Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мурињо е многу конфузен во изјавите. Првин велеше дека ни се потребни пет засилувања. Сега вели три. Напаѓач, среден ред и дефанзивец. На прашањето дали се тоа Карваљо, Деко и Ето вели не Мота, Милито и уште еден

Нешто се има збунете лудиов му одлепила некоја клема.

Tuttomercato Inter

Out:
- Patrick Vieira (PSG)
- Luis Antonio Jimenez (Parma)
- Francesco Bolzoni (Genoa)
- Luis Figo (late career)
- Ricardo Quaresma (Genoa)
- Amantino Mancini (Manchester City)
- Cruz (Fiorentina, Juventus, Lyon and Bologna)
- Crespo (Genoa)

Наводно Мур не се насочувал кон Деко, туку главни цели биле Јаја Туре, Фелипе Мело и Марек Хамшик, а исто така се спомнуваат имињата на Даниеле Галопа (23) и Д’Агостино од Удинезе...како и Еден Хазард(18) :) и Хавиер Пастор (20, Аргентинец)

Доколку не се најде некој што ќе плати 100мил. еуро за Ибра, тој ќе продолжи да игра во Интер покрај Милито и Балотели (Арнаутович).
Исто така се спомнува и Касано.

Тевез бил се поблиску до Ман.Сити, а не сме биле заинтересирани за Карваљо туку за Видич и имало озборување дека жена му на Видич повеќе не му се допаѓа Манчестер како град (и здосадило) и таа би можела да биде главна алка за преселба во друг град. (Милано :) )

Интер 2009/2010
ROSA MAY 2009/2010: Goalkeepers: Julio Cesar, Toldo, Orlandoni.
(3)

Defenders: Cordoba, Zanetti, Maicon, Materazzi, Samuel, Chivu, Santon, Carvalho (Vidic).
(8)​

Midfielders: Stankovic, Cambiasso, Muntari, Motta, Khrin, Obi, Galloppa (D'Agostino), Shepherd (Hazard).
(8)​

Strikers: Ibrahimovic, Milito, Arnautovic, Balotelli, Right, Cassano (?).
(6)​

* Овај Рајт и Шеперд абер неам кој се, овај Оби највероватно се мисли на Обиња :nesum:

повеќе на:
http://74.125.87.132/translate_c?hl...le.com&usg=ALkJrhjfZkaCbWXaEgzcVegpd4Y8vMdpCQ

Edit: Sportmediaset
C_27_articolo_23989_GroupArticolo_listaparagrafi_itemParagrafo_0_immaginecorpo.jpg

резерви: Toldo, Orlandoni, Zanetti, Maxwell, Burdisso, Materazzi, Rivas, Chivu, Jimenez, Vieira, Muntari, Mancini, Obinna, Cruz

Abe Kosta obi ne e obinha,obi e igrac od pomladokot na Inter od sredniot red.A ova za rezervive kaj go najde ne znam samo sum siguren deka murinho najmalku 5-6 igraci ke izbrka.A toj so velese deka mu trebaat na murinho najmalce 5 igraci e u pravo zatoa sto treba da go obnovi timot,a i ne sum siguren deka stankovic ke igra dokolku se kupi uste eden kvaliteten igrac od sredinata i mislam dokolku se vlozuva poveke na taa pozicija na transfer pazarot so sigurnost ke ima ogromni da ne recam brilijantni rezultati.

Мурињо ме изненади со последнава изјава :tapp: , дека ни треба само едно засилување уште , покрај Мота и Милито ...

Мурињо е многу конфузен во изјавите. Првин велеше дека ни се потребни пет засилувања. Сега вели три. Напаѓач, среден ред и дефанзивец. На прашањето дали се тоа Карваљо, Деко и Ето вели не Мота, Милито и уште еден

Нешто се има збунете лудиов му одлепила некоја клема.

Карваљо и Деко (а посебно Деко) не се засилувања. Веруј ми....

Се служувам , двајцата се над 30 , мора нешто младо да се донесе , тие се потрошен материјал , макар Карваљо би можел да изигра уште 2 асолни сезони на ниво .

Не мора да значи дека не се засилувања.
Точно е дека се краткорочни решенија но можеби ќе бидат одлични за наредната сезона-две.

Abe Kosta obi ne e obinha,obi e igrac od pomladokot na Inter od sredniot red.A ova za rezervive kaj go najde ne znam samo sum siguren deka murinho najmalku 5-6 igraci ke izbrka.A toj so velese deka mu trebaat na murinho najmalce 5 igraci e u pravo zatoa sto treba da go obnovi timot,a i ne sum siguren deka stankovic ke igra dokolku se kupi uste eden kvaliteten igrac od sredinata i mislam dokolku se vlozuva poveke na taa pozicija na transfer pazarot so sigurnost ke ima ogromni da ne recam brilijantni rezultati.

Абе другар, зато напишав највероватно е Обиња, а не знаев дека имат играч од помладокот шо се викат Оби. :smir:

А то за со резервите е превземено од спортмедиасет, шо значит јас не ги измислив туку само ги постирав, капираш?

Од тие шо ги имат, според мене би требало да останат само: Toldo, Orlandoni, Zanetti, Maxwell, Chivu, Muntari, Mancini (чак и овај последниов мојт да си ојт)

све друго во аут !!!

А исто заприметив дека Занети го немаше во прв состав :nesvest: не се саглам :uvo:

Што се однесува до плеј...мислам дека треба да го искористиме Мансини за да го доведеме Снајдер од Реал.М (уште ако потпиши Кака за Реал, дури тогаш мислам поголеми ќе се шансите да дојде во Интер), а потоа или Хамшик или Елано.

Абе другар, зато напишав највероватно е Обиња, а не знаев дека имат играч од помладокот шо се викат Оби. :smir:
Абе да не се однесува на Оби Микел случајно!Јас така мислам-извинете ако треснаф некоја глупост:smir:

А то за со резервите е превземено од спортмедиасет, шо значит јас не ги измислив туку само ги постирав, капираш?

Од тие шо ги имат, според мене би требало да останат само: Toldo, Orlandoni, Zanetti, Maxwell, Chivu, Muntari, Mancini (чак и овај последниов мојт да си ојт)

све друго во аут !!!

А исто заприметив дека Занети го немаше во прв состав :nesvest: не се саглам :uvo:

Што се однесува до плеј...мислам дека треба да го искористиме Мансини за да го доведеме Снајдер од Реал.М (уште ако потпиши Кака за Реал, дури тогаш мислам поголеми ќе се шансите да дојде во Интер), а потоа или Хамшик или Елано.

Obi Joel Chukwuma детето игра лево крило или десно не сум сигурен, само знам дека е играч од средината и дека е многу брз и има солидна техника за негови години.

Не мора да значи дека не се засилувања.
Точно е дека се краткорочни решенија но можеби ќе бидат одлични за наредната сезона-две.

Деко има прецизен пас само ако нема никој околу него на 10 метри, другото се му е катастрофа. Претпоследната сезона, Карваљо изигра се на се (и ЛШ и ПЛ и купови) некои 20 утакмици, а последнава само 5. Само што се врати пак се повреди. И уште е повреден. Кое ниво?

Деко има прецизен пас само ако нема никој околу него на 10 метри, другото се му е катастрофа. Претпоследната сезона, Карваљо изигра се на се (и ЛШ и ПЛ и купови) некои 20 утакмици, а последнава само 5. Само што се врати пак се повреди. И уште е повреден. Кое ниво?
Деко знае да задржи топка и да ј даде на точно место во вистинско време. Исто така знае да го искористи шутот и да даде прекрасен гол.
Што друго е потребно за еден плеј? Што е тоа што го нема Деко?
Не знам колку е паметно во време на светска економска криза да се фрлаат толку пари за друг играч кога наредната сезона доаѓа Кутињо па и Керлон.
Syn неколку пати спомена во своите постови дека ни треба играч на таа позиција само за оваа сезона.

Карваљо беше стартер пред да се повреди и сега го загуби местото од Алекс кој е многу помлад од него и токму поради тоа добива шанса.
Цената за Карваљо и Деко се предпоставува дека е околу 10 милиони за двајцата.
Во тимот ги имаме Самуел, Кордоба, Куву, Матераци (Бурдисо и Ривас не ги споменувам бидејќи очекувам да заминат) на централната бекоска позиција, значи не мора да се трошат 30 милиони за Бруно Алвеш или Видич.

Абе Деко си е Деко , ако дојде за мали пари нема да биде на штета .. И Карваљо нека дојде ...

Оф : Многу ми се сосмеа , еден другар Миланист ми вика , Еххх дојде во Милан тренерот да е помлад од играчите :pos2::pos2::pos2::pos2:

Абе Деко си е Деко , ако дојде за мали пари нема да биде на штета .. И Карваљо нека дојде ...

Оф : Многу ми се сосмеа , еден другар Миланист ми вика , Еххх дојде во Милан тренерот да е помлад од играчите :pos2::pos2::pos2::pos2:
Не знам што ќе прават сега со овој. Без никакво тренерско искуство.
Тоа е исто како сега ние Бранка да го ставием тренер.

Морати и Лапорта се сретнале во Барселона
Што побрзо заврши ова што подобро.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom