Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Neznam po sto zaklucivte deka Boruc treba da brani.Ne se vide nisto vecerva od nego pogotovo deka nemase Empoli sansi.Gluposti tropate,Frey e 2 klasi podobar od nego.Da bese tolku dobar Boruc ke go kupese nekoj za tolku evtini pari od gigantite na koi im treba golman kako MAnchester,Milan,Arsenal...

е добро де, шо се нервираш сеа :)
од кои причини пак ти заклучи дека боруч е 2 класи послаб од фреј ако и двајцата се сложиме дека нема брането!
јас би му дал шанса, барем на еден натпревар пред да си замине во јанувари, толку натпревари изгубивме еее .... и плус кај него ми се свиѓа што знае да им се развика на другите, не го спушта гардот и нажалено да гледа како фреј. и двајцата се талентирани, добри, кој носи поголема стабилност во одбраната треба да се види.

П.С. причината што не играл во така-наречените големи тимови е тоа што сеуште нема брането во семи-големите тимови за да премине во големите тимови. тие ја разбираат фиорентина како семи-голем тим и од таму ги зимаат луѓето. да беше фреј голман во шкотска, немаше ни да знаат за него. комплеск на големите тимови со големи "губитнички" џебови и слаби менаџери.

Дефинитивно Да за Боруч сум бил повеќе пати позади гол и сум ја следел играта на Фреј и синоќе на Боруч, поставеноста и движењата. Јес дека Фреј е Легенда во тимот и двајцата се сигурни и технички подготвени голмани.... ама многу поживо делува Боруч на таа позиција многу полесно се движе и ги прима ударите.

mene iskreno toj Babacar ne mi e nisto posebno..mnogu e spor za da bide noviot Drogba

inace santana e vo zivotna forma..coekot sto saka pravi

добро бе овие местат или шо е работата...
ова е најочајно шо сум седел да гледам фудбал, абе како фудбал во маало да се играше ебаго... овие ли играчи вредат по 4-5 милиони? или сето тоа беше наместено за кладилниците... по очаен фудбал не сум гледам години години наназад... освен Љајич и Сатаната другите ама баш нишо не изиграа... а Бабакар ако со ваква игра ни е иднината на клубот си ја ебавме мајката, најискрено не гледам ниедна причина за радост а и не се ни чудам шо до пред 3 дена бевме последни на табелата... фудбалот шо го прикажаа вчера беше како да гледам турново-напредок...
не знам кого да фалам а кого да критикувам, ама не сме ни "П" од приближни на онаа фиорентина од пред 2 години... а и не знам више кој е од кој покрив за тоа...

добро бе овие местат или шо е работата...
ова е најочајно шо сум седел да гледам фудбал, абе како фудбал во маало да се играше ебаго... овие ли играчи вредат по 4-5 милиони? или сето тоа беше наместено за кладилниците... по очаен фудбал не сум гледам години години наназад... освен Љајич и Сатаната другите ама баш нишо не изиграа... а Бабакар ако со ваква игра ни е иднината на клубот си ја ебавме мајката, најискрено не гледам ниедна причина за радост а и не се ни чудам шо до пред 3 дена бевме последни на табелата... фудбалот шо го прикажаа вчера беше како да гледам турново-напредок...
не знам кого да фалам а кого да критикувам, ама не сме ни "П" од приближни на онаа фиорентина од пред 2 години... а и не знам више кој е од кој покрив за тоа...
brat oladi malku:vozbud:.igravme so vtora postava,sto ocekuvas poveke.go nemase vargas,montolivo,dagostino,markioni,gila...babakar e mlad.ima 17 god,taka da e dobar sega za sega ...

brat oladi malku:vozbud:.igravme so vtora postava,sto ocekuvas poveke.go nemase vargas,montolivo,dagostino,markioni,gila...babakar e mlad.ima 17 god,taka da e dobar sega za sega ...
да ама колку и да е не беше втора постава одбраната беше цела плус Љајич, Донадел фалеа само Монто, Џила и некој од Мркиони или Сатаната(кој влезе после)... не е тоа оправдување, за ваква очајна игра и очајни завршници, а доброто од сето тоа беше шо ова беше второлигаш со деца пред се а инаку без 2-3 гола друга посериозна екипа не си одевме... не сум имал можност да ги гледам оваа сезона ова ми беше само втор натпревар ама не е тоа потребно ниво за сериозна екипа како шо се нарекуваме ние или другите шо не знаат...
знам дека е само куп ама тука ако не направиме посериозен чекор каде на друго место?!
мора посериозно да се сфатат работите, плус и не сме баш во некоја завидна ситуација па вака да се однесуваат како доста да им е од се...
баш кога не оди, кога имаме повреди треба да се покажеме дека можеме многу повеќе и дека имаме амбиции за висок пласман...
пример ги зеам лани рома исто ко сега ние беа очајни, а немаа никаков тим подобар од нашиот па на крај за малку прваци ќе беа... чекам нешо слично да направат и нашите ајде да се надеваме на чело со Муту на слично нешто... а точно дека премногу фали Јове и Муту а и други опции и немаме... Љајич е добар ама треба уше многу да созрева сепак е дете, не треба уше сеа да се молиме на него само

batistuta prijatele.. ke se vratime ke vidis..

sea tepame so catania u gosti, pa so chievo doma.. ideme gore na tabelata

Forza FIORENTINA per sempre !!!

zenderski procitaj privatna poraka..najgore desno ti prativ..

абе Миле дај боже, ама ептен лошо играме, лани имавме игра немавме резултати а оваа сезона ни тоа ни тоа...
ајде бе нека дојде некој арап ако не друго ќе пушти некој пара да инвестира барем малку, а не од очај колку да се купи нешо као последните 2 години... не го сакам ова шо ни се случува

абе Миле дај боже, ама ептен лошо играме, лани имавме игра немавме резултати а оваа сезона ни тоа ни тоа...
ајде бе нека дојде некој арап ако не друго ќе пушти некој пара да инвестира барем малку, а не од очај колку да се купи нешо као последните 2 години... не го сакам ова шо ни се случува
brat nikoj ne go saka ova sto se slucuva,no sto e tuka e.site mectaeme fiorentina da stane golema ekipa,da napreduva i so drugi zborovi da bide italianskiot arsenal.no takov klub sme bile od sekogas,so nestabilna politika ,nejasni igri i nezainteresiranost za investiranje.najubavo e da ne zeme nekoj arap kako na man. city ,no toa e malku verojatno.ako sporedam samo kolku platite kaj nas na fudbalerite se poniski vo sporedba so eden totenhem od anglija ke treba da padneme vo depresija.toa e realnosta.ne ti idat dobri igraci za mala para.tuka treba da se nasoci rakovodstvoto na klubot,da se zgolemi budzetot na ekipata,pa posle bi bile i posilni sto e logicno.pozz

Abe vie ste nenormalni mi pravite sporedba Boruc-Frey.Kakov Boruc be luge ne se glupirajte.Nemojte sega da baram klipcinja od Frey sto sve ima praveno na golot proslive sezoni.Slab bil na visoki topki.Gluposti zivi.Neka mu se dade sansa na Boruc,ali ke vidite deka nema da se snajde.Frey ne e kriv nir sto imame takva skapana odbrana.

Составот за со Катанија!
Формациј 4-4-1-1
Состав: Frey, Comotto, Gamberini, Kroldrup, Pasqual, Santana, Montolivo, Donadel, Vargas, Mutu, Gilardinho.
Лаљич е изоставен од почетниот состав поради наводна премореност од претходниот дуел со Емполи на кој изигра 120 минути.

neznam zosto miha ne razmisluva za postavuvanje na ljajic na edna od krilnite pozicii koga veke mutu ke go zazeme negovoto mesto.mislam deka ljajic igra vo dobra forma i mora vo prvi 11.spored mene na desno krilo bi se spravil dosta dobro.pozz

што му стана на прандели, распука по дела вале, по фреј за тоа дека миха е тапа lol :pos2:

--- надополнето ---

another fun fact:
catania has not lost at home this season and we have not won on the road

-- јас се сеќавам на времето кога се уплаќаше во лотарија, старите увек ми викаа во вакви случаеви нулата за двата тима мора да се попуни, што значи чиста 2-ка :)

што му стана на прандели, распука по дела вале, по фреј за тоа дека миха е тапа lol :pos2:

--- надополнето ---

another fun fact:
catania has not lost at home this season and we have not won on the road

-- јас се сеќавам на времето кога се уплаќаше во лотарија, старите увек ми викаа во вакви случаеви нулата за двата тима мора да се попуни, што значи чиста 2-ка :)
a znaes kolku me zabole k** za Prandeli, pocnuva da go gubi respektot so go imase, voopsto ne se zamaram so vest za prandeli niso ne go citam, ja napusti fiorentina i ja ostavi vo losa sostojba, ne obezbedi meto vo evropa i zamina da bara nov predizvik, zatoa ke go pcujam sekad koa ke kaze los zbor za Frey koj ostana vo fiorenitna koga i bese najtesko, i kaj bese da gi kaze problemite duri bese vo fiorenitna ili mu bese ubavo da si lapa plata sea ke objasnuva Dela vale, Frey, miha

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom