Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Bravo batistuta brat
respekt
Forza viola per sempre !!

Прандели: Пропуштивме да го дуплираме помошниот судија Четврток, 18 Февруари 2010 00:25 Тренерот на фудбалерите на Фиорентина Чезаре Прандели наброја три судиски прекини кои, како што тврди, ја скроиле победата од 2:1 на Баерн Минхен во првиот натпревар од осмина финалето од Лигата на Шампионите.
prandelli0502.jpg
Се добро направивме. Единствено нешто што пропуштивме беше да го дуплираме помошниот судија.“ - саркастично прокоментира Прандели, а потоа во сериозен тон ги наброја ситуациите што ги сметаше за судиски грешки:

Масимо Гоби беше неправедно исклучен, Мирослав Клосе требаше да заработи црвен картон за својот старт, а добивме и гол од недозволена позиција.“

Гоби беше исклучен од натпреварот откако што со лакт го удри Арјен Робен и го турна на земја, а може да се каже дека и холанѓанецот трчаше токму во него.

Неколку минути подоцна Клосе доби само жолт картон по грубиот старт на зглобот на Кролдруп, а потоа од преочигледен офсајд на неколку минути пред крајот на дуелот искористи шасна да даде гол.

Кога 25 минути играте со десетмина играчи и кога се трудите и борите на теренот, посакувате тоа да биде фер наплатено. Бевме сјајни, игравме како да можеме да го елиминираме Баерн, а сега истата верба ќе треба да ја насочиме кон возвратниот дуел.“ - заклучи менаџерот на Фиорентина.
абе брат после вака сјајна утакмица еден гомнар од судија да заебе цела партија е жално...
мислам дека денеска бев единствен вака оптимистички настроен и ве собрав сите пак заедно, верував во чуда за кои никој не веруваше, се броеше 5:0 ,6:0... а на крај не може ни да не тепаат ако не беа горе наведените случаи... ебате животот не фер ебате :tapp:

Zaebet,site znaeme sto se sluci taka da nekase raduvaat na suvo

Malce za igrata!Deckite ostavija srce na teren moram da priznaam.takticka igra,ne za oko ali se gledase koncentracija i disciplina.Dobra lekcija od Prandelli verojatno!
Nemozam da kritikuvam nekoj,odigraa na nivo.Site kompletno,bi iszdoil samo posebno De Silvestri,Vargas,Jovetic,Frey,Kroldrup,Markioni.LDS go neutralizirase gadon Riberi,ne mu mrdna,Kroldrup go stisna dobro Gomez,dodeka Vargas i Markioni kako pokrivaa i vo odbrana sekoja cest.Jovetic dobro kombinirase samo sto Gila bese markiran od bekovite i tesko doagase do izraz.Frey super branese.Motolivo BOlatti dava nekakva sigurnost pogolema u sredin,iako ne e nesto kuzne kakva igra za oci,mislam deka daleku podobro nego Donadel se vklopuva Bolatti i e posiguren i po tehnicar.Tuka e i Natali.Mozda e kamen ali denes odigra super.Bez panika,bez kiksevi.Sve na sve glavata gore i bravo,gi cekame vo pekolot na Firenca kopilinjata gadni.FORZA VIOLA

Де Силвестри секоја чест !!! Момакот трчаше напред назад 90мин. и ниту еден кикс немаше !

А ние Маикон го имаме :kesa::kesa::kesa:

daaa bravo za natali i kroldrup...lavovi !

baern ke go pusi:drk: vo firenza ne se zamarajte braka !!

forza viola !

Zaebet,site znaeme sto se sluci taka da nekase raduvaat na suvo

Malce za igrata!Deckite ostavija srce na teren moram da priznaam.takticka igra,ne za oko ali se gledase koncentracija i disciplina.Dobra lekcija od Prandelli verojatno!
Nemozam da kritikuvam nekoj,odigraa na nivo.Site kompletno,bi iszdoil samo posebno De Silvestri,Vargas,Jovetic,Frey,Kroldrup,Markioni.LDS go neutralizirase gadon Riberi,ne mu mrdna,Kroldrup go stisna dobro Gomez,dodeka Vargas i Markioni kako pokrivaa i vo odbrana sekoja cest.Jovetic dobro kombinirase samo sto Gila bese markiran od bekovite i tesko doagase do izraz.Frey super branese.Motolivo BOlatti dava nekakva sigurnost pogolema u sredin,iako ne e nesto kuzne kakva igra za oci,mislam deka daleku podobro nego Donadel se vklopuva Bolatti i e posiguren i po tehnicar.Tuka e i Natali.Mozda e kamen ali denes odigra super.Bez panika,bez kiksevi.Sve na sve glavata gore i bravo,gi cekame vo pekolot na Firenca kopilinjata gadni.FORZA VIOLA
браво мајсторе таков те сакам... повторно со глава горе сме и секогаш ќе сме :smir:

Abe dzabe se nervirame ovaj sudijava izgleda mu go dudla na platini
ebamu dzupcite :@:@

platini, van gal i orebro se pedercinja, praat trojka, se ebat :))
i kao sakame nie da pobedime vo minhen, sve da im ebam pederista

de silvestri zverrrrrr, natali..vargas, montolivo,, abe site izginaaa, ajde vo firenza ke gi masakrirame tie devojcinjata !

de silvestri zverrrrrr, natali..vargas, montolivo,, abe site izginaaa, ajde vo firenza ke gi masakrirame tie devojcinjata !

а со џила шо праиме?
не беше воопшто агресивен, на две-три ситуации како да бегаше од топката и као ќе се правда дека не му давале топки, па сам направи шанса бе брат!
од сите само џила не беше на ниво на кое што сме навикнати да ги гледаме, некои дури и се надминаа себеси.

а со џила шо праиме?
не беше воопшто агресивен, на две-три ситуации како да бегаше од топката и као ќе се правда дека не му давале топки, па сам направи шанса бе брат!
од сите само џила не беше на ниво на кое што сме навикнати да ги гледаме, некои дури и се надминаа себеси.
ne zeznaa so crveniot inace ocekuvav da bide zamenet so kleirson ili ljaic, mn e spor gila ne koci mn na kontri, a sam da zemee od polovina gila i da ja donese pred gol tesko :)

a de silvestri izdisa ne mozese da svirne na kraj, ama toa se postuva, nema labavo, i montolivo bravo povreden celo poluvreme gi rabotese.

ama kako se nakurceni igracive, u firenca popara ke gi napraime

A pred utakmicata,nekolku dena pred toa toa kopileto od fan klubot na Bayer,Bobi Mk mi pisuva dibekot u privatni poruki,kao deme ke ne izgazele ke ne poparele.Kaj e sega sve u picka da mu ebam zensko po doma sto mu seta.Kao bile eptennn jaki...zimi stapov se posraa site osven Robben drugite tutrutki i ke osvajale titula u LS of mori majko ko ke im se padne Barsa ili Chelsea...ke gi delkaat.Drva nedelkani

Ако не го јаде немиен Баерн на реваншот,ја гомна ќе јадам.

Јоветиќ има да им го истури паметот,на овие педериве,кои победуваат со судии.

Многу се изнервирав со натпреваров ама тоа е... Прво, ви фали еден саглам напаѓач за да ја заврши работата прописно. Штета, после 20 минути од натпреварот убеден бев дека требаше да ги тепате барем 1 разлика. Фалеше едно завршно додавање и напаѓач кој нема да паѓа на газ на секое...

Енивеј, судијата е кретен и не му е првпат. Му судеше на Интер со Ливерпул каде баш и не мораше да му даде црвен на Матераци, му поништи гол на Лука Тони против Романија... Нешто како да има против Италијаните, а може не е ни тоа, лани видовте со Челзи...

Покрај тоа, помошникот беше како паднат од друга планета...

Како и да е, црвениот е црвен и незнам што се нервирате за тоа и вие и што се прави Прандели на три и пол. Му отиде со лакт во него, црвен е и два месеци затвор. На играчот треба да се лутите што ја остави екипата на цедило.

Офсајдот и судиска тројка составена од Стиви Вондер, Саша Матиќ и Андреа Бочели, ќе го досудеа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom