Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
можам да констатирам дека ако сега се бира светски тим според моменталната форма Цезар,Сантон,Мајкон и Ибро МОРАЛНО е да се во него!

п.с.И камби добро се снајде како халф:helou:

Абе светски тим да се праи... По што го одбра, жити се светскиот тим? По тоа што испаднавме у 1/8 финале!? Па дури и 4ца ги смести... Глупости! Да се прави на италијанско првенство па да те сфатам некако и тоа ко тим на колото...
Без Сантон, се разбира... Некако многу отупувате со него, не знам како не се приметувате... Човекот не игра одбрана... Јајцава цепелини ми ги напраивте со тој Сантон, кој заслужи директен црвен картон. Да не пуштеше предност судијата обавезно црвен му даваше...
Со други очи гледаш на стварите, а треба да се биде реален, нели...

Абе светски тим да се праи... По што го одбра, жити се светскиот тим? По тоа што испаднавме у 1/8 финале!? Па дури и 4ца ги смести... Глупости! Да се прави на италијанско првенство па да те сфатам некако и тоа ко тим на колото...
Без Сантон, се разбира... Некако многу отупувате со него, не знам како не се приметувате... Човекот не игра одбрана... Јајцава цепелини ми ги напраивте со тој Сантон, кој заслужи директен црвен картон. Да не пуштеше предност судијата обавезно црвен му даваше...
Со други очи гледаш на стварите, а треба да се биде реален, нели...

Сантон е доста добар. Можеби не го сакаш, ама едно да те прашам.. кажи ми дали си видел подобар фудбалер кој заиграл во Италија, кој имал само 17 години и играл на позиција одбрана? Дали ти некогаш си видел подобар? Јас досега не! Овај е најдобриот 17 годишник кој јас сум го видел, а играл во одбраната. Тоа дека стартот беше оштар да, ама беше за црвен откако ќе ја прегледаш снимката и ќе го видиш телото на фудбалерот на Фиорентина. Инаку во игра обичен жолт картон, високо подигната нога.. :toe:

незнам ти кој би го одбрал ама јас си останувам на мислењето.
моменталната форма на овие играчи е супериорна!

Значи никој не го оспорува талентот кој Сантон би го имал за сезона-две т.е. кога би имал 18-19-20!? Па и тогаш е премлад... Кој 17 годишњак добива ваква шанса ко Сантон што добива?? Значи да не ги барам киксовите у одбрана... Да не те потсетувам на Росина што му правеше против Торино кога игравме... И други ситуации во кои беше инфериорен.
Значи, за годините е доста талентиран, ама да лупаме глупости (со извинение) дека е моментално најдобар на своја позиција... Стварно не иде! Игра одбрана ама му иде напад повеќе!? Треба фурни леб да јаде уште...
А стартот беше апла за црвен, им прекина контра со нога дигната у облаци... Не видел судијата, точно, ама тоа е општа глупост кај судискиве правила. Јас да видам таква гребаница ќе го поништам жутиот (ако веќе сум го дал) и ќе покажам директен црвен! За памет!
Реален поглед на настаните... ЈБГ!

А околу играва денес... Глупост невидена... Да браниш резултат од 20 минута... Срање у боја! Станковиќ дрво невидено, ко по обичај.... Не се гледа! Мурињо претерува со Камбијасо секоја утакмица што го враќа централен! Ем човекот се мачи на таа позиција, ем средниот ред го бришеме 100%. Имавме среден ред второ полувреме!? Мунтари е недозреан, на него ли ќе се потпреме!
Така да таа измена на Мурињо е грешка огромна!
Фиго пред Мансини... Не вреди да се коментира тој момент!
Па дали ја видовте контрата у која Ибрахимович буквално го буткаше Фиго пошто овој му го попречуваше патот. Требаше да го дигне и со него да трча напред... Еееј, а влезен пред 10ина-15минути...

Мансини и Кварезма си ги донесе, а не им даде доволно шанса да играат.
Факт е дека премногу глупости направи, а кога ќе ги видам играчите за кој е заинтересиран летово ми се сере! Ваљда нема да одат по негов памет пак, Бранка е одличен на трансфер пазарот, всушност тој е еден од најзалужните што Интер е на врвот овие сезони...

Резултат браневме дури откако влезе во игра Ривас, тоа беше 85 мин. А дотогаш беше 1-0 бидејќи и немаше некоја шанса за нас.. едноставно важни беа бодовите, а не головите на оваа утакмица..
Камбиасо беше вратен назад од причина што Чиву мораше надвор, дали толку можеше, дали се измори, дали пак се повреди не знаеме.. Сепак на Мурињо му е посигурно назад со Камбиасо отколку со Ривас, кој беше единствен во резервите..
Што се однесува до Сантон, тој е висок, стабилен, доста добар за 17 години.. е сега кога Мурињо бира тим сака да има идеален! Што значи идеален? Не да ги има најдобрите, туку идеални да бидат.. Не сака одбрана со фудбалери кои се високи по 150 цм! Тоа е причината поради која Кордоба и Максвел ќе си одат ова лето. Тоа е причината поради која игра Сантон, кој е повисок од Максвел за едно 20 цм!
И за крај.. што има фали на имињата кои ги бара Мурињо, односно оние неофицијални што ги постирав.. имаше таму 4-5 од средната на теренот.. Хамшик, Диего, Паломбо, Д Агостино.. јас би бил задоволен двајца да земиме од овие.. не пак сите четири.. ако тоа бидат Хамшик и Диего тогаш сме завршиле одлична работа..

Честитки за победата од мене.Голот беше ремек дело,а Муту одма му честита.

Благодарам. Според мене, не заслуживте пораз. Игравте доста солидно, но магичниот тандем Муту - Џилардињо не функционираше вечерва. Со среќа во борбата за пласман во ЛШ. :)

Јао каков гол на Ибра. Ех кј беше да се распука вака со Јунајтед :/ Фреј се збуни малку, незнаеше што се деси :)

Резултат браневме дури откако влезе во игра Ривас, тоа беше 85 мин. А дотогаш беше 1-0 бидејќи и немаше некоја шанса за нас.. едноставно важни беа бодовите, а не головите на оваа утакмица..
Камбиасо беше вратен назад од причина што Чиву мораше надвор, дали толку можеше, дали се измори, дали пак се повреди не знаеме.. Сепак на Мурињо му е посигурно назад со Камбиасо отколку со Ривас, кој беше единствен во резервите..
Што се однесува до Сантон, тој е висок, стабилен, доста добар за 17 години.. е сега кога Мурињо бира тим сака да има идеален! Што значи идеален? Не да ги има најдобрите, туку идеални да бидат.. Не сака одбрана со фудбалери кои се високи по 150 цм! Тоа е причината поради која Кордоба и Максвел ќе си одат ова лето. Тоа е причината поради која игра Сантон, кој е повисок од Максвел за едно 20 цм!
И за крај.. што има фали на имињата кои ги бара Мурињо, односно оние неофицијални што ги постирав.. имаше таму 4-5 од средната на теренот.. Хамшик, Диего, Паломбо, Д Агостино.. јас би бил задоволен двајца да земиме од овие.. не пак сите четири.. ако тоа бидат Хамшик и Диего тогаш сме завршиле одлична работа..

Да де, од 85 минута браневме резултат, важи! :) Ко Мурињо си со изјавиве, жити се... Второ полувреме немавме среден ред, Ибра максимално отсечен во напад. Не значи ништо измена од типот Станковиќ-Ривас т.е. играч од среден ред - централен дефанзивец дека ние од тој момент се браниме! Менталитетот на екипата беше насочен кон одбраната. Им ја препуштија целосно играта на Фиорентина... Станковиќ помина средина у второ полувреме!? (да не навлагам дека јас го видов само кога искочи)
Значи апла се браневме цело второ полувреме т.е. може да се рече и откога го дадовме голот. А ти кажав што губиме со тоа што го трга Камбијасо од среден ред и го става одбрана. Цел среден ред е анемичен, буквално немаме среден ред, нит за акција да направи нит па да се пресече некоја топка. Епа јас пре би ризикувал со Ривас дека може да направи некоја грешка, ама знаејќи дека Камбијасо си ја држи средината ко што знае. Ако играше во средина, што мислиш ќе се шетаа толку многу од Фиорентина играчиве... ЈОК!
На крај краева, не е ни добар во одбрана. Дуел игра лошо, воздушни дуели катастрофа, офсајд замки нема теорија да се направи такво нешто. Едноставно не му е природна позицијата на човекот. Он си е за у среден ред и крај! А Мурињо бил приморан да го стави Камбијасо назад, како не бе... Киву свилен, посвилен не може да биде! Преку к*р и од него, не игра 6, една игра, а кога игра паѓа цело време.

А не разбрав зошто го немаше Кордоба? Тој треба да игра, па што сака нека биде... Со Самуел факт е дека се први централини во Интер.

Ајде околу засилувањата... Убави си ги смисли, Диего, Хамшик...
Јас знам околу Џенас, Дрогба, Видиќ (шанси- НИКАКВИ)... и уште некои дрва беа, не ми текнува кои само. Нигде не пишуваше некој плејмејкер... Да де и Карваљо го сака, ќе го трампал со Кварезма...
Срање у боја...

Фала, честитки и од нас за вашата прикажана игра. Игравте добро но не успеавте да реализирате. Ви посакувам многу среќа до крајот на првенството и најмалку 4то место.

Фала на честитките... Точно дека Муту одма честиташе... Искрено он потфрли денес, требаш да даде 1 гол барем. Ама тоа е...
Спортски поздрав:smir:

Не го гледав целиот натпревар од почеток до крај, но по тоа што видов Фиорентина напаѓаше повеќе и можеби заслужи бод. Сепак важно е дека со овие бодови се задржа предноста пред конкурентите, а и сепак ова беше дерби натпревар.

Сеште стојам на тоа дека браневме резултат! :smir: Ибра беше сам бидејќи Балотели не е напаѓач од типот на Адриано да стои таму во 16 метри, туку има поголем радиус на движење, односно повеќе делува странично.. затоа ти изгледа дека Ибра е сам.
За засилувањата кажав, доволни се тие двајца.. Диего и Хамшик.. бараш плејмејкер.. овие се повеќе од тоа.. е сега има уште една работа.. не е ова менаџер да купиш 5 и сите да играат.. треба максиум двајца за да се вклопат со останатите.. не може нови пет.. еден или двајца + на овој среден ред кој го имаме.. еден добар.. Диего, Рибери.. па и Хамшик.. кој ми делува доста млад за да не води дo европската круна.. во Рибери сум убеден.. дека тој е тој..

Јас ниеден не спомнав. И јас би бил задоволен со 2ца од овие што ги збориме цело време! Ова лето на пример не земавме ниеден, Мунтари само, пола човек пола ништо...
Само да не биде да земеме 2ца, и тоа Џенас и Карваљо... Па да се чудиме после!

У право си, Ибра беше сам, на противничката половина!
А Балотели играше странично, ама кај Сантон т.е. на наша половона...

П.С. Ибра уствари не беше сам, до него беше Кролдруп, Гамберини и остали другарчиња... Дај не зезај, се браниме ко мали деца... :)
Сепак 3 бода си се 3 бода... Нека пукнат кретениве од Торино...

Forza INTER!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom