Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај честито победа. Подобри бевте. :helou:И знам дека е рано, ама честито титулата!

Одамна немам пишано во фан клубов, но се трудам да ве читам редовно.

Ме испровоцира постапката на Ибра денес. Срам да му е! Тоа што го даде првиот гол и асистираше на вториот не му дава право да покажува такво непочитување кон фановите. Ако некој од тимот игра лошо, па дури и да е Ибра не треба да очекува публиката да му ракоплеска :uvo:. Па уште ќе се затепаше со противнички играч :tapp:. Денес многу ме разочара. Ех, колку се потребни луѓе како Занети во фудбалот...

И Ибро не требаше така да реагира ама ни фановите не требаше!
посебно кога он(сакале или не) е Алфа и Омега во Интер.
Мунтари одма го искара за постапката а исто и мурињо.
очекувам да се извини ибро на прес и да каже дека бил лут додека го правел тоа.

Јас не го гледав многу првото полувреме, а и не знам за што ги замолчувал фановите, ќе каже некој?:)
BTW честито победа, Скудетото е ваше

Одамна немам пишано во фан клубов, но се трудам да ве читам редовно.

Ме испровоцира постапката на Ибра денес. Срам да му е! Тоа што го даде првиот гол и асистираше на вториот не му дава право да покажува такво непочитување кон фановите. Ако некој од тимот игра лошо, па дури и да е Ибра не треба да очекува публиката да му ракоплеска :uvo:. Па уште ќе се затепаше со противнички играч :tapp:. Денес многу ме разочара. Ех, колку се потребни луѓе како Занети во фудбалот...
Кога Ибрахимовиќ вреди колку цела екипа, тогаш ќе го трпеме и неговото однесување.
Сепак ирач кој си ја врши својата работа може понекогаш да му се прости и по некој престап, како денеска тој на Ибра.
Форца Интер, Форца Ибро.

Ла Гранде Ибра покажа голема непочит кон фановите на Интер и кон Curva Nord . . . ебате арогантното копиле, не смее некој да ти свири зашто беше очаен како и остатокот од тимот .

Како и да е, 1-0, знаејќи ги Интер, сакам уште еден гол да видам и мирно да одам у бољи живот.

едит: 2 - 0, каква асистенција на Ибра крунисана со рутинирана завршница на Мунтари . . . ајде, одиме на уште еден !!!

Млад си момче и гледаш во еден пост колкава разлика има твоето мислење...со Ибро ако не си задоволен, незнам со кого.
Ибро треба споменик да му се гради, и да се надеваме дека ќа ни остане што подолго во Интер...таков играч не се роѓа секој ден.:salut:

Mourinho: "Ibra gave a lot"

Mourinho also commented on the gesture made by Ibrahimovic after his goal: "I don't think Ibra was nervous. His attitude was just the logical consequence of a player who has done a lot for Inter, and who is in the running for his fourth or fifth title, a player who has played almost every match, who hasn't had injuries, who has done an incredible job for us. He has worked very hard for his team and I don't think a less perfect match deserves a negative reaction from the fans. I don't think Ibra wants to leave Inter. I have been here for ten months, I'm a person who gives his all for his club, I like Inter, I like playing at San Siro, I love the fans in this stadium, but during the match there can be moments of frustration for us too. Some fans want more, and so do we, but the championship lasts ten months, months in which Inter has played with a squad that seemed to have many players and which, instead, has always played with the same players. It's normal for the players to be physically and psychologically tired, and be waiting for a Scudetto that still has to arrive. We need the fans and our fans have to understand it. I don't think a negative reaction is right for a player who had a negative reaction. As for the rest, only he can reply with a gesture. With us the crowd at the Stadio Meazza has improved, from many points of view. They participate in the match with us, but a team that will be Italian champions doesn't deserve boos for anyone."

повеќе на: http://inter.it/aas/news/reader?N=31335&L=en

Што се однесува до мене не го оправдувам Ибра за начинот како се однесуваше кон навивачите, а и исто не ги оправдувам навивачите како се однесуваа према Ибра.

Мур кажува се во горенаведениот текст :smir: :cuc:

Mourinho: "Ibra gave a lot"

Mourinho also commented on the gesture made by Ibrahimovic after his goal: "I don't think Ibra was nervous. His attitude was just the logical consequence of a player who has done a lot for Inter, and who is in the running for his fourth or fifth title, a player who has played almost every match, who hasn't had injuries, who has done an incredible job for us. He has worked very hard for his team and I don't think a less perfect match deserves a negative reaction from the fans. I don't think Ibra wants to leave Inter. I have been here for ten months, I'm a person who gives his all for his club, I like Inter, I like playing at San Siro, I love the fans in this stadium, but during the match there can be moments of frustration for us too. Some fans want more, and so do we, but the championship lasts ten months, months in which Inter has played with a squad that seemed to have many players and which, instead, has always played with the same players. It's normal for the players to be physically and psychologically tired, and be waiting for a Scudetto that still has to arrive. We need the fans and our fans have to understand it. I don't think a negative reaction is right for a player who had a negative reaction. As for the rest, only he can reply with a gesture. With us the crowd at the Stadio Meazza has improved, from many points of view. They participate in the match with us, but a team that will be Italian champions doesn't deserve boos for anyone."

повеќе на: http://inter.it/aas/news/reader?N=31335&L=en

Кога постираш, малку потрудисе да преведиш...ако можеш.

Кога постираш, малку потрудисе да преведиш...ако можеш.

Можам Думане...али не сум расположен за преведување, така да ако случајно ти си расположен и доколку можеш...be my guest.

Честитки за победата, заслужено, рутински и доволно за да се осигура титула...

Ццц,не му требаше тоа на Ибракадабра,но ни на Curva Nord не и требаше тоа!!
Ибра на крај краева е најбољи нап играч и не може на секоја утакмица да изигра како што очекуваме сите,затоа требаше малку стрпливост кај навивачите,но и кај Ибра........Но,како што гледав,Мунтари го смируваше,а Мурињо ке му одржи лекција по однесување,на прес ке изјави дека му е жал и дека нема да се повтори,навивачите ке му простат бидејчи знаат дека е еден и незаменлив и сите ке се радуваат на Скудетото и ке бидеме среќни и весели.

FORZAAAAAA INTEEEEEEEEEEER!!!!!!!!

Убаво спомна некој горе ... Дур си ја врши работата ко што треба и за што е платен .... може и ментално заостанат да биде у понашање ...

И да ... На Занети треба вода да му носат за бонтон и ферплеј ....

Ааа, приказната со Виери одново. Откако даде едно чудо голови и реши многу натпревари, го фати криза па го исвиркуваа навивачите. Ама овој Ибра е посебен случај, уште не сум видел некој да ги замолчува своите навивачи :) Се ми се чини дека бара закачка да си оди ама тоа „неќе моќи“ :)

Како и да е, се бројат бодовите. Навивачите се тие што се, Ибра си е таков ко што го дал Господ, тука нема што да се прави.

Млад си момче и гледаш во еден пост колкава разлика има твоето мислење...со Ибро ако не си задоволен, незнам со кого.
Ибро треба споменик да му се гради, и да се надеваме дека ќа ни остане што подолго во Интер...таков играч не се роѓа секој ден.:salut:
Знаеш на што алудирам, Ибра не покажа респект кон навивачите кога го стави прстот на уста и ги замолчуваше ( иако подоцна нивните свирежи се покажаа стимулативни ), и тоа насочен кон Curva Nord ( значи кон најверната публика ), по истиот момент постигна гол и повторно истата слика

86350822.jpg

86350829.jpg

86350855.jpg

Ибра е тука, но Ибра еден ден ке замине, али Curva Nord била,е и секогаш ке остане дванаесетиот најверен играч на овој клуб, незнам за тебе, али мене не ми е сеедно по оваа реакција на Ибро .

p.s. Не само со играта, свирежите не беа само поради тоа, знаете и сами зашто дел од фановите се незадоволни во однос со Ибра .

Грешка направија и Ибра и навивачите. Без разлика колку е арогантен Ибра и колку е самобендисан, без него моментално Интер би бил далеку од тоа што е. Ај потсетете се на играта во нападот на Интер без и со него. Прво ми доаѓа натпреварот против Вердер на гости! Така за една две грешки да биде исвиркуван од навивачите е премногу. Искрено да сум јас на негово место (после сите работи што ги направи за Интер откако е тука) би си отишол у соблекувална и ич око нема да ми трепне. Златан е најдобриот напаѓач во светот, кој што секад сам мора да си ја врши работата, т.е да земе топка , да напраи некое чудо и да дае гол. Ај размислете што би било со него да има подршка од средината и да го хранат со топки како во Милан, Барса или Јунајтед... Нема да може да се сопре од давање голови. Тука сите чекаат на него некое чудо да направи, што го прави на секоја втора утакмица и за тоа да го исвиркуваат за нешто такво стварно нема потреба. Интер постоел и без и со Ибра, ама и да се донесат незнам какви засилувања на лето, незнам баш кој ќе биде тој јунак што ке го смени и ќе има исти резултати. Така да нит реакцијата на Ибра не ја оправдувам, па уште помалце на навивачите. Ибра заслужува споменик на сред плоштадот кај што ќе ја прославиме титулата а не спротивното :toe: Сега молете се после ваквите глупости да остане во Интер и догодина, бидејќи мислев конечно ќе го имаме целиот пакет (одбрана, средина, напад) и тренер за високи дострели ама ќе видиме на лето дали и Il Genio ќе биде со нас. Curva Nord, ако не беше Ибра, немаше да мафтаат со знамиња лани него ќе беа со наведнати глави. Да беше Ибра во било кој појак европски клуб, досега ќе станеше икона на клубот. Замислете некој да го исвиркува Роналдо во Јунајтед или Кака во Милан, или Меси во Барса за некој погрешен потег. Тери утна лани за Челзи решавачки пенал во ЛШ, И како го пречекаа? Со транспарент JOHN TERRY LEGEND !!! ... you get my point, i suppose :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom