Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
kakva utka naprae Prandeli so MUTU ne mi se veruva, abe koa ne go biva ne go igraj, staj go jovetic, razbiram deka ima iskustvo mutu ama jebiga ne e u forma, c c c mn me razocaraa, Marchioni drvo, drvo, mu se zapna prandeli, go kupi i sea da go opravda ama ne go bivaaa, usporuva akcii prodava topki, i Montoplivo, abe so e so coekov, mu go prodadoa pazzini i se raspadna. Bravo za FREY, zver e, za nego mi e najmnogu krivo, klasa igrac a igra so ropaci, im pokaza frey koj e za vo reprezentacija mamu im e**m, a toj sudijata se zagubi sekoj dopir faul sviri.

и јас мислам дека имаше одредени пропусти во тактиката, не дека изгубивме па сега критикувам, туку убаво ќе беше да се види јоветич на почетокот, имавме добра игра во прво полувреме.
маркиони дефинитно треба да ослаби, претерано е бавен, инаку е добар техиничар. не разбирам зошто го става гоби, а пасквал само во првенство.
За некои играчи, дел од тактики почнав да имам длабоки недоразбирања со прандели хаха.
Инаку супер беше одбраната, мене барем ми се бендиса како изиграа, се до примениот гол. по некој обичај судијата им помага на лион, јебига тоа е. повторно лион незаслужено.

Luge ne kritikuvajte tolku!Montolivo dade nekolku fenomenalni pasovi vecerva.So Donadel ja drze sredinata vo defanzivni zadaci odlicno.Odbranata bese dobra.Napadot ne be se kuzne sto ama pak ne bese ni slab.Sto napravi Lion vo prvo poluvreme?Nisto.da ne bea podobri od nas?Zimi takvoto.Daj ne zaebavajte pa podobri bevme se kladam.Sudijata zaeba sve totalno sve zaeba so onoj karton NEPOSTOECKI.Mozebi trebase JOvetic da igra od pocetok ama ete Prandeli mislel deka podobro e vaka.Vtoroto poluvreme igravme 4-4-1 so defanzivna orientacija i eden napagac nemozese sam plus sredinata bese skoncentrirana na odbrana.Definitivno LION ne e podobar klub od nas.Vidovte kako se gusea i koga imaa igrac poveke.Odvaj nekako doagaa do gol.Mislam deka nemame sreka so ovie Francuzki pederi.Sudijata bese kriv isto taka ama ke ima revans ke gorat vo Italija.I milo mi e za Frey.Onoj paceron Loris moze voda da mu nosi i da mu gi mie nozete na Frey.Neka gleda i toa gomnoto Domenesh koj e broj 1 golman na Francija.Pozdrav i ne se razocaruvajte

jbg kopile ispadna sudijata, celo poluvreme so igrac pomalce e tesko da ne primis gol
jebiga ideme dalje

Bevme vo teska situacija svatete.Pogotovo koga nemas klasicen napagac na klupa.Mutu nemozese Jovetic nee klasicen napagac Gilla zaraboti crven.Mislam deka najtesko e da dobie srven napagac pogotovo koga igrame so eden klasicen napagaac kako Gilardino.Onoj noviot kako se vika toj Argentinecot?Do koga e povreden?

Несакав да го коментирам мечот од што бев нервозен.Едноставно нема правда некад и тоа е тоа.Задоволен сум од одбраната и тоа како МОнтоливо-Донадел одиграа на средина.Маркиони не се покажа,Варгас се трудеше,додека Муту беше така така,според мене баш колку што очекував од него.Да не го исклучеа Џила убеден бев дека позитивен резултат ќе извадевме,али јебига тоа е тоа.Судијата беше за жал слеп,а Лион ко по обичај среќа у гс

Сега е дербито со Рома.За жал нема да го гледам пошто сум на свадба.Тука стварно се надевам на позитивен резултат и очекувам исто срце да остават на тересн баш како со Лион.Сега читав Сантана ќе игра место МАркиони,тоа е добро.Јоветич на местото на Муту и ПАсквал на местото на Гоби.Се враќа и Занети што е супер.Ќе биде интерено сигурно,два јаки тима со убав фудбал,според мене Фиорентина и Рома во минативе неколку сезони играа најубав напаѓачки фудбал па така да секој резултат е отворен.

samo marchioni da go nema, mn e verojatno deka ke igraat i jovetic i mutu zaedno, e toa ke bide pokolj za roma ( i prandeli kaza deka razmisluva da gi iskombinira dvajcava, za mecot protiv liverpul veke e sigurno deka ke igra so jovetic i mutu vo spicot so 4-4-2 formacija, a i drugi, sto bifsi fudbaleri, treneri mislat deka ke bide mn dobro da igraat zaedno) Donadel i Muntolivo odlicno igraat zaedno, ama ke dodadam deka igraa dobro samo vo defanziva, ama ke bide, montolivo ke se razigra, (a zaneti najverojatno prva ke igra ? ) A neznam dali procitavte, ima nekoj problemi vo fiorentina, potocno so rakovodstvoto na fiorentina, imalo nekoi nepravilnosti vo vodenjevo na klubot i se bara da se rascitat, duri se spomnuva i zaminuvanje na Della Valle semejstvovo od fiorentina( sto ne mi se veruva deka ke se sluci), i smena na rakovodtvoto na klubotsve, se sto e pod dela vale da se menja( ova scenario e mn verojatno). pred den dva Fiorentina e kaznta so 600 000 eura zatoa sto na nelegalen nacin go potpisala Matthias Lepiller od le havre, za rabotava se ocekuva oficijalen obrazloenie od fiorentina vo naredniove 48 casa

Знам за ова со Дела Вале!Се збори дека до 24 септември би можел да го напушти клубот.Некој викаат дека не е точно и дека Дела Вале ќе остане.Ќе видиме човекот направи премногу за Фиорентина.
Иначе Прандели спомна дека заедно би можеле да играат Јове и Муту пошто Џила ќе виде под суспензија за мечот со Ливерпул.ИНаче мислам дека против Рома Јоветич ќе почне.

не ви е сигурен Муту за дуелот со Рома, но читам се враќа Пасквал

утре против рома би требало да тепаме, од причина што сега се под вотство на раниери, мене не ми се верува дека го сменија спалети кој е 10 пати подобар од раниери.
и плус секогаш сме го тепале раниери, прандели би требало уште еднаш да го издрибла.
се надевам дека ќе го игра јоветич и тоа стандардно и во калчо и во лига, не знам зошто го држи на клупа демек требал да учи ова она, детево е спремно да дава голови.

Утре Варгас нема да игра по левата крилна позиција.Мислам дека Јоветич може да игра тамо.Прандели изјави дека ЈОве може да игра како крило,така да очекувам Јове-Муту-Сантана одма позади Џила.Маркиони би требало да е на клупа или евентуално на местото на Сантана.У средина Занети-Монтоливо!Да и ја се согласувам Јоветич е спремен(можеби не и зрел) за прв тим

утре против рома би требало да тепаме, од причина што сега се под вотство на раниери, мене не ми се верува дека го сменија спалети кој е 10 пати подобар од раниери.
и плус секогаш сме го тепале раниери, прандели би требало уште еднаш да го издрибла.
се надевам дека ќе го игра јоветич и тоа стандардно и во калчо и во лига, не знам зошто го држи на клупа демек требал да учи ова она, детево е спремно да дава голови.

ти мислиш само дека тренерите ќе играат??? знам дека тоа има влијание и дека Прандели е подобар требер, ама тоа не е одлучувачко затоа ќе има голема борба

ти мислиш само дека тренерите ќе играат??? знам дека тоа има влијание и дека Прандели е подобар требер, ама тоа не е одлучувачко затоа ќе има голема борба

па да, така мислам :)
во случај кога играат два тима кои се горе-долу ист квалитет, иако мислам дека сме подобри :P, тактиката на тренерот е можеби 50% пресуден фактор, a 50% судијата.
Тоа може да се протолкува и како наметнување психичка предност, во спротивно ако имаме шанса и дадеме гол супер за нас. Но, доколку ги земе Прандели работите во свој раце и размисли како раниери ќе игра, кои играчи ќе ги стави и на која страна ќе биде послаб да ја форсира играта на таа страна.
јас би сакал да игра 4-4-2 со јоветич и џила, нешто слично како со палермо, да ја отфрли 4-2-3-1.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom