Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не му е рано другари бе,баш сега би требало да дојде во Интер,и така Круз и Креспо си одат,тоа е повеќе од сигурно.Со Адри се раскина договорот,па затоа е идеален Аквареска да дојде,млад играч,брз,добар со топката,знае да за загради и се тоа,има добар шут.
Што ако го земе некој пред нас,како што најверојатно со Диего ке се случи(ма да не верувам во тоа).
Неможе никој да го земе затоа што Роберт Аквареска е наша сопственост, позајмен на Каљари...а како за дополнување и не е така млад ги има 25 години и тоа не е малку.

Неможе никој да го земе затоа што Роберт Аквареска е наша сопственост, позајмен на Каљари...а како за дополнување и не е така млад ги има 25 години и тоа не е малку.

Роберт има 21 година и добар напаѓач е само незнам дали Жозе ќе го сака во тимот.

Без разлика кој ќе ни биде напаѓач, се зависи од играта во средниот ред. Незнам како управата на Интер не го свати тоа во последните 10 години. Ниту еден квалитетен играч од средниот ред не беше донесен.

Пипо дрвото се утепа од давање голови зошто во тимот го има Бексо кој од секаде може да го погоди во глава, Кака и Пато кој му отвараат простор и Сидроф и Пирло кој со затворени очи ќе ми наместата шанса за гол (под услов да не е во офсајд).

Баш ме интересира што ќе бара Мурињо на летниов трансфер пазар. Рече дека знае точно што му треба на Интер па ај да видиме што ќе биде. Преку кур ми е од просечни и второкласни играчи за кои се интересираме. Полека наликуваме на Ливерпул кој неможе да направи асален трансфер пет години и кој секоја сезона пука со ќорци. Се знае како се работи се зимаат најдобрите играчи од помалите клубови во шампинатот (Барса, Реал, Јунајтед, Челзи, Баерн) плус некоја ѕверка од странство и се прави асален тим. Ни требаат само двајца играчи од средниот ред и еден до два напаѓачи во зависнот од тоа кој ќе си отиде.

Една замена за Виеира (Мело, Макун, Аквилани, Де Роси, Д’Агустино) еден класа Плеј (Диего, Хамшик, Снајдер), Добар партнер за Ибра во нападот (Тевез, Милито, Агуеро, Кваљареала) и еден добар напаѓач што ќе се нафати да седи на клупа а нема да зима голема плата по можност останувње на Круз.

Ако пак фрлиме многу кеш за дефанзивец а не добиеме добар плеј, тогаш сите во Интер предводени од Мурињо нека одат на психијатар за да се проверат и полека нека почнат да забораваат на Скудето и пласман подалеку од 1/8 - финале во Лигата на Шампиони.

п.с. болдот се мој фаворити

Само да се зачуваат Ибра и Мурињо, другото се менливо е.

Бразилскиот супер-модел Жизел Бундхен,се обложувала на Интер наш и така си добила малку по малку милион долари.Самата Жизел изјавила дека верува во момците на Жозе Мурињо.:vozbud::vozbud:
Почнала да се обложувала на Интер од декември минатата година,а и се подготвувала уште поголема заработувачка ако Интер го освоел калчото(Сигурно 100%).:vozbud::vozbud:

Да се обложувавме на секоја утакмица на Интер сега ќе бевме многу побогати, или Барса+Реал+Интер + Ман Утд = богатство

Прес конференцијата на Мур денес беше интересна, реплицираше на она што го кажа Берлускони, кога рече дека нештата ке беа поинакви доколку не беше голот со рака на Адри.

Прашање : Дали Мунтари ке биде подготвен за мечот со Лацио

Ј.М. : Денес тренираше со екипата, одработи цел тренинг, немаше негативни реакции и мислам дека ке започне од стартот на средбата .

Прашање : Што мислите за теоритеските шанси на Милан за скудетото

Ј.М.: Well, theoretically ... ( нема пореба од превод )

Прашње : Што мислите за изјавата дадена од Берлускони за играта со рака на Адри ?

Ј.М. : Без тој гол можеби нешта ке беа поинакви . Се случува тренерите да грешат, играчите да грешат, па и судиите, но, треба да збориме за СЕ, не само за нештата што се битни за нас . Нејќам да го користам вокабуларот од минатиот пат, зашто по прес конференцијата ( по мечот со Рома ) сето тоа изгледаше како да паднала Атомска Бомба врз Италија .

Како и да е, реков, сакам да зборам за СЕ, и со право мислам дека говориме за гол кој беше дискутабилен, НО, треба да збориме и за поените што некој ги добил благодарение на пеналите, а и да не го заборавиме фактот дека ова дерби можеше да заврши со 2,3,4-0 кога резултатот веќе беше 2 - 0 а Милан беа тие кои сеуште играа со 10 играчи во поле ( со Амбросини кој требаше да биде исклучен ), мора да збориме и за првиот меч помеѓу овие два клуба, кога Милан постигна гол од акција која започна со офсајд .
На кратко, покрај голот на Адри, мора да збориме и за многу други нешта, но не вреди .

Мурињо за Рибери ќе плати 40 милиони евра
30.04.2009.

Медиумите од Апенините најавуваат дека Жозе Мурињо се договорил со Морати кој му дал одврзани раци за ангажман на Рибери во дресот на Интер.

Имено Френк Рибери е цел на повеќе клубови од Европа, но ниеден досега нема доставено официјална понуда, па последните информации говорат дека Мурињо ќе издвои 40 милиони евра за услугите на Рибери.

Во меѓувреме произлегоа информации дека Мансини заедно со Максвел се фудбалерите кои сигурно ќе си заминат од Интер во летниот преоден рок.

Опаааа:vozbud:

Мурињо за Рибери ќе плати 40 милиони евра
30.04.2009.
Опаааа:vozbud:
Прв пат слушам вакво нешто, доколку Мурињо успее во Интер да ги донеси Диего и Рибери, ќе го појача Интер за 1/3 одколку што е.

Изјавата на Мур во врска со предноста од 7 бода на табелата, и во врска со губењето на титулата од Лацио во 2001 :

Приказната од 7 бода е многу интересна бидејќи истата предност ја имавме со месеци, потоа имавме предност од 10 бода неколку натпревари, но предноста беше секогаш помеѓу 5 и 7 бода. Сега, на 5 натпревари до крајот на првенството ние сеуште ја имаме таа предност, од 7 бодови . Освен првенството во Кипар и Холандија, каде Се е познато во врска со шампионот, нема друго првенство во Европа каде првиот ја има предноста што ние ја имаме, и сите тука ми зборуваат за приказната од 5ти Мај 2001, кога Интер загуби од Лацио .

Јас го паметам 1ви Мај, го паметам и 25ти Април, ден со специјално значење за вас италијанците, а и за нас, португалците .
Го паметам и 25ти Декември ( Божиќ ) како и 26ти Јануари, денот кога го прославувам мојот роденден .
Го памтам и 4ти Ноември но не го знам значењето на 5ти Мај. Ако ме прашате мене за денот кога ја освоив Лигата на Шампионите, ке ви го кажам, нема проблем, но ако ме прашате за датата кога сум изгубил во полуфинале од ЛШ, е на тоа не се сеќавам, исто е и со Интер, треба да се паметат само оние денови со големо значење за клубот, 5ти Мај не е важен .

:aplauz:

Прв пат слушам вакво нешто, доколку Мурињо успее во Интер да ги донеси Диего и Рибери, ќе го појача Интер за 1/3 одколку што е.

Уфф, ако ги донесете овие двајца има ЛШ како песна да ја пројдете, освен ако не ви се погоди некој тим од островото кој што ќе паркира шлепер пред својот гол па вие мислете му ја.:):))):tapp:

Уфф, ако ги донесете овие двајца има ЛШ како песна да ја пројдете, освен ако не ви се погоди некој тим од островото кој што ќе паркира шлепер пред својот гол па вие мислете му ја.:tapp:

Нема врска тоа друже,го пуштаме Рибери со тоа фацата ала Фреди Кругер и одма завршуваме работа:pos2::pos2::pos2:

Мала шала,но со овие двајца играчи,се разбира ако се доведат,ке биде полесно да поминеме екипа од островот,отколку сега.:smir:

Изјавата на Мур во врска со предноста од 7 бода на табелата, и во врска со губењето на титулата од Лацио во 2001 :

Приказната од 7 бода е многу интересна бидејќи истата предност ја имавме со месеци, потоа имавме предност од 10 бода неколку натпревари, но предноста беше секогаш помеѓу 5 и 7 бода. Сега, на 5 натпревари до крајот на првенството ние сеуште ја имаме таа предност, од 7 бодови . Освен првенството во Кипар и Холандија, каде Се е познато во врска со шампионот, нема друго првенство во Европа каде првиот ја има предноста што ние ја имаме, и сите тука ми зборуваат за приказната од 5ти Мај 2001, кога Интер загуби од Лацио .

Јас го паметам 1ви Мај, го паметам и 25ти Април, ден со специјално значење за вас италијанците, а и за нас, португалците .
Го паметам и 25ти Декември ( Божиќ ) како и 26ти Јануари, денот кога го прославувам мојот роденден .
Го памтам и 4ти Ноември но не го знам значењето на 5ти Мај. Ако ме прашате мене за денот кога ја освоив Лигата на Шампионите, ке ви го кажам, нема проблем, но ако ме прашате за датата кога сум изгубил во полуфинале од ЛШ, е на тоа не се сеќавам, исто е и со Интер, треба да се паметат само оние денови со големо значење за клубот, 5ти Мај не е важен .

:aplauz:
Браво за Мурињо има човекот што да каже на пресконференција.
Но пресконференција вчера одржа и Габриеле Ориали.
Во продолжение еве неколку негови одговори.

Може ли да речеме дека се вратија деновите кога во Милано ќе се паметаат по фудбалот?
Да , иако јас ниту Јувентус не го исклучувам све додека постојаат математички шанси. Но според прикажаното сепак ќе се одлучува помеѓу Интер и Милан.
За натпреварот со Лацио дали се плаши Интер?
Да бидам искрајен, на пет натпревари до крајот и седум бодови разлика со сигурност сме мирни.
Веќе е започната вербална војна помеѓу Берлускони и Морати?
Ако Адриано Галијани е на страната на Берулоскони, јас сум сигурно на страната на Морати. Ако погледнеме колку пенали му се судени оваа сезона на Милан, тоа е рекорд што го покажуваат статистиките покажани овие денови. Без обзир на се ние имаме седум бодови предност, а со тоа покажува кој е кој во сериа А.
После секој пораз , вашата реакција беше одлична, но овој пат со Лацио играте без Станковиќ и Балотели?
Во последно време изгубивме бодови кој ги искористија другите. Вистина е дека после секој пораз игравме одлично, но сега ќе играме без неколку важни играчи.

Што ќе кажете за случајот Ибрахимовиќ?
Да бидам искраен не постои случај, јас се надевам дека Ибрахимовиќ ќе ја освои наградата за најдобар стрелец, но тоа не е исто како и златната топка, но и тоа ќе биде.
Дали разговаравте со Ибрахимовиќ?
Да, дури и пред неколку минути.

Massimo Moratti – Омилениот Претседател

Масимо Морати е сите знаеме, син на славниот претседателна Интер Анџело Морати кој за 100 илјадигермански марки во 1955 година го купи Интер, па заедно со тренерот Хеленио Херера го создадоа «Grande Inter» во среднината на 60-те на 20 век.
Неговата ера завршила во 1968. кога клубот беше продаден на Иван Фраизоли. Но Анџело Морати својата страст за клубот му ја преносол на неговиот син Анџело Морати кој во 1995 година го купи клубот од Ернесто пелегрини за 70 милиони марки и го врати во најомиленото семејство меѓу навивачите на Интер - Морати. Желбата на новиот претседател беше да го поновет успехот на неговиот татко. Но Масимо направи и чекор повеќе, можда (се уште) не резултатски. Прво во клубот како соработници ги повика сите легенди кој играле за Интер, факети, Суарез, Мацола...Од интер веднаш стана семејство. потоа по негова иницијатива го покрена Интер Кампот како еден вид помош за децата од неразвиените делови на светот. Масимо Морати рекол: «Мораме да се ставеме на нивната позиција, не им е лесно, а ние сакаме само да им подареме малку среќа. Тоа е све што направивме и се ставивме на нивна позиција и се одлучивме за овој проект. Ме радува размислувањата на тие деца дека се среќни во интер Кампусот, а после десет години ќе бидат уште посреќни.» Но денеска од другите тајкуни немаат слух да направат проект во кој нема никаква заработка. Во овој кампус исклучиво се троши и нема никаква заработка, а досега ниедно од тие деца не е дојдено во Милано за да игра за Интер, па за да би му вратил на клубот тоа што го вложил.
Морати се занимава со нафтена индустрија, и спаѓа меѓу милјонерите. Масимо Морати може да се пофали како претседател за кого баш никој нема речено занего нешто лошо со сите сегашни и некогашни фудбалери на Интер се однесувал како нивни родител, а меѓу пофалбите не изостануваат ниту од Паоло малдини, Алесандро дел Пиеро, поранешни тренери, поранешни легенди...Дури и луѓето кој добиле отказ никогаш не кажале нешто лошо против Морати…На играчите им го раскинуваше договорите, тренерите ги менуваше као чорапи, а тие сите беа благодарни на Морати. многу однив го сметаа како втор татко, примерот со роналдо на кој и додека беше во мадрид тој нејаизгуби подршката од Морати. најдобар пример е Кану, купен од ајакс и му открија дека е срцева мана опасна по животот. дали тоа Ајакс го знаеше? Сепак Морати не сакаше на Ајакс да го тужи поради тоа што се откри дека Ајакс знаел за случајот, а од својот џеб платил за операцијата на тој млад фудбалер во САД во кој несамо што му го спасија животот туку и го вратија во фудбалот. А за Интер одигра само 20 натпревари и постигна само еден гол, а Морати дури три пати му ја подигна платата. после тоа отиде во Арсенал, а денеска игра во Портсмут и никогаш нема да ја заборави помошта од Морати додека е жив. Морати е таков што кога ги зема играчите и во нив верува, некогаш и премногу со нив се врзува што понекогаш дури и со крива проценка му наштетува на клубот. тоа му е мана, али и доблест, заради што целиот фудбалски свет го поштува и го сака.
ПРОДОЛЖЕНИЕ
Čitao sam nedavno jedan članak u kojem je autor uspoređivao dvije vrste predsjednika – s jedne je strane stavio vlasnika Manchester Uniteda Glazera, a s druge Morattija. Glazera je opisao kao čovjeka kojeg prema klubu ne veže nikakva emotivna nit, već čisti interes i zarada. Morattija je pak okarakterizirao kao čovjeka koji prvenstveno iz strasti vodi svoj klub, jer financijski gubici Intera su očiti. Naveo je sve prednosti i mane koje svaki od tih pogleda na nogomet donosi, ali na kraju je sve rekao u jednoj, jednostavnoj rečenici: «kao zaljubljenik u nogomet uvijek bih želio da je predsjednik mog kluba Massimo Moratti».
Potpisujem, a imam i sjajnu priču svog osobnog iskustva! Niti nakon dva mjeseca mi ne izlazi iz glave, a bila je objavljena kao vijest. Vidim da je pročitana samo dvadesetak puta, pa je želim ponoviti, jer se uklapa u cijelu sliku. Ona potkrjepljuje moje osobno mišljenje (a očito nisam sam) o jednostavnosti našeg velikog predsjednika: «U srijedu 4. veljače dobio sam potvrdu kako se ulaznice za derby koje u prodaju kreću 5. veljače neće moći kupiti putem Interneta ili telefonski preko Prenoticketa (tako sam ih kupio za Manchester United). Ulaznice su se mogle kupiti isključivo u filijalama Banca Popolare di Milano (Narodna banka Milana). Tako sam kontaktirao tetu u Bariju i zamolio je da odmah ujutro 5.veljače stane u red i kupi mi dvije karte. Međutim, već oko 9:30 karata više nije bilo. Pričala mi je kako je bilo ljudi koji su ulaznice čekali od 5:30 ujutro i ostali bez njih. Mogu samo zamisliti kako je bilo u Milanu kad je u Bariju bilo tako. Odmah nakon tog saznanja sam poslao e-mail predsjedniku Massimu Morattiju. Onako, iz očaja. Jedina prava nada bila je da ću naći ulaznice prije utakmice. Bilo je pitanje samo koliko ću morati izdvojiti za to.
No kad sam već bio u Veneciji treći dan (12.2.) javila mi se majka koja mi je rekla kako sam dobio mail od Ureda predsjednika Morattija koji mi odobrava dvije karte za treći crveni prsten po cijeni od 22,00 EUR po karti, te da im odmah pošaljem osobne podatke. Naravno, sjurio sam se na kompjuter u hotelu i odmah im poslao sve traženo. U petak poslije podne zazvonio mi je mobitel, a kada sam se javio na drugoj strani je bila gospođa koja mi je priopćila nevjerovatnu vijest: “gospodine Raguž, zovem iz Intera, samo da vam javim da su vaše karte u redu, te ih možete preuzeti na stadionu Giuseppe Meazza na ulazu broj 7 tri sata prije početnog udarca.” Nisam mogao ništa reći, osim što sam ponavljao “grazie mille, grazie” i tisuću puta hvala!
Vrlo brzo je stigla “ta” nedjelja i u 17:30 sam se pojavio na ukazanom mjestu. Kiosk s natpisom “Inter accrediti”. Nema nikoga u redu, samo jedan gospodin u kiosku. Priđem onako bojažljivo i kažem tko sam, te da su mi rekli da tu moram preuzeti karte. Gospodin mi uzme putovnicu, pogleda neku listu i pokaže palac gore. “Tutto OK”, kaže. Karte su tu. Tek me u tom trenutku prošla napetost i uzbuđenje, jer sve to je do tog trenutka djelovalo apsolutno nestvarno. Bez pretjerivanja, taj gospodin je pred sobom imao možda 20 kuverti, među kojima i ona s mojim prezimenom.»
Za mene «simply the best»!
moratti495.jpg

МАСИМО МОРАТИ

поздрав интеристи после 2 неделна голгота без компјутер се враќам да потполнам празен простор на фан клуб интер :helou:

еве две убави позадинки за десктоп
27524.jpg

27526.jpg

п.с.Думан многу убав пост!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom