Резултат браневме дури откако влезе во игра Ривас, тоа беше 85 мин. А дотогаш беше 1-0 бидејќи и немаше некоја шанса за нас.. едноставно важни беа бодовите, а не головите на оваа утакмица..
Камбиасо беше вратен назад од причина што Чиву мораше надвор, дали толку можеше, дали се измори, дали пак се повреди не знаеме.. Сепак на Мурињо му е посигурно назад со Камбиасо отколку со Ривас, кој беше единствен во резервите..
Што се однесува до Сантон, тој е висок, стабилен, доста добар за 17 години.. е сега кога Мурињо бира тим сака да има идеален! Што значи идеален? Не да ги има најдобрите, туку идеални да бидат.. Не сака одбрана со фудбалери кои се високи по 150 цм! Тоа е причината поради која Кордоба и Максвел ќе си одат ова лето. Тоа е причината поради која игра Сантон, кој е повисок од Максвел за едно 20 цм!
И за крај.. што има фали на имињата кои ги бара Мурињо, односно оние неофицијални што ги постирав.. имаше таму 4-5 од средната на теренот.. Хамшик, Диего, Паломбо, Д Агостино.. јас би бил задоволен двајца да земиме од овие.. не пак сите четири.. ако тоа бидат Хамшик и Диего тогаш сме завршиле одлична работа..
Да де, од 85 минута браневме резултат, важи!

Ко Мурињо си со изјавиве, жити се... Второ полувреме немавме среден ред, Ибра максимално отсечен во напад. Не значи ништо измена од типот Станковиќ-Ривас т.е. играч од среден ред - централен дефанзивец дека ние од тој момент се браниме! Менталитетот на екипата беше насочен кон одбраната. Им ја препуштија целосно играта на Фиорентина... Станковиќ помина средина у второ полувреме!? (да не навлагам дека јас го видов само кога искочи)
Значи апла се браневме цело второ полувреме т.е. може да се рече и откога го дадовме голот. А ти кажав што губиме со тоа што го трга Камбијасо од среден ред и го става одбрана. Цел среден ред е анемичен, буквално немаме среден ред, нит за акција да направи нит па да се пресече некоја топка. Епа јас пре би ризикувал со Ривас дека може да направи некоја грешка, ама знаејќи дека Камбијасо си ја држи средината ко што знае. Ако играше во средина, што мислиш ќе се шетаа толку многу од Фиорентина играчиве... ЈОК!
На крај краева, не е ни добар во одбрана. Дуел игра лошо, воздушни дуели катастрофа, офсајд замки нема теорија да се направи такво нешто. Едноставно не му е природна позицијата на човекот. Он си е за у среден ред и крај! А Мурињо бил приморан да го стави Камбијасо назад, како не бе... Киву свилен, посвилен не може да биде! Преку к*р и од него, не игра 6, една игра, а кога игра паѓа цело време.
А не разбрав зошто го немаше Кордоба? Тој треба да игра, па што сака нека биде... Со Самуел факт е дека се први централини во Интер.
Ајде околу засилувањата... Убави си ги смисли, Диего, Хамшик...
Јас знам околу Џенас, Дрогба, Видиќ (шанси- НИКАКВИ)... и уште некои дрва беа, не ми текнува кои само. Нигде не пишуваше некој плејмејкер... Да де и Карваљо го сака, ќе го трампал со Кварезма...
Срање у боја...