Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
После поразот од Манчестер и победата на Јувентус јас посакував само 3 бода како било земени.. ако сакаа гол со рака нека дадат.. многу лесно можеше да паднат психички.. и да останиме и без скудето годинава.. сега е подобро.. ние наредната со Реџина дома, Јуве на гости кај волчицата.. од убаво поубаво за нас..:pipi:

Сантон мислам дека би играл уште подобро по десна страна, ама за жал за таа позиција да му ја земе на Маикон само може да сонува. Инаку солиден е, само малку да поработи во дефанзивните задачи, и ќе биде топ.

Честитки за трите бода против Фиорентина.
Ибро Мајсторе.

Браво за ибракадабра , сантон , цезар и камбиасо ... Другите беа за Турново .....

Со ваква игра ЛШ НИКАД !!!!!!!

Браво за ибракадабра , сантон , цезар и камбиасо ... Другите беа за Турново .....

Со ваква игра ЛШ НИКАД !!!!!!!

Ако очекуваш игра за око со Камбијасо, Занети, Мунтари и Станкович во средниот ред, мој совет е да не уклучуваш Телма за време на викендите . Дај отворете ги очите и гледајте реално на работите, зар некој од вас од аспект на некој кој објективно гледа на работите, веруваше дека Интер со ваков среден ред ке освои ЛШ ?! Уште пред сезоната реков, Скудетото во една ваква ситуација кога Јуве и Милан се скалила погоре од минатата сезона ке биде највисокиот дострел годинава т.е. Скудетото е максимумот што можеш да го исцрпиш од оваа екипа .
Донекаде ги сваќав фановите на Милан од стартот на сезоната кога Милан победи 1-0 во миланското дерби, имаше многу коментари за начинот на игра, за средниот ред, типот на играчи кои дефинитивно не влеваат страв за противниците и не се еден Кака, Роналдињо или Пато . . . . и да, во право беа, ист став ке имав и јас доколку Милан го имаа составот кој сега го има Интер кој освен подобра одбрана, и не може да се пофали со друга предност пред градскиот ривал . Ама, они '' уживаат '' во борбата за ЛШ, а фановите на Интер по секое коло се се' повеќе и повеќе убедени дека оваа година Скудетото ке остане во црно-синиот дел од Милано .

Мурињо е тренер, не волшебник, и незнам зашто воопшто се обидувате да најдете некој кривец за играта, или неуспехот во ЛШ .
1. Доаѓа во средина која во фудбалска Европа е една од најкомплексните .
2. Доаѓа во тим кој има се на се 26 играчи, 5 од нив добри и докажани напаѓачи . . . . ваков состав само ретардирана будала може да состави што уште од старт е огромен минус за адаптација .
3. Цела своја кариера преферира систем 4-3-3 кој во Италија едноставно не запали, и истиот на пола сезона го преиначува во 4-3-1-2 формација во која нема место за новите засилувања .
4. Тука е 8-9 месеци .

Со вакви проблеми, и со тренер од типот на Манчини, вие драги мои ке го гледавте она што јас го гледав со Интер од 94та нагоре, неубава слика, и ве убедувам, наместо да правевте муабет за Скудето и прогрес во ЛШ, вие ке правевте муабет за борбата за пласман во ЛШ, и за следниот противник од УЕФА Купот . :toe:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

За денешниот меч нема да коментирам многу . Задоволен од резултатот, а и од играта со оглед дека се ицрпија со Јунајтед, победа со 2 гола разлика без примен гол против Фиорентина во викенд кога ривалите за Скудетото победија ( зголемен притисок пред мечот ) е супер резултат .
Е сега за оние медиуми кои пишуваа дека и фановите полека му го вртат грбот на Мурињо, незнам дали приметивте, али при крајот на мечот 55 000 гледачи го пееа неговото име, нешто што од времето на Симони на Меаца не се случувало ( точно 10 години ) ! Во вакви моменти, по излез од ЛШ, Интер функционира како ЦЕЛИНА, а минатата сезона во најтешките мигови за тимот некој дури и се откажа од истиот . :kesa:

Друг интересен момент што забележав а ме насмеа ( oд друга страна го ценам ), по постигнувањето на вториот гол на Ибра, приметете го Муту како дојде да му честита за '' малото '' ремек дело, нешто што обично се случува по последниот свиреж на судијата а не во период кога мечот сеуште не е завршен, респект и за него, а за Ибра . . . . . :cuc:

п.с. Ова заборавив да го додадам .

Имаше еден транспарент, "Hapeau Manchester ma anche noi siamo una grande squadra. Moratti-Mourinho avanti tutta", еве ви го и преводот, Браво за Манчестер Јунајтед ( Капата доле ), но и ние имаме голем тим, со Мурињо и Морати одиме напред !!!!!!! Forza Inter !

Ако очекуваш игра за око со Камбијасо, Занети, Мунтари и Станкович во средниот ред, мој совет е да не уклучуваш Телма за време на викендите . Дај отворете ги очите и гледајте реално на работите, зар некој од вас од аспект на некој кој објективно гледа на работите, веруваше дека Интер со ваков среден ред ке освои ЛШ ?! Уште пред сезоната реков, Скудетото во една ваква ситуација кога Јуве и Милан се скалила погоре од минатата сезона ке биде највисокиот дострел годинава т.е. Скудетото е максимумот што можеш да го исцрпиш од оваа екипа .
Донекаде ги сваќав фановите на Милан од стартот на сезоната кога Милан победи 1-0 во миланското дерби, имаше многу коментари за начинот на игра, за средниот ред, типот на играчи кои дефинитивно не влеваат страв за противниците и не се еден Кака, Роналдињо или Пато . . . . и да, во право беа, ист став ке имав и јас доколку Милан го имаа составот кој сега го има Интер кој освен подобра одбрана, и не може да се пофали со друга предност пред градскиот ривал . Ама, они '' уживаат '' во борбата за ЛШ, а фановите на Интер по секое коло се повеќе и повеќе се убедени дека оваа година Скудетото ке остане во црно-синиот дел од Милано .

Мурињо е тренер, не волшебник, и незнам зашто воопшто се обидувате да најдете некој кривец за играта, или неуспехот во ЛШ .
1. Доаѓа во средина која во фудбалска Европа е една од најкомплексните .
2. Доаѓа во тим кој има се на се 26 играчи, 5 од нив добри и докажани напаѓачи . . . . ваков состав само ретардирана будала може да состави што уште од старт е огромен минус за адаптација .
3. Цела своја кариера преферира систем 4-3-3 кој во Италија едноставно не запали, и истиот на пола сезона го преиначува во 4-3-1-2 формација во која нема место за новите засилувања .
4. Тука е 8-9 месеци .

Со вакви проблеми, и со тренер од типот на Манчини, вие драги мои ке го гледавте она што јас го гледав со Интер од 94та нагоре, неубава слика, и ве убедувам, наместо да правевте муабет за Скудето и прогрес во ЛШ, вие ке правевте муабет за борбата за пласман во ЛШ, и за следниот противник од УЕФА Купот . :toe:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

За денешниот меч нема да коментирам многу . Задоволен од резултатот, а и од играта со оглед дека се ицрпија со Јунајтед, победа со 2 гола разлика без примен гол против Фиорентина во викенд кога ривалите за Скудетото победија ( зголемен притисок пред мечот ) е супер резултат .
Е сега за оние медиуми кои пишуваа дека и фановите полека му го вртат грбот на Мурињо, незнам дали приметивте, али при крајот на мечот 55 000 гледачи го пееа неговото име, нешто што од времето на Симони на Меаца не се случувало ( точно 10 години ) ! Во вакви моменти, по излез од ЛШ, Интер функционира како ЦЕЛИНА, а минатата сезона во најтешките мигови за тимот некој дури и се откажа од истиот . :kesa:

Друг интересен момент што забележав а ме насмеа ( oд друга страна го ценам ), по постигнувањето на вториот гол на Ибра, приметете го Муту како дојде да му честита за '' малото '' ремек дело, нешто што обично се случува по последниот свиреж на судијата а не во период кога мечот сеуште не е завршен, респект и за него, а за Ибра . . . . . :cuc:

Брат ... без навреда ама имам право да очекувам од мојот ТИМ кој има 1000 пати појак состав од фиорентина да игра ДОСТОЈНО а не да се молиме во Цезар као при секое дерби .. Што правиме ако Цезар падне у форма ? Кој ке биде крив ? Мурињо ? Морати ? кој ? Нешто мора да се мења ... што ... се надевам Мурињо знае најдобро

Брат ... без навреда ама имам право да очекувам од мојот ТИМ кој има 1000 пати појак состав од фиорентина да игра ДОСТОЈНО а не да се молиме во Цезар као при секое дерби .. Што правиме ако Цезар падне у форма ? Кој ке биде крив ? Мурињо ? Морати ? кој ? Нешто мора да се мења ... што ... се надевам Мурињо знае најдобро
Со 26 играчи од старт нешто да се менува ? Е да, да се продадат минимум 5-6 од нив, па после да се дискутира .

И чекај малце, 1000 пати појак состав од Фиорентинта ? Дај бе, Јуве - Фиорентина, едвај 1-0 со чист поништен гол на Џила, Милан - Фиорентина, Абијати човек на мечот, на крајот од истиот Анчелоти играше без напаѓач . Фиорентина се феноменален состав, ова беше дерби меч, каде најрелевантен е резултатот, а ке повторам, во ситуација кога играат меч по оној со Јунајтед, во ситуација кога ривалите победија и притисокот е голем, Интер победи без примен гол . . . . ОДЛИЧНО !

Со 26 играчи од старт нешто да се менува ? Е да, да се продадат минимум 5-6 од нив, па после да се дискутира .

И чекај малце, 1000 пати појак состав од Фиорентинта ? Дај бе, Јуве - Фиорентина, едвај 1-0 со чист поништен гол на Џила, Милан - Фиорентина, Абијати човек на мечот, на крајот од истиот Анчелоти играше без напаѓач . Фиорентина се феноменален состав, ова беше дерби меч, каде најрелевантен е резултатот, а ке повторам, во ситуација кога играат меч по оној со Јунајтед, во ситуација кога ривалите победија и притисокот е голем, Интер победи без примен гол . . . . ОДЛИЧНО !

Ај брат =) Да не се кавгаме у 3 и 30 =) Ке праиме муабет утре ... И јас сум среќен што тепавме ... ама денес реално не прикажаа ништо од играта .... затоа и прокоментирав дека со игра како таа денес (нема везе со кои играчи играле/бла бла) .... нема шанси да се стигне негде=)

И не ми ги споредувај Јуве со Интер .... провокација опасна е ^^

Ај брат =) Да не се кавгаме у 3 и 30 =) Ке праиме муабет утре ... И јас сум среќен што тепавме ... ама денес реално не прикажаа ништо од играта .... затоа и прокоментирав дека со игра како таа денес (нема везе со кои играчи играле/бла бла) .... нема шанси да се стигне негде=)

И не ми ги споредувај Јуве со Интер .... провокација опасна е ^^
Не се расправаме, нормално дискутираме .
Прашање, во последниве 10 години, кога Интер изиграле добро за Око ?
Одговор, . . . . тишина . . . . тишина . . . . . тишина . Е тоа ми е и поентата, кakо од вчера да ги гледаме Интер па да речеме, не изиграа добро, не изиграа убаво, не играат убав фудбал . Да . . . . . . знам, таа слика ги прати повеќе од 10 години . :toe:
Затоа и ме нервираат постовите во кои се критикува без да се изброи до 10 и назад, а едноставно е . . . . тоа е Интер, лудиот Интер, затоа и го сакам/e, pazza Inter amala, нели :) .

p.s. Надвор од дискусијата, ако некој воопшто се интересирал

Photo078.jpg

Декорацијата против Милан , "Il cuore della Nord batte dentro di te '' - Срцето на Curva Nord чука во вас .

Тае-факинг-квондо :)
45361.jpg

Не се расправаме, нормално дискутираме .
Прашање, во последниве 10 години, кога Интер изиграле добро за Око ?
Одговор, . . . . тишина . . . . тишина . . . . . тишина . Е тоа ми е и поентата, кakо од вчера да ги гледаме Интер па да речеме, не изиграа добро, не изиграа убаво, не играат убав фудбал . Да . . . . . . знам, таа слика ги прати повеќе од 10 години . :toe:
Затоа и ме нервираат постовите во кои се критикува без да се изброи до 10 и назад, а едноставно е . . . . тоа е Интер, лудиот Интер, затоа и го сакам/e, pazza Inter amala, нели :) .

Богами ја затоа го сакам ....Чест и привилегија е да си навивач на интер бе ! Неможе секој да го издржи тоа лудо темпо ... Секој викенд нитроглицеринче кркаш за и по натпреварот :pipi::pipi:

За убав фудбал ... не знам брат ти што подразбираш под убав фудбал во Италија ... и тоа без асален ПЛЕЈМЕЈКЕР .... тоа неможе да се добие

Ау и бај д уеј ... последната со милан :drk::drk: беше .... :back::back:

<3

Не знам зошто толку гужва околу играта на Интер..се играше за 3 бода не за публика..победата беше поважна од се...јас би рекол дека Интер изгледа далеку посигурно гледајќи го каратерот на играчите и решителноста....преку глава ми е да слушам како Интер е екипа без дух..оваа година со помош на Мурињо го докажуваат спортивното..Имаат едно ниво на игра кое со мали осцилации го држат цела година и докажуваат дека се страшен тим..

Aj cestito pobeda na Inter.Golot na IBrahimovic e ekstra,dolgo vreme nemam videno slicen gol kako ovoj.Mislam deka se pomali se sansite na Juve da go stigne Inter.So sreka neka vi e uste edno Skudeto.Pozz:baeh:

Мурињо скоро никогаш не ги победувал натпреварите со убава игра. Мурињо победува со цврста и борбена игра во текот на целиот натпревар. Не заџабе ги сака копачите како Дрогба, Есиен, Мунтари и многу слични. Тоа се борци од Африка што се борелел со Лавови а не се Јужно Американци кои се родиле со топка.

Дури и да сака да игра убав фудбал во Интер тоа не е можно. Причината е едноставна ние немаме среден ред.

Направете споредба на нашиот среден ред со било кој друг од топ четирите во сите останати првенства и ќе видите дека имаме среден ред кој е катастрофа, кој е за класа понизо во споредба со другите.

Ако очекувата од Мунтари, Занети, Камбијасо и Деки да има убав фудбал тогаш гледајде шах со коментарна Зоки Михајовски зошто таму ќе има поголема возбуда.

Не убаво за око вообичаено за Мурињо, но сигурно и цврсто , цел ни беа 3те бода , наредно коло Рома ги пречекува јубе , а Наполи ги пречекува милан , еден од нив ќе киксне сигурно.

За вториот гол на Ибра тешко да најдиш зборови и да го опишеш , нешто убаво , од 32 метри со 109 km/h , Фреј се уплаши , а Муту рака му пушти...:vozbud:
Играме пак дома , со Реџина ..

Форца Интер !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom