам, Занети секако ни носи титула, стандарден првотимец е, капитен, тој ги подига трофеите еве веќе 4 сезони по ред, инаку Интер игра со 11 играчи на терен.

Инаку многу добро ми се познати таквите навивачи како тебе. Ти си навивач од типот на оние миланези кои ги поставаа срамните банери на Меаца кога Малдини се збогуваше од играчката кариера...

Искрено многу повеќе го сакав Адриано од Златан. Адриано ми е најмил играч откако го пратам Интер.
А под играч светска класа подразбирам играч кој може да го поведе тимот кон освојување на титула, било да е првентство или лига на шампиони. А според тебе класа треба да бидеш, само да се најдеш во тој тим.. значи за тебе класа играчи се Фавали (кој беше во Милан кога ја освоија ЛШ), Фереира (кој игра во Челзи), Белети (кој играше во Барса), Хипиа, Шмицер, Барош (кој играа во Ливерпул).. итн..
Имаме различни сфаќања за тоа што е класа играч, а јас погоре го наброив моите.. доста сме далеку..
А Занети дефинитивно не е во нив. Туку да.. тој го кревал трофејот..
:tapp: Па го крена во купот еднаш и Кордоба.. и тој е класа.. Ама Меси никогаш го нема кренато.. оти не е капитен.. а не класа..
Јас сум за разлика од вас навивач кој мисли на Интер, а не на легендите.. Јас сум во оние на кои подраг му е Златан од Занети, Кака од Малдини, Роналдо од Гигс, Меси од Пујол, Зидан од Раул..
Има голема разлика меѓу нас.. а не сакам да бидам како вас..

Ти бе драги што броиш.. Кордоба капитен на Колумбија, Киву капитен на Романија, Виеира капитен на Франција па што? Тоа ли ги прави светска класа? Капитени се оти се најстари и наискусни во тимовите..
А за Занети ако толку пратите фудбал не е веќе капитен на Аргентина.. играше на последната која ја гледав во квалификациите и не беше капитен.. друг беше.. не се сеќавам кој.. под водство на Марадона веќе не е капитен.. и што? Светска класа? Тоа нема врска..
А за Цезар што ми го токмиш со Златан многу грешиш.. Оваа му е прва сезона како брани Цезар.. како брани таак добро.. минатите не знаеше на која страна тера.. безброј киксови и тоа во клучни утакмици како Интер-Валенсија, Ливерпул-Интер.. бранеше добро минатава сезона.. ќе видиме наредната.. па и време беше да ти кажам.. веќе има 30 години.. да почни да бране..

Хулио Цезар - он титула не може да донесе, ама ајде за него си у право
Мајкон-најдобриот десен бек на светот... кој беше повреден у пролетен дел од сезона и не играше = не помогна на тимот.
Кордоба-капитен на колумбија! Тоа капитен ништо не мења коа праеше киксови
Киву-Капитен на Романија! повреден на секоја 2ра утакмица!
Сантон-18 годишник актуелно повикан да учествува во купот на конфедерации! И што сеа??? Дефанзива има фурни леб да јаде!
Патрик Виеира-капитен на франција - Дудук невиден, сменет после 45 минути со Манчестер, гол по ЛИЧНО негова грешка. Преплатено дрво!
КАмбиасо стандарден првотимец на Аргентина и главен носител на играта! - Ќути у право да си за нешто!
Занети-капитен на Аргентина, сега ако е капитен, пошо не беше викнат на светското. Жива легенда, се согласувам, ама титула донесе САМ - НЕ, не успеа...
Матераци-носител на титула светски првак и главен виновник што италија е таму! А игра у Интер ко што треба? Сезонава не заигра, не ми го збори те молам!
дејан станковиќ-капитен на србија. Станковиќ добар е? Ха ха ха - па зошто да се објаснувам со тебе бре!?!?
Фиго-легенда на светскиот фудбал испратена во пензија од целиот свет и истотака долгогодишен капитен на португалија... кој дојде во интер на 35 години и одигра вкупно 20 утакмици и напраи 1 асистенција. Не ми збори за пензионери
БАлотели-18 годишно котле кое се држи рамо до рамо со сите останати во тимот - Огромен талент, кој треба да промени понашање и да почне да игра ко што личи за 18 годишњак, а не да се понаша ко да го фатил господ за јајца!

Станковиќ, Виеира, Фиго, Матераци - Ниеден од овие! Според мене све е ова за да се запали = продаде!
Киву, Кордоба - едниов ретко игра, кога игра повеќе време е паднат на земја, а вториов знае да напраи кикс као никој!

Сантон - Чекајте, не се палете сепак примарна треба да му е играта у дефанзива каде што не играше ништо посебно сезонава. Сепак има голем талент, ама не за сега да се збори дека е нај нај, прерано е!

во тимот има 6 капитени на репрезентации и тоа не било кој туку светски репрезентации! - Колумбија, Србија, Романија светски, да де од планета земја се, не се од Марс... ако мислеше на тоа “СВЕТСКИ“!

колку вреди ибро дупло повеќе вреди ЦЕзар! - Се сменија многу шампиони во Интер, ама ниеден не донесе титула! Роналдо, Виери, Рекоба, Џоркаеф, Бранка, Заморано, Адриано...

Ибра е најдоброто што му се случило на Интер, пред да дојде он зборот титула беше мисловна именка! Што сакаш кажи, ама така е! Се боревме за ЛШ и испаѓавме у 3то коло од квалификации од тимови ко Хелсинборг! Ако памтиш...
Немаше кој да преземе одговорност на себе!
Задњиве две титули (кога имаше каква-таква конкуренција) се по заслуга на Ибра! Лани со Парма после 2 месеца пауза влага второ полувреме и дава 2 гола!!! Па што имаш да кажеш за таков играч?? КАПА ДОЛЕ!
Сезонава 26 гола у Калчо лига, Капоканониере! И ти ми збориш за ЛШ, епа точно не може да игра против Видиќ и Фердинанд ко што игра против Каладзе и Јанкуловски или Легротаље и Григера (одбраните на конкурентите)... Кај беше Станковиќ со Манчестер?? Виера?! Фиго?! Твоите шампиони... што да играа без Ибра ќе дишеа прашина од Џенова и Палермо...
Требаше да сфатиш дека Ибра е шампионот кој го направи Интер ова што е! Ако не беше он, немаше да бидат 17, него ќе беа 14!

Сака да си оди? - Ок, нека оди. Ама Интер ќе изгуби многу, ќе биде премногу ослабен! Свесен ли си колку знае да биде незгодна тоа продавање на најдобриот играч!? Треба нов лидер, стрелец, нов ШАМПИОН! Кој ќе го замени?
- Никој пријателе, никој...

А ти и другите што плукаат по него, треба да стаат прст на чело и да се прашаат од кај се овие 17 титули...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom