Фан Клуб: Германија

• Креатор на темата Креатор на темата staki
  • Време на започнување Време на започнување
Batstuber poleka poleka pocna da uci nesto poslednive utakmici super gi izigra isto i deneska sporet mene

Леле луѓе не летајте. Сама по себе (нај)добра игра не значи ништо. Тоа го имаа и на СП пред две години. Кога по пат до финале ќе ти се паднат, шо вика Боби Франција, Холандија и Шпанија - нема теорија да немаш еден лош ден а противникот барем просечен - и тогаш си печен.

За титула треба ама баш сите коцки да си легнат на место... Ако бар и малку баксуз те следи чао пријатно.

Играта е на место во секој случај, ама факт е дека од 2002 во Јапонија и Кореја Германија цепи се втори и трети места - 2ро во 2002 СП, 3то во 2006 СП, 2ро 2008 ЕП, 3то 2010 СП... Ко да им фали нешто во генот. Последните генерации што имаат земено титули не везеа по терен ама победуваа. Не знам зошто, ама сепак ми фали тој момент кај тимовите кои ги води Лев.

Како и да е останува да уживаме во играта и додека не игра Македонија, да им стискам палци на дечкиве!

Germanija gi ima 3 evropski i 3 svetski taka da imase period sto i zdosadi od tituli i im dade na ciganite i zabarite da se poraduvaat malku , pa sega ima generacija i idni mnooogu silni generacii za uste tolku tituli i evropski i svetski , a Spanija dosta i bese , Xavi leta so godinite , a so toa i korabot na spanija .... toa ti e bratko ... Mercedes ipak si e Mercedes :D
Не заборавај кој е шампион на ЕП У-20 и СП У 21.:icon_lol:

Кога ќе го видиш офанзивниот потенцијал стварно глава боли... Швајни, Озил, Милер, Кроос, Полди, Геце, Гроскроиц, Клосе, Гомез, Ширле, Гиндоган, Роис, Марин, Какау... Не би знаел кого да одберам мме...

Кога ќе го видиш офанзивниот потенцијал стварно глава боли... Швајни, Озил, Милер, Кроос, Полди, Геце, Гроскроиц, Клосе, Гомез, Ширле, Гиндоган, Роис, Марин, Какау... Не би знаел кого да одберам мме...
Го заборави Холтби. Мухахахахаха, џабе живееш во Њемачка. :P

Стварно заебано е да си на местото на Јоги, сиротиот само шетат низ лигашките натпревари и си плакнит очи од таленти. :D

Реално, играчкиот кадар е тука, на рамниште со Шпанија. Се надевам дека конкуренцијата ќе придонесе за поголема желба за докажување на тие што ќе добијат шанса како кај Шурле и Гетце(први репрезентативни играчи родени во обединета Германија), кој по само неколку настапи импресионираа. Но и толку играчи да конкурираат е лошо. Подолски ја губи стартната позиција, а ако му дадат шанса и на Ројс може и да го изгуби и местото во репрезентација. Едноставно Подолски е стара школа играчи и неможе да го издржи темпото и техничката подготвеност на Гетце и Ројс кои трчаат по 12 километри на натпревар. Дури и Милер е дупка последниве натпревари и можно е некое време да поседи на клупа. А знаеме кој и кој се Подолски и Милер.

Во оваа репрезентација треба да си константен како Клосе да доживееш старост во екипата. :P :D Подолски е еден од најдобрите стрелци со само 25 години и исто има далеку над 50 настави за репрезентација, но крајот му иде.

Друго, Клосе уште го бива, мора да е стартер. Иако е стар одлично ја разбира играта на младите играчи, тоа се познава од далеку. Гомез не смее да игра, ја кочи играта до максимум.

Трето, Германија во Гетце и Озил ги има двајцата најнесебични играчи на светот, кој сметам не се толку слични еден со друг за да неможат да играат заедно. Кога игра Озил, играта е во негови раце, но вчера Кроос беше главниот плеј, и бидејќи играше тој а Кедира можеше Гетце слободно да трча по крилата. Озил некако повеќе ја држи топката и секогаш одбира добро решение а Марио е побрз и побрзо реаира, а исто е поагресивен кон голот додека Месут многу ја тупи понекогаш.

Според мене идеалниот прв тим:

-Klose/Schurrle-​
----------Oezil--------------​
-Goetze---------------------------Muller-​
---Kroos--Schweinsteiger-​
-Lahm-Hummels-Howedes-Boateng-​
-Neuer-​

Замени во одбрана: Шмелцер, Бадштубер, Мертесакер, Андреас Бек.​

Замени во дефанзивна средина: Кедира и Свен Бендер.​

Замени во напаѓачкиот среден ред: Шурле, Холтби, Подолски, Ројс, Гроскројтц.​

Напаѓачи. Клосе, Шурле уште две години кога ѕверот Самед Језил ќе биде спремен да муши напред. :D

Уште ми тежи на срце што немаат титула на СП или ЕП подолго време.Со ваква игра(па ова не е игра ова е фантазија) навистина е жално ваква генерација да не освои и СП и ЕП.

Геце :drk: талент во права смисла на зборот. Ферги и него го бараше...

Germany bidding to take final step

Group A leaders Germany will become the first country to book their place from UEFA EURO 2012 qualifying if they defeat neighbours Austria on Friday. Should Joachim Löw's men lose their 100% record in the section, they will qualify for the finals regardless should Turkey fail to overcome Kazakhstan in Istanbul.
2 September: Azerbaijan v Belgium, Turkey v Kazakhstan,Germany v Austria
6 September: Azerbaijan v Kazakhstan, Austria v Turkey
Latest standings
Germany (21 points)
Injury deprives Löw of Sami Khedira, Marco Reus and Mario Gomez for the visit of Austria and the friendly with Poland on 6 September. Mesut Özil and Marcel Schmelzer – rested for the 3-2 win against Brazil on 10 August – return, although Dennis Aogo and Ilkay Gündogan are left out this time. While the in-form Gomez is replaced by Cacau. there is a first call-up for Hannover 96 goalkeeper Ron-Robert Zieler. "Our focus is just on the Austria match," said Löw. "Yes, we have a big lead in the group and our position is very good, but we have not qualified yet for Poland and Ukraine."

Составот:

Goalkeepers: Manuel Neuer (FC Bayern München), Tim Wiese (SV Werder Bremen), Ron-Robert Zieler (Hannover 96).
Defenders: Holger Badstuber (FC Bayern München), Jerome Boateng (FC Bayern München), Benedikt Höwedes (FC Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (FC Bayern München), Per Mertesacker (SV Werder Bremen), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Christian Träsch (VfL Wolfsburg).
Midfielders: Sven Bender (Borussia Dortmund)*, Mario Götze (Borussia Dortmund), Toni Kroos (FC Bayern München), Thomas Müller (FC Bayern München), Mesut Özil (Real Madrid CF), Lukas Podolski (1. FC Köln), Simon Rolfes (Bayer 04 Leverkusen), André Schürrle (Bayer 04 Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (FC Bayern München).
Forwards: Cacau (VfB Stuttgart), Miroslav Klose (S.S. Lazio).
uefa.com

Real Madrid's Mesut Ozil: Mario Gotze and I can play in same team for Germany

The Borussia Dortmund playmaker has been likened to the Madrid star, who believes Joachim Low can facilitate both attacking midfielders in his starting XI
http://www.goal.com/en/news/15/germ...mesut-ozil-mario-gotze-and-i-can-play-in-same
--- надополнето: Aug 31, 2011 9:05 PM ---
Germany’s Loew ‘unhappy’ over book, but Lahm stays captain

Germany coach Joachim Loew confirmed Tuesday Philipp Lahm would remain national team captain but admitted he was “unhappy” with aspects of a controversial autobiography published this week.
Loew and the Germany coaching staff met Lahm Monday to discuss the book in which the 27—year—old Bayern Munich defender is critical of several former coaches including Loew’s predecessors Juergen Klinsmann and Rudi Voeller.
However Loew said in Dusseldorf the captaincy was never discussed.

http://www.thehindu.com/sport/article2412266.ece

И новите дресови:
2,h=343.bild.jpg

Germany bidding to take final step

Составот:

uefa.com

Real Madrid's Mesut Ozil: Mario Gotze and I can play in same team for Germany

http://www.goal.com/en/news/15/germ...mesut-ozil-mario-gotze-and-i-can-play-in-same
--- надополнето: Aug 31, 2011 9:05 PM ---
Germany’s Loew ‘unhappy’ over book, but Lahm stays captain

http://www.thehindu.com/sport/article2412266.ece

И новите дресови:
2,h=343.bild.jpg

Zaso go nema Khedira vo sostavot pogore ??? Sto im e fintata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom