Фан Клуб: Депортиво Ла Коруња

• Креатор на темата Креатор на темата staki
  • Време на започнување Време на започнување
ke vidis snimka poubavo od strimot,pa posle ke se demantiras samiot sebesi,go srusi i te kako:smir:

ke vidis snimka poubavo od strimot,pa posle ke se demantiras samiot sebesi,go srusi i te kako:smir:

Ќе почекам на снимката. Колку што видов имаше старт од позади (t.e. странично но Лопо беше малку позади) но директно на топката. Значи Лопо ја чепна топката а овој се сруши од после. Немаше шанси да се досуди пенал тука. Толку грдо судење одамна не сум сретнал :nesvest:

imaa sansi koi trebase da gi realiziraat pri krajot na mecot,posle stigna kaznata,to e

tebe ko navijac na Depor te sfakam,ali za mene toa ostanuva penal,sepak tezok start bese.Sekunda go delese od topkata i igracot,zatoa.Ali aj sto e tuka e,poveke sreka vo idnina:smir:

Ова некој судија би го судел како пенал, некој не. Според мене јас мислам дека беше пенал, затоа што Лопо иако имаше намера да оди на топка, најпрвин ја гибна топката ама отпосле го покоси и играчот. Иако можеше ова да го расчисти поубаво, 100% сум сигурен. :toe:

tebe ko navijac na Depor te sfakam,ali za mene toa ostanuva penal,sepak tezok start bese.Sekunda go delese od topkata i igracot,zatoa.Ali aj sto e tuka e,poveke sreka vo idnina:smir:

Никогаш нема да се согласам со тебе :pos:
Цел интернационален форум на Депортиво сме согласни дека тука немаше збор за пенал. Можеби сме пристрани а можеби само РЕАЛНИ! :tapp:
Инаку изигравме доста јако второ полувреме. Едноставно играчите како да беа поттикнати од неправдите и беа решени да го доббијат овој меч. Но против 14 играчи неможеш да изиграш особено ако ти фали пола тим :tapp:
Малерррррррррррррррррр:tapp:

Ова некој судија би го судел како пенал, некој не. Според мене јас мислам дека беше пенал, затоа што Лопо иако имаше намера да оди на топка, најпрвин ја гибна топката ама отпосле го покоси и играчот. Иако можеше ова да го расчисти поубаво, 100% сум сигурен. :toe:

Па нели е тоа најважното или јас напразно гледам фудбал 20 години :nesvest: Значи ја допира прво топката, а не прави старт врз противничкиот фудбалер (а немаше ни таква намера). Контроверзна одлука во секој случај :toe:

Па нели е тоа најважното или јас напразно гледам фудбал 20 години :nesvest: Значи ја допира прво топката, а не прави старт врз противничкиот фудбалер (а немаше ни таква намера). Контроверзна одлука во секој случај :toe:

Сепак не беше баш најчисто расчистување. Како и да е контраверзна одлука е, затоа и пишав некој судија ова би го судил, некој не.

Сепак не беше баш најчисто расчистување. Како и да е контраверзна одлука е, затоа и пишав некој судија ова би го судил, некој не.

Се на се катастрофално судење на овој меч. И да се поправам сме добиле 4 црвени картони а не три :tapp:
Покрај Лопо и Аранзубиа, црвен картон добил и помошникот Рибера.
Општо судењето во примера е катастрофално. Оваа година Депортиво беше оштетен на многу мечеви, особено во последните, а неколку пати добиваше и смешни подароци од судиите како пеналот со Реал. Такви смешки се изнагледав оваа сезона во Шпанија. Пеналот на Барса со Еспањол :pos: и ред други подароци за Барса, играњата со рака на Реалци во последните мелчеви и куп други грешки. Судииве во Шпанија се едноставно ПРОПАСТ!
комотно би ги ставил да суидат во трета Македонска лига, барем ќе можам да им шлапнам по една во тие мечеви :)

Tetova jas sum navivac na Depor ama seuste ja neam videno snimkata.Ama bitno e deka sekogas sum realen i koga igraat loso kazuvam deka se mizerii ne stedam zborovi za Deportivo.Sega bas ce ja vidam snimkata i za 5 minuti ce mavnam us eden post da vidam dali si u pravo.

Mozam da kazam uste odma deka crveniot na aranzubia e realen,mada bilic stana i sudijata cekase da vidi dali ce postigne ovoj gol,a otkako promasi mu dodeli crven na golmanot.Da padnese bilic i ovoj togas da svirnese,togas toa e cist crven a vaka so cekanje "da vidam so ce se desi pa posle sviram" mislam deka treba so zolt da pomine.
Za zal ne najdov snimka kade moze ubavo da se vidi penalot vo 90-ta miniuta.Ako ja cepnal lopo topkata togas ni crven ni penal ni nisto tuku zolt za igracot na gijon.No ako ja promasil i startuval na nogata,togas se sviri penal no , crven za takva situacija....nemoguce.Se na se osteteni sme.Za zal.

Tetova jas sum navivac na Depor ama seuste ja neam videno snimkata.Ama bitno e deka sekogas sum realen i koga igraat loso kazuvam deka se mizerii ne stedam zborovi za Deportivo.Sega bas ce ja vidam snimkata i za 5 minuti ce mavnam us eden post da vidam dali si u pravo.

Mozam da kazam uste odma deka crveniot na aranzubia e realen,mada bilic stana i sudijata cekase da vidi dali ce postigne ovoj gol,a otkako promasi mu dodeli crven na golmanot.Da padnese bilic i ovoj togas da svirnese,togas toa e cist crven a vaka so cekanje "da vidam so ce se desi pa posle sviram" mislam deka treba so zolt da pomine.
Za zal ne najdov snimka kade moze ubavo da se vidi penalot vo 90-ta miniuta.Ako ja cepnal lopo topkata togas ni crven ni penal ni nisto tuku zolt za igracot na gijon.No ako ja promasil i startuval na nogata,togas se sviri penal no , crven za takva situacija....nemoguce.Se na se osteteni sme.Za zal.

http://www.101greatgoals.com/videodisplay/5137513/
Еве го досудениот пенал го имав постирано и на претходната страна :)
Инаку дефинитивно одлуката за црвен на Дани беше реална, но судијата не ја запре веднаш играта туку досуди предност, а откако они промашија ни зашлапа црвен :nesvest:
Инаку Лотина го добил црвениот картон пошто му рекол на судијата:"Кучкин син, толку си лош", а помошниот тренер Рибера, го добил црвениот картон затоа што им рекол на помошниците "За колку пари би си ги соблекол пантолоните"
:pos::pos::pos:

И Спортинг Хихон е веќе минато :)
Следува тежок дуел со гетафе. Ни фали скоро целата екипа. Од левите бекови Фелипе и Ангуло, Централниот најдобар играч Лопо, голманот Аранзубиа, Жука, крилото Алварез, а неизвесни се и најдобриот наш играч Гвардадо, напаѓачите Ласад и Рики, како и плејмејкерот Серхио:tapp::tapp:
И во една ваква ситуација ќе мора да се потпираме на тоа што ни преостанува чат-пат некоја резерва, неколку играчи од Депортиво Б, и тимот ќе биде скрпен. Сигурно е дека на голот ќе застане резерзистот Ману. На десна бековска најверопјатно ќе биде Мануел Пабло, како централни Колото и ЗЕ Кастро (:pop:) а лево лауре. Пред нив би требало да се Антонио Томас и ХУан Родригез или Хуан Димингез. Десно крило најверојатно Хуан Родригез, а во зависност од тоа дали ќе биде спремен некој од Гвардади и Серхио, тука би можел да настапи и Иван Перез. За лево ако го нема Гвардадо, ондак најверојатно лево крило ќе биде Перез. Централно во средината био требало да е Валерон или пак Серхио ако биде фит. За полушпиц најверојатно ќе игра Адријан а во шпицот Бодипо (:pop:)
Заборавив да кажам дека ни се суспендирани Лотина и Рибера, главниот и помошникот тренер :)
Кој ли ќе не води??:helou:

Ова ќе е тежок меч, искрено да искараат нерешено, добро ќе е, оти Хетафе е доста блесава екипа.

Ова ќе е тежок меч, искрено да искараат нерешено, добро ќе е, оти Хетафе е доста блесава екипа.

И они се непредвидлив тим. На првиот меч ги тепавме на нивни терен, но сега е се подруго, пошто сме далеку од екипата која беше тогаш. Повредиве не скапаа :pop:
Чиста среќа што им е повреден Солдадо, но во екипата се враќа Мигуел Торес одличниот десен бек, а стравувам и од Ману Дел Морал. Гетафе во пет меча на Риазор никогаш не заминал како победник но два пати откинал по еден бод.
Нијанси ќе решаваат, како што е играњето на Гвардадо, на Рики и на Ласад.
Во меѓувреме Зе Кастро изјави дека ја игра најлошата сезона во својот живот, но се надевам ќе се поправи на овој меч, затоа што лошо ни се пишува со ваква одбрана, а ќе ни брани и голман кој знае често да излетува и да прави тешки киксови :nesum: Со тренинзи конечно почна Брајан Ангуло кој беше повреден уште од ноември:helou:
Инаку најверојатно РИАЗОР од идна година ќе биде реновиран и ќе добие плус 10 000 столчиња и нова трева

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom